Saturday, February 26, 2011

Moja izkušnja temeljitega čiščenja črevesja z Oxy Powderjem


Kot sem obljubila, pa vse do danes ne izpolnila, zaradi časa, ki me preganja, objavljam besedilo z mojimi osebnimi izkušnjami temeljitega čiščenja črevesja z Oxy Powderjem.

Čiščenja črevesja se je priporočljivo lotiti preden se lotimo kateregakoli drugega notranjega čiščenja telesa. Vrstni red čiščenja notranjosti celega telesa je po naturopatskih priporočilih sledeči:
1. čiščenje črevesja
2. čiščenje jeter in žolčnika  (trikrat, vsako čiščenje v razmaku 5-10 dni)
3. med prvim in drugim čiščenjem jeter in žolčnika začnemo s čiščenjem telesa pred črvi, paraziti, gljivicami, mikrobi in pred bakterijami
4. čiščenje telesa pred težkimi kovinami
5. čiščenje limfnih poti oz. pospešitev delovanja limfnega sistema
6. čiščenje celotnega telesnega sistema na mikronivoju.

O vsakem posameznem čiščenju bom v ta blog dodala več člankov. Če želiš biti obveščen-a o objavi člankov, se prijavi za spremljevalko/spremljevalca tega bloga

Moje osebne izkušnje temeljitega čiščenja črevesja torej. Kako je vse skupaj potekalo?
Da bi stvari bile bolj jasne, bom poročilo razdelila po dnevih in poročala o tem kaj se je z mano dogajalo in kako sem sama doživljala temeljito čiščenje črevesja, ki sem se ga lotila po 2-3 tednih prvega oz. drugega preizkusa delovanja Oxy Powderja na moje telo. Več o teh dveh preizkusih sem objavila nekaj blogov nazaj. Začnimo od začetka zdaj.

1. dan – PRIPRAVA NA TEMELJITO ČIŠČENJE ČREVESJA - ponedeljek, 31.januar.
Ta dan je potekal bolj v psihološkem pripravljanju na temeljito čiščenje črevesja. Če bi vedela kako je ta zadeva enostavna, se je ne bi niti bala, niti nobene psihološke priprave se ne bi šla. Ampak ker je bila ta zadeva za mene nova, kljub temu, da sem kar pogumna in se običajno kar "butnem" v tisto, za kar se odločim, je bil prisoten rahli strahec. Ki pa je že drugi dan z OxyPowderjem izginil.

2. dan – ŠE VEDNO PRIPRAVA - torek, 1. februar.
Takoj zjutraj sem vzela eno kapsulo MegaHydrate in ga zaužila s 3 dcl vode. Zaradi boljše hidracije telesa in pa tudi zaradi več energije, saj telo za vsako čiščenje potrebuje dodaten vir energije.
Do 12. ure sem popila še dodatne ½ litra vode obogatene z aloe vero in limoninim sokom (več o tem v prejšnjem blogu). Prvi obrok sem pojedla ob 12.00 uri. Bila so samo 4 jabolka, saj sem v tem času priprav želela telo na temeljito čiščenje črevesja  malo bolje pripraviti. Med 12.00 in 15.00 uro sem popila dodatne ½ litra obogatene vode, ob 15.00 uri sem zaradi popolnega vegetarijanskega prehranjevanja v času temeljitega čiščenja črevesja zaužila še dodatni dve kapsuli MAP-a, najboljšega vegetarijanskega aminokislinskega preparata, ki se 99% absorbira v telo. Drugi obrok sem zaužila ob 18.00 uri. Obrok je bil sestavljen iz ajdove kaše in radiča, zabeljenjega z nekaj kapljicami limone, enkratnim hladno stiskanim oljčnim oljem mojega sodelavca in nekaj zrnci morske soli iz Sečoveljskih solin. Eno uro za tem obrokom sem popila še 1 liter obogatene vode. Počasi, brez hitenja.

