Wednesday, November 6, 2013


The Finchley Clinic

Spoštovani!

Da bi prejeli čimveč informacij o vseh produktih angleške naturopatske klinike

vabim vse, ki berete ta spletni dnevnik, k obisku njihove slovenske spletne strani



Spletna stran je trenutno še v prevajanju, sem pa se odločila, da bom bolj intenzivno delala na tem, da se angleški teksti na slovenski spletni strani čimprej prevedejo v slovenski jezik.
Iz tega razloga bom v tem spletnem dnevniku začasno odsotna, vse dokler ne bodo vsi angleški teksti na http://www.thefinchleyclinic.si v celoti prevedeni v naš jezik.

Povezavo do informacij o na novo prevedenih produktih za tvoje zdravje najdeš takoj pod seznamom do sedaj že opisanih produktih za tvoje zdravje, pod naslovom -> Ostali produkti za tvoje zdravje.

Na spletni strani http://www.thefinchleyclinic.si lahko njihove produkte naročaš samostojno. Kdor bi želel pomoč pri samostojnem naročanju naj pošlje svojo prošnjo po mailu na -> marina.butala@gmail.com

V kolikor pa želiš želene produkte angleške naturopatske klinike naročiti s posredovanjem in jih plačati po predračunu (15% dražje od samostojnega naročila za storitev posredovanja), pošlji svoje naročilo po mailu na -> marina.butala@gmail.com. V kolikor ne bom na tvoj mail odgovorila jaz, bo nanj odgovoril in za tvoje naročilo poskrbel moj sin Jurij Cigoj, ki se uvaja v to delo. Odgovoril bo iz istega mail naslova.

Če pa bi kdo želel izbrane produkte naročili po povzetju (dražje od zneska na predračunu za storitev prepošiljanja iz mojega naslova do vašega) naj prav tako pošlje svoje naročilo po mailu na -> marina.butala@gmail.com

S spoštovanjem!

Marina Butala


The Finchley Clinic

Wednesday, October 23, 2013

KIDSLAC, probiotik za otroke



Otroci imajo lahko pogoste prebavne težave zaradi neravnovesja med dobrimi bakterijami v primerjavi s slabimi v prebavnem traktu. To je področje telesa, kjer "prebiva" velik delež našega in otroškega imunskega sistema. Zato so lahko probiotiki najboljši otrokov prijatelj, ko je njihov imunski sistem izzvan.

Direktor podjetja GHT, ki proizvaja KIDSLAC probiotik za otroke, nam je tako povedal:

"Sem velik zagovornik uporabe probiotikov za otroke, z zelo dobrim razlogom, saj sem imel kot otrok naslednjo izkušnjo, ki je ne bom nikoli pozabil.

Ko sem bil otrok, je moj oče mene, mojega brata in sestro močno spodbujal, da uživamo probiotične pijače, ki jih je delal sam doma in so bile vedno sveže. Tem pijačam je dal ime "Koumiss". Probiotično pijačo je naredil iz čajne žličke jogurta in je vsebovala Lactobacillus acidophilus ter tudi druge žive bakterije. Produktov kot je Kidslac ni bilo v 70 letih preteklega stoletja, koristi probiotikov za otroke tedaj niso bile priznane, in tudi če bi bile, probiotičnih dopolnil za otroke tedaj ni bilo. Še vedno se spominjam mojega očeta kako je potrpežljivo in ljubeče mešal sestavine za pripravo pijače Koumiss, da bi imela ravno pravo temperaturo. Celoten proces je trajal pribižno 24 ur. Končni produkt je bil podoben kefirju ali tekočemu jogurtu. Prav tako je tudi sam užival to pijačo in jo je dajal tudi nam, ker je sledil dokaj strogi šoli naturopatske filozofije, ki močno zagovarja koristi te formule z živimi bakterijami za naše zdravje. Na žalost je tako pijačo danes praktično nemogoče narediti, saj je za to potrebno nepasterizirano mleko, ki sta ga Velika Britanija ter EU politika v svoji neumnosti prepovedala. Torej nimamo velike izbire in lahko otrokom ponudimo le acidophilus iz produktov kot je na primer Kidslac, ki prav tako vsebuje probiotične seve, vključno s tremi različnimi oblikami Bifidobacteriuma.
 
Kakorkoli že, vrnimo se nazaj k moji zgodbi. Kot otrok je moja sestra pila velike količine očetovega probiotičnega napitka, ker ga je imela rada. Jaz sem ga pil malo, ker mi ni bil niti všeč niti ne všeč, moj brat pa je to pijačo odklonil, ker je ni maral. Na žalost probiotika Kidslac tedaj ni bilo za dobiti. 
 
Torej, nekega dne je moja mama, ki je bila veliko manj stroga glede prehrane kot naš oče, v supermarketu kupila pizzo, ki jo je za kosilo tistega dne ponudila vsem trem. Na žalost je pizza bila onesnažena. V nekaj urah po našem kosilu, moj brat, tisti ki ni hotel piti očetove pijače s prijaznimi bakterijami, je močno zbolel in je vso vsebino svojega kosila izbruhal. Za razliko od mojega brata sem jaz popil nekaj požirkov očetovega probiotičnega napitka skupaj z mojim kosilom. Ko sem šel ven, da bi se igral v parku, sem se začel počutiti grozno, z groznim občutkom v trebuhu. Šlo mi je na bruhanje, vendar je občutek sčasoma izginil. Moja sestra, ki je popila veliko količino probiotičnega napitka, pa se je počutila dobro ves popoldan in ni imela nobenih slabih simptomov.
 
Spominjam se tudi dne pred več kot 30 leti, kot da bi bilo včeraj, kako nam je moj oče razlagal kaj se je zgodilo. Moj brat je bruhal, ker se je zastrupil s hrano in ni imel nobenih prijaznih bakterij v svojem kosilu, da bi zaščitile njegovo črevesje. Jaz sem se počutil grozno, vendar nisem bruhal, ker sem imel nekaj probiotičnih bakterij, ki so me zaščitile, moja sestra pa se je počutila odlično, saj jo je probiotični napitek popolnoma zaščitil pred tem, kar je bilo v tisti pizzi!
 
GHT-jev novi probiotik Kidslac ima prednost pred očetovim probiotičnim napitkom v tem, da je bil posebej formuliran s sevi živih bakterij, ki so še posebej primerne za otroke.
 
