Saturday, May 18, 2013

KANDIDA - kako se je znebiti?

Nekateri ste v postopku spomladanskega čiščenja črevesja ali tudi že posta, nekateri pa se na to šele pripravljate. Drugi pe se še borite z drugimi težavami in se zato še niste odločili za vsaj enkrat letno "generalko" celega telesa.

Za tiste, ki se še niste odločitli za generalko in imate obenem težavo s kandido, sem nekaj o tem že objavila. Nekaj pa bom objavila danes, saj sem danes dobila klic na pomoč in na osnovi tega sestavila spodnje priporočilo za prvo (in tudi drugo ter nadaljnjo) pomoč v primeru gljivice kandide. Receptura, ki sem jo ustvarila na osnovi znanja, ki sem ga pridobila iz literature in iz informacij, ki jih prejemam iz angleške naturopatske klinike, je naslednja.

Receptura za se znebiti kandide


1.) Očisti si črevo (z OxyPowderjem) -> Klikni za recepturo

2.) Očisti si jetra in žolčnik (tudi s pomočjo OxyPowderja) -> Klikni za recepturo 

3.) Obenem si redno čistiti želodec od sluzi in tudi vranico -> Klikni za recepturo 

4.) Prepovedano je uživati: 
            - sladkor in vse, kar vsebuje dodan sladkor (lahko Xylitol -> klikni za naročilo)
            - prepovedan je alkohol in vse, kar vsebuje alkohol
            - prepovedano je mleko in vsi mlečni izdelki (kasneje lahko navadni beli jogurt)
            - nobenih okisanih ali fermentiranih proizvodov
            - nobenih umetnih in gaziranih pijač
            - izogibati se mesa, ker meso predolgo ostaja v črevesju. To povzroču gnitje mesa,   kar je odlična hrana za gljivice in za njihov razvoj. Če že, zelo poredko in ga uživati samega, brez česarkoli drugega, po možnosti z dodanimi prebavnimi encimi (produkt Active Digestive Enzymes. Prebavni encimi so priporočljivi tudi vedno, ko uživamo kuhano hrano. Klikni za več informacij o encimih, gospodarjih življenja in smrti). 

Če zgornje ne pomaga, je priporočljivo izogibati se tudi vseh živil, ki vsebujejo gluten in izdelkov z glutenom.

DODATKI
(se dobijo pri angleškinaturopatski kliniki ali z mojim posredovanjem -> za naročilo poslati mail na marina.butala@gmail.com)

1.) Probiotik Threelac - ker se probiotiki in gljivica kandida borijo za življenjski prostor v črevesju in prebavilih, več kot imamo probiotikov v našem črevesju, manj bo gljivic. V primeru kandide zaužiti več vrečk dnevno. Vsebino vrečke vsuti na jezik in popiti s kozarcem vode.
Klikni za naročiti Threelac samostojno.

2.) OxyLift (tekoči kisikov produkt) - kjer je kisik v telesu, ni ne bakterij, ne virusov in ne gljivic. Postopoma izgrajevati doziranje do doziranja 3 x dnevno po 8 kapljic v kozarcu vode.
Če ne bil bil všeč kiselkast okus OxyLifta, se lahko odločimo za nekisli Aerobic O7.
Klikni za naročiti OxyLift samostojno.
Klikni za naročiti Aerobic O7 samostojno.

3.) Thyme Formula  ali Thyme Formula A (za ljudi z občutljivostjo na kajenski poper-čili) - Preprečuje širjenje kandide po telesu.
Doziranje:
1. teden - eno kapsulo dnevno skupaj s hrano
2. teden - eno kapsulo dvakrat dnevno skupaj s hrano
od 3. tedna dalje - po 2-3 kapsule dnevno skupaj s hrano
Klikni za naročiti Thyme Formula samostojno.
Klikni za naročiti Thyme Formula A samostojno.

4.) V težjih primerih je poleg Thyme Formule priporočljivo uživati še produkt Wild Endive Formula. Ali Wild Endive Formula A za tiste, ki ste o
V težkih primerih uživati po 4 kapsule 3 krat dnevno nekaj tednov pred in med uživanjem produkta Thyme Formula.
Klikni za naročiti Wild Endive Formula samostojno.
Klikni za naročiti Wild Endive Formula A samostojno.

5.) Nutrisorb Molybdenum - acetaldehid je primarni strup, ki ga izloča kandida v telesu, ko zapušča telo. Molibden spremeni acetaldehid v neškodljivo substanco. Eno kapljico dnevno v kozarcu vode ali direktno pod jezik nato popiti kozarec vode.

6.) Cink z vitaminom B6 ( poišči -> Zinc B6) - v študijah je bilo ugotovljeno, da ljudje, ki imajo pomanjkanje cinka v telesu, imajo "boljše" pogoje za bohotenje gljivice kandide. Zato je priporočljivo dodajati tudi cink telesu. Vitamin B6 (ki je že dodan produktu) pa vpliva na to, da se cink bolje absorbira v telesu. Zaužiti od 1-3 kapsul dnevno.

6.) Samento - zeliščni dodatek za izboljšati delovanje imunskega sistema, da se bo bolj sposobno boriti proti kandidi. Klikni za več informacijo Samento.

Postopek odstranjevanja kandide naj traje od 4-6 mesecev!
Po 4-6 mesecev trajajočem postopku izločanja kandide pa redno uživati probiotike (lahko Threelac še naprej, toda manj vrečk ali kak drug probiotik) in MegaHydrate. Klikni za več info o MegaHydrate. Drugače pa se tudi MegaHydrate (ali blažji MegaH) dobi pri http://www.thefinchleyclinic.si. Megahydrate med drugim vpliva tudi na uravnovešeno delovanje našega biološkega terena in na njegovo alkalnost (kandida živi v kislem okolju, torej v telesu, ki je zakisano. PS: Presna hrana tudi ustvarja alkalni biološki teren v našem telesu).
Klikni za naročiti MegaHydrate v kapsulah samostojno.
Klikni za naročiti MegaHydrate v prahu samostojno.
Klikni za naročiti MegaH samostojno.

Vse zgoraj naštete produkte je možno naročiti samostojno na slovenski spletni strani angleške naturopatske klinike -> http://www.thefinchleyclinic.si ali z mojim posredovanjem. Naročila sprejema po mailu -> marina.butala@gmail.com

Marina Butala - predsednica društva Artara, sekcija za promocijo naravnega zdravja
E-Mail: marina.butala@gmail.com
http://www.thefinchleyclinic.si
http://klinika-za-zdravje.blogspot.com
http://fhesovci.blogspot.com
http://mapovci.blogspot.com