Friday, December 24, 2010

Vsem vse naj naj naj ....... :)


Omejeni jaz pravi: “Skrbi me za prihodnost.”
Božanski jaz pravi: “Božanska moč deluje skozi mene, delujem skladno z najboljšimi občutji in mislimi, ne skrbi me za prihodnost.”

Omejeni jaz pravi: “Ne bo mi uspelo. Nisem dovolj dober.”
Božanski jaz pravi: “Božanski sem, dosežem lahko vse na kar se odločno osredotočim.”

Omejeni jaz pravi: “Nisem dovolj izkušen.”
Božanski jaz pravi: “Sem gospodar svojega življenja in soočam se lahko z vsako življensko situacijo.”

Omejeni jaz pravi: “Nisem dovolj pameten.”
Božanski jaz prvi: “Sem vsevedna božanskost, v sebi imam vse vrste znanja, sposobnosti in moči.”

Omejeni jaz pravi: “Nisem zadovoljen s svojo zunanjostjo.”
Božanski jaz pravi: “Izviram iz božanske svetlobe, moje telo je izpolnjeno z božansko energijo in lepoto.”

Omejeni jaz pravi: “Družina me ne razume.”
Božanski jaz pravi: “Ljubim in spoštujem vsakogar, upoštevam glas vesti in imam trdno vero, da bo vse dobro.”

Omejeni jaz pravi: “Bojim se napačne odločitve.”
Božanski jaz pravi: “Vse kar kadarkoli mislim in naredim je vedno za dobro vsega sveta.”

Omejeni jaz pravi: “Preveč sem zaposlen, nimam časa.”
Božanski jaz pravi: “Živim docela v sedanjem trenutku, moj um je sproščen, uravnotežen in umirjen. Svoji božanskosti dopuščam, da v pravem trenutku uresniči vse, kar potrebujem.”

Omejeni jaz pravi: “Ne maram se.”
Božanski jaz pravi: “Popolnoma se sprejemam, sem čist in poln blaženosti. Mislim in čutim ljubezen ter radost.”

Omejeni jaz pravi: “Moje delovanje nima smisla, tako ali tako ne morem ničesar spremeniti.” Božanski jaz pravi: “Vidim samo dobro, čista ljubezen je v vsakomer in povsod. Prav vse je čista ljubezen. Vse je božansko.”




*********************************************************************************
Staro leto počasi končuje, novo pa se nam približuje. Želim ti mnogo lepih in prijetnih trenutkov med Božičnimi prazniki in eno Novo leto polno ljubezni, miru in spokojnosti.

Marina Butala

Tuesday, December 21, 2010

Zdravje se začne v črevesju (1)

(spodnji je odlomek iz knjige »Reši svoje dojke, reši svoje življenje«)

Limfni sistem in debelo črevo. Limfa je tekočina, ki kroži po telesu in transportira nepotrebne ali strupene snovi od limfnih vozlov do debelega črevesa, ki nato prevzame funkcijo izločanja odvečnih snovi iz telesa skozi
danko.

Nekateri trdijo, da je lahko rak dojk tudi posledica bolečih limfnih vozlov. (dod.21.12.2010: tudi katerikoli drugi simptom, ki se začne z besedo rak). Vzrok temu so lahko blokirano debelo črevo in zastrupljeni krvni obtok.
Dandanes so stene debelega črevesa večine ljudi zelo močno blokirane in obložene s sluzjo in starim blatom, kar je dobro vidno na naslednji sliki.




Tako kot nedrček v dojkah, sluz in staro blato blokirata limfno drenažo celega telesa. Zaradi tega se limfa, namesto da bi se izločila iz telesa, vrne nazaj v telo. Pri nekaterih ženskah se usidra v limfnih vozlih, kar ustvarja
zatrdline v dojkah. Če tega pravočasno ne preprečimo, se lahko ustvari tudi rak dojk. Zgornjo sliko bi lahko primerjali z mirujočo greznico, nepobranimi smetmi ali razbitim straniščem, ki se kljub temu še vedno uporablja za odvajanje blata. Kaj sem s tem želela povedati? Da je primerno, preden se odločimo za karkoli radikalnega, pomisliti tudi na zgoraj omenjeno in se najprej odločiti očistiti črevesje in druge organe. S postom, s tem, da ne nosimo nedrčka, in seveda tudi s tem, da poskrbimo za energetsko plat našega telesa z redno vadbo Qi Gong-a.

