Saturday, January 14, 2012

Kako izigrati kandido?

Angleški naturopat Mark G. Lester nam je takoj po praznikih poslal spodnjo informacijo, ki jo vsem mojim bralcem posredujem prevedeno v slovenskem jeziku. Njegovo sporočilo se tako glasi:


Srečno Novo leto ljudje. Torej, smo v novem letu in vsakega januarja se mi zgodi, da se mi nekatere stranke pritožijo o slabem poprazničnem počutju. Ljudje radi praznujejo, toda to veselje ne traje dolgo, saj se rast glivic v njihovem telesu razbohoti zaradi učinka alkohola, sladkorjev in škroba ter splošne akumulacije stresa, ki se zgodi med prazniki. Vsi smo človeški in tudi najboljši izmed nas pademo v skušnjavo.

NEKAJ NASVETOV, KI LAHKO POMAGAJO !


Da bi ublažili vpliv praznovanj kot sta na primer Božič in Silvestrovo bi morda bilo za upoštevati naslednje preizkušene nasvete.

1) Očistite svoje črevo

Vzemite OxyPowder takoj zjutraj. To omogoča debelemu črevesu, da očisti iz telesa fermentirane ostanke in karkoli ne spada tja.
Uredite, da bo vaše črevo odprto s pomočjo OxyPowderja, kar bo imelo pozitiven učinek na zmanjšanje glivice kandide, ki se nam je v času praznovanj morda razbohotila. Vašemu trebuhu bo to ugajalo, saj bo to vplivalo tudi na zmanjšanje odvečno pridobljene praznične telesne teže.


2) Uživajte probiotike

Probiotiki (prijazne bakterije) izločajo vodikov peroksid, ki bo ubil glivice kvasovke in nezdrave bakterije. Če se ne morete upreti prehrambenim skušnjavam, kar vpliva na bohotenje glivice kandide, lahko ublažite posledice tako, da povečate svoje doziranje Threelaca (ali Fivelaca) in če je to potrebno, tudi na 4-6 vrečk dnevno.


Drug probiotik o katerem bi bilo za razmisliti je Bio-Kult Candea, ki vsebuje 7 vrst prijaznih bakterih v kombinaciji s česnom in izvlečkom grenivke. Potem imamo še probiotik Micro-Floraguard, ki vsebuje acidophilus, bifidobkaterijo in česen skupaj z antibakterijsko glivičnimi lastnostmi olj: kokosa, cimeta, origana, nageljnovih žbic, ingverja in rožmarina, kar se nahaja v posebni kapsuli za časovno sproščanje.  


3) Zeliščni pripravki v primerih razraščanja kandide


Naša najmočnejša protikandidna pripravka sta Thyme Formula A in Thyme Formula. Po naših izkušnjah sta to dva najboljša produkta v primeru kandide. Minimalna priporočena doba uživanja je odvisna od resnosti problema, ampak običajno naj bi to bilo od 3 do 6 mesecev. 

Če Thyme Formula, naš paradni zeliščni konj  v primeru kandide, ne bi deloval, ali če bi želeli razširiti spekter učinka, so drugi zeliščni dodatki, ki jih običajno priporočam. To so Samento in/ali Oregano Formula in/ali Olive Leaf Extract.

* Prosimo upoštevajte, da je bolje, če probiotike kot sta Threelac in Fivelac zaužijete vsaj eno uro pred ali po zaužitju zeliščnih protiglivičnih produktov, če je le mogoče. Izjema sta le probiotika Bio-Kult Candea in Micro-Floraguard, ki sta bila posebej zasnovana za preprečevanje problemov zaradi vsebnosti nasprotujočih si sestavin v produktih "vse v enem".

4) Razstrupite in podprite vaša jetra 




Najboljši produkt v te namene je Wild Endive Formula. In če je potrebna dodatna pomoč, tudi Molybdenum. Wild Endive Formula je oblikovana tako, da pomaga razgraditi toksine, ki jih ustvarja glivica kandida, zmanjšuje neprijetne telesne simptome ob umiranju glivice kandide in podpira jetra ter druge organe izločanja v tem procesu.


Druga možnost je uporaba Burdock Formule, ki vsebuje precej enakih zelišč kot Wild Endive Formula. Se gre za dva sorodna produkta, s to razliko, da je Burdock Formula bila skreirana za splošno čiščenje krvi, jeter in ledvic, medtem ko je bila Wild Endive Formula skreirana za podporo jetrom predvsem med postopkom čiščenja glivice kandide iz telesa saj pomaga pri odstranjevanju toksinov, ki jih glivica kandida izloča.



5) Vitamin D

V zadnjih nekaj letih je postal Vitamin D "novi" Vitamin C za podporo imunskega sistema, saj je iz vse več in več dokazov razvidno, da ni koristen samo za zdrave kosti, sklepe in zdravljenje osteoporoze. Raziskave kažejo, da večini belcev in žal tudi črnih ljudi, ki živijo izven tropskega pasu, primanjkuje vitamina D skozi celo letopredvsem pa v zimskem času, ko nismo izpostavljeni zadostni količini sonca, kar vpliva na to, da ne pride do zadostne proizvodnje vitamina D, ki se sintetizira preko reakcije ultra vijolične svetlobe v stiku s kožo.

Na razpolago je več vrst vtaminov D, mislimo pa, da je najboljši 
Bio-Mulsion D.