3. dan – PRVA KAPSULA OXYPOWDERJA, ISKANJE MENI PRIMERNEGA DOZIRANJA - sreda, 2. februar.
Takoj zjutraj en Megahydrate s 3 dcl vode, ob 10.30 tri jabolka (že tu se je zgodil občutek lahkotnosti v telesu in v glavi), ob 14.00 petdeset gramov čokolade. Zakaj čokolada? Želela sem preizkusiti razliko, pred čokolado in po njej. Razlika v občutju in počutju je bila občutna. Po nekaj minutah zaužitja čokolade sem začutila kako se mi kislina nabira v celem telesu. Še najbolj sem jo začutila v grlu, jeziku in celi ustni votlini. Še bolj pa v dojki s katero sem imela pred leti večje težave. Občutenje kisline v telesu se je zmanifestiralo v obliki kar občutnega zbadanja v dojki, ki je po tistem, ko sem naredila z njo vse, kar sem opisala v knjigi »Reši svoje dojke, reši svoje življenje«, bila vedno bolj občutljiva in se mi je in se mi še danes, ko vnesem v svoje telo nekaj, kar mojemu telesu ne odgovarja, oglasi. Tako se mi je oglasila tudi po tej čokoladi in mi na svoj način dejala: »Ne Marina, čokolada pa ni zate. Če boš tako nadaljevala, prevzemi odgovornost tudi za posledice.«. Nič čokolade torej. Smrk .....
Hitro polno vode. Da mi čimprej splakne iz telesa kislino, ki sem jo ustvarila z nečim, česar moje telo ni niti potrebovalo, niti hotelo.
Po tistem, ko sem napisala in objavila mojo knjigo, je čokolada bila namreč moja občasna pregreha. Vedela sem, da mi ni koristna, ampak popolnoma se ji tudi nisem mogla odpovedati. Ok, ampak ker mi je moje telo zdaj zelo jasno in glasno »povedalo«, da čokolada ni zame, se ji bom skušala odpovedati. Skušala. Upam, da mi bo uspelo ...
Tega sem bom lotila podobno kot se tega lotijo tisti narkomani, ki se trdno odločijo, da droge ne bodo nikoli več poizkusili. Ker so se zavedli, da jim to škodi.
Uffff ......  Težka bo, ampak ok, če je potrebno, pa naj bo tako.
Moja dieta tega dne se je nadaljevala tako, da sem ob 18.00 pojedla krožnik ajdove kaše s Shoyu omako. Mnjam ..... ampak res am njam zadeva. In skledo domačega zelenega in rdečega radiča, z nekaj kapljicami limone, hladno stiskanega oljčega olja in nekaj zrnc morske soli.
Ob 22.30 sem vzela svoje prve 4 kapsule Oxy Powderja. Tako kot piše v navodilih, ki ti jih tudi pošljejo, ko samostojno naročiš svojo stekleničko OxyPowderja. Nato sem opravila svoj večerni postopek v kopalnici (tuširanje, umivanje zob) in se odpravila spat.
Moram reči, da občutek po štirih kapsulah OxyPowderja ni bil tako prijeten kot tedaj, ko sem vzela samo eno oz. dve kapsuli. Pomislila sem, da je morda bil razlog v tem, ker sem pred tem, v tem članku opisanem postopu, že opravila dve krajši čiščenji in zato moje telo za temeljito čiščenje črevesja ni potrebovalo tolikšno količino Oxy Powderja naenkrat. Bomo vidli kaj se bo zgodilo naslednjega dne.

