Monday, July 23, 2012

SX - za odličen seks, za moške in za ženske (tudi za vse, ki imate visok pritisk)


Prijateljica me je pred časom obvestila, da ima znanca z visokim pritiskom, kateremu se je posledično zaradi zdravil proti visokemu pritisku zmanjšala njegova spolna moč. Prosila me je za pomoč. Poklicala sem naturopata Marka G. Lesterja iz angleške naturopatske klinike, ki mi je dejal, da je v takih primerih priporočljiv produkt SX, ki je namenjen boljšemu seksu, tako za moške kot za ženske. In v nasprotju z Viagro ne zviša krvni pritisk. Prijateljičin znanec se je odločil, da bo po posvetu s svojim zdravnikom, poskusil.
Po nekaj mesecih sem se spomnila na to zgodbo, povprašala in dobila z njegove strani naslednje pričanje. T.L. je tako povedal:

»Moja izkušnja je naslednja: pred štirimi leti sem imel izrazito povišan krvni tlak (200/150), za kar sem pri zdravniku prejel tablete bioprexanil (10 mg) in terstensif (1,5 mg), s pomočjo katerih je tlak padel na normalne vrednosti. A pojavila se je druga težava, čutil sem, da tablete negativno vplivajo na moje razpoloženje, predvsem pa na spolno moč, ki se je poslabšala. Po nasvetu prijatelja sem začel jemati še prehranska dopolnila Omega 3 in Vitamin E. Kolegica mi je kasneje povedala tudi za vaše produkte in po daljšem oklevanju sem se odločil za SX kapsule. Novembra 2011 sem jih začel uporabljati in istočasno  opustil jemanje tablete za znižanje krvnega tlaka. Z rednim jemanjem SX tablet in ostalih prehranskih dopolnil že 6. mesec ohranjam vrednost tlaka v normalnih okvirjih (135/85). Krvni tlak redno merim in spremljam - dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer). Obenem pa se je znova povrnila (in še dodatno okrepila) spolna moč. Seks je mnogo bolj kakovosten, erekcija traja občutno dlje ... Občutek imam, kot da bi se pomladil za 10let (glede spolne aktivnosti). Moram pa tudi povedati, da sem v zadnjih šestih mesecih izgubil 15 kg, da redno (praktično vsak dan) tečem in zahajam v naravo, se pripravljam na maraton ... kar tudi blagodejno vpliva na vse to, o čemer pišem. Skratka, kombinacija SX produkta in ostalih dejavnikov v mojem primeru učinkuje!«
T.L.

*******

Poglejmo sedaj, kaj o produktu SX pravijo v angleški naturopatski kliniki The Finchley Clinic.

Nekaj osnovnih informacij o SX 

-         ne zviša krvnega pritiska
-         lahko pripomore k vzburjenju med seksom
-         arginin je aminokislina, ki spodbuja zdravo število spermijev in njihovo gibljivost.
Zadosten pretok krvi je bistvenega pomena za seksualno vzburjenje tako pri moških kot pri ženskah. Naravna aminokislina arginin (glavna sestavina v produktu SX) je predhodnik dušikovega oksida, iste molekule ki jo sprosti tudi Viagra. V nasprotju z Viagro, pa ta produkt ne zviša krvnega tlaka. Pri moških arginin sodeluje tudi pri proizvodnji spermijev in vpliva tudi na njihovo kakovost.
Kdor trpi zaradi herpesa (Herpes Simplex) naj se posvetuje s svojim zdravnikom pred uporabo tega produkta.

Druge koristi arginina

Arginin je tudi močan vazodilatator, ki pomaga vzdrževati pretok krvi do srca. Kot predhodnik dušikovega oksida je ključni regulator mnogih funkcij, vključno s prožnostjo krvnih žil, krvnega tlaka in pretoka krvi skozi telo. Prav tako je antioksidant, ki pomaga ohranjati arterije čiste in prosto prehodne.

Sestavine :

Šest kapsul vsebuje: 3000 mg arginina, 108 mg fosfatidil holina, 150 mg pantotenske kisline.

Produkt je inkapsuliran z naslednjimi naravnimi sestavinami: hidroksipropil metilceluloza, riževi otrobi, rastlinski magnezijev stearat, silicijev dioksid.