6) Zamenjajmo sladkor s ksilitolom

Pri nas se dobi tudi okusni naravni nadomestek sladkorja (to ni umetno sladilo, za katerega menim, da je zelo škodljivo in strupeno) v obliki ksilitola. To ne bo hranilo za kandido. Ksilitol ima v bistvu anti-bakterijsko in anti-glivično delovanje. Vsebuje približno polovico kalorij kot sladkor in ima nizek glikemični indeks.






7) Zelo pomembno - Preplavi svoje telo s kisikom!


Uporabljajte izdelke, kot so kisik Oxygen Elements Max ali Aerobic Oxygen. S preplavljanjem svojega telesa s kisikom ustvarimo v telesu takšno biološko okolje, zaradi katerega je za glivico kandido skoraj nemogoče, da se razmnožuje. Čeprav je to posebna tematika, bosta oba produkta prav tako naredila čudeže in pozimi preprečila prehlade in gripo.







8) Če se prehladite ali zbolite za gripo

Tukaj je nekaj protivirusnih predlogov, ki vam lahk zelo pomagajo!

8.1.) Za se znebiti prehlada na hitro lahko povečate odmerek kapljic Oxygen Elements Max ali zelo podobni OxyLift do 20 kapljic 3 x na dan. Lahko vzamete tudi 20 kapljic Aerobic Oxygen 3-5 x na dan (toda zmanjšajte odmerek, če se vam bo blato preveč utekočinilo).









8.2.) Prav tako je pomembno vzeti visok odmerek Lapacho Formule (Pau d'arco), ki je oblikovan kot zeliščno protivirusno sredstvo. Z njim boste na nogah precej hitreje kot ob mojstrski nedejavnosti ali ob uživanju toksičnih zdravil, ki so na voljo v lekarnah. Iz tega razloga je zelo koristno, da je nekaj plastenk tega produkta pri roki ves čas, zato da ga imamo, če zbolimo.





8.3.) Še ena stvar, ki jo lahko naredimo je, da uživamo veliko vitamina C. Najbolj glasni zagovornik vitamina C v primeru prehlada je bil dvakratni Nobelov nagrajenec Linus Pauling. Dr. Pauling je sam užival velike odmerke vitamina C na dan, nikoli ni dobil prehlada,  živel je do 95. leta starosti in je delal vse do zadnjih mesecev svojega življenja. Sam imam osebnega prijatelja, ki ima redko in neozdravljivo bolezen ledvic. Vsak dan zaužije mega odmerek vitamina C in to mu je zelo pomagalo izboljšati njegovo zdravstveno stanje. Preden se je odpravil na pot svojega lastnega doziranja vitamina Cje vprašal svojega svetovalca za mnenje ali bi mega odmerjanje vitamina C pomagalo nadzorovati njegovo bolezen ledvic. Svetovalec mu je dejal, da bi zanj uživanje vitamina C bila izguba časa in denarja. Moj prijatelj je ignoriral te besede in je nepotrebno reči, da se je nasvet strokovnjaka izkazal za napačnega. Vendar bi želel poudariti tudi to, da odkar uživa tako visoke odmerke vitamina C, ni nikoli več zbolel za gripo. 

Ena izmed najbolj zanimivih študij o vitaminu C in prehladu je primerjala skupino nadzorovanih "placebo" oseb in oseb katere so uživale vitamin C. Osebe, ki so vsakih 6 ur zaužile po 1 g vitamina C (1000 mg),  so imel 85% manj simptomov! 

Prosimo, upoštevajte da je naš Ultra Pure Vitamin C 99,9% čisti vitamin C, ki ne vsebuje bio-flavanoidov, kar ljudje z alergijami na citruse ne prenesejo. To je prednost tega izdelka. Drugi najboljši vitamin C pa je produkt Mixed Ascorbate, ker je prijetnega okusa, je brez umetnih dodatkov, telo oskrbi z zadostno količino podpornih mineralov in je v prahu, kar ustreza tistim, ki ne marajo kapsul.

Vsem želim polno dobrega zdravja
Mark G. Lester
Direktor in dežurna pametna cokla
 
- The Finchley Clinic Ltd -





Prevedla in objavila, Marina Butala Cigoj s.p.
Zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo


Dodano 6.2.2012

Mark G. Lester predlaga vsem, ki imajo visoko vsebnost toksinov, ki jih izloča glivica kandida, v telesu, naj upoštevajo, da je bolje telo najprej pripraviti na Thyme Formulo. Da se je torej treba najprej ukvarjati z izločanjem toksinov iz telesa in jačanjem imunskega sistema in šele nato ukvarjati se s samim izločanjem glivice, na kar ima vpliv Thyme Formula. Torej je bolje nekaj tednov pred uživanjem Thyme Formule, uživati produkt Wild Endive Formula, ki naj bi bil prednostni produkt št. 1 v primerih visoke zastrupljenosti s toksini, ki jih izloča glivica kandida.
Mark predlaga uživanje produkta Wild Endive Formula v visokem odmerku v prvem mesecu, in sicer 4 kapsule trikrat dnevno, po prvem mesecu pa po priporočljivem doziranju na nalepki. Predlaga še naslednje produkte: Cink + B6, Molybdenum, Magnesium Citrate, Ultra Pure Vitamin C, Fish oil in enega od tekočih kisikovih izdelkov (npr. Oxygen Elements Max ali Aerobic Oxigen).
Dodaja, da se zna zgoditi, da se oseba lahko počuti celo slabše, če se pred Golden Seal ne  ukvarja z izločanjem toksinov iz telesa (ki jih ustvarja glivica kandida) in z jačanjem imunskega sistema z maloprej omenjenimi produkti.

Za navodila kako si brezplačno testirati telo na glivico kandido -> KLIKNI TUKAJ





0 comments:

Post a Comment