Monday, February 14, 2011

Navodila za 7-dnevno temeljito čiščenje črevesja z Oxy Powderjem



Oxy-Powder ® je svetovno priznan kot najboljši očiščevalec črevesja na osnovi kisika, ki ga hvalijo številni kupci in zdravstveni delavci z vsega sveta. Ta popolnoma naravni izdelek pomaga olajšati prepolno črevesje, težave zaradi napihnjenosti in številne druge simptome povezane s črevesjem.

Oxy-Powder ® je nežen, vendar izjemno učinkovit. To je daleč najbolj varen in učinkovit način za odstranjevanje nakopičenih odpadnih snovi in toksinov, ki lahko privedejo do zastrupitve debelega črevesa in telesa.

Očiščevalna moč kisika dobesedno »odmehurčka« strupene snovi iz telesa. Snovi, ki so leta in leta oblagale stene tankega in debelega črevesa. Oxy Powder tako ustvarja čisto, osveženo in bolj zdravo črevo.

Kaj potrebujemo za 7-dnevno temeljito čiščenje črevesja?

1 -Veliko z vodnim filtrom prečiščene in prestrukturirane vode z znižano površinsko napetostjo za lažjo absorpcijo. (PS** - sama sem za prestrukturirati in znižati površinsko napetost vode uporabila kapljice Crystal Energy - 8 kapljic v kozarcu prefiltrirane vode). Voda z nižjo površinsko napetostjo ima iste lastnosti kot celična tekočina našega telesa.
2 - Ekološki jabolčni kis ali sok Aloe Vere pomešan s sokom limone.
3 -Zdravo hrano, po možnosti ekološko (več o tem v enem naslednjih blogov).
4 - Eno stekleničko Oxy Powderja.

Kaj pijemo med 7-dnevnim temeljitem čiščenju črevesja s kisikovim praškom Oxy Powder?

Med 7-dnevnim temeljitem čiščenjem črevesja je potrebno popiti čimveč prečiščene in prestrukturirane vode, pomešane z ekološkim jabolčnim kisom ali sokom Aloe Vere. Da bi ohranili dobro črevesno in vsesplošno zdravje je priporočljivo redno pitje takšne vode tudi po zaključenem 7-dnevnem čiščenju.
Štirim litrom zgoraj opisane vode dodamo 3 jedilne žlice nepasteriziranega ekološkega jabolčnega kisa in dobro premešamo. Če je okus premočan, dodamo samo 2 jedilni žlici jabolčnega kisa. Namesto kisa lahko uporabimo tudi limonin sok pomešan s sokom aloe vere v istem razmerju. Niti jabolčni kis ali limonin sok s sokom aloe vere niso nujni, bo pa to izboljšalo rezultate čiščenja črevesja.
Med 7-dnevnim čiščenjem črevesja se izogibajmo pitju katerihkoli drugih tekočin, saj bi to zmanjšalo vpliv čiščenja obogatene vode, kar bi lahko privedlo do dehidracije telesa.

Izogibajmo se ali še bolje, vzdržimo se pitju predvsem sledečih tekočin: 

1.  Kavi – ker vsebuje kofein, saj le ta dehidrira telo. Kofein telesu odvzame potrebno vodo za proces predelave hrane in ovira absorpcijo magnezija, ki je zelo pomemben za ohranjanje zdravega črevesnega gibanja.
2. Mleku – ker tako kravje kot sojino mleko povzročata zaprtje in upočasnjujeta prebavni proces.
3. Alkoholu – ker zastruplja telo.
4. Ustekleničenim sokovom – ker vsebujejo zelo malo dejanskega soka, več pa sladkorjev in konzervansov.
5. Umetnim in energetskim pijačam – ker imajo preveč kalorij, rafiniranega sladkorja, kemičnih konzervansov in umetnih sladil.
Zgornje pijače bi zmanjšale učinkovitost našega očiščevanja črevesja in bi povečale naš dnevni vnos toksinov. Ne pozabimo, da je telo sestavljeno pretežno iz vode in si želi in potrebuje samo tiste substance, ki dajejo življenje.

Kaj lahko uživamo med 7-dnevnim čiščenjem črevesja z Oxy Powderjem?