Vsaka plastenka vsebuje 180 kapsul.

Doziranje:

Prvi mesec zaužij po 4 kapsule vsako jutro in vsak večer na prazen želodec. Po prvem mesecu in kasneje pa po 3 kapsule zjutraj in zvečer.

Vir: angleška naturopatska klinika The Finchley Clinic

Poleg zgornjega produkta se pri angleški naturopatski kliniki dobijo še naslednji podobni produkti:

ASC Plus – vsebuje kombinacijo ključnih hranilnih snovi, ki so pomembne za moško plodnost, vključno z aminokislinami arginin, karnitin in tavrin, z dodatkom cinka, selena in vitamina E, ki podpirajo tako zdravje kot tudi proizvodnjo sperme.

Maca – se tradicionalno uporablja v boju proti utrujenosti, poveča libido, izboljša rodovitnost, uravnotežuje delovanje hormonskega sistema in izboljšuje razpoloženje.

V Gel Organic Aloe Vera intimate lubricant (organski intimni lubrifikant iz aloe vere) – ta svilnat, organski gel iz aloe vere vlaži in pomirja suho in občutljivo kožo nožnice, kar pušča v ženskem telesu občutek mehkobe in navlaženosti. Organski gel z aloe vero prav tako spodbuja naravno vlažnost nožnice za večjo intimnost, užitek in udobje med spolnim odnosom. Gel se lahko uporablja tudi s kondomi, tamponi in ni nevaren, če se ga slučajno zaužije. Je brez vonja in ne pušča madežev.

Za samostojno naročilo je dovolj klik na zgornje povezave. Naročila s plačilom po predračunu pa sprejemam na email naslov: marina.butala@gmail.com. Naročeni in po predračunu plačani produkti prav tako prispejo na tvoj naslov direktno iz Anglije.


Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic





(s kratkimi navodili za naročanje s posredovanjem)



Sunday, July 8, 2012

MSM – organsko žveplo iz smrekovih dreves - v primeru psoriaze, za zdravo kožo, nohte, lase in sklepe, ter kot pomagalo pri mnogih drugih spodaj naštetih težavah


ki lahko pomaga pri naslednjih stanjih:
-          pri alergijah na pršice
-          pri artritisu
-          pri kronični utrujenosti
-          povišan holesterol
-          pri infekcijah s kandido
-          v primeru težav z nohti (mehki in lomljivi) in lasmi
-          ko so prisotne gube
-          pri brazgotinah in poškodovani koži
-          pri pljučnih disfunkcijah
-          pri sladkorni bolezni
-          pri luskavici (psoriaza)
-          pri želodčnih razjedah
-          pri bolečinah v sklepih in mišicah
-          pri ženskih težavah, migrenah in glavobolih
-          pri Alzheimerjevi bolezni
-          pri divertikulozi.


Kaj je MSM ?

MSM ali methylsulfonylmethane, je naravna organska žveplova spojina, ki se nahaja v vseh živih bitjih. Ta oblika organskega žvepla je najbolj razširjen material v človeškem telesu in je prav tako pomemben kot je vitamin C v naši prehrani.

MSM je osnovni vir bio-razpoložljivega žvepla, ki se je v naši hrani izgubil zaradi skladiščenja, procesiranja, sušenja, kuhanja in konzerviranja. MSM ni zdravilo pač pa hrana in ima zelo veliko vlogo v telesu, kar vpliva na spodbujanje zdrave rasti kože, las in nohtov. MSM je v telesu potreben tudi za zdravo vezivno tkivo in za dobro fukcioniranje sklepov, za pravilno aktivnost encimov in za hormonsko ravnovesje. Prav tako vpliva na dobro delovanje imunskega sistema. Biološko žveplo dr. Rich-a, ki se ga dobi pri angleški naturopatski kliniki s katero sodelujem, je pridobljeno iz smrekovih dreves zato je naravno in lahko izboljša stanje v mnogih naštetih primerih.

