Sunday, October 21, 2012

Čiščenje vranice in želodca

Med prvimi članki v tem spletnem dnevniku sem objavila članek o tem, da se zdravje začne v črevesju. Iz tega razloga je bistveno, če se želimo počutiti bolje in imeti optimalno zdravje, da razmislimo o temeljitem čiščenju črevesja. Za razstrupljanje celega telesa, začenši s črevesjem, se običajno odločamo jeseni in spomladi. Kako si temeljito očistimo celo črevesje, je objavljeno tukaj -> Temeljito čiščenje črevesja.

Ker so naša jetra najpomembnejši organ za razstrupljanje celega telesa, če se želimo počutiti še bolje in vplivati na to, da bodo naša jetra optimalno delovala, se bomo odločili tudi za čiščenje jeter in žolčnika. Kako se to naredi, je objavljeno tukaj -> Temeljito čiščenje jeter in žolčnika.

Če želimo razstrupiti celo svoje telo, ne samo črevesje, jetra in žolčnik, je pomembno, da se odločimo tudi za čiščenje ostalih pomembnih organov našega telesa.

Ker se vranica v kislem okolju zelo poveča ali pa upočasni svoje delovanje in posledično zastruplja celo telo, razmislimo tudi o čiščenju vranice, obenem tudi želodca.
Nadaljujemo pa z razstrupljanjem tudi ostalih delov našega telesa. Pri tem si bomo pomagali s hrano, ki čisti naše telo in tudi s primernimi dodatki, ki bodo še bolj učinkovito očistili in razstrupili celo naše telo, krvni obtok in limfni sistem.

V današnjem članku bom objavila preprost recept za čiščenje vranice in želodca. V te namene bom uporabila besede Mantak Chie, svetovno znanega mojstra notranje alikimije in či gonga (delo z energijo) iz njegove knjige "Kozmično razstrupljanje", ki je bila prevedena tudi v slovenski jezik in se jo dobi v knjižnici ali pri Založbi Cangura.


Vir slike: http://sl.wikipedia.org/wiki/Vranica
(vranica je označena s št. 8, želodec s št. 3)


Receptura je zelo preprosta.

Terapija z olji je preprosta, a presenetljivo učinkovita metoda za čiščenje krvi, dlesni, zob in ust". Lahko omili številne motnje, kot so bolezni krvi, zdravstvene težave pljuč in jeter, bolezni dlesni in zob, glavoboli, kožne bolezni, želodčne razjede, prebavne motnje, neješčnost, okvare srca ali ledvic, encefalitis, bolezenska stanja živčevja, slab spomin, ženske težave, zatekel obraz in podočnjaki.

Za čiščenje boste potrebovali naslednje sestavine:

1.) 1 čajno žličko hladno stiskanega, nerafiniranega sončničnega, sezamovega ali oljčnega olja

2.) 0,5 čajne žličke pecilnega praška ali nerafinirane morske soli

3.) 1 čajno žličko vodikovega peroksida (ps: sama sem namesto vodikovega peroksida, ki se kupi v oddelkih z barvami za lase, raje uporabila produkt Aerobic Oxygen, ki ima podobne očiščevalne učinke na telo kot vodikov peroksid, se mi pa zdi bolj varen, saj se pri Aerobic Oxygen gre za prehrambeni dodatek. 10 kapljic sem raztopila v kozarcu vode, s tem sem po čiščenju ust z v vodi raztopljenim pecilnim praškom najprej očistila usta, nato kapljice Aerobic Oxygen raztopljene v vodi tudi popila).

Navodila so naslednja:

1.) Na prazen želodec skrnite nekaj olja, a ga ne pogoltnine, temveč le žvrkljajte po ustih. Tri do štiri minute ga žvečite, prestavljajte naokrog in potiskajte skozi zobe. To povsem premeša slino z oljem, sprostijo se encimi, ki začnejo delovati in izločati toksine iz krvi.

2.) Izpljunite olje po največ treh ali štirih minutah. S tem boste preprečili, da bi se toksini, ki so se sprostili, ponovno vsrkali. Opazili boste, da je olje postalo mlečnato bele ali rumenkaste barve, saj se je navzelo strupenih snovi (ps: strupene snovi bomo čutili v obliki grenkastega okusa) in na milijarde uničujočih bakterij.

3.) Za najboljši učinek postopek ponovite še dvakrat. (ps: sama predlagam od 3 - 6 krat v enem žvrkljanju, če imamo občutek, da smo zelo zastrupljeni ali če smo v postopku očiščevanja in razstrupljanja celega telesa).

4.) Raztopite polovico čajne žličke pecilnega praška ali polovico čajne žličke nerafinirane morske soli v manjši količini vode in z raztopino izperite usta. Odstranila bo vse ostanke olja in toksinov. Poleg tega si lahko (ps: čisto na koncu, po čiščenju zob in ustne votline z naravno ali homeopatsko zobno pasto - dobi se jo v najbližji lekarni čez mejo) še oščetkate zobe in ostrgate jezik (ps: to lahko kar s ščetko, na kateri ni več zobne paste) ter tako zagotovo očistite ustno votlino.