4. dan – DRUGI DAN OXYPOWDERJA - 3. februar
Črevesje me je prebudilo ob 5. uri zjutraj. Še dobro, da je bila sobota. Zgodilo se je prvo, precej tekoče, driski podobno izločanje. Nato še dve podobni izločanji do 9. ure zjutraj. Vse to sem štela za eno samo izločanje. Še sreča, da je bila sobota. Nato ves dan nobenega izločanja več, čeprav sem pričakovala, da se bosta zgodili še vsaj dve izločanji in sem zato ostajala ves dan doma v pričakovanju. Po nepotrebnem.
Hmmm .... morda pa je temu razlog to, da sem opravila že dve krajši čiščenji črevesja pred 2-3 tedni? Odgovora ne vem. bo že res, da si mora vsak najti sam svoje doziranje OxyPowderja. Bodisi za občasna čiščenja črevesja, bodisi za temeljito čiščenje.
Odločila sem se, da bom ta postopek nadaljevala tako, da bom tega večera pred spanjem vzela samo dve kapsuli in nato naslednje jutro še dve, da bom te 4 kapsule porazdelila.
Tudi v priporočilu angleške klinike namreč piše, da se lahko doziranje porazdeli. Hotela sem preizkusit kako bo moje telo odreagiralo na takšno porazdeljeno doziranje. Morda bo občutek manj neprijeten. Spraševala sem se ali bom izločala večkrat kot samo zjutraj. Če se to ne bi zgodilo, sem se odločila, da bom povečala doziranje na 3 kapsule zvečer in 3 zjutraj.
Že sama odločitev o porazdelitvi, je v meni povzročila boljši občutek, kot če bi vztrajala pri zaužitju kapsul Oxy Powderja samo enkrat dnevno ob večji količini. Občutek je bil boljši tako v mislih kot v telesu.
Ta večer sem pred spanjem zaužila samo 2 kapsuli OxyPowderja.

5. dan - TRETJI DAN OXYPOWDERJA - 4. februar
Zjutraj sta se zgodili dve izločanji. Blato je bilo še vedno precej tekoče. Kar mi je govorilo, da moram precej piti, da ne bi prišlo do dehidracije. MegaHydrate pa obvezno.
Zjutraj sem na tešče zaužila 2 kapsuli Oxy Powderja. Ob 11.30 sem pojedla 3 jabolka, ob 14.30 2 tableti MAP-a, ob 16.00 eno kapsulo Oxy Powderja (želela sem preizkusti ali bo tako mojemu telesu bolje ali isto ali slabše), ob 18.00 večerja-ajdova kaša s sojino omaki Shoyu, radič s krompirjem. Zvečer pred spanjem sem vzela samo 1 kapsulo Oxy Powderja, ker mi ni bilo všeč, da je jutranje blato tako tekoče. Sem ugotovila, da če vzamem Oxy Powder čez dan, da blato ni tako tekoče, kar mi bolj odgovrja, občutek je boljši. Tudi osebna izkušnja direktorja angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic, pravi da on raje zaužije OxyPowder zjutraj kot zvečer. Že ve.

6. dan - ČETRTI DAN OXYPOWDERJA - 5 februar.
Še vedno 2 kapsuli zjutraj na tešče, nato 4 ure nobene hrane, samo obogateno vodo.
Prvi obrok je sadni, drugi in zadnji, ajdova kaša s sojino omako, jajčka pocvrta na podušeni čebuli, radič.
Blato tega dne ni več tekoče, ga je pa manj. Izgleda, da se je moje črevo že dodobra očistilo.
Še 2 kapsuli zvečer, 4 ure po zadnjem grižjalju, tik pred spanjem, nato spanje.


7. dan - PETI DAN OXYPOWDERJA - 6 februar.
Šele tega dne sem dobila občutek, da je Oxy Powder opravil svoje temeljito očiščevalno delo črevesja. Vsa tri izločanja so se zgodila zjutraj v roku 1 ure. Prvo je bilo samo nakazano blato, drugo je bilo izločanje zaužite hrane prejšnjega dne, blato je bilo mehkejše in ni imelo vonja. Tretje izločanje se je zgodilo po tem, ko sem po drugem izločanju popila 2 kozarca obogatene vode. Sem imela občutek, da je ta voda sprala iz mojega črevesja še nekaj blata, ki je ostalo zlepljeno na črevesnih stenah in resicah v tankem črevesju. Nekaj mi je reklo, naj to naredim vedno, po vsakem izločanju, tudi po čiščenju z Oxy Powderjem. Po vsakem izločanju obvezno popiti vsaj kozarec vode, ki bo kot voda v straniščni školjki, splaknila še zadnje ostanke blata v črevesju. To bi morala postati moja navada, kozarec vode po vsakem izločanju blata.
Še vedno 2 kapsuli zjutraj in 2 kapsuli zvečer.
Prvi obrok sadni, drugi in zadnji integralni riž s slanimi in zmletimi prepraženimi sezamovimi semeni.
Tega dne se je zgodilo tudi izločanje čez dan. Še zadnji "zdihljaji" torej.