MSM pomaga, da postanejo naše celice prepustne, to pa dovoli vodi in hranilom, da brez težav vstopajo v celice, toksinom pa omogoča pravilen in pravočasen izhod iz njih. Gradniki telesa, aminokisline, so vse žveplova veziva in igrajo pomembno vlogo v produkciji hormonov in encimov, ki uravnavajo vse telesne dejavnosti. Telo uporablja za izgradnjo zdravih celic tako MSM kot vitamin C skupaj. MSM zato zagotavlja fleksibilno vez med vsemi našimi celicami. Brez MSM-ja nove celice niso propustne in osmoza je preprečena, celice izgubijo svojo prožnost in se posledično ustvarjajo brazgotine, gube, varice, otrjene arterije ali okvarjena pljučna tkiva pri ljudeh z emfizemom.


V katerih stanjih lahko MSM pomaga ?

1. Brazgotine

Bill Rich, ki je bil žrtev opeklin, je odkril MSM zase, ko mu je njegov prijatelj, ki je bil veterinar, predlagal, da bi poizkusil MSM. Bill pravi, da je njegova koža bila prd uporabo MSM-ja neprave strukture, vijolične barve in trda (usnjata) po večini desnega dela njegovega telesa. Že po nekaj dnevnih uživanja MSM-ja je Bill opazil povečano vzdržljivost in več energije. Čez čas pa presenetljiv učinke na njegovo brazgotinasto kožo, ki se je začela polniti in spreminjati barvo, postajala je vedno bolj take barve kot je normalna človeška koža. Danes ima Bil samo majhen del svoje kože, ki je še poškodvanja, je pa ta delček komaj zaznaven. To ni nič v primerjavi z več kot 60 metri kože posute z brazgotinami pred MSM-jem. Po letih uporabe MSM-ja je začel pomagati tudi drugim, zato ima danes mnogo predavanj o prednostih MSM-ja.
Bill Rich je bil prvi človek na svetu, ki je uporabil MSM na sebi. Nekaj njegovih video posnetkov najdemo tudi na youtube.com

2. Gube

Ko telo nadomešča stare kožne celice, če v njih obstaja pomanjkanje žvepla, lahko nove celice postanejo trde in pripomorejo k nastajanju gub. Redno uživanje MSM-ja pomaga telesu zamenjati stare celice z novimi, zdravimi in elastičnimi celicami. Gube zato lahko sčasoma izginejo, rjave in črne lise ter kožni tumorji pa lahko izginejo, ko nove celice zamenjajo stare.

3. Poškodovana koža

Mnogi poznamo koristi Aloe Vere. Te koristi nam daje prav MSM žveplo, ki se nahaja v listih Aloe vere in vpliva ugodno in pomirjevalno na kožo ob kožnih poškodbah kot so ureznine, brazgotine, ožganine in druge kožne poškodbe. S pomočjo MSM je telo tako sposobno »popraviti« kožo z ustreznimi sestavinami.

4. Kot losjon za kožo

MSM bo pomagal tudi pri vseh zgoraj naštetih problemih (brazgotine, gube in poškodovana koža) in tudi pri večini drugih težav s kožo kot so na primer ekcem, luskavica (psoriaza) itd. Kljub temu da je zdravje treba ustvarjati od znotraj navzven, je v takih primerih priporočljiva tudi uporaba MSM v tabletah ali prahu in ostalih zunanjih MSM produktov, ki so v nadaljevanju našteti.

5. Pljučne disfunkcije

Bill Rich trdi, da kajenje ne povzroča emfizem. Konji in psi obolijo za emfizmom, pa ne kadijo! Bill trdi, da se pri tej težavi gre za pomanjkanje žvepla, ki povzroči to stanje. Dodajanje MSM-ja telesu lahko to stanje spremeni. Čeprav se pri tem verjetno gre za pretiravanje, MSM lahko koristno pomaga pri vseh dihalnih težavah.

6. Sladkorna bolezen

Po mnenju Billa, sladkorni bolniki, ki so bili mnogo let »na igli«, bi lahko imeli koristi od dodajanja MSM-ja telesu. Navaja tudi mnogo primerov svojih prijateljev za katere pravi, da si svoje stanje sedaj urejajo s pomočjo MSM-ja.

7. Bolečine v sklepih in mišicah

Pričevanja mnogih športnikov potrjujejo sposobnost MSM-ja, ki poveča tudi športno vzdržljivost in odpravlja boleče mišice. MSM tudi povečuje sposobnost telesa za odpravo odpadkov in strupov iz celic.
Če masiramo MSM losjon direktno na boleče sklepe in mišice, je tudi to lahko zelo koristno.

