Tuesday, April 17, 2012

MegaHydrate (FHES) po še nižji ceni pri naročilu vsaj 12 plastenk, še manj pri naročilu vsaj 24 plastenk!


V nadaljevanju pa še odlomek iz brošure dr. Ron Meyersa – FHES, ki se jo da naročiti tudi preko spleta v mnogih slovenskih spletnih knjigarnah in se o njej o FHES da še mnogo več prebrati.

FHES – Flanaganov kremen, oplemeniten z vodikom

KAJ JE FHES?

Vsaka kapsula FHES, ki sta ga razvila Patrick in Gael Crystal Flanagan po dolgoletnem raziskovalnem delu vsebuje 250 miligramov nano-koloidnega kremena, pridobljenega po novem tehnološkem postopku, imenovanem Flanaganov Microclusters™. Pri tej tehnologiji je najmanjši koloidni mineral, kar jih poznamo, spojen z vodikom, ki je kemijski element z najmanjšim atomom. V mineralnem hidridnem prašku je vsak vodikov atom spremenjen tako, da vsebuje dodaten, rahlo vezan elektron (H-). Telo lahko uporabi te negativno naelektrene vodikove atome za nevtralizacijo protih radikalov. FHES je izredno stabilen; če ga hranimo na suhem, je uporaben več let.

KAKO FHES DELUJE?

Prvi klinični preizkusi kažejo, da z uživanjem FHES, ki ga dodajamo našim drugim superživilom (npr. Green Magma), dosežemo vrsto zdravstvenih in prehranskih koristi. Vsaka izmed njih okrepi vrojeno sposobnost našega telesa, da zdravi samo sebe.

Povečana bazičnost
Ko v telo vnesemo spremenjene vodikove atome, katerih vsak nosi dodaten elektron, postane znotrajcelični in medcelični pH nekoliko bolj bazičen, kar zavre rast škodljivih mikroorganizmov in spodbudi razmnoževanje telesu koristnih mikroorganizmov. To daje imunskemu sistemu zagon za učinkovito vzdrževanje zdravja. Za razliko od antibiotikov, ki škodljive mikroorganizme uničijo, pa FHES zgolj ustvari okolje, v katerem se škodljivi mikroorganizmi težko razmnožujejo. Predstavljam si, da je to tako, kot bi tekali po kikirikijevem maslu: zanje neugodno biološko okolje jih u-p-o-č-a-s-n-i in s tem omogoči imunskemu sistemu, da napadalce obvlada po naravni poti. Dejstvo, da FHES ne uničuje škodljivih mikroorganzmov, je zelo pomembno. Ob uživanju antibiotikov se namreč škodljivi organizmi čez čas prilagodijo in se razvijejo v prave »super mikroorganizme«, imune na vse vrste antibiotikov. V okolju, ki mu dodamo FHES, se DNK in RNK škodljivih mikroorganizmov ne poškodujeta, zato nista prisiljeni v prestrukturiranje, ki bi privedlo do mutacije za imunizacijo na antibiotik. Znanstveniki napovedujejo, da bo potrebno vsaj pet do sedem let, da bodo odkrili nove antibiotike širokega spektra, ki bodo učinkoviti proti novim »super mikroorganizmom«. Z jemanjem FHES pa gradimo in krepimo naš imunski sistem, da se bo sam v prihodnje učinkovito zoperstavljal tem napadalcem.

Prehrana z antioksidanti
Dodatni vodikov elektron, rahlo vezan na vsako molekulo FHES, se zlahka odcepi in s tem nevtralizira škodljive proste radikale, ki nenehno bombardirajo celice. Ko so prosti radikali nevtralizirani, lahko celice, ki bi sicer bile primorane v dolgotrajno in mučno obnavljanje ali bi jih morali celo nadomestiti z novimi, to energijo koristno uporabijo za celične funkcije, za katere so usposobljene, na primer za tvorbo insulina, hormonov, prebavnih sokov ali spodbujanje imunskega odziva. Z ustreznimi antioksidanti se torej celice manj poškodujejo in jih je redkeje  potrebno nadomestiti z novimi, to pa zmanjša možnosti, da bi celice mutirale, kar bi sicer lahko privedlo do razvoja raka in drugih degenerativnih bolezni.