8. dan - ŠESTI DAN OXYPOWDERJA - 7. februar.
Dve kapsuli OxyPowderja zjutraj in dve kapsuli zvečer, tik pred spanjem, 4 ure po zadnjem grižljaju. Čez dan dovolj tekočine v obliki obogatene vode.
Nobenega tekočega blata več, vedno večji občutek, da je moje črevo vedno bolj čisto.

9. dan - SEDMI DAN OXYPOWDERJA, PRIVAJANJE NA ŽIVLJENJE BREZ OXYPOWDERJA, ZMANJŠANO DOZIRANJE - 8. februar
Eno kapsulo zjutraj in eno zvečer.

10. dan - ZAKLJUČEK - 9. februar
Nobenega OxyPowderja več, črevo se mora navadit na samostojno izločanje.

Občutek po nekaj dnevih temeljitega čiščenja črevesja z Oxy Powderjem?
Občutek in izločanje po nekaj dnevih je bilo popolnoma enako kot tedaj, ko sem si očistila črevo in telo s šesttedenskim postom pred leti, ko sem imela težave z dojko, kar sem tudi opisala v knjigi "Reši svoje dojke, reši svoje življenje". Skratka, bila sem navdušena nad Oxy Powderjem. Še bolj, ko sem zvedla, da ga lahko uporabim še za čiščenje jeter in žolčnika namesto grenke soli, ki mi je "nagravžna". O tej izkušnji pa kasneje.

Po čiščenju črevesja z OxyPowderjem sem se odločila, da bom za svoje črevo malo bolje poskrbela, in sicer tako, da mu bom priskrbela dovolj pro in prebiotikov. Tudi o tem kasneje, v enem izmed naslednjih blogov.




OxyPowder lahko naročiš tudi z mojim posredovanje. To narediš tako, da pošlješ na email naslov marina.butala@gmail.com tvoje podatke (ime, priimek, naslov, tel.št.) in število naročenih plastenk.
Če pa ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške klinike s klikom na spodnjo povezavo.


Marina Butala Cigoj, sodelavka angleške klinike The Finchley Clinic


Monday, February 14, 2011

Navodila za 7-dnevno temeljito čiščenje črevesja z Oxy Powderjem



Oxy-Powder ® je svetovno priznan kot najboljši očiščevalec črevesja na osnovi kisika, ki ga hvalijo številni kupci in zdravstveni delavci z vsega sveta. Ta popolnoma naravni izdelek pomaga olajšati prepolno črevesje, težave zaradi napihnjenosti in številne druge simptome povezane s črevesjem.

Oxy-Powder ® je nežen, vendar izjemno učinkovit. To je daleč najbolj varen in učinkovit način za odstranjevanje nakopičenih odpadnih snovi in toksinov, ki lahko privedejo do zastrupitve debelega črevesa in telesa.

Očiščevalna moč kisika dobesedno »odmehurčka« strupene snovi iz telesa. Snovi, ki so leta in leta oblagale stene tankega in debelega črevesa. Oxy Powder tako ustvarja čisto, osveženo in bolj zdravo črevo.

Kaj potrebujemo za 7-dnevno temeljito čiščenje črevesja?

1 -Veliko z vodnim filtrom prečiščene in prestrukturirane vode z znižano površinsko napetostjo za lažjo absorpcijo. (PS** - sama sem za prestrukturirati in znižati površinsko napetost vode uporabila kapljice Crystal Energy - 8 kapljic v kozarcu prefiltrirane vode). Voda z nižjo površinsko napetostjo ima iste lastnosti kot celična tekočina našega telesa.
2 - Ekološki jabolčni kis ali sok Aloe Vere pomešan s sokom limone.
3 -Zdravo hrano, po možnosti ekološko (več o tem v enem naslednjih blogov).
4 - Eno stekleničko Oxy Powderja.