8. Želodčne razjede

Bill Rich trdi, da tudi razjede, ki jih povzroča prevelika količina želodčne kisline, ob dodajanju MSM-ja lahko izginejo. Farmakološka zdravila, ki naj bi bila namenjena v teh primerih, naj bi samo zakrila simptome, MSM pa odpravi problem.

9. Menstrualne težave in migrene

Bill Rich prav tako trdi, da ženske nimajo več glavobolov, vročinskih valov, krčev in občutkov slabosti, kar naj bi bilo povezano z mesečnim ciklom, če uporabljajo MSM. Menda izginejo tudi migrene.

10. Alzheimer

Richeva teorija pravi, da aluminijeve in litijeve soli, ki so ujete v možganih, lahko povzročijo električne impulze, kar povzroča Alzheimerjevo bolezen. Brez prave cirkulacije in razstrupljanja, ta težava lahko milijonom ljudi ukrade mnoga zlata leta. MSM lajša telesu odstraniti te toksine.

11. Alergijske reakcije

MSM je antigen, ki lahko hitro veže nase tuje proteine kot si kačji in bolšji ugrizi, ugrizi črne vdove, ter čebeljih pikov in pikov komarjev. MSM je tudi antioksidant, ki razstruplja telo.

12. Infekcije s kandido in kronična utrujenost

Bill Rich trdi, da je kandida gljiva kvasovka, ki običajno živi v debelem črevesu. Če se telesni PH neuravnovesi, tedaj se lahko kandida razširi tudi drugod po telesu. Če je telesni PH uravnovešen, tedaj kandida ne more živeti izven črevesja. Predvsem ženske imajo pogoste težave zaradi okužbe s kandido v nožnici.

Ko na primer zdravniki predpišejo antibiotik, to lahko ustvari še večje PH neravnovesje v telesu, kar vpliva na to, da se kandida še lažje razširi drugod po telesu. Bela obloga na jeziku je kandida. Kandida se lahko razširi tudi v možgane in je morda tudi razlog za epileptične napade.

Če je kandida prisotna v krvi, bo telo oropala za hrano in energijo, ter ju umaknila iz telesa. To je lahko tudi razlog stanju, ki mu pravimo kronična utrujenost. Ko telo kuri energijo, ustvarja toksine in če se ti toksini ne odstranijo na pravilen način, se zgodi kronična utrujenost. MSM pogosto izjemno pomaga v primerih kronične utrujenosti in tudi ljudem, ki trpijo zaradi kandide. Tako da je MSM tako razstrupljevalec kot tudi učinkovito sredstvo v boju proti kandidi.

13. Holesterol

Bill Rich trdi, da če naše telo deluje kot bi moralo, holesterol ne bi smel biti problem, naše telo bo uravnavalo njegov nivo po naravni poti. Bill pravi, da z dodajanjem MSM-ja lahko zaužije, kar si poželi, njegov holesterol pa ima normalne vrednosti.


14. Divertikuloza in zaprtje

Diverkuloza je stanje, ko debelo črevo postane počasno, zamašeno in preneha pravilno delovati. Blato se preneha pravilno premikati skozi debelo črevo in hranila se nepravilno vsrkajo skozi črevesne stene. MSM zgladi črevesni »premaz« s premazom, ki je pri posodah podobem teflonu in tako se blato začne premikati pravilno. Bill Rich trdi, da pride do divertikuloze kot posledica pomanjkanja MSM-ja in C vitamina. Čeprav je tudi glede mnenje, da se verjetno gre pretiravanje, pa številne stranke s to težavo poročajo, da se jim je po uživanju MSM-ja stanje izboljšalo.

15. Lasje in nohti

Bill Rich trdi, da MSM lahko povzroči, da naši nohti rastejo dvakrat hitreje, lasje pa postanejo debelejši in bolj zdravi. Nohti namreč vsebujejo največ žvepla od kateregakoli drugega dela našega telesa!

16. Dodatne koristi, ki nam jih prinaša MSM

MSM izboljša tudi rezultate športne aktivnosti in daje prav športnikom ogromno energije.