Kidslac pa lahko uživajo tudi odrasli. Osebje The Finchley Clinic ljubi okus Kidslac-a. Rachel (odgovorna za odpremo) je Kidslac tako všeč, da ona uporablja Kidslac-ove vrečke kot sladkarijo! Sam ne delim njenega navdušenja nad Kidslac-om (osebno imam raje okus Fivelac-a), vendar vam lahko povem, da se vaši otroci okusu Kidslac-a ne bodo branili. Če bi bil Kidslac na razpolago pred približno 30 leti, bi se moj brat izognil trpljenju!".
 
Edinstvene lastnosti probiotika Kidslac so naslednje:
  • Vsebuje 5 edinstvenih sevov prijaznih bakterij, ki so posebej izbrani in pomešani med seboj, da bi čimbolj koristili otroškemu prebavnemu sistemu.
  • Vsebuje DDS-1 sev Lactobacillusa acidophilusa, ki je eden izmed najbolj proučevanih probiotikov na tržišču.
  • Okus kislega jabolka, ki ga imajo otroci radi, zagotavlja da ne bo težav, da ga otroci ne bi sprejeli.
  • Je enostaven za uporabo in stick format paket omogoča, da prašek otroci stresejo naravnost v usta ali pa z njim prelijete hladne otroške jedi, kot so jabolčna omaka ali jogurt.
  • Zabavno oblikovana embalaža deluje prijazno in privlačno za otroke.
Zakaj otroci potrebujejo probiotik?
  • Pomaga absorbirati hranila. Hranila v živilih in prehranska dopolnila se absorbirajo v prebavnem traktu. Probiotiki pomagajo vzdrževati zdrav prebavni trakt, tako da pomagajo povečati sposobnost telesa, da absorbira hranilne snovi iz živil, ki se pojedo.
  • Ugodno vpliva na imunski sistem. Otroški imunski sistem je nenehno izzvan zaradi njihove izpostavljenosti elementom v prenatrpanih prostorih, kot so šole. Velik odstotek imunskega sistema "prebiva" v prebavnem traktu. Uporaba probiotikov pomaga ohranjati zdrav prebavni trakt, obenem pa pomaga ohranjati tudi zdrav imunski sistem.
  • Izjemno pomemben pri zdravljenju z antibiotiki. Otrokom se pogosto predpisujejo antibiotiki za zdravljenje različnih bolezni. To lahko povzroči izumiranje zdravih bakterij v črevesju, kar lahko povzroči neželene učinke, kot je na primer driska. Uživanje probiotičnega dopolnila lahko pomaga obnoviti dobre bakterije v otroškem sistemu.
Otroški probiotik Kidslac vsebuje pet različnih sevov zdravih bakterij, vključno z DDS-1 sevom Lactobacillusa acidophilusa v kisli jabolčni bazi v prahu, kar imajo otroci radi.

 
Kako priti do otroškega probiotika KIDSLAC?

1. S samostojnim naročilom
Probiotik Kidslac lahko dobiš s samostojnim naročilo pri angleški naturopatski kliniki preko spletne strani http://www.thefinchleyclinic.SI (spletna stran klinike v slovenskem jeziku).

KLIKNI TUKAJ ZA SAMOSTOJNO NAROČILO PROBIOTIKA KIDSLAC

2. Naročilo s posredovanjem
 
Probiotik Kidslac lahko naročiš tudi z naročilom z mojim posredovanjem tako, da pošlješ svoje naročilo po elektronski pošti na elektronski naslov marina.butala@gmail.com. Pri naročilu s posredovanjem računaj na 15% višjo ceno kot je cena samostojnega naročila (za stroške storitve posredovanja.) 
 
Marina Butala
 
 

Tuesday, October 8, 2013

Vita Biosa - zeliščni probiotik



Vita Biosa je fermentiran probiotičen napitek, ki ga pripravljajo na Danskem s pomočjo sedmih vrst dobrih bakterij, med katerimi je velika večina mlečnokislinskih. Vseh sedem vrst je tudi v napitku. Te so: L. acidophilus LA5®, Bifidobacterium BB12®, L. casei 431®,- S. thermophilus, L. lactis, L. lactis sp. lactis, L. pseudomesenteroides. Probiotik je registriran kot živilo (ne kot prehranski dodatek).
O črevesni flori in probiotikih EM

V prebavnem traktu imamo približno 1,5 kg mikroorganizmov. Več kot 80% bi morale predstavljati dobre črevesne bakterije. Žal pa v črevesju večine prebivalcev razvitega sveta prevladujejo škodljive bakterije. To stanje neuravnotežene črevesne flore spoznamo po neprijetnem vonju blata (prevladovanje gnitja namesto fermentacije). Posledica neuravnotežene črevesne flore so mnoge bolezni (več o tem glej v knjižici dr. I.Ostana:
Blagor iz črevesja, 2013).

Črevesno floro lahko uravnotežimo z uživanjem probiotikov, živil ali prehranskih dodatkov, ki vsebujejo veliko dobrih bakterij. Po mnenju stroke je potrebni minimum , da neko živilo lahko pojmujemo kot probiotično, vsebnost vsaj 1 milijona mikroorganizmov na ml oz. g (Mullan 2002). Pomembno je tudi, kakšna je kombinacija vsebovanih probiotičnih kultur. Na Japonskem so odkrili posebno učinkovit postopek kombiniranja dobrih mikroorganizmov, ki so ga poimenovali tehnologija EM (Effective Microorganisms). Na Danskem so kasneje s pomočjo japonskega znanja razvili probiotike tipa EM (več o tem v Ostan 2013). Komercialno ime sodobnega probiotika tega tipa je Vita Biosa. Uporabljajo ga v več deset državah v Evropi in svetu.
Posebne kakovosti Vita Biose so:

a) Vsebuje veliko število dobrih bakterij
Po analizah neodvisnih inštitucij vsebuje ta probiotik v času ustekleničenja več kot 100 milijonov mikroorganizmov na ml, kar ga uvršča med koncentrirane probiotike.

b) Temelji na načelih tehnologije EM
Vita Bioso so razvili ob upoštevanju principov japonske tehnologije EM (Effective Microorganisms). Ne gre torej le za veliko število dobrih bakterij v njih, pač pa tudi za posebno kombinacijo različnih vrst bakterij, ki povečuje njihovo učinkovitost delovanja.