Za najboljše rezultate izbirajmo le ekološka živila. Če imamo v bližini ekološko kmetijo ali ekološki trg, se oskrbujmo z živili od tam. Živila, ki jih kupujemo v navadnih trgovina ponavadi niso tako »čista«, kot bi lahko bila, ali pa jih gojijo v osiromašeni zemlji. Pomembno je tudi to, da vsak grižljaj hrane prežvečimo vsaj 25-krat, vse dokler se hrana ne utekočini pred zaužitjem, saj bo to spodbudilo hitro prebavo. Ne kuhajmo živil z uporabo mikrovalovne pečice, saj bo tako predelana hrana zmanjšala učinkovitost očiščevanja črevesja.
Da bi bili rezultati najboljši, pojejmo zadnji večerni obrok vsaj 4 ure pred zaužitjem kapsul Oxy Powderja pred spanjem.
(PS** - Več o tem v enem naslednjih blogov).

Navodila za odmerjanje Oxy Powderja med 7-dnevnim očiščevanjem črevesja:


OBVEZNO PREBRATI! Oxy-Powder bo na začetku povzročil vodeno, izjemno mehko blato, ki se bo zlahka izločilo in bo podobno driski. To je rezultat kisika v Oxy Powderju, ki spremeni trde in zbite odpadke v črevesju v tekoče in poltekoče stanje. To je NORMALNA reakcija in je znak, da se čiščenje odvija pravilno. To NI driska, ki je običajno posledica okužbe ali posledica odvajala in je povezana z dehidacijo in pomanjkanjem elektrolitov. Oxy Powder je popolnoma varen in ne bo povzročil dehidracijo ali pomanjkanje elektrolitov.
Za vse, ki bodo prvič uporabili Oxy Powder, bo natančno število potrebnih kapsul, ki jih bodo zaužili vsako noč pred spanjem, odvisno od telesne teže, prehranjevalnih navad, telesne dejavnosti, zdravja črevesja in stresnega nivoja.
Preden začnemo s 7-dnevnim očiščevanjem črevesja, torej 1-2 dni pred začetkom, moramo izračunati naš osebni odmerek Oxy Powderja. Naš osebni odmerek je število kapsul Oxy Powderja, ki jih bomo zaužili vsak večer tik pred spanjem, vse dokler ne bomo naslednjega dne dosegli treh do petih iztrebljanj.

Kako preračunamo naš osebni dnevni očiščevalni odmerek?

Začnemo tako, da s polnim kozarcem obogatene vode zaužijemo 4 kapsule Oxy Powderja pred spanjem. Če naslednjega ne dosežemo 3-5 iztrebljanj, naslednjega dne povečamo naš odmerek po 2 kapsuli vsak večer vse dokler naslednjega dne ne dosežemo 3-5 iztrebljanj. Če se to naslednjega dne ne zgodi, povečujemo odmerek za 2 kapsuli vsak večer, vse dokler ne bomo dosegli priporočenih 3-5 iztrebljanj.
Ko dosežemo 3-5 iztrebljanj, smo določili naš osebni odmerek Oxy Powderja in smo tako pripravljeni na 7-dnevno čiščenje črevesja.
(PS** - moje izkušnje, o katerih bom napisala nekaj več v naslednjem blogu, mi govorijo naj porazdelimo število kapsul, polovico zvečer tik pred spanjem, polovico takoj zjutraj. Število našega odmerka je odvisen tudi od našega načina prehrane. Več o tem kasneje).
OPOMBA: Oxy-Powder deluje skupaj z našo želodčno kislino. Če je raven naše želodčne kisline nižja od normalne, to lahko ovira učinkovitost Oxy Powderja. Če ne dosežemo 3-5 iztrebljanj v 3 dneh po zvišanju odmerka Oxy Powderja, je priporočljivo stisniti sok ½ limone v dcl naše vode in nadaljevati s povečevanjem odmerka po 2 kapsuli vsak večer, vse dokler ne dosežemo 3-5 iztrebljanj naslednjega dne. Kislina v limoninem soku bo pomagala aktivirati kisik v Oxy Powderju.