Priporočeno doziranje

V preventivne namene ena MSM tableta dvakrat dnevno ob obrokih na vsakih 27 kg telesne teže ali 1 gram MSM v prahu na vsakih 18 kg telesne teže. Za boljše rezultate je priporočljivo posvetovati se s svojim zdravnikom ali naturopatom. Idealno bi bilo uživati ga skupaj z vitaminom C.

Priporočeno doziranje v primeru psoriaze

Naturopat Mark G. Lester v primeru psoriaze poleg uživanja MSM predlaga tudi izločitev pšenice in pšeničnih izdelkov, mleka in mlečnih produktov ter sladkorja in sladke hrane iz naše prehrane. Doziranje naj bo 3 x večje od priporočenega doziranja prvi mesec, v drugem mesecu pa 2 x večje doziranje od priporočenega. Priporočljiva je tudi uporaba MSM kreme in MSM losjona za kožo.
Je pa to prvo priporočilo v primeru psoriaze. V kolikor to ne pomaga, predlaga posvet z naturopatom.

Marg G. Lester dodaja, da v primeru psoriaze pomagajo tudi naslednji produkti:
- probiotiki iz razloga, ker je v mnogih primerih vzrok nastanka simptomov psoriaze gljivica kandida
- Omega 3 iz ribjega olja
- Omega 6 iz jegličevega olja
- vitamin E
- ZNatural, ki odstranjuje težke kovine iz telesa, ki so hrana za parazite in glivice in tudi vsesplošno škodljive za naše splošno zdravje

V primeru težav s sklepi

Mark G. Lester priporoča 10 tablet MSM dnevno





Vsi MSM produkti, ki se dobijo pri angleški naturopatski kliniki The Finchley Clinic so naslednji:


1.) MSM – 250 tablet po 1000 mg

2.) MSM – 500 tablet po 1000 mg

3.) MSM – 125 tablet po 1000 mg

4.) MSM v prahu – 900 gr – cenovno najugodnejši nakup MSM-ja za uživanje

5.) MSM v prahu – 454 gr

6.) MSM v prahu – 100 gr (poskusna doza)

7.) MSM krema z vonjem vrtnice – 100 ml (za vse vrste kože, še posebej za suho in problematično kožo. Izogibati se stiku z očmi)

8.) MSM krema neutralnega vonja – 150 ml (za vse vrste kože)

9.) MSM losjon za kožo z vonjem vrtnice – 150 ml (losjon za roke in telo. Za vse vrste kože, še posebej za suho in problematično kožo. Ni za obraz)

10.) MSM losjon za kožo z vonjem breskve – 200 ml (losjon za problematično kožo, tudi za redno uporabo na bolečih sklepih in mišicah)

11.) MSM voda za oči in ušesa – 29,5 ml (kapljice za utrujene oči in težave z ušesi, npr. tedaj ko je v ušesu preveč ušesnega masla. Nekatere stranke pravijo, da jim je pomagalo tudi pri različnih okužbah oči in ušes)

12.) MSM milo z vonjem sivke (za mehkejšo kožo. Primerno za problematično mozoljasto kožo)

13.) MSM milo z vonjem breskve (za mehkejšo kožo. Primerno za problematično mozoljasto kožo)

14.) MSM milo z nevtralnim vonjem (za mehkejšo kožo. Primerno za problematično mozoljasto kožo)

15.) Joint Support (60 tablet) – produkt za podporo sklepom. Kombinacija aminokislin in MSM-ja. (2 tableti 1-3 krat dnevno ob obroku)

16.) Izobraževalni zvočni CD o MSM v angleškem jeziku What Your Doctor Didn't Tell You About MSM (Česar vam zdravniki niso povedali o MSM-ju)

Za samostojno naročilo je dovolj klik na zgornje povezave. Naročila s plačilom po predračunu pa sprejemam na email naslov: marina.butala@gmail.com. Naročeni in po predračunu plačani produkti prav tako prispejo na tvoj naslov direktno iz Anglije.

Za nekaj več informacij o tem kako si lahko tudi pomagamo, če imamo boleče sklepe, pa klikni na to povezavo za članek prof. dr. Iztoka Ostana

Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic








(s kratkimi navodili za naročanje s posredovanjem)