c) Je brez kemičnih konzervansov.
Konzerviranje dobrih bakterij v Viti Biosi dosegajo z zelo nizkim pH napitka – 3,5. Na Univerzi v Ljubljani smo opravili meritve pH, ki to potrjujejo.

d) Certificirana biološka pridelava
Vita Biosa ima certifikat danskega ministrstva o biološki pridelavi vseh uporabljenih sestavin.

e) Vsebuje izvlečke 19 zdravilnih zelišč
Vita Biosa vsebuje izvlečke kar 19 (biološko pridelanih) zeli, ki so znane v zdravilstvu. Te so: janež, bazilika, božja rutica, koper, brin, komarček, bezeg, ingver, angelika, prava krebuljica, sladki koren, oregano, poprova meta, peteršilj, rimska kamilica, rožmarin, žajbelj, široka kopriva, materina dušica. Napitek torej ni le probiotik, pač pa tudi s hranilnimi snovmi bogato živilo. Vsebuje namreč 40 vrst rudnih, poleg tega pa množico encimov v aktivni obliki, ki jih proizvajajo bakterije v času fermentacije napitka.

f) Zelo učinkovito normalizira vonj blata
Ob uživanju povečanega odmerka Vite Biose se odpravi neprijeten vonj blata že v nekaj dneh. To je pomemben subjektiven kriterij učinkovitosti probiotika.

Koliko probiotika Vita Biosa naj užijemo?

Po priporočilih proizvajalca lahko užijemo Vita Bioso večkrat dnevno v odmerkih od 0,2 dl do 0,5 dl. Dnevna užita količina tako lahko celo presega 1,5 dl. Ker je Vita Biosa, podobno kot jogurti, živilo in ne prehranski dodatek, ni izrecnih omejitev njenega uživanja. Po izkušnjah sodeč pa ni smiselno užiti več kot 1,5 dl tega živila na dan.
Izbira količine je odvisna od posameznikovega namena oz. potreb:

a) Doseganje dobre črevesne flore (minimalni cilj)
Če želimo le odpraviti neuravnoteženost črevesne flore, užijemo dnevno toliko napitka, da odpravimo neprijeten vonj blata. Pri običajni mešani prehrani to praviloma dosežemo v nekaj dneh s približno 0,5 dl dnevno, pri vegetarijanski pa je za to običajno potrebno nekoliko manj probiotika.

Ko uravnovesimo črevesno floro, je za vzdrževanje ravnovesja potrebno nekaj manj tega živila. Čim več je v prehrani surovega sadja in zelenjave in čim manj je v njej mesa in jajc, tem manjši dnevni odmerek je potreben za ohranjanje uravnotežene flore. Po naših opažanjih je pri zdravi in uravnoteženi mešani prehrani za to potrebno po 0,3 dl Vita Biose dnevno, pri vegetarijanski prehrani z veliko svežega sadja in zelenjave pa ga je morda dovolj že 1,5 do 0,2 dl dnevno. Merica za 0,1 dl je ena žlica oz. vsebina enega pokrovčka plastenke Vite Biose.

b) Doseganje sijajne črevesne flore in kot prehranska podpora v času bolezni
Če želimo doseči kaj več kot le potrebni minimum kakovosti človeške flore, je domnevno potrebno popiti več Vita Biose, kot je navedeno zgoraj. Koliko je to, znanstveno ni bilo ugotovljeno. Domnevam, da je to približno toliko, kot je stroka priporoča za terapevtske učinke. To je 10 milijard mikroorganizmov dnevno.

Le zdravniki so po veljavnih predpisih pristojni za svetovanje pri prehrani bolnikov. To velja tudi za uživanje probiotikov. Zato se v takih primerih posvetujte s svojim zdravnikom. Zgolj v informativne namene pa tu navajam zlasti priporočila dr. Carsten Vagh-Hansena (2005). Pri nekaterih boleznih je dosegel s probiotikom EM (njegovo začetno obliko) dobro prehransko podporo že pri odmerkih od 0,2 do 0,4 dl dnevno, pri resnih obolenjih, kot je na primer rak, pa pri odmerkih od 0,75 do 1,0 dl tega napitka dnevno. S tem odmerkom užijemo kakih 10 milijard dobrih mikrobov dnevno.

Vita Biosa ni kontraindicirana pri nobeni bolezni. Ne vsebuje laktoze, glutena ali sladkorja, zato je primerna tudi za bolnike, ki se morajo tem snovem izogibati. Kot vsako živilo lahko uživamo Vita Bioso trajno kot vsakodnevno hrano.

Kdaj uživamo Vita Bioso in kako jo kombiniramo z drugo hrano?

Vita Bioso je najbolje užiti na tešče oziroma pred obrokom. Koristni mikrobi tako hitro potujejo skozi želodec. Če jo užijemo v času obroka, lahko njeno dolgo zadrževanje v želodcu uniči del koristnih bakterij (Vagn-Hansen 2005). Kdor ima občutljiv želodec, pa jo lahko užije tudi v času obroka. To je splošno priporočilo proizvajalca za njeno uživanje. Nekaterim prija njeno užitje po obroku, zlasti če je bil preobilen. Vita Biosa namreč vsebuje veliko aktivnih encimov, ki so pomembni za dobro prebavo. Če jo užijemo pred obrokom, pripravimo prebavni trakt na hrano, po (težkem) obroku pa tudi pomaga k lažji prebavi.

Lahko jo pijemo čisto ali jo primešamo vodi (najbolje mlačni). Mnogim ustreza, da jo razredčijo z vodo, saj je zelo kislega okusa. Zelo primerno je, če jo pospremimo z užitjem sadeža ali svežega gostega soka. Vlaknine so idealna hrana za dobre bakterije, zato so idealno dopolnilo probiotika Vite Biose, ki jih ne vsebuje. Če napitek primešamo gostemu svežemu soku (»smoothieju«), se tudi omili njegov kiselkast okus. Napitek ima le svež okus, kot če bi vanj stisnili sok limone. To je pomembno zlasti za tiste, ki jih kisel okus odbija (otroci). Probiotika ne mešamo v mešalniku, pač pa primešamo v že pripravljen sok.