Pričnimo 7-dnevno temeljito očiščevanje črevesja z Oxy Powderjem

Naš osebni odmerek Oxy Powderja zaužijemo vsak večer pred spanjem v roku 7 zaporednih dni.
Dobro je vedeti: Pri posameznikih, ki opravljajo svoje prvo čiščenje črevesja, se lahko pojavi trebušno črvičenje. Črvičenje (lahko tudi krči) je zanesljiv znak, da naš prebavni trakt ne deluje na optimalno ravni in da je potrebno nadaljevati s 7-dnevnim čiščenjem črevesja. Trebušno črvičenje (ali krči) naj bi izginili 3 dan. Črvičenje ali krči so lahko tudi posledica enega ali več spodnjih vzrokov:

1. naše črevo vsebuje preveliko količino toksinov
2. možno je, da smo pojedli preveč v svojem zadnjem večernem obroku
3. nismo upoštevali pravila, da je treba zaužiti zadnji večerni obrok najmanj 4 ure pred spanjem oz. zaužitjem svojega odmerka Oxy Powderja.

Da bi si olajšali možne začasne trebušne krče, se priporoča vstati iz postelje in popiti velik kozarec naše vode in hoditi vsaj 15 minut, kar bo povečalo pretok krvi in bo dovolilo gravitaciji, da bo premaknila Oxy Powder in toksine navzdol po poti skozi črevesni trakt.

Čiščenje z Oxy Powderjem - vzdrževalno doziranje

Po zaključku 7-dnevnega popolnega čiščenja črevesja nadaljevanje z vzdrževalnim odmerkom Oxy Powderja pomaga našemu prebavnemu traktu ohranjati čistočo in pomaga preprečevati, da bi se toksini redno absorbirali in zadrževali v našem telesu. Prav tako nas Oxy Powder redno oskrbuje z vsemi koristmi kisika. (PS** - več o koristih vnosa kisika v naše telo v enem naslednjih blogov.)
Za vzdrževanje uporabljajmo vedno enak odmerek 2-3 krat tedensko ali po potrebi. Naš vzdrževalni odmerek je število Oxy Powder kapsul za dosego 3-5 iztrebljanj naslednjega dne.
Ta odmerek lahko uživamo za nedoločen čas, brez strahu, da bi postali od tega odvisni ali da bi nam to škodovalo.

Nasveti za pospešitev 7-dnevnega očiščevanja črevesja

Kot pomoč v procesu očiščevanja črevesja, proizvajalec Oxy Powderja, priporoča obisk kiropraktika, masaže, dihalne vaje, veliko spanja, akupunkturo in infrardečo savno.

Kako naprej?

Po 7-dnevnem temeljitem čiščenju črevesja z Oxy Powderjem je priporočljivo očistiti tudi jetra in žolčnik, saj se tudi v njiju nahaja polno škodljivih organizmov, kemikalij in težkih kovin. O tem  kako pristopiti k temu več v enem naslednjih blogov. Če ne želiš zamuditi naslednjih blogov, se prijavi kot spremljevalec bloga klinike za zdravje.


Pozor! Kaj je ozdravitvena kriza?

Izraz ozdravitvena kriza opisuje običajen pojav, ki se pojavi v manjši količini posameznikov, ki se med ali po čiščenju počutijo slabše kot pred začetkom čiščenja. To se dogaja zato, ker se morajo nakopičene strupene snovi predelati preden se odstranijo iz telesa. Ta predelava lahko vključuje različne fizične simptome, ki se pojavljajo medtem, ko se toksini presnavljajo ali oksidirajo. Najpogostejši simptomi so: utrujenost, glavobol, manjši izpuščaji, pomanjkanje duševne jasnosti, bolečine v sklepih ali v mišicah, razdražljivost, težave s spanjem (ali preveč spanja), nihanje razpoloženja. Nekateri ljudje izkušajo različne simptome, medtem ko večina ljudi ne izkusi nobenega simptoma. Ti simptomi so samo začasni in izginejo v 1-10 dneh. Trajejo vse dokler telo po naravni poti ne odstrani vseh toksinov. Če opazimo kateregakoli od zgoraj naštetih simptomov, pijmo veliko naše obogatene vode in bodimo potrpežljivi z našim telesom med počasnim odpravljanjem strupov iz njega.

Vir: spletna stran ameriškega proizvajalca Oxy Powderja.

Za več strokovnih informacij o Oxy Powderju -> KLIKNI NA TO POVEZAVO




Marina Butala Cigoj

0 comments:

Post a Comment