Kaj pijemo med 7-dnevnim temeljitem čiščenju črevesja s kisikovim praškom Oxy Powder?

Med 7-dnevnim temeljitem čiščenjem črevesja je potrebno popiti čimveč prečiščene in prestrukturirane vode, pomešane z ekološkim jabolčnim kisom ali sokom Aloe Vere. Da bi ohranili dobro črevesno in vsesplošno zdravje je priporočljivo redno pitje takšne vode tudi po zaključenem 7-dnevnem čiščenju.
Štirim litrom zgoraj opisane vode dodamo 3 jedilne žlice nepasteriziranega ekološkega jabolčnega kisa in dobro premešamo. Če je okus premočan, dodamo samo 2 jedilni žlici jabolčnega kisa. Namesto kisa lahko uporabimo tudi limonin sok pomešan s sokom aloe vere v istem razmerju. Niti jabolčni kis ali limonin sok s sokom aloe vere niso nujni, bo pa to izboljšalo rezultate čiščenja črevesja.
Med 7-dnevnim čiščenjem črevesja se izogibajmo pitju katerihkoli drugih tekočin, saj bi to zmanjšalo vpliv čiščenja obogatene vode, kar bi lahko privedlo do dehidracije telesa.

Izogibajmo se ali še bolje, vzdržimo se pitju predvsem sledečih tekočin: 

1.  Kavi – ker vsebuje kofein, saj le ta dehidrira telo. Kofein telesu odvzame potrebno vodo za proces predelave hrane in ovira absorpcijo magnezija, ki je zelo pomemben za ohranjanje zdravega črevesnega gibanja.
2. Mleku – ker tako kravje kot sojino mleko povzročata zaprtje in upočasnjujeta prebavni proces.
3. Alkoholu – ker zastruplja telo.
4. Ustekleničenim sokovom – ker vsebujejo zelo malo dejanskega soka, več pa sladkorjev in konzervansov.
5. Umetnim in energetskim pijačam – ker imajo preveč kalorij, rafiniranega sladkorja, kemičnih konzervansov in umetnih sladil.
Zgornje pijače bi zmanjšale učinkovitost našega očiščevanja črevesja in bi povečale naš dnevni vnos toksinov. Ne pozabimo, da je telo sestavljeno pretežno iz vode in si želi in potrebuje samo tiste substance, ki dajejo življenje.

Kaj lahko uživamo med 7-dnevnim čiščenjem črevesja z Oxy Powderjem?

Za najboljše rezultate izbirajmo le ekološka živila. Če imamo v bližini ekološko kmetijo ali ekološki trg, se oskrbujmo z živili od tam. Živila, ki jih kupujemo v navadnih trgovina ponavadi niso tako »čista«, kot bi lahko bila, ali pa jih gojijo v osiromašeni zemlji. Pomembno je tudi to, da vsak grižljaj hrane prežvečimo vsaj 25-krat, vse dokler se hrana ne utekočini pred zaužitjem, saj bo to spodbudilo hitro prebavo. Ne kuhajmo živil z uporabo mikrovalovne pečice, saj bo tako predelana hrana zmanjšala učinkovitost očiščevanja črevesja.
Da bi bili rezultati najboljši, pojejmo zadnji večerni obrok vsaj 4 ure pred zaužitjem kapsul Oxy Powderja pred spanjem.
(PS** - Več o tem v enem naslednjih blogov).