Otroci, nosečnice in doječe matere

Organizem nosečnic in doječih mater še posebej potrebuje kakovostno hrano in okrepitev s pomočjo probiotikov. Vita Biosa je povsem varna hrana in primerna tudi zanje. A to je le splošna trditev, saj so za nasvete pri prehrani nosečnic in doječih mater pristojni le zdravniki.

Vita Bioso lahko uživajo tudi otroci. Sodobni svet tudi njim ne prizanaša z vplivi stresa, onesnaževanja in slabe prehrane. Dnevni odmerek jim glede na odrasle zmanjšamo v sorazmerju z njihovo telesno težo.

Kako začnemo uživati Vita Bioso

Uživanje Vita Biose je varno, a to živilo je močan antioksidant in telo razstruplja, zato imajo nekateri lahko v začetku težave prehodnega značaja (glavobol, povečanje utrujenosti, vetrovi in druge prebavne motnje…). To so krize razstrupljanja. Po opazovanju instituta HISA se to poslabšanje primeri 5 % uživalcem v prvih 2 do 10 dneh.

Krize razstrupljanja so posledica šibkosti organov izločanja, ki niso sposobni sproti izločati toksinov, ki se ob razstrupljevalnih režimih, kot je tudi prehranjevanje z Vita Bioso, intenzivneje izločajo iz telesa. Izognemo se jim tako, da začnemo uživati majhno količino probiotika (prvi dan npr. le od 0,1 do 0,2 dl) in jo iz dneva v dan povečujemo do želene ravni. Prava količina je tista, ki ne slabša počutja. Za olajšanje izločanja strupov poskrbimo tudi z dovolj užite vode (vsaj 1,5 l dnevno). Krizam se lahko izognemo tudi tako, da organe izločanja najprej okrepimo z idealnimi beljakovinami MAP (2-3 tedne po 5 g dnevno; o MAP glej Ostan 2012) in šele potem začnemo z uživanjem močnih razstrupljevalnih živil. To je priporočljivo zlasti pri zelo šibkih in ostarelih.

Shranjevanje Vita Biose

Vita Bioso prodajajo v plastičnih steklenicah (po 1/2 litra ali en liter). V zaprti steklenici se ohrani eno leto. Ko steklenico začnemo uporabljati, jo je potrebno shranjevati v hladilniku in najbolje porabiti v roku enega meseca, najkasneje v dveh. Če vsebine odprte steklenice ne uporabimo v tem roku, preostanek razredčimo z vodo (1:10) in uporabimo za zalivanje rož ali povrtnin.

Pri intenzivnejši rabi je primerneje nabaviti trilitrsko pakiranje (karton, v katerem je vakuumska plastična vrečka s pipico). Po začetku uporabe takega pakiranja Vite Biose ni potrebno shraniti v hladilnik, saj ostaja probiotik v vakuumu tudi po tem. Zato je uporaben dolgo po začetku uporabe.

Ne glede na način pakiranja je potrebno stekleničko ali paket pred uporabo večkrat obrniti, da se vsebina premeša. Bakterije se namreč pri mirovanju poležejo na dno.

Viri:

  • Mullan, W.M.A. (2002). Probiotic microorganisms in food. Properties, benefits, safety and enumeration (On-line). Dosegljivo na: www.dairyscience.info/index.php/probiotics/50-probiotics.html?showal=1&limitstart= , 31.12.2012, last revision Dec.2008.
  • Ostan, I. (2012). Beljakovine za življenje in smrt. Ljubljana: Ara.
  • Ostan, Iztok (2013): Blagor iz črevesja: Probiotiki EM in Vita Biosa. Koper: Institut.O d.o.o.
  • Vagn-Hansen, C. (2005). Maven- din bedsten ven: Sundhed fra mund til bund/ The stomach – your best friend: Health from mouth to bottom. Copenhagen: Gads Forlag.


C E N I K

1 plastenka (0,5 l) = 17,90 €
3 plastenke (3 x 0,5 l) in več = 16,30 € po plastenki
1 plastenka (3 L) = 71,50 €

Poštnina pri naročilu s plačilom po povzetju:

za 1 plastenko (0,5 l) = 5,39 €
za 3 plastenke (3 x 0,5 l) = 6,31 €
za 4 plastenke (4 x 0,5 l) = 6,65 €
za 1 plastenko (3 litre - vrednostno) = 8,73 €

za večje količine je poštnina odvisna od teže naročenih plastenk.

Poštnina pri naročilu s plačilom po predračunu:
za 1 plastenko (0,5 l) = 4,17 €
za 3 plastenke (3 x 0,5 l) = 5,09 €
za 4 plastenke (4 x 0,5 l) = 5,43 €
za 1 plastenko (3 litre - vrednostno) = 7,51 €
za večje količine je poštnina odvisna od teže naročenih plastenk.


Naročilo s plačilom po predračunu je cenejše, saj se v tem primeru
izogneš dodatnemu plačilu pošti za knjiženje UPN naloga v vrednosti:
- 0,98 € za odkupno vrednost paketa do 99 €
- ali 1% od odkupne vrednosti za odkupno vrednost paketa nad 99 €



Svoje naročilo pošlji na spodnji e-mail naslov: 
 


Sunday, September 15, 2013

Symbion, probiotik za življenje




Ker sem pred kratkim s strani naturopata Marka G. Lesterja iz angleške naturopatske klinike (http://www.thefinchleyclinic.si/- spletna stran v slovenščini) prejela nekaj informacij s pričevanji uporabnikov o probiotiku Symbionv angleškem jeziku, v tem članku te informacije objavljam v slovenskem jeziku.

Symbion, doživljenjski probiotik kot ga imenujejo pri angleški naturopatski kliniki, je pogosto smatran tudi kot alternativa probiotiku Threelac(eden izmed najbolj uporabljenih probiotikov, še posebej v primerih prekomernega razraščanja gljivice kandide).

Za samostojno naročilo probiotika Symbion-> KLIKNI TO POVEZAVO


Kaj pravijo naši kupci o probiotiku Symbion:


V nadaljevanju je nekaj pričevanj uporabnikov probiotika Symbion. Se gre za dobeseden, nato preveden prepis mnenj naših kupcev. 