Znanstveniki, ki so odkrili FHES, trdijo da je (pri isti prostorski enoti) več tisočkrat učinkovitejši od kateregakoli drugega antioksidanta.
Znanstveniki merijo moč antioksidantov glede na ORP (oksidacijsko redukcijski potencial) – to je, glede na število elektronov, ki so na voljo za nevtralizacijo prostih radikalov in vzpostavljanje optimalnega biokemijskega ravnotežja. Ker so elektroni negativno nabiti, višja negativna številčna vrednost pomeni več elektronov, ki so na razpolago za nevtralizacijo. Ena kapsula FHES raztopljena v kozarcu vode (2,4 dl) ima vrednost neverjetnih -500 do -600 ORP! (KLIKNI ZA BOLJ TOČNE REZULTATE, ker so rezultati za MegaHydrate in MegaH (blažja oblika MegaHydrate) rahlo različni)
Noben drug znan antioksidant ne dosega niti približno tako visokih vrednosti. Torej z dodajanjem FHES našim superživilom nasičimo svoje telesne tekočine z energijo za nevtralizacijo prostih radikalov in energijo, ki na nivoju atomov okrepi vsako pomembno biokemijsko reakcijo, ki jo telo potrebuje za optimalno zdravje.

Znotrajcelična oksigenacija
Molekula FHES, ki sprosti dodatni elektron za nevtralizacijo prostega radikala, zelo močno privlači kisik. Ker je obkrožena z »dostavnim sistemom« Microclusters, dobesedno zagrabi molekulo kisika in skupaj z njo je potisnjena v našo celico. Znotrajcelična oksigenacija pa je izredno pomembna za proces zdravljenja.
Četudi imamo dovolj kisika v krvi, ga dandanes večini ljudi primanjkuje znotraj celic, kjer je potreben za opravljanje mnogih funkcij. Brez kisika je naše telo oslabljeno in zdravljenje ne more steči.
To pa še ni vse. Onesnaženi zrak v mestih namreč vsebuje kar za 50% manj kisika v primerjavi s čistim zrakom. Pri dvajsetih letih zmorejo naša pljuča potegniti iz zraka 100% kisika. Pri tridesetih letih upade ta sposobnost na 90%, pri petdesetih na okoli 75%, pri osemdesetih pa lahko izkoristimo le še okoli 68% kisika iz zraka!

Nobelov nagrajenec iz leta 1931, dr. Otto Warburg, je dokazal, da celica lahko postane rakava že, če se zmanjša koncentracija kisika v celičnem okolju za 35%.

Povečana medcelična prevodnost
Ko medcelične tekočine preplavimo z obilico elektronov in rudnin (v obliki kremena), se močno okrepita medcelična komunikacija in biokemijska interakcija celic, kar krepi življenjske funkcije.

FHES odstranjuje strupe iz celic
Enkratna Microclustrova biokemijska značilnost, ki omogoča, da v celici odda hranljive snovi, nato po enakem principu deluje v obratni smeri. Kot je Microcluster hranljive snovi prinesel v celico, tako nato odstrani strupe, ki se nalepijo na njegova dvojna vezna mesta.

Energija
Večina ljudi, ki dodajajo FHES svojim superživilom (npr. Green Magma), občuti osupljiv porast vitalnosti. Ta občutek lahko pripišemo kombinaciji biokemijskih prednosti FHES.
Prvič, tehnologija Microclustrov v FHES zvišuje energijo, ker v celico prodre večja količina hranljivih snovi.
Drugič, celicam ni več treba trošiti velikih količin energije za svoje obnavljanje ali zamenjavo starih celic z novimi, saj niso bile poškodovane. Torej jo lahko porabijo v druge namene.
In tretjič, energetska raven se zviša tudi zaradi dodatnega kisika, ki ga FHES dobavlja celicam. Celica namreč deluje le, če je v njej dovolj kisika.

Nevtralizira strupe pikov in ugrizov ter strupe, ki jih izločajo škodljivi mikroorganizmi
Beljakovinske molekule v strupih so pozitivno nabite (+). Ko zaužijemo FHES, delujejo na negativno nabiti H- dobesedno kot magnet. Ko se spojita, se strup nevtralizira. Strupi, ki jih oddajajo škodljivi mikroorganizmi, povzročajo simptome, ki jih občutimo kot slabo počutje, bolečine v sklepih, glavobol, mišične bolečine ter prekomerno utrujenost in zaspanost. Škodljivi mikroorganizmi proizvajajo strupe, da bi si prilagodili biološko okolje in se tako lažje razmnoževali.