Navodila za odmerjanje Oxy Powderja med 7-dnevnim očiščevanjem črevesja:


OBVEZNO PREBRATI! Oxy-Powder bo na začetku povzročil vodeno, izjemno mehko blato, ki se bo zlahka izločilo in bo podobno driski. To je rezultat kisika v Oxy Powderju, ki spremeni trde in zbite odpadke v črevesju v tekoče in poltekoče stanje. To je NORMALNA reakcija in je znak, da se čiščenje odvija pravilno. To NI driska, ki je običajno posledica okužbe ali posledica odvajala in je povezana z dehidacijo in pomanjkanjem elektrolitov. Oxy Powder je popolnoma varen in ne bo povzročil dehidracijo ali pomanjkanje elektrolitov.
Za vse, ki bodo prvič uporabili Oxy Powder, bo natančno število potrebnih kapsul, ki jih bodo zaužili vsako noč pred spanjem, odvisno od telesne teže, prehranjevalnih navad, telesne dejavnosti, zdravja črevesja in stresnega nivoja.
Preden začnemo s 7-dnevnim očiščevanjem črevesja, torej 1-2 dni pred začetkom, moramo izračunati naš osebni odmerek Oxy Powderja. Naš osebni odmerek je število kapsul Oxy Powderja, ki jih bomo zaužili vsak večer tik pred spanjem, vse dokler ne bomo naslednjega dne dosegli treh do petih iztrebljanj.

Kako preračunamo naš osebni dnevni očiščevalni odmerek?

Začnemo tako, da s polnim kozarcem obogatene vode zaužijemo 4 kapsule Oxy Powderja pred spanjem. Če naslednjega ne dosežemo 3-5 iztrebljanj, naslednjega dne povečamo naš odmerek po 2 kapsuli vsak večer vse dokler naslednjega dne ne dosežemo 3-5 iztrebljanj. Če se to naslednjega dne ne zgodi, povečujemo odmerek za 2 kapsuli vsak večer, vse dokler ne bomo dosegli priporočenih 3-5 iztrebljanj.
Ko dosežemo 3-5 iztrebljanj, smo določili naš osebni odmerek Oxy Powderja in smo tako pripravljeni na 7-dnevno čiščenje črevesja.
(PS** - moje izkušnje, o katerih bom napisala nekaj več v naslednjem blogu, mi govorijo naj porazdelimo število kapsul, polovico zvečer tik pred spanjem, polovico takoj zjutraj. Število našega odmerka je odvisen tudi od našega načina prehrane. Več o tem kasneje).
OPOMBA: Oxy-Powder deluje skupaj z našo želodčno kislino. Če je raven naše želodčne kisline nižja od normalne, to lahko ovira učinkovitost Oxy Powderja. Če ne dosežemo 3-5 iztrebljanj v 3 dneh po zvišanju odmerka Oxy Powderja, je priporočljivo stisniti sok ½ limone v dcl naše vode in nadaljevati s povečevanjem odmerka po 2 kapsuli vsak večer, vse dokler ne dosežemo 3-5 iztrebljanj naslednjega dne. Kislina v limoninem soku bo pomagala aktivirati kisik v Oxy Powderju.

Pričnimo 7-dnevno temeljito očiščevanje črevesja z Oxy Powderjem

Naš osebni odmerek Oxy Powderja zaužijemo vsak večer pred spanjem v roku 7 zaporednih dni.
Dobro je vedeti: Pri posameznikih, ki opravljajo svoje prvo čiščenje črevesja, se lahko pojavi trebušno črvičenje. Črvičenje (lahko tudi krči) je zanesljiv znak, da naš prebavni trakt ne deluje na optimalno ravni in da je potrebno nadaljevati s 7-dnevnim čiščenjem črevesja. Trebušno črvičenje (ali krči) naj bi izginili 3 dan. Črvičenje ali krči so lahko tudi posledica enega ali več spodnjih vzrokov:

1. naše črevo vsebuje preveliko količino toksinov
2. možno je, da smo pojedli preveč v svojem zadnjem večernem obroku
3. nismo upoštevali pravila, da je treba zaužiti zadnji večerni obrok najmanj 4 ure pred spanjem oz. zaužitjem svojega odmerka Oxy Powderja.

Da bi si olajšali možne začasne trebušne krče, se priporoča vstati iz postelje in popiti velik kozarec naše vode in hoditi vsaj 15 minut, kar bo povečalo pretok krvi in bo dovolilo gravitaciji, da bo premaknila Oxy Powder in toksine navzdol po poti skozi črevesni trakt.