1. pričevanje - v primeru alergij na pšenico


Mnoga leta sem trpel zaradi alergij na pšenico, kar se mi je z leti vedno bolj slabšalo in me pripeljalo do stanja pomanjkanja energije, umske "megle", slabega spanja ter hudih in ekstremnih kožnih ran. To se je z leti še bolj poslabšalo. Svetla stran uživanja probiotika Symbion je bila ta, pa če mi verjamete ali ne, da so moji zdravstveni problemi v samo dveh tednih izginili. Izgubil sem samo 25 GBP za nakup Symbiona, istočasno pa izgubil tudi en kup kožnih težav, ki so popolnoma izginile. Tudi meni samemu je težko verjeti v to, kar se mi je zgodilo, ker je moja zgodovina polna zdravstvenih teža. Ne spadam v skupino zdravih ljudi, daleč od tega. Moja življenjska zgodovina je polna številnih problemov zdravstvenega značaja, tako da sem včasih pomislil, da sem morda čudak. Glede Symbiona lahko samo vsakomur predlagam naj ga sam poskusi in naj se sam prepriča o njegovih učinkih. Prepričan se, da bodo rezultati dobri in da bo vsak s Symbionomzadovoljen.


E. Clark
___________________________________________________________

2. pričevanje - v primeru težav s kandido



Želel sem se samo zahvaliti za ta neverjeten produkt. Zaradi dolgoletnih težav s kandido sem v zadnjih 20 letih poskušal številne druge produkte. Sedaj uporabljam Symbionže več kot 18 mesecev in sem z rezultati zelo zadovoljen v smislumojega splošnega zdravja, tako glede moje energije, kožnih izpuščajev, zamašenega nosu, meglenegarazmišljanja, če naj naštejem samo nekatere težave, ki sem jih imel. Kar je tako resnično izjemnega v tem produktu je dejstvo, da lahko sedaj jem karkoli.  


Hvala vam še enkrat, da lahko spet živim eno normalno življenje!

C.F.
___________________________________________________________

3. pričevanje - v primerjavi s probiotikom Threelac



Ne morem preboleti razlike med produktom Symbion in Threelac - to je za mene kot noč in dan. Jaz bom Symbionužival celo svoje življenje.

Stan B.
___________________________________________________________


4. pričevanje - v primeru težav zaradi fibromialgije


Želel sem samo povedati, kako zelo cenim Symbion! Kupil sem ga pred približno 3 tedni, ker že približno 2 leti trpim za fibromialgijo. Iz tega razloga sem želel doziranje mojega običajnega produkta povečati dokler nisem našel vaše spletne strani in takoj naročil Symbion. Mislil sem si, da mi ne more škodovati, če bom poskusil. Dva tedna ob Symbionu in sem doziranje svojega dosedanjega zdravila lahko svoje zmanjšal. Zdaj je že tri tedneodkar uporabljam Symbion, ne uporabljam več svojega dosedanjega zdravila in moji simptomi so se izboljšali za 95%. Najlepša hvala!





5. pričevanje - v primeru razdražljivega črevesja


HVALA! Jaz trpim zaradi postvirusnega razdražljivega črevesja (za kar je bilo potrebno mnogo testiranj, ki so trajala več kot eno leto, za to ugotoviti) kot tudi zaradi alergij na gluten.PH mojega celega telesa je bil tako neuravnovešen in nisem vedela kaj se z mano dogaja. Izkusila sem marsikaj, odnerednih menstrualnih ciklov, kroničnih okužb zaradi gljivic, do plinov, najslabše pa je bilo zaradi napihnjenosti. Ne glede na to kaj sem jedla, sem izgledala kot bi bila 6 mesecev noseča.Iz moje prehrane sem izločila mnoga živila ampak sem posledično začela hujšati in sem bila brez energije. Naredila sem nekaj raziskav preko spleta in odkrila vašo spletno stran. Ta je spremenila moje življenje! Sedaj zaužijem po 4 kapsule Symbion-a dnevno in sem spet našla samo sebe. Še vedno se moram izogibati glutena, kljub temu pa mi je Symbionpomagal, da je celo moje telo našlo svojo pravo pot. HVALA HVALA HVALA! Symbion sedaj priporočam vsem, ki jih poznam.


Angela A.





6. pričevanje - v primeru, ko pride do težav zaradi uživanja antibiotikov


To je odličen izdelek, moja žena je imelatežave cele 3 leta in Symbionje bil (končno) edini lactobacillusov izdelek, ki je učinkovitorekolonizaral zgornji del njenega prebavnega trakta. Po šestih krogih zdravljenja z rifaksiminom za Klebsiello 4 + in kopico drugihnevarnih patogenov, smo poskusili mnoge produkte pred Symbionom po vsakem krogu antibiotikov in niti eden ni deloval. Našli smo Symbion, ga uporabili  v zadnjih dvehkrogih zdravljenja z antibiotiki in število njenih lactobacillusov se je izenačilo s številom drugih koristnih bakterij. Klebsiella in drugi patogeni so sedaj pod nadzorom in na nizkem nivoju. Blagoslavljam vas.


William D.





7. pričevanje - v primeru težav zaradi bolečin v mišicah in sklepih ter vnetij zaradi gljivic kvasovk


Trpela sem zaradi izrazitih bolečin v mišicah in sklepih. V nekaterih dnevihje bila moja bolečina tako velika, da sem se morala plaziti po hodniku ali mi je moral moj mož pomagati priti v spalnico. Imela sem kronično vnetje sečil, vnetje zaradi gljivic kvasovk, kronične težave sinusov, občutke tesnobe in nespečnost, velike črevesne težave, velik refluks kisline in želodčne težave. Bolana sem bila približno 6-9 mesecev in noben zdravnik ni bil sposoben mi pomagati, zdravniki mi dajali vedno več antibiotikovin jaz sem bila vedno bolj bolana. Sama sem začela iskati rešitev v holističnih pripomočkih za zdravje in sem bila napotena na spletno stran probiotika Symbion. Odločila sem se ga poskusiti. Nehala sem z vsemi antibiotiki in začela uživati Symbion. Malo po malo je z mojim zdravjem šlo na bolje. Moje bolečine so izginile in jaz ne ukvarjam več z vsemi okužbami, ki sem jih kronično dobila. Tudi spala sem veliko bolje. Ne razumem povsemzaradi česa mi je bolje, vendar sem vedela, da se je to zgodilo po tem, ko sem začela uživati Symbion. In ker si nisem želela ponovno zboleti tako kot lansko leto, sem še naprej uživala Symbion in vem, da s tem ne bom nikoli prenehala!