Dr. Bernard Jensen, pionir nutricionizma, iridiologije in holističnega zdravja 20. stoletja, nas uči: »Danes obstajajo mnoge terapevtske metode za obnovitev in vzdrževanje zdravja. Ne glede na to, toksične obloge v telesu preprečujejo, da bi katerakoli izmed teh metod bila popolnoma uspešna. Če katerakoli metoda ne vključuje tudi popolno razstrupitev telesa, se pomladitev tkiv ne more zgoditi.
Popolni proces obnovitve celic vključuje zamenjavo starih celic z novimi ter čistimi in učinkovitimi tkivi. To je tisto, kar pripelje degenerativno stanje v našem telesu do umika in remisije. Naravni imunski sistem se lahko izgradi samo v čistem telesu, v telesu z minimalno količino akumuliranih strupenih snovi«.

Ne glede na ime bolezni, le-te onesnažijo celo telo in povzročajo težka neravnovesja človeškega energetskega sistema. Rak se na primer v tradicionalni kitajski medicini obravnava kot »bolezen krvi«, saj je nezdrava, zastrupljena ali kakorkoli drugače oslabljena kri, nesposobna izvajati svoje vitalne funkcije hranjenja in čiščenja telesnih tkiv. Slaba kri dovoljuje celičnim odpadkom kopičenje v tkivih vse dokler ne postanejo strupeni in se
spremenijo v tvorbe. Fermentirajo podobno kot gnijoče meso in se oblikujejo v tumorje, ki se kasneje razširijo tudi v druga tkiva.

Uradna zahodna medicina obravnava odpravljanje raka z operacijo, obsevanjem in strupenimi kemikalijami, ki še bolj zastrupijo naše telo oz. našo kri. Ne naredi pa ničesar, da bi najprej odpravila izjemno zastrupljenost
telesa (krvi) in neuravnovešenost energij v njem. Takšne radikalne terapije uradne zahodne medicine še bolj oslabijo kri in izpraznijo zaloge energije tako, da tudi tedaj, ko se zgodi remisija raka, je to največkrat samo nekaj začasnega.

Običajno se v primerih, ko se obravnava odpravljanje raka s terapijami uradne zahodne medicine, le-ta ponovi v še težji obliki. Če bi se najprej lotili razstrupljanja in očiščenja telesa, nato obnovitve krvi in energije s pravilnim prehranjevanjem, energetskimi vajami kot je Qi Gong ter drugimi neškodljivimi metodami, bi celice, katerih funkcija je zaščita telesa pred napadom škodljivih snovi, encimi in drugi imunski faktorji, ki jih nosi zdrava kri, sami napadli rakave celice, prebavili in uničili tumorje in prenesli odpadne snovi v organe izločanja. In zdravje bi se povrnilo po naravni poti.

.... več slik in informacij v angleškem jeziku na spletni strani http://hps-online.com/colon/constipation.htm

ps: rak ne pride iz niča, pač pa se poraja v okolju, ki je zastrupljeno s postano hrano in postanimi kemikalijami, ki jih zapustijo v našem telesu negativna čustva. Lotimo se torej generalnega čiščenja našega telesa. Kako? Več v nadaljevanju.

Ne zdravi preveč, hidriraj! - (znanost o MegaHydrate dr. Flanagana)



Učinek megahidriranja z MegaHydrate

MegaHydrate (ki se je včasih tržil tudi kot Flanaganov Microhydrin, s tem da ima MegaHydrate 50% več mikroskupkov, ki omogočajo še večjo hidratacijo telesa) je izjemno učinkovit antioksidant, ki oskrbi naše telo s popolno hidratacijo celega telesa, kar nam prinaša zdravje in dobro počutje.

