Monday, February 25, 2013

Kako si pomagati pri vnetju črevesja in črevesnih težavah

O produktih za pomiritev črevesnega vnetja in ozdravitev črevesja

(piše naturopat Mark G. Lester iz angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic - postopek naročanja in plačila sta že poslovenjena, podrobne informacije o nekaj produktih so že prevedene, nekaj pa se še prevaja.)

Mnogo naših prejšnjih obvestil je bilo osredotočenih na produkte za izkoreninjenječrevesne kandide, strupov, ki jih kandida izloča in na uporabo probiotikov. Vendar nisem o produktih, ki pomirjajo in zdravijo črevesje. Preveč prepustna črevesna sluznica je glavni vzrok alergij na živila, saj omogoča prehod neprebavljenih beljakovin in peptidov iz hrane v krvni obtok, kjer izzovejo alergično reakcijo. Prepustna črevesna sluznica tudi močno olajšasamozastrupitev iz črevesja (črevesna toksičnost).

Sam verjamem, da je gljivica kandida glavni vzrok preveč prepustne črevesne sluznice, vendar zdravljenje kandidesamo po sebi ne popraviti vedno škode na črevesju, enkrat ko se je draženje vzpostavilo (čeprav je to dober začetek). Imamo številne produkte, ki lahko pomagajo v primeru preveč prepustne črevesne sluznice. Kljub temu, da različne stvaridelujejo na različne ljudi, je v nadaljevanju seznam najboljših možnosti v primeru vnetega črevesja. Seznam ne zajema VSEH primernihproduktov, ampak se gre samo za moje osebne favorite.

Prosimo, upoštevajte da lahko katerekoli od naštetih produktov uporabljate istočasno za boljši učinek, če si tega želite.
 



Kolostrum jepredmlečna tekočina, ki jo proizvedejo matere ob rojstvu. Kolostrum, ki se trži, ni človeškega vira, pač pa kravjega. Kolostrum je poln protiteles za izboljšanje imunitete in poln drugih pomembnihimunskih dejavnikov ter rastnih faktorjev za zagotavljanje zdravja in vitalnosti tako za odrasle kot za otroke.

Naša odločitev, da bi imeli na zalogi tudi kolostrum, je bila narejena zato, ker nam je ena izmed naših strank, ki je pri nas naročala produkte proti kandidi, povedala da si je s kolostrumom pozdravila svoje razdražljivo črevesje, odpravila napenjanje in vetrove. Njenebesede so bile natančno takšne: "Nisem mogla verjeti". To se je brez dvoma zgodilo zaradi učinkov, ki ga ima kolostrum na zdravljenje preveč prepustne črevesne sluznice in na zmanjšanje vnetja. Je pa kolostrumbolj znan zaradi njegovegaprecej paradoksalnega učinka, ker tako kot spodbuja premalo delujoč imunski sistem, prav tako pomirja  tudi preveč delujoč imunski sistem.

Naš Colostrum Plus ima še dodatne koristi zaradi dodanega vitamina C in cinka, oba s številnimi koristmi,  ki bi lahko upravičeno bile objavljene v posebni številki našega glasila. Več podrobnosti o vitaminu C in cinku je objavljeno na naši spletni strani!

Članek o tem kaj kolostrum sploh je, pa se nahaj tukaj  -> http://www.thefinchleyclinic.si/shop/article_info.php?articles_id=519

Prejšnji članek, ki sem ga objavila o kolostrumu in o tem kaj o tej čudoviti sestavini pravi dr. Ron Meyers, pa se nahaja tukaj -> http://klinika-za-zdravje.blogspot.com/2011/07/mlezivo-eliksir-zivljenja.html

Za samostojno naročilo kolostruma v slovenskem jeziku klikni tukaj -> Colostrum Plus


Vsebuje botanične sestavine: navadni slez, Slippery Elm (Ulmus Rubra), Wild Yam (Discorea Villosa), Calamus in sladki koren. Naš Marshmallow Fomula je bil formuliran tako, da pomirja črevesje in zmanjšuje intoleranco do hrane.

Je odličen produkt zaohranjanje zdrave črevesne prepustnosti, katerega celotne prednosti se lahko prikažejo šele v nekajmesečnem uživanju (kar pa je na žalostdejstvo za vse produkte, ki jih opisujem v tem članku, saj se ne gre za "čarobne metke", ampak ti produkti delujejo skupaj z naravo, v naravnem ritmu narave in v njenem  tempu.