Začela sem z uživanjem dveh kapsul Symbiona dnevno in to počasi povečevala do doziranja 6 kapsul dnevno. Trajalo je nekaj mesecev za priti do stanja v katerem sem sedaj, tako da verjamem, da je Symbiontisto, kar mi je pomagalo k temu, da se sedaj počutim bolje. Lansko leto sem bila kronično bolana, od tega sem 9 mesecev bila tako bolana, da nisem mogla delati in sem morala zapustiti svojo službo. Tri mesece po začetku uživanja Symbion-a sem začela ponovno delati in počutje je bilo vedno boljše. Sedaj spim dobro in se počutim odlično, pred nekaj meseci sem ponovno pričela tudi teči. Po tem kako sem se počutila lansko leto, sem bila prepričana, da ne bom mogla nikoli več teči, zato sem bila presenečena, ko sem ugotovila, da lahko spet tečem. Moje počutje je za 90% boljše in sem hvaležna, da sem našla Symbion!


Kristin





8. pričevanje - v primeru težav zaradi celiakije, prepustnega črevesja in kandide


Pozdrav,

moji simptomi so bili povezani s celiakijo, s preveč prepustnim črevesjen in s kandido. Symbionje naredil pomembne izboljšave v mojemprebavnem sistemu. Naredila sem dolgo pot (zdravje se mi je izboljšalo za približno 60%), vendar je pred mano še dolga pot ... Hvala za vaš izdelek.

Janet





9. pričevanje - v primeru bolečih sinusov in nečiste kože


Spoštovani,


sem 40-letni moški in uživam po 3 kapsule Symbionadnevno zaradi močnih  bolečin sinusov. Sem tudi mislil, da sem alergičen na gluten. Prav tako imam velike težave zaradi zgage.
Symbion je super izdelek, moji simptomi so se izboljšali za 95%. Ena izmed latentnih prednosti je ta, da je moja koža bolj čista. Ali ste kdaj pomislili, da bi Symbionponudili najstnikom?


Todd





10. pričevanje - v primeru težav s kandido


Pozdravljeni,


jaz uživam Symbion zaradi mojih težav s kandido! S Symbionom sem se znebila vsaj 80% kandide.
Symbion je bil edini izdelek, ki je poskrbel za moj problem in mi je rešil življenje. Symbion je super izdelek!


Bonnie





11. pričevanje - v primeru težav zaradi fibromialgije in težav zaradi kvasovk


Pozdravljeni!


Sem ženska in imam 62 mladostnih let. Moj izgled je mlajši od moje starosti. Mnogo let sem trpela zaradi fibromialgije(več kot 7 let). Ko mi je moj zdravnik predpisal hormone, sem začela imeti težave zaradi sistemične kvasovke, ne pa lokalnih težav zaradi kvasovk.
Uporabljala sem probiotik Threelac, ki je dober produkt, ampak ker so se moje težave nadaljevale, sem bila napotena na vašo spletno stran. Symbionuporabljam že nekaj mesecev in so se zgodili  dramatični rezultati na bolje, stanje glede moje fibromialgije se je izboljšalo za 90% -100%. Symbionmi prav tako pomaga spati, kar jeprednost, saj sem morala opustiti uživanje hormonov za 75%. Moj problem vezan na gljivice kvasovke se je tudi izboljšal za 70%.


Jaz bom nadaljevala zuživanjem Symbion in bom kmalu morala naročiti novo plastenko. Prav tako sem o tem čudovitem izdelku in o vaši spletni strani obvestila tudi druge ljudi. Hvala vam za ta super izdelek!


Linda





12. pričevanje - v primeru zaprtja, utrujenosti in bolečih mišic


Spoštovani!


Imam 60 let in uživam po dva Symbiona dnevno z velikimi rezultati glede mojega zaprtja, utrujenosti in bolečin v mišicah. Moji simptomi so se izboljšali za približno 70%.
Moj mož je odkril Symbion na spletu pred nekaj leti in ga od takrat nisem prenehala uporabljati. Symbion je zelo pomagal pri mojem počutju. Čez nekaj dni bomo oddali novo naročilo za Symbion.


Hvala


Susan






13. pričevanje - v primeru srbenja v notranjem ušesu in prasketajočega zvoka ter suhe srbeče kože


Pozdravljeni!

Delal sem na tem, da sem Symbion postopoma povečeval in prišel na doziranje 6 kapsul dnevno. Sedaj želim poročati o mojih rezultatih. Po 5-6 letih sta srbenje v notranjem ušesu in prasketanje zvoka- popolnoma izginila. 100%. V zadnjih dveh letih odkar uživam Symbion nisem bil nikoli prehlajen ali imel katerokolibolezen (imam šest otrok in sem kar pogosto izpostavljen boleznim). Suho srbenje kože ni več problem.


John H.





14. pričevanje - v primeru srbeče kože in izpuščajev ter alergije na gluten/pšenico


Pozdravljeni!


Opazila sem pomembno izboljšanje glede srbeče kože in izpuščajev. En mesec sem bila brez Symbiona in sem ugotovila hiter upad mojiholajšave, tako da sem spet začela uživati po 6 kapsul Symbiona dnevno. Po samo nekaj tednih rednega uživanja Symbiona sem v svojo prehrano uvedla problematičnaživila, sedaj previdevam da se bo tudi presnova glutena izboljšala.
Symbion uživa tudi moja hči, ki ima 10 let in hudo srbečo kožo ter jeclja, kar je povezano z glutenom in alergijo na pšenico. S Symbionom je njena koža postala bolj čista, težave zaradi glutena pa so izginile, kar si je zelo želela.
Mi smo zelo zadovoljni z rezultati in nameravamo nadaljevati z našim režimom uživanja Symbiona.


Faith





15. pričevanje - v primeru težav z migreno in prebavnih težav


Spoštovani!


Sem 48-letna ženska in sem uživala po 4 kapsule Symbiona dnevno za lajšanje mojih migren in prebavnihtežav.
Poskušala sem s Symbionom, ko sem naletela na vašo spletno stran. Všeč mi je bilo, kar sem prebrala, saj sem sedaj 98% boljša. Mojemigrene so izginile in moje bolečine v želodcu po zaužitju kumaric in kislih živil so tudi izginile. Ne vem, če bi bili izzidi uporabe drugih produktov tudi enaki, ampak ne delam na tem, da bi to odkrila. Prenehala sem jemati tablete proti migreni in sem zadovoljna, da mi jih ni treba več jemati.