Pomembno opozorilo: V primeru zelo strupenega pika ali ugriza ali v primeru alergijske reakcije takoj poiščite zdravniško pomoč!

FHES je tako majhen, da zelo hitro prodre v naše celice.
Ne pozabite, da FHES vsebuje najmanjši znani koloidni mineral, in vodik, element z najmanjšim atomom. Ker je tako majhen, zmore spreminjati biološko okolje, dovajati celicam kisik in nevtralizirati proste radikale po vsem telesu.

Poveča se absorpcija hranil
Ko uživamo FHES skupaj z ostalimi superživili (npr. Green Magma), dvojna vezna mesta Microslustrov povečajo absorpcijo vseh hraniv, ki se vežejo nanja.


V brošuri o FHES je še mnogo koristnih informacij o FHES, zato brošuro priporočam v branje. Tukaj bom dodala samo še seznam v katerih vseh primerih je FHES priporočljiv za uživanje.

Kdo potrebuje FHES?
Seznam težav pri katerih je uporaba FHES imela dobre učinke, je naslednji:
-          virusne in bakterijske infekcije
-          težave s srcem
-          emfizem
-          astma
-          posledice težkih treningov
-          bolezni, povezane s kajenjem
-          kronične degenerativne bolezni
-          izpostavljenost virusom in bakterijam
-          zobne obloge
-          piki pajkov in ugrizi kač
-          bakterijske infekcije ustne votline
-          artritis
-          angina pektoris
-          učinki mastne prehrane
-          alergija na antibiotik
-          ciste na ganglijih
-          zmedenost
-          pasasti izpuščaj
-          ateroskleroza
-          stres
-          bronhitis
-          sladkorna bolezen
-          pasivno kajenje
-          težave s kožo
-          težave z obtočili
-          slaba koncentracija
-          bradavice
-          depresija
-          vezivno-mišične bolečine
-          zastrupitve s hrano
-          ustni in genitalni herpes
-          impotenca
-          razpokana koža med nožnimi prsti
-          otekanje
-          genitalne bradavice.

Flanganov FHES je možno dobiti v obliki produktov MegaHydrate in MegaH (»nežnejši« MegaHydrate). Za več informacij o MegaHydrate in MegaH klikni na istoimene povezave v tem spletnem dnevniku na tvoji desni.

Za dovod večje količine kisika v naše celice pa si poleg MegaHydrate lahko pomagamo tudi s produktom OxyLift o katerem bo več besed v enem izmed naslednjih člankov. Tudi produkt Oxygen Elements Max je produkt za večji dovod kisika v naše celice. Za več začetnih informacij o produktu Oxygen Elements Max -> KLIKNI TUKAJ.

Marina Butala Cigoj s.p., sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic


(s kratkimi navodili za naročanje s posredovanjem)

Friday, April 6, 2012

Napenjanje in zaprtje – kaj pomaga?

Odgovarja naturopat Mark G. Lester

Pred informacijo o ZNatural, produktu ki čisti težke kovine iz telesa, kar sem obljubila pretekli teden v članku o spomladanskem čiščenju telesa, najprej članek v obliki odgovora naturopata Marka G. Lesterja o tem kako si pomagati v primeru napenjanja in zaprtja, ker je tudi to vezano na OxyPowder, ki je namenjen spomladanskemu čiščenju tako črevesja kot tudi jeter in žolčnika. Spodnji odgovor bo prišel prav tudi vsem, ki trpite zaradi žolčnih kamnov (odlomek o produktu Quebra Pedra)

Poglejmo zdaj kaj je napisal Mark G. Lester.

Pred kratkim mi je moja stranka postavila naslednje vprašanje:

Že nekaj tednov imam velike težave zaradi napenjanja in zaprtja. Kateri je najboljši produkt, ki pomaga v teh primerih?

Ker vsakodnevno prejemam taka vprašanja v eni ali drugi obliki sem pomislil, da bi bil čas, da povem nekaj več v zvezi s to problematiko.