Za samostojno naročilo v slovenskem jeziku klikni tukaj -> Marshmallow Formula


Biocare-jev Permatrol oskrbi telo s podpornimi hranili kot so L-Glutamin, N-acetil glukozamin in probiotičnimi bakterijami, ki podpirajo vzdrževanje črevesnih membranskih sluzi.Se ne gre za prvensteno probiotičniprodukt, saj je vsebnost probiotika, ki se v njem nahaja, sorazmerno majhna. Permatrol je zasnovan tako, da naredi več ali manj isto kot Marshmallow Formula, vendar pa Permatrol vsebuje prehrambeno dopolnilna hranila, Marshmallow Formula pa botanične sestavine.

Za samostojno naročilo v slovenskem jeziku klikni tukaj -> Permatrol
 


Glutamin je najbolj razširjena aminokislina v telesu.V prehranskih krogihse običajno uporablja kot pomoč pripreveč prepustni črevesni sluznici, za prebavno zdravje, mišično okrevanje po vadbi ter kot pomoč pri rasti tkiv, vključno sčrevesnim tkivom. Terapevtski odmerek za črevesje naj bi bil vsaj 1-2 gramov na dan. 2 gr pomešamo z vodo in popijemo 3-krat na dan, najbolje 30 minut pred obrokom!

Dodatna prednost glutamina je, da glutamin blokiraželjo po alkoholu in tudi željo po sladkorju. Ta ključna prednost se lahko uporabi pri posameznikih kot tudi kot prehrambeno pomoč. Zaužitje 1 grama ali 1/4 čajne žličke L-glutamina takoj, ko zahrepenimo po sladkorju ali alkoholu,se je izkazalo, da odvrača te občutke.To morda ne bo delovala pri vseh ljudeh, vendar je nestrupena narava tega prehrambenega dodatka neškodljiva in ima tudi številne druge ugodnosti, ki lahko izvirajo iztega dodatka, da je vredno poskusiti.

Za samostojno naročilo v slovenskem jeziku klikni tukaj -> Glutamine
 

Probiotik I : Mindlinx

Mindlinx jeprobiotično prehransko dopolnilo z dodatkom glutamina za podporo zdravega delovanja prebavnega trakta. Dobavitelji navajajo, daje produkt bil načrtovan za otroke in dojenčke, ampak to nas bega, ker je prav tako primeren tudi za odrasle, kar lahko vsakdo preizkusi s kinieziološkim testom. Mindlinx vsebuje dve vrsti Lactobacillusa acidophilusa, kot tudi Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium bifidumin Bifidobacterium lactis.

Za samostojno naročilo v slovenskem jeziku klikni tukaj -> Mindlinx

 


Probiotik ne more bitikvasovka  Gljivice kvasovke so slabi fantje?  No, v bistvu niso. Obstaja15.000 znanih kvasovk,izmed katerih jih je bilo približno 10% znanstveno raziskanih. Ena izmed njih se imenuje Candida albicans in to je eden izmed slabih fantov. Ampaktrditi, da so vse kvasovke slabe, je nekako tako, kot da bi za vso listnato zelenjavo (špinača, solata in tako naprej) trdili, da je slaba iz razloga, ker je ena izmed vseh listnatih zelenjav za nas slaba. To je očiten nesmisel. Podobno je tudi Saccharomyces boulardii ena izmed kvasovk, ki jo uvrščamo med dobre fante. Znan zaradi svoje zmožnosti upravljanja s kandido in zajedalci ter za zdravljenje preveč prepustne črevesne sluznice, driske in vnetega črevesja,  je za vzeti resno Saccharomyces boulardii, ki je vsebovan v Optibacovem probiotiku Optibac Probiotics for Bowel Calm.

Prosimo, upoštevajte da se Optibac Probiotics for Bowel Calm ne priporoča ljudem, ki so nagnjeni k zaprtju, razen če se tega ne bo uravnovesilo z enim od naših produktov za čiščenje črevesja kot so na primer Colosan, Oxy-Powder ali Mag 07.

Za samostojno naročilo v slovenskem jeziku klikni tukaj -> Optibac Probiotics for Bowel Calm

 



Vsem našim cenjenim strankam želim polno dobrega zdravja
Mark G. Lester
Direktor - The Finchley Clinic Ltd -
Obiščite nas na slovenski spletni strani ->
www.thefinchleyclinic.si

Saturday, February 16, 2013

Omega-3 - za upočasnitev staranja

Nova študija je pokazala, da prehrambeno dopolnjevanje z morskimi maščobnimi kislinami Omega-3 (ribje olje v kapsulah) upočasni staranje.