Hvala,


Terri






16. pričevanje - v primeru revmatoidnega artritisa

Pozdravljeni!


Sem 34-letna ženska in uživam po dva Symbiona dnevno za mojo revmatoidni artritis.
Na lestvici od 1 do 10 sem že na 9 glede krvnih presikav in fizičnotest ne kaže nobenih znanjem več o revmatoidnem artritisu, samo občasno začutim rahlo trdoto. Sama smatram, da je Symbiondel mojega zdravljenja!


Najlepša hvala,


Rachel




17. pričevanje - v primeru sindroma razdražljivega črevesja


Pozdravljeni!


Razlog, da to pišem je, ker želim pomagati vsem, ki imajo IBS (sindrom razdražljivega črevesja). Ena od največjih težav z IBS je ostati stabilen. Lansko leto, tik preden sem začel uživati Symbion, me je moj IBS ustavil za teden dni. Po približno tednu dni na Symbionu je moj IBS izginil in se ni vrnil (sem dal Symbion trem drugim ljudem z isto težavo in so tudi oni imeli isto izkušnjo po Symbionu). Upam, da je bo informacija koristna vsem, ki iščejo resnične rešitve.


Ponavadi sem skeptičen, ko gre za naravna sredstva, jaz sem zelo praktičen človek, ampak takim dejstvom je nemogoče oporekati. Symbion je spremenil moje življenje in življenje mnogihljudi, katerim sem povedal za Symbion. To je bil nič manj kot majhen čudež.Hvala še enkrat. Bila je super informacija navaši spletni strani, ki je potrdila moje misli o mojem stanju in meje postavila na pot do okrevanja.


Hvala ponovno.


D.N.





18. pričevanje - v primeru refluksa kisline, alergij in kroničnih težav z vratom


Imel sem refluks kisline, alergije in kronične težave z vratom. Mislim, da sem imel tudi nekaj fibromialgije. Imel sem tudi sindrom razdražljivega črevesja. Ko sem prvič začel uživati Symbion, sem lahko užival zelo malo hrane, izgubil sem veliko teže in izgledal slabo, vendar sedaj lahko jem veliko različnih stvari. Čutil sem tudi otrplost v mojih nogah, v obrazu in v rokah, sedaj je veliko bolje. Imel sem tudi neuskajenosti v mojem vratu, zaradi česar sem lansko zimo ležal skoraj 90% svojega časa. Nikamor nisem mogel brez pomoči. Na urgentnem oddelku sem bil 3-krat, delane so bile mnoge raziskave in radiologije. Sedaj zelo malo ležim, še vedno imam nekaj težavz vratom, ampak lahko bi rekel, da je moje stanje za 85% boljše, nekaj dni je bolje kot druge dneve. Nisem bil prehlajen in nimam težav zaradi sinusov odkar uživam Symbion. Pravkar sem začel hoditi v trgovine samin to je  zelo dobro.


V. B.




19. pričevanje - v primeru sindroma razdražljivega črevesja in artritisa


Pozdravljeni!


Moj glavni simptom je bil sindrom razdražljivega črevesa. Zdelo se mi je, da postajam vedno bolj utrujena, kar se je sčasoma poslabšalo, pojavile so se tudi bolečine. Vsako jutro sem se zbudila zbolečinami v hrbtu. Po slikanju so mi zdravniki dejali, da imam v hrbtenici artritis. Ves čas sem imela  bolečine v grlu z veliko sluzi. Nisem se počutila dobro in stanje se je še slabšalo. Obiski pri zdravniku so bili nekoristni, saj je bilo vse, kar so naredili to, da so mi predpisovali vedno več antibiotikov. Tako sem se odločila, da se bom zdravila sam. Med iskanjem odgovorov sem naletela na vašo spletno stran. Sedaj imam čudovitoenergijo in moje splošno zdravje se je občutno izboljšalo odkar sem začel uživati Symbion.


Jaz bi dejal, da se je moj sindrom razdražljivega črevesja izboljšal za 80% oziroma 90%. Symbion je produkt, ki mi ga je poslal Bog. Ne želim niti pomisliti v kakšnem stanju bi bil brez Symbiona.

S spoštovanjem


D.R.





20. pričevanje - v primeru dolgotrajnih zdravstvenih težav

Po tednu dni z gripo sem zelo presenečena, ker mi je sedaj občutno bolje.Zavedam se, da sem bila bolna približno 36 let inda bo morda trajalo nekaj časa, da se znebim popolnoma vseh težav. Vendar sem mislila, da bilahko sestavila seznam izboljšav,ki so se zgodile do sedaj: živčnitrebuh in paničniobčutki so se zmanjšali in upam, dabodo te težave kmalu izginile, bila sem depresivna, to se je tudi izboljšalo, sedaj se počutim bolj živo. Ljudje so komentirali, da moj glas zveni mnogo bolje in občutek dobivam, da se moja osebnost vrača nazaj, simptomi razdražljivega črevesja so se tudi precej izboljšali, suha usta in težave ob požiranjuso izginile, težave zaradi sladkorja v krvi so veliko manjše. Poskusila sem tudi vzvratnoparkirati svoj ​​avto in sem ugotovila, da lahko obrnem glavo za  pogledati skozi zadnje okno brez togostiali bolečin. To jebil moj dolgoročni problem. Prav tako sem opazila, da so moji lasje, ki so drugače krhki in suhi, veliko mehkejšiin moje suhe in bolečeroke so zdaj svilnato gladke. Čutim, da lahko zdaj začnem z veseljem gledati na svojo prihodnost.


Z najboljšimi željami,


Wendy





21. pričevanje - v primeru težav z ravnotežjem, suhe kože, diverkulitisa

Pozdravljeni,


Rada bi se vam zahvalila za vašo spletno stran o Symbionu, ki je spremenil moje življenje. Kar naprej mislim, da morda ne more delovati, ampak deluje! Sedaj lahko hodim po stopnicah gor in dol, nimam več "mehkih" nog, ne izgubljam več ravnotežja in ne potrebujem več pomoči za vstopanje in izstopanje iz avtomobila, ne vem več kaj je dnevni dremežin še in še ...Seznam se nadaljuje ....