Naši najboljši produkti za zaprtje, ki ga spremlja napenjanje, so v zelo približnem vrstnem redu  naslednji:

1.) Eden od naslednjih očiščevalcev telesa na osnovi kisika: OxyPowder, Colosan ali Mag O7. Ti trije produkti so najbolj zanesljivi produkti, ki jih ponujamo in bodo vsakogar, ki trpi zaradi zaprtja, rešili tega problema zelo hitro. Razlog, da ponujamo 3 produkte, ki so teoretično virtualno skoraj isti, je v tem, ker se nekateri ljudje bolje odzovejo na en produkt, drugi na drugega.  Za  večino ljudi imajo vsi trije produkti zelo podobne učinke (jaz sem eden od njih). Bi pa dodal, da približno 25% uporabnikov teh produktov opaža, da je eden izmed treh zanje boljši od drugega ali tretjega. V morda 10% primerih pa je razlika v učinkovanju velika. Ljudje, ki so to razliko že izkusili, vedo o čem govorim! Na žalost ne bi mogel za nobenega izmed treh produktov reči, da je najboljši. Če bi tako bilo, ne bi zapravljal svojega časa s ponujanjem slabšega produkta. Torej ni velikega smisla v tem, da prejemam vprašanja glede tega kateri izmed teh treh produktov je najboljši. Žal moram reči, da se gre pri vseh treh za preizkušanje in nato za odločitev na osnovi svojih lastnih osebnih izkušenj.

2.) Če obstaja neravnovesje v zdravi črevesni flori (kar mislim, da je do neke mere prisotno večino časa), so potrebni probiotiki Našim strankam ponujamo okoli 50 različnih vrst probiotičnih produktov in je zato precej težko določiti enega izmed njih kot najboljšega. Če bi bil »prisiljen« izjaviti kateri je najbolj zanesljiv v primeru napenjanja in zaprtja, bi po vsej verjetnosti dejal, da sta nekje na vrhu  lestvice tako Threelac kot Fivelac. Bio Kult, Bio Kult Candea in Optibacovi probiotiki bi tudi lahko bili med prvimi. To pa ne pomeni, da so drugi slabi. Nekateri ljudje najdejo pravi in zanje najboljši probiotik tudi med tistimi probiotiki, ki jih običajno sploh ne omenjam. Bom ponovil, različni produkti delujejo različno na različne ljudi in se zato rezultati posameznikov razlikujejo.



3.) Za kakršnokoli neravnovesje zdravih črevesnih bakterij, so morda pomembni tudi različni rastlinski produkti, ki so povezani z nadzorom mikrobov ali glivičnega ravnovesja v črevesju. To lahko vključuje naslednje produkte: Thyme Formula ali Thyme Formula A, Oregano Formula (ali Oregano Oil), Citricidal, Samento in Cumanda.





4.) Prebavni encimi - če je težava povzročena (delno ali v celoti) zaradi slabšega izločanja prebavnih encimov s strani trebušne slinavke , za kar bi lahko dejal, da je zelo pogost problem. Izmed različnih produktov s prebavnimi encimi, ki jih ponujamo, mislim da je produkt Active Digestive Enzymes najboljši na splošno, kljub temu da nekaterim bolj ugaja produkt Prolactazyme, ko je prisotna alergija na mlečne produkte.






5.) Vegan HCl - če napihnjenost in zaprtje povzroča nizka raven želodčne kisline. V nekaterih primerih bo ta produkt olajšal težavo zelo hitro, to je v nekaj dneh po tem, ko ugotovimo svoj osebni pravilni odmerek.









6.) MSM (prehrambeno žveplo) je izjemno učinkovit za nekatere ljudi, čeprav je v mnogih primerih potrebno doziranje trokratno povečati v primerjavi s priporočenim doziranjem, ki je na nalepki. Na nalepki je namreč zelo previdno doziranje. MSM ima prav tako mnoge druge koristi za zdravje, kar pa presega namen tega članka.






7.) Milk Thistle in/ali Dandelion Formula in/ali Hepaguard Forte, če je vzrok našemu problemu počasno delovanje jeter.







8.) Quebra Pedra - če so vzrok težavam žolčni kamni (kar pa je zelo redko). V Južni Ameriki je to zelišče znano kot »razbijalec kamnov«. Pomaga tudi v primeru ledvičnih kamnov.










Ta tematika je zelo obširna in bi lahko o tem napisal celo knjigo. Kljub temu, če trpite zaradi napenjanja ali zaprtja, vam bodo en ali več zgoraj omenjenih produktov lahko pomagali.








Vsem našim cenjenim strankam želim obilo dobrega zdravja
Mark G. Lester
Direktor in dežurna pametna cokla
The Finchley Clinic Ltd


Zgornji članek sem prevedla in objavila

Marina Butala Cigoj s.p., v sodelovanju z angleško naturopatsko kliniko The Finchley Clinic


(s kratkimi navodili za naročanje s posredovanjem)