Čiščenje z Oxy Powderjem - vzdrževalno doziranje

Po zaključku 7-dnevnega popolnega čiščenja črevesja nadaljevanje z vzdrževalnim odmerkom Oxy Powderja pomaga našemu prebavnemu traktu ohranjati čistočo in pomaga preprečevati, da bi se toksini redno absorbirali in zadrževali v našem telesu. Prav tako nas Oxy Powder redno oskrbuje z vsemi koristmi kisika. (PS** - več o koristih vnosa kisika v naše telo v enem naslednjih blogov.)
Za vzdrževanje uporabljajmo vedno enak odmerek 2-3 krat tedensko ali po potrebi. Naš vzdrževalni odmerek je število Oxy Powder kapsul za dosego 3-5 iztrebljanj naslednjega dne.
Ta odmerek lahko uživamo za nedoločen čas, brez strahu, da bi postali od tega odvisni ali da bi nam to škodovalo.

Nasveti za pospešitev 7-dnevnega očiščevanja črevesja

Kot pomoč v procesu očiščevanja črevesja, proizvajalec Oxy Powderja, priporoča obisk kiropraktika, masaže, dihalne vaje, veliko spanja, akupunkturo in infrardečo savno.

Kako naprej?

Po 7-dnevnem temeljitem čiščenju črevesja z Oxy Powderjem je priporočljivo očistiti tudi jetra in žolčnik, saj se tudi v njiju nahaja polno škodljivih organizmov, kemikalij in težkih kovin. O tem  kako pristopiti k temu več v enem naslednjih blogov. Če ne želiš zamuditi naslednjih blogov, se prijavi kot spremljevalec bloga klinike za zdravje.


Pozor! Kaj je ozdravitvena kriza?

Izraz ozdravitvena kriza opisuje običajen pojav, ki se pojavi v manjši količini posameznikov, ki se med ali po čiščenju počutijo slabše kot pred začetkom čiščenja. To se dogaja zato, ker se morajo nakopičene strupene snovi predelati preden se odstranijo iz telesa. Ta predelava lahko vključuje različne fizične simptome, ki se pojavljajo medtem, ko se toksini presnavljajo ali oksidirajo. Najpogostejši simptomi so: utrujenost, glavobol, manjši izpuščaji, pomanjkanje duševne jasnosti, bolečine v sklepih ali v mišicah, razdražljivost, težave s spanjem (ali preveč spanja), nihanje razpoloženja. Nekateri ljudje izkušajo različne simptome, medtem ko večina ljudi ne izkusi nobenega simptoma. Ti simptomi so samo začasni in izginejo v 1-10 dneh. Trajejo vse dokler telo po naravni poti ne odstrani vseh toksinov. Če opazimo kateregakoli od zgoraj naštetih simptomov, pijmo veliko naše obogatene vode in bodimo potrpežljivi z našim telesom med počasnim odpravljanjem strupov iz njega.

Vir: spletna stran ameriškega proizvajalca Oxy Powderja.

Za več strokovnih informacij o Oxy Powderju -> KLIKNI NA TO POVEZAVO




Marina Butala Cigoj

Friday, February 4, 2011

Kdaj temeljito očistiti črevesje?

O analiziranju svojega blata pred pristopom k temeljitemu čiščenju črevesja ali o Bristolski lestvici človeškega blata – Bristol Stool Scale

Bristolska lestvica človeškega blata se je razvila v Združenem kraljestvu s strani manjše skupine gastroenterologov na Univerzi v Bristolu. Ta lestvica je bila oblikovana tako, da predstavlja razlago za človeško blato, ki se najbolj pogosto vidi v naših straniščnih školjkah. Lestvica nam po različnih tipologijah pojasnjuje povezavo med fizičnimi lastnostmi človeškega blata in časom zadrževanja blata v debelem črevesu.

Ta lestvica je koristna za vsakogar, ki želi ugotoviti stanje svojega debelega črevesa. To je samo  generični pokazatelj, ni absolutno diagnostično orodje. Je pa dovolj dober pokazatelj glede tega kakšni ukrepi bi bili potrebni za izboljšati naše zdravje. V nadaljevanju je lestvica za našo domačo uporabo.