Sama dodajam še naslednje, kar ni napisano v knjigi. Pred ščetkanjem zob in ustne votline z naravno ali homeopatsko zobno pasto, uporabimo še Aerobic Oxygen raztopljen v vodi, s tem očistimo usta, preostanek tekočine pa popijemo.

Nekateri opazni učinki čiščenja ust z oljem so zaustavitev dlesni in bolj beli zobje. V času bolezni lahko ta postopek ponovimo trikrat na dan (ps: tudi v času posta ali odstranjevanju gljivice kandide iz telesa, ko se telo intenzivno razstruplja), vendar le na prazen želodec (npr. pol ure pred vsakim obrokom). Terapija z oljem močno olajša in izboljša delovanje jeter, saj iz krvnega obtoka odstrani strupe, ki jih jetra niso uspela izločiti oziroma razstrupiti. To koristi celotnemu organizmu.

Še nekaj več informacij o dodatnih koristih zgornjega načina razstrupljanja vranice in želodca z oljem bomo našli tudi tukaj -> http://www.viva.si/Bolezni-se%C4%8Dil-in-ledvic-Urologija/972/Razstrupljanje-s-son%C4%8Dni%C4%8Dnim-oljem

Objavila Marina Butala, predsednica društva ARTARA - sekcija za spodbujanje naravnega zdravja









Thursday, October 11, 2012

LIMFOQI in višja cena za MAP

Lepo pozdravljeni!

 
Danes 3 informacije in sicer:
- informacija o zvišanju cene MAP
- informacija o LIMFOQI vadbi, ki se bo začela v novembru.

 
1.) Obveščam, da so se vse uradne formalnosti okoli novega društva Artara, preko katerega bom od ponedeljka dalje (15. oktober 2012) posredovala pri naročanju MAP, MegaHydrate in produktov angleške naturopatske klinike The Finchley clinic s katero bom še naprej sodelovala, urejene. To pomeni, da bodo od tega ponedeljka dalje računi izstavljeni na ime društva Artara, številka TRRja bo druga, računi pa bodo zaenkrat brez DDV davka, saj društvo še ni davčni zavezanec. Ker nisem še prejela Visa Electron kartice za društveno bančno poslovanje preko ineta, bom od 15. do 27. oktobra pošiljala naročene produkte samo po povzetju. Po 27. oktobru pa tudi spet po predračunu za tiste, ki boste tako želeli. Glede naročanja produktov angleške naturopatske klinike bo od 15. do 27. oktobra to možno samo s samostojnim naročilom preko naslednje povezave ->
http://www.klinika-za-zdravje.si (kdor želi brati v slovenščini, naj stran odpre preko Chrome spletnega brskalnika).
Društvo Artara bo imelo tudi svojo spletno stran z vsemi informacijami. Več o tem, ko bo stran postala aktivna in bo na njej prvih nekaj osnovnih informacij.

 
2.) Obenem obveščam, da se bo s ponedeljkom cena za MAP zvišala za nekaj procentov. Razlog je v tem, ker je uvoznik MAP za Slovenijo določil višjo enotno ceno za celo Slovenijo. Cena bo od ponedeljka dalje naslednja:
- pri naročilu 1 -2 plastenk bo cena po plastenki 43,90 €
- pri naročilu 3-23 plastenk bo cena po platenki 39,90 €
- pri naročilu vsaj 24 plastenk pa bo cena po plastenki 36,00 €.
Stroški poštnine ostajajo isti.

 
Kdor želi prihraniti, naj mi do ponedeljka 15. oktobra 2012 pošlje naročilo za eno ali več plastenk MAP in bo na računu upoštevana še stara cena. Plastenke pa bom začela odpošiljati (po povzetju) šele s ponedeljkom.

 
3.) Obveščam tudi, da v okviru društva Artara načrtujem z naslednjim mesecem začeti s skupinsko vadbo, ki sem jo poimenovala LIMFOQI. Vadba izvira iz starodavnega Qi Gonga in je namenjena boljšemu počutju, predvsem pa raztezanju limfnih kanalov celega telesa, zaradi tega boljšemu delovanju celotnega limfnega sistema, torej bolj učinkovitemu odstranjevanju odpadkov iz telesa. Posledica je, da se splošno dobro počutje izboljša. Vadba je namenjena tako moškim kot ženskam, ima pa še poseben stranski učinek za ženske in to je bolj zdrave dojke. Vadba bo v Kopru.
Bi prosila interesentke in interesente naj mi čimprej sporočijo svoj interes, da bom vedla rezervirati primerno velik prostor. Vadba bo po vsej verjetnosti, glede na termine drugih mojih aktivnosti, ob torkih popoldne okoli 18. ure.

 
S spoštovanjem

Marina Butala