Študija, ki je bila objavljena v " Brain, behaviour and immunity ", je pokazala, da je prehrambeno dopolnjeganje z maščobnimi kislinami omega 3 v samo štirih mesecih povezana s podaljševanjem telomer v imunskih celicah.

Telomere so drobceni zaščitni"pokrovčki" na koncu našihkromosomov. Ko se celice delijo, bi se DNK kromosomovmoral tudi razdeliti, toda vsakič kot se to zgodi,  telomere postajajo vsekrajše, kar skrajša življenjsko dobonaših celic. Krajšanje telomer je torej direktno povezano s celičnim staranjem in razvojem številnih bolezni, ki spremljajo staranje. Ko telomereprenehajo obstajati, se celice uničijo vprocesu imenovanem apoptoza ali "programirana celična smrt".
Število zgodnejših študij je pokazalo, da so telomere zelo občutljive naoksidativni stres in nekateri strokovnjaki so poudarili dolžino telomer kot na potencialno dragocen označevalec biološkega staranja.


Ekipa pod vodstvom profesorja JanaKiecolt-Glaserja na Ohio University in Elizabeth Blackburn, pionirja na področju raziskav telomer, je izvedla študijo, ki vključuje 106 odraslihs prekomerno telesno težo. Vsakaoseba je bila dodeljena eni izmed naslednjih treh skupin: prva je prejemala 2,5 gr omega-3 na dan, druga skupina 1,25 gr omega -3, trejta skupina pa je prejemala placebo.


Študija je pokazala, da so se po štirih mesecih nivoji F-isoprostanes, markerji za oksidativni stres, občutnoznižali v obeh skupinah, ki so dopolnjevale svojo prehrano z omega-3 maščobnimi kislinami.
Nobene razlike ni bilo opazili v telomerazah, encimu, ki lahko podaljšanajkrajše telomere ali dolžino telomer v vseh treh skupinah. Vendar pa jeizboljšano razmerje med omega-6 in omega-3 maščobnimi kislinami bilo povezano z daljšimitelomerami, kar pomeni, da lahko boljše razmerje med tema dvema skupinama maščobnih kislin neposredno vpliva na celičnostaranje.
Markerji za vnetja so tudi bila za 10-20% nižja pri obehskupinah, ki so dopolnjevale svojo prehrano z omega-3 maščobnimi kislinami. Medtem pa so se isti markerji v tretji kontrolni skupini povečali za 36%. Ta ugotovitev močno kaže na to, da je vnetje parameter, kineposredno vpliva na dolžino telomer.

Prehransko dopolnjevanje zmorskimi omega-3 maščobnimi kislinami je občutno povečalo povprečno dolžino telomer, kar vpliva na enega izmed ključnihprocesov celičnega staranja. Ti rezultati potrjujejo odkritja prejšnje študije, ki je bila objavljena leta 2010 in je pokazala, da je bila visoka stopnjadodajanja omega 3 maščobnih kislin sposobna upočasniti celično staranje koronarnih bolnikov.

Vir zgornjega članka: : http://www.nutranews.org/
 
Za več informacij o različnih produktih iz angleške naturopatske klinike, ki vsebujejo omega-3 maščobne kisline in za samostojno naročilo v slovenskem jeziku, izberi eno izmed spodnjih povezav in klikni nanjo:



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

P O M E M B N O    O B V E S T I L O !

Slovenska spletna stran angleške naturopatske klinike se je rodila na naslovu http://www.thefinchleyclinic.si. Je pa tako kot se za vsakega novorojenca spodobi, tudi novorojena spletna stran še vedno v plenicah, kar pomeni, da je treba še precej spletnih stranih s podrobnimi informacijami o produktih, še vedno prevesti. Kar je sedaj delujoče in kar je seveda tudi najpomembnejđe, glede na to, da je precej informacij tudi v tem spletnem dnevniku, je postopek naročanja v slovenskem jeziku, kar bo marsikomu olajšalo odločitev za samostojno naročilo. Seveda pa ima vsak še vedno možnost naročiti produkte angleške naturopatske klinike z mojim posredovanjem.

Marina Butala - sekcija za spodbujanje naravnega zdravja društva Artara