Kako analizirati naše blato:


Tip 1: Blato se prikaže v obliki ločenih trdih kepic, ki so podobni oreščkom. Blato tega tipa ostaja v črevesju najdlje časa in je zanesljivo znamenje, da smo zaprti. Tak tip blata je najpogostojši tip blata  zaprtega človeka.

Tip 2: Blato je na videz podobno klobasi, ampak je grudasto. To nakazuje na strupeno zaprtje in na potrebo po črevesnem čiščenju.

Tip 3 (Normalno blato): Blato se izloči v klobasi podobni obliki, vendar z razpokami na površini.


Tip 4 (Normalno blato): Blato je gladko in mehko, v obliki klobase ali kače.


Tip 5: Blato oblikuje mehke kepe z jasnimi robovi in gre z lahkoto skozi prebavni sistem. Če je spremljano z drisko nam to nakazuje na možne težave s črevesjem, ki lahko privedejo do bolezenskih simptomov. Prav tako lahko nakazuje, da smo zastrupljeni in zato potrebujemo črevešno čiščenje.


Tip 6: Blato vsebuje puhaste koščke z raztrganimi robovi. Če je blato kašasto, to nam govori, da se gre za drisko in da smo zastrupljeni, torej potrebni čiščenja črevesja.


Tip 7: Blato je večinoma tekoče, brez trdih kosov. Iz črevesja priteče hitro, kar nam nakazuje na hudo drisko, možno posledico virusne ali bakterijske okužbe. Priporočljivo je obiskati zdravnika v najkrajšem času.


Dr. Group je dodal še naslednjo tipologijo, ki ni originalni del Bristolske lestvice človeškega blata.

Tip 8: Blato ima sluznici podobno konsistenco, z mehurčki in ima neprijeten vonj. To nakazuje na nevarne količine alkohola in mamil.


Ali ste vedeli?


Blato tipa 1, 2, 5, 6, 7 ali 8 v časovnem bodobju, ki je daljše od enega meseca, nam nakazuje, da je treba temeljito očistiti črevesje, nato pa opraviti 3 zaporedna čiščenja jeter in žolča. Strupe je treba iz našega telesa odstraniti čimprej.

Obstaja več razlag za nepravilno delovanje črevesja in je zato pomembno, da se zavemo sprememb, ki se zgodijo v našem črevesju in tudi tega koliko časa to traje. Kvaliteta naše prebave nam lahko nakazuje veliko stvari, vključno z naslednjimi:
  • Neredno izločanje – to lahko nakazuje na to, da uživamo preveliko količino živalskih beljakovin.
  • Smrdljivo blato, neredno izločanje ali dlje časa trajajoče zaprtje – to nam nakazuje, da potrebujemo temeljito očiščenje črevesja
  • Prisotnost sluzi – to nam nakazuje, da se prehranjujemo z nezdravo hrano ali da smo zaužili snovi, na katere smo alergični
Na splošno in v skladu z Bristolsko lestvico človeškega blata, bi morali vedeti sledeče:
  • Normalno blato je tipa 3 ali 4 in ga izločamo dvakrat dnevno
  • Zaprtje je značilno za blato tipa 1 in 2
  • Driska je značilna za blato tipa 5, 6 ali 7
Bristolska lestvica človeškega blata je lahko uporabno orodje glede ukrepanja v povezavi z našim blatom. Prav tako je lahko dober pokazatelj, ko ocenjujemo naš napredek pri očiščevanju našega črevesja za Oxy Powderjem.

Blato je pokazatelj stanja našega zdravja, nezdravo blato nas poskuša opozoriti, da nekaj ni v redu. Zato bodimo pozorni na Bristolsko lestvico.

Vir: spletna stran ameriškega proizvajalca Oxy Powderja, najbolj učinkovitega očiščevalca črevesja, jeter in žolča na osnovi kisika.

Za več informacij o Oxy Powderju, najboljšem očiščevalcu črevesja -> KLIKNI NA TO POVEZAVO



Marina Butala Cigoj