Sedaj mene zanima ali imam res fibromialgijo. Moje bolečine so se po Symbionuzmanjšale za 80%, ki so se po 5 letih zdravljenja samo slabšale in razvijanje vedno več novih zapletov, kot sindrom razdražljviega črevesja, burzitis in divertikulitis. Občutek imam kot da se je zgodil čudež. Bila sem praktično prikljenjena na posteljo za 2 leti. Sedaj se lahko igram z mojimi otroci insem razmišljala tudi že o službi ...


Kakorkoli že, hvala iz dna srca ... Bala sem se, da je to le še ena "stvar", ki bo delovala samo nekaj časa, potem pa bo vse izginilo.

Z iskrenimi pozdravi,

S. D.






22. pričevanje - v primeru težav, ki so vezane na razdražljivo črevesje


Pozdravljeni!

Rad bi se samo zahvalil. Prebral sem vašo spletno stran in naročil Symbion in po njem sem opazil veliko izboljšanje mnogih mojih simptomov vezanih na sindrom razdražljivega črevesja.
Bolečine, ki so bile prisotne povsodv mojem trebuhu,se zmanjšujejo in jaz lahko skorajčutim kako Symbion opravlja svojedelo. Moje mišice so mehkejše, še posebej moj vrat in moja ramena. Pravi občutek v moji levi roki se je vrnil prvič po mnogih desetletjih. Mravljinčenje in pekoč občutek vprstih na rokah in nogah so izginili.
Povsem sem izgubil vero v vse zdravnikepo tisoč bolnišničnihtestov.  Na srečo je ta štirinajstletna  nočna mora približuje koncu in glede na to, da imam 32 let, bi rad dobil nazaj svoje življenje!!



To je vse zahvaljujoč zaradi naključnega odkritja navaši spletni strani. Glede na to, kako se počutim, si samo želim, da bi se moje počutje še bolj izboljšalo.

Pri svojem delu znanstvenika na področju razvoja sistemov za zgodnje odkrivanje črevesnih bolezni semslišal mnoge zdravnike (gastroenterologe), ki so odklanjali to bolezen kot nekaj kar ne obstaja, tako da sem se vedno nahajal med dvema ognjema, čeprav so bili moji simptomi tako obšrtni, da sem imel dve vrsti sladkorne bolezni pa vse do fibromialgije in tudi kandide.


Mislim, da sem sedaj dobil odgovor zahvaljujoč vaši spletni strani. Zelo sem presenečen in želim si, da bi tako šlo še naprej.


Hvala


B.K.





23. pričevanje - v primeru Chronove bolezni in aken


Pozdravljeni!


Začel sem s Symbionomnekaj več kot pred dvema tednoma in odkril, da se gre za eno veliko stvar.   Moja situacija vključuje zmerno Crohnovo bolezen. Zdi se, da je Symbion naredil veliko razliko.


Najbolj očiten znak je to, da so moje akne izginile, in tudi bolečine v trebuhu so prenehale. Najlepša hvala za vzdrževanje vaše spletne strani. Morda ste mi rešili življenje.

Velika hvala,


T.G.




24. pričevanje - v primeru hudega ekcema, izjemne kronične utrujenosti, okužbe sečil, gljivic na nohtih, atletskega stopala, obloženega jezika, občutljive kože na obrazu in telesu, srbenja nog, hudih bolečin v sklepih


Moj prijatelj, ki je vedel, da trpimzaradi izjemnega ekcema na nogah, kar je povzročalo lomljenje kože in krvavenje na nogah, v manjši meri tudi na mojih rokah, mi je po elektronski pošti posredoval naslov vaše spletne strani. Po branju sem naročilaSymbion in ga sedaj uživam že dva tedna.Koža na nogah in rokah se je očistila in izgubila sem tudi nekaj kilogramov.
Za sindromom razdražljivega črevesja (s fekalno inkontinenco), izjemne kroničneutrujenosti, zaradi okužbe sečil, rozacee, gljivic na nohtih, zaradi atletskega stopala, obloženega jezika, zeloobčutljive kože naobrazu in stegnih, zaradi srbenja nog, zaradi hudih bolečin v mojih sklepih, zlasti bokov in med sedenjem sem zelo trpela pred začetkom uživanja Symbiona.  Ko sem vstala, da bi hodila, je to bilo zelo  neprijetno. Večina vseh teh simptomo je sedaj izginila.





25. pričevanje - v primeru razdražljivega črevesja


Symbion sem užival, mislim da približno tri dni. Moje razdražljivo črevesje se je zelo izboljšalo innimam več napadov panike. To jeodlična stvar.


Hvala,


C.N.





26. pričevanje - v primeru napihnjenosti in sindroma razdražljvega črevesja


Želim samo, da veste, da se v tem trenutku zelo dobro počutim.
Ljudje so komentirali kako drugačen se jim zdim. Prav tako semizgubil 15 funtov telesne teže (morda več) do tega večera .. vsa moja napihnjenostje izginila .. moj sindrom razdražljivega črevesja se je izboljšal, težav glede tega ni več.Upam, da bo tako tudi ostalo!


Lepe pozdrave,


S.K.
________________________________________________________________________


Kako priti do probiotika SYMBION?

1. S samostojnim naročilom
Probiotik Symbion lahko dobiš s samostojnim naročilo pri angleški naturopatski klinikie preko spletne strani http://www.thefinchleyclinic.SI - spletna stran klinike v slovenskem jeziku. V iskalnik produktov, ki se nahaja na tvoji levi zgoraj, samo vtipkaj besedo SYMBION in ti bo sistem takoj vrnil spletno stran z vsemi informacijami in možnostjo samostojnega naročila probiotika Symbion.

KLIKNI TUKAJ ZA SAMOSTOJNO NAROČILO PROBIOTIKA SYMBION

2. Naročilo s posredovanjem
Probiotik Symbion pa lahko naročiš tudi z naročilom z mojim posredovanjem tako, da pošlješ svoje naročilo po elektronski pošti na elektronski naslov marina.butala@gmail.com. Pri naročilu s posredovanjem računaj na 15% višjo ceno kot je cena samostojnega naročila za stroške storitve posredovanja.