Preizkusi MegaHydrate in izkusi dobro počutje ob resnično pravi hidrataciji telesa
Znanost in medicina sta desetletja iskali in študirali čudodelne zdravilne vode. Regije na visokih višinah, kot so na primer dolina Hunza v Pakistanu, Villacabamba v Ekvadorju, Badenbaden v Nemčiji in druge, nosijo že mnogo generacij sloves, da imajo zdravilne vode. Dejstvo je, da ljudje, ki živijo v teh regijah in pijejo vodo svoje regije, živijo zdravo, aktivno in dolgo življenje ter doživijo več kot 100 let. Leta in leta so ljudje romali v te oddaljene kraje, da bi pili »zdravilne vode«.

Več kot tri desetletja, je dr. Dr. Patrick Flanagan študiral oddaljena področja tega sveta, kjer ljudje, ki so stari 100 let in več, živijo zdravo in aktivno življenje. Medtem ko se prehrana v teh regijah bistveno razlikuje od naše prehrane, je dr. Flanagan odkril neverjetno dejstvo, da je pitna voda v teh regijah skoraj enaka naše, le da je izvirala iz zamrznjenih stopljenih ledenikov. Toda ta voda, v nekaterih krogih znana tudi kot »ledeno mleko«, izkazuje nekatere zelo izrazite fizične razlike v primerjavi z vodo, ki se pije v civiliziranem svetu.

Površinska napetost ledeniškega mleka je precej nižja. To pomeni, da se voda lahko absorbira neposredno v telesne celice z večjo lahkoto, kar olajšuje hidratacijo telesa in vnos hranil v celice.
To tudi pomeni, da se lahko odpadne snovi lažje odstranijo iz celic z vodo, ki daje življenje. Dr. Flanagan je tudi odkril, da ima ledeno mleko ali »voda življenja«, izrazite fizikalne lastnosti viskoznosti, toplotnega in energetskega potenciala. Po desetletjih raziskav v laboratorijskih in terenskih raziskavah in študijah, je dr. Flanagan odkril, kar je lahko najpomembnejše odkritje o pravi naravi hidratacije. Odkril je zakaj so vode tako različne in zakaj le te lahko hidrirajo človeške celice tako učinkovito v krajih, kjer ljudje živijo dobro tudi, ko imajo več kot 100 let.
Na tisoče let je človek hodil v gore in na morje, v iskanju fizične, čustvene in duhovne izpopolnitve. Dr. Flanagan je odkril, da vode iz teh regij vsebujejo velike količine negativno nabitih vodikovih ionov. Pred nekaj desetletji je bilo to dejstvo potrjeno tudi s stranih drugih znanstvenikov. Negativno nabiti ioni so se izkazali za zelo koristne za človeški organizem.

Vodik je eden od prvobitnih elementov, ki spodbujajo razvoj vsega življenja na Zemlji. Oskrbljeni od Sonca z žarki svetlobe, človek ne more živeti niti brez vodika. Medtem, ko se znanost nanaša na nas kot na življenjske oblike, ki baziramo na ogljiku, pa človek dejansko temelji na kremenčevi in vodikovi obliki življenja. Vse življenje na Zemlji bazira na vodiku. Ko rastline absorbirajo sončno svetlobo, shranijo negativno nabite vodikove ione skozi proces fotosinteze. Ko mi jemo nepredelane rastline, se naše celice oskrbujejo s hranilnimi snovi v teh rastlinah. In morda bolj pomembno z električnim nabojem ionov vodika v teh rastlinah. Ko tvoje telo kuri vodik in kisik, ustvari energijo, ki jo tvoje telo potrebuje za vsak življenjski proces. Pravzaprav, skoraj vse oblike življenja na planetu uporabljajo vodik in kisik za pridobivanje energije. Ključno je, da brez vodika ni življenja.

Vodik je najmanjši znani element v vesolju. Vsa živa bitja morajo imeti vodik za ohranjanje življenja. Vodik je ključ do življenja, smrti in staranja. Brez vodikovih ionov, ne bi bilo življenja na Zemlji. Kot posledica odkritij dr. Flanagana, mnogi znanstveniki sedaj verjamejo, da je količina vodikovih ionov v rastlinah in vodi kvalitativni pokazatelj o njihovem energetskem potencialu. Vodikovi ioni so ključno gorivo in izvor energije za človeško telo. Negativno nabiti vodikovi ioni lahko odločajo o splošnem zdravju vsake celice v človeškem telesu.

Človeško telo mora dihati, da bi dobilo kisik in mora jesti in piti, da bi dobilo vodikove ione. Brez vdihovanja kisika, človeško telo umre. Brez uživanja in pitja izvorov vodikovih ionov, telo nima vira energije in umre. Dejstvo je, da človeške celice potrebujejo vodik in kisik, da bi ustvarile energijo, ki jo imenujejo življenje. Primarni vir ionov vodika za človeško telo so sveže nekuhane rastline, sadje, zelenjava in voda.

Zaradi masovne proizvodnje hrane, mineralno pomanjkljivih tal, pesticidov, umetnih gnojil, preveč sprocesiranih živil, z dodajanjem kemičnih konzervansov, pitem preveč klorirane in preveč fluorirane vode, na milijone posameznikov vsakodnevno ne dobi dovolj vodikovih ionov. Tako se zgodi celična škoda, ko telo ne dobi zadostno količino vodikovih ionov (in niti zadostno količino kisika). Telesne celice oksidirajo enako kot oksidira železo in zarjavi.


Ko nekatere kemikalije v telesu izgubijo elektron, postanejo pozitivno naelektrene (in jih imenujemo »prosti radikali« ali »oksidanti«). Te kemikalije prosto pohajkujejo skozi celo telo in kradejo elektrone drugim celicam. Prosti radikali poškodujejo celični DNA. Večina moderne znanosti je prišla do zaključka, da je škoda, ki jo prosti radikali ustvarijo telesu, vzrok za staranje. Znanost je prav tako odkrila, da staranje ni samo naravna funkcija časa, ki teče. Staranje je dokaz za škodo milionov celic zaradi oksidacije. Ta oksidacija se zgodi zaradi pomanjkanja vodikovih ionov, ki zaustavljajo škodo prostih radikalov.

Človeško telo je oblegano s prostimi radikali 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Onesnaženje, kemikalije, dim, toksini in druge strupene snovi samo dodajo škodo, ki ga telo utrpi na dnevni osnovi. Količina škode prostih radikalov je enaka našim letom. Najbolj znani antioksidant pred Flanaganovim produktom z vodikovimi ioni so bili vitamin E, vitamin C, ekstrakt zelenega čaja in ekstrakt grozdnih pešk. Oba, zeleni čaj in ekstrakt grozdnih pešk imajo mnogo več antioksidantov kot vitamina E in C. Med znanimi antioksidanti ni bolj učinkovitega antioksidanta kot je ekstrakt zelenega čaja in ekstrakt grozdnih pešk. Znanost pa dokazuje, da je MegaHydrate tisočkrat bolj učinkovit antioksidant kot ekstrakt zelenega čaja in grozdnih pešk. Še pomembneje pa je to, da je MegaHydrate tako čist, da boste dobili veliko več vodikovih ionov iz dnevnega odmerka MegaHydrate kot s ½ kg svežega sadja in zelenjave ali s pitjem litrov vode iz doline Hunza.
Aktivna sestavina v MegaHydrate je silicijev hidrid. Ena zelo pomembna značilnost antioksidacijske kapacitete silicijevega hidrida je, da je to edini antioksidant, ki se ne spremeni v proste radikale (tj. oksidante) enkrat kot nevtralizira proste radikale, to je v trenutku ko daruje svoje elektrone. Negativno nabiti vodik se spremeni v dobrodelni plin in/ali se spremeni v vodo.

Dva vodikova atoma in en atom kisika ustvarijo vodo. Brez vode ni življenja. Dr. Flanagan je osupel znanstveno skupnost z odkritjem, da konfiguracija mineralov v vodi, ne samo njihov obstoj,  zagotavlja ledeniškemu mleku njegove edinstvene hidratacijske in življenje dajajoče lastnosti. Z namenom, da bi repliciral te koristne elemente ledeniške mlečne vode, je dr. Flanagan preživel zadnja tri desetletja na razvoju preprostega silicij hidridovega prahu, ki je enostaven za uporabo in ki lahko ohranja vodikove ione stabilne v času in jih sprosti v telesu, ko pridejo v stik z vodo.

MegaHydrate je produkt življenjskih raziskav in razvoja dr. Flanagana. Na tem planetu ni drugega produkta kot je Megahydrate, ki bi oskrbel vse celice našega telesa z negativno naelektrenimi ioni s preprostim zaužitjem z vodo. MegaHydrate vsebuje zdravilno učinkovino silicijev hidrid, spojino, ki je znana po tem, da pozitivno vpliva na »zeta potencial« krvnih celic. Zeta potencial je električni potencial, ali naboj, ki obstaja v hidridnih delčkih in v okoliški raztopini. Zeta potencial je pomemben in koristen indikator, ki ga ta naboj lahko uporabi za napovedovanje in nadzorovanje stabilnosti koloidnih suspenzij. Večji kot je zeta potencial, bolj bo verjetno, da bo suspenzija stabilna zato, ker naelektreni delčki odbijajo eni druge in tako premagajo naravno težnjo k zbiranju. Zeta potencial je električni naboj, ki opisuje kako daleč narazen so celice med sabo. Večji zeta potencial nakazuje na večjo razdaljo med celicami.
Večji zeta potencial ima številne pozitivne učinke na zdravje. Več zeta potenciala pomeni večjo površino za gibanje celic. Toksini, virusi, gljivice in bakterije, ki so ujete med celicami, se tako lažje odstranijo. Še pomembneje je to, da voda vstopi v celice lažje. Voda je nedvomno najbolj bistvena sestavina proti staranju, za podaljšanje življenjske dobe in za odstranitev prostih radikalov ter odpadkov.

Izveden je bil tudi naslednji test, ki  so ga izvedle in ponovile različne skupine znanstvenikov. Rezultati so bili isti. To nam kaže na to, da MegaHydrate resnično prispeva k dobremu počutju.

SLIKA 1 nam prikazuje mikroskopski vzorec krvi človeka z nizkim zeta potencialom.
Krvne celice so zlepljene in imajo znotraj sebe vkleščene odpadne materiale. To se zgodi zaradi dehidracije telesa zaradi uživanja kofeina, alkohola, prevelike vročine in stresa. Vse to je mogoče najti v današnjih ljudeh.

Testna oseba je zaužila 500 mg (ali dve 250 mg kapsuli) silicijevega hidrida – aktivne učinkovine v MegaHydrate pomešane z 240 g vode.

Dvajset minut kasneje je bil testni osebi odvzet še en vzorec krvi in pregledan pod mikroskopom. To lahko vidimo na sliki 2. Enakomerno razpršene celice kažejo na visok zeta potencial. Krvne celice se zdi nedotaknjene, kot da bi bile očiščene od snovi, ki so pred tem bile ujete med celicami. Površina celic se je povečala, to pa pomeni več hranilnih snovi za celice in več odstranjenih strupov.

SLIKA 1
(prej: zlepljene celice)


SLIKA 2
(potem: enakomerno razporejene celice)
 

MegaHydratni silicijev hidrid je edini znani prehrambeni dodatek, ki izjemno poveča zeta potencial


Raziskave o porabi hrane so pokazale, da je velik del prebivalstva dehidriran. Zakaj ljudje živijo v pomanjkanju hidratacije? To je lahko posledica slabega mehanizma za zaznavanje žeje, ki se s staranjem slabša, nezadovoljstvo z okusom vode, uživanje kofeina in alkohola, ogrevani in klimatizirani prostori in pretirana vadba. Z izgubo vode nad 2% telesne teže, se fiziološke in mentalne sposobnosti posameznikov prizadenejo. Dvojne placebo študije nam jasno dokazujejo, da je silicijev hidrid v Megahydrate drastično povečal količino vode v telesu in to samo v štirih tednih!



Prevod:
Total Body Water – celotna količina vode v telesu
After 2 weeks MegaHydrate 4caps/day – po dveh tednih uživanja Megahydrate (4 kapsule dnevno)



MegaHydrate je prehransko dopolnilo, ki je s strani FDA (Federal Drug Agency) smatrano kot dodatek, ki je bogat z antioksidanti. Megahydrate je bil preizkušen in je varen. Pokazalo se je, da nima stranskih učinkov. Številni posamezniki, ki uživajo Megahydrate izkušajo naslednje prednosti:

RESNIČNA HIDRATACIJA:
  • Znatno povečanje hidratacije na celični ravni, kar so dokazali laboratorijski testi
  • Borba proti dehidraciji in simptomih dehidracije pri odraslih, otrocih in hišnih ljubljenčkih
SUPER ANTIOKSIDACIJA:
  • En dnevni odmerek MegaHydrate ima več antioksidantske moči kot na stotine kozarcev sveže stisnjenega zelenjavnega in sadnega soka, broccolija, brstičnega ohrovta, listnate zelenjave in drugih živil bogatih z antioksidanti za preprečevanje poškodb prostih radikalov
  • Pilula proti staranju
NARAVNO SREDSTVO PROTI BOLEČINAM:
  • glavoboli
  • boleče mišice
  • vnetja sklepov

Neto vsebina

60 vegetarijanskih kapsul



Dejstva o dodatku
Priporočljivo doziranje: 2 vegetarijanski kapsuli dnevno

Vsaka kapsula vsebuje:
Vitamin C (kot askorbil palmitat), 20 mg, 33% dnevne potrebe
MegaHydrate™ Microcluster®, 600 mg

Lastnosti mešanice silicij hidridovega prahu: kalijev citrat, kremen, kalijev karbonat, oleinska kislina, negativni vodikovi ioni
Odstotki dnevnega odmerka glede doziranja temeljijo na dnevnem vnosu 2000 kalorij
*Dnevna mejna vrednost ni določena

Druge sestavine: vegetarijanska kapsula


© The Finchley Clinic 2010

Če ti bolj kot kapsule ustreza MegaHydrate v prahu, potem se odloči za samostojno naročilo produkta pri angleškem distributerju, angleški naturopatski klikniki The Finchley Clinic. Za samostojno naročilo MegaHydrate v prahu klikni na naslednjo povezavo -> MegaHydrate v prahu.

Marina Butala Cigoj, slovenski distributer MegaHydrate v kapsulah in sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo in ostale republike bivše Jugoslavije
 

Thursday, December 16, 2010

Bomo živeli 120 let? - (uvod v Flanaganov MegaHydrate)


Na petih koncih sveta, v ledeniških dolinah med drugim v Himalaji - so ljudje bolj zdravi kot drugod, sposobni so za hude napore, neredko doživijo sto let, pri tem pa je njihova hrana skromna in življenjske razmere slabe. Skrivnost naj bi bila v nekoliko motni ledeniški vodi, ki je v nasprotju z mrtvo vodo, ki jo pijemo drugod po svetu, živa. Po strukturi je namreč podobna telesnim tekočinam, nevtralizira proste radikale - torej čisti telo strupov, ga napolni z energijo, okrepi imunski sistem in potemtakem pomaga pri zdravljenju mnogih, tudi usodnih bolezni.

Korenček in jabolko ne zadostujeta več
Raziskovanje prostih radikalov in škoda, ki jo povzročajo v živih organizmih, je danes ena najbolj preučevanih tem v medicini. Prosti radikali so najmočnejši strupi v našem telesu. Zaradi njih nastajajo mnoge bolezni, med njimi tudi ateroskleroza ter druge bolezni srca in ožilja, multipla skleroza, rakava obolenja, revmatoidni artristis, bolezni krvnega obtoka, sladkorna bolezen in druge. Zaradi učinkov prostih radikalov se celice v organizmu prezgodaj starajo in včasih nevarno mutirajo, zato ni čudno, da znanstveniki iščejo čim močnejše orožje. To orožje pa so antioksidanti - snovi, ki imajo sposobnost, da nevtralizirajo proste radikale. Ti upočasnijo ali preprečijo oksidacijo pomembnih celičnih sestavin, tako da prostim radikalom odstopijo elektron in jih s tem stabilizirajo. Vitamini so najpomembnejši naravni antioksidanti in orožje, s katerim nas je mati narava opremila za boj proti škodljivim prostim radikalom. Žal pa ni računala ne na količino ne na jakost strupov, ki smo jih vnesli v svoje življenje. Tako vitamini, ki jih dobimo z živili (neredko jih uničimo s prekuhavanjem, zamrzovanjem in različnimi predelavami) sodobnega človeka ne zmorejo več obraniti pred škodljivimi posledicami. Ljudje zato vse pogosteje posegajo po dodatkih, s katerimi skušamo nadomestiti manjkajoče snovi. 
"Žive vode" ni na policah trgovin. Možen je nakup preko spletne strani.

Kaj dela vodo živo? Dr. Henri Coanda, priznani raziskovalec in nosilec več kot 600 patentov, se je kar tri desetletja ukvarjal s skrivnostjo žive vode in po dolgih letih dela odkril, kaj ledeniško vodo oživlja. Izkazalo se je, da k temu največ prispevajo minerali v njej; to so majhni trdi delci snovi, ki se v vodi ne raztopijo (ne razpadejo na ione) in imajo posebne značilnosti: elektroni, ki običajno krožijo okoli pasamezne molekule, začnejo pri koloidih krožiti okoli vsega minerala. Tako nastane na njegovi površini prava "gneča" elektronov in s tem močan energetski naboj. Čim manjši je mineral, tem večji je njegov energetski naboj.
V vodo potopljeni koloidni minerali začnejo učinkovati na molekule vode kot drobceni magneti. Molekule vode se uredijo okoli njih v posebne strukture, v katerih se zaradi energetskega vpliva koloidov spremenijo tudi molekule vode. Tako voda postane električno nabita, se energetizira.

Dr. Patrick Flanagan

Živa voda v prahu. Dr. Coandi pa ni uspelo odgovoriti na vprašanje, kako tako vodo ustvariti v laboratoriju. Svoje delo je prepustil mlademu geniju Patricku Flanaganu, in ta je v raziskavo vložil še nadaljnja desetletja dela. A ko mu je uspelo, je njegova živa voda skoraj v trenutku postala uspešnica med dodatki za bolj zdravo življenje. Kupimo jo lahko v obliki kapsul (MegaHydrate v kapsulah), v obliki prahu (MegaHydrate v prahu) ali kapljic (Crystal Energy) in si svojo vodo oživimo sami. V vsaki kapsuli je nano-koloidni kremen, pridobljen po posebnem postopku. V tem mineralnem prašku je vsak vodikov atom spremenjen tako, da vsebuje dodaten, rahlo vezan elektron, ki ga telo lahko porabi za nevtralizacijo prostih radikalov. FHES (Flanagan Enhaced Hydrogen Silica, tržno MegaHydrate) je po raziskavah univerze v Minnesoti daleč najmočnejši znani antioksidant, saj z eno kapsulo dobimo toliko antioksidantov, kot če bi popili 10.000 kozarcev svežega pomarančnega soka. Živa voda, pravi izumitelj, pa ima še druge dobre učinke za zdravje - poveča bazičnost v telesu, telo dodatno oskrbuje s kisikom, odplavlja strupe ter izboljšuje izkoristek hrane, ki jo použijemo.

Avtor knjižice o FHES, zdravnik Ron Meyers, je globoko prepričan o učinkovitosti žive vode, ki jo je preučeval tudi na svojih pacientih. Ti so izboljšanje opazili pri mnogih zdravstvenih težavah. Med njimi so bile težave s srcem, astma, virusne in bakterijske infekcije, artritis, angina pectoris, ateroskleroza, sladkorna bolezen, težave s kožo in obtočili, depresija, slaba koncentracija, bradavice, zastrupitve s hrano itd. Za živo vodo bi dal roko v ogenj tudi dr. Iztok Ostan z Univerze v Ljubljani. Svojo izkušnjo z MicroHydrinom (predhodnikom MegaHydrate) je opisal takole: "FHES sem začel uživati pred sedmimi leti. Priznati moram, da sprva nisem čutil nobenega učinka. Na srečo pa je moja žena takoj zaznala več energije in boljše počutje. Potem so se pokazali tudi drugi učinki. Po letu in pol se ji je normalizirala ščitnica, ki bi jo morali operirati, izginili sta ji tudi dve tvorbi na obrazu, česar se je zelo razveselila, saj je pred leti že imela kožnega raka. Izboljšalo se je tudi stanje krčnih žil. Medtem sem tudi jaz opazil, da se mi zdravje izboljšuje. Bil sem namreč kronični jetrni bolnik, a po dveh letih in pol uživanja FHES so izvidi pokazali normalno delovanje jeter.

Je torej tako imenovana živa voda čudežno zdravilo? Za marsikoga prav gotovo.

Patrick, k ravnatelju, Pentagon kliče! Gillis Patrick Flanagan je eden tistih ljudi, za katere uporabljamo opis "čudežni otrok". Že kot otrok se je stvari loteval zelo resno. Poleg tega, da je osvojil več kot trideset zmag v gimnastiki, se je začel že pri šestih letih ukvarjati s kemijo in z elektroniko. Z enajstimi leti je na tehničnem sejmu predstavil izum, ki zaznava, kdaj in kje so bile izstreljene rakete in atomske bombe. Nič čudnega torej, da je nekoč iz šolskih zvočnikov zagrmelo: "Patrick Flanagan, takoj v ravnateljevo pisarno! Kličejo te iz Pentagona!" Mali genij je že kot najstnik delal za Pentagon, pozneje pa za agencije NASA, IA in NSA. Podpisan je pod več kot 3000 izumov, za njegov največji dosežek pa štejejo prav poustvaritev "žive vode". S "čudežnim dečkom" smo se imeli ob njegovem obisku v Ljubljani priložnost pogovarjati v živo.

Kako je vse skupaj začelo? Začetnik projekta je bil Dr. Henri Marie Coanda, ki je leta in leta raziskoval povezavo med življenjsko dobo dolgo živečih ljudstev in kakovostjo njihove pitne vode. Spoznal sem ga, ko sva skupaj delala za Pentagon, in razvilo se je tesno prijateljstvo. Ko sem bil star sedemnajst let, on pa osemdeset, mi je predal svoj projekt, ker je menil, da mi bo uspelo razvozlati skrivnost žive vode in jo ponuditi vsemu svetu. 

Kako ste torej odkrili skrivnost žive vode? Potreboval sem več kot dvajset let in poskusil vse mogoče tipe energetskih polj. Uporabil sem številne magnete, polja z visoko napetostjo, kristale, piramide in druge geometrijske oblike, bioenergijo itd. Mnoga od teh polj lahko začasno ustvarijo podobne lastnosti vode, kot jih ima živa voda, nobeno pa ne traja. Če vodo pretresemo, se učinek izgubi. Po dveh desetletljih mi je končno uspelo poustvariti živo vodo. Skrivnost je v mikroorganizmih kremena, ki so kot bucike z električnim nabojem. Privlačijo molekule vode in razbijejo velike skupine molekul v majhne grozde, ki tvorijo živo vodo. Mikrogrozde sem obogatil še z antioksidacijskim vodikom, zaradi katerega je moj izdelek veliko močnejši antioksidant kot originalna živa voda. Ta je, mimogrede, zdaj že onesnažena in še daleč ne več tako zdravilna, kot je bila včasih.

Obstajajo kakšne raziskave, ki bi dokazovale delovanje vaše žive vode? Vedeti morate, da moj izdelek ni zdravilo, uradno je dodatek k prehrani. Zato tudi ni narejenih raziskav z ljudmi, čeprav premišljamo tudi o tem. Smo pa njegovo delovanje dokazali na kulturah celic in smo jim življenjsko dobo podaljšali celo do štirikrat. Pomembni so tudi izsledki raziskave univerze v Minnesoti, kjer so preverjali učinkovitost raznih antioksidantov. Za nekatere od njih vemo, da dobro nevtralizirajo eno vrsto prostih radikalov. V tej raziskavi pa so preverjali splošno antioksidacijsko obrambno vrednost prehranskih dodatkov. Testnim celicam so v laboratoriju najprej dodali kisikove proste radikale. Doza teh strupov je bila tako močna, da je preživelo le 0,6 odstotka celic, vse druge so pomrle. Potem so poskus ponovili, le da so celicam dodali antioksidante, ki naj bi nevtralizirali strupe. Čim več celic je preživelo, tem učinkovitejši je uporabljeni antioksidant. Daleč najbolje se je odrezal FHES (živa voda) z 91,6% preživelih celic. Za primerjavo, pri C-vitaminu jih je preživelo 71%, pri CoQ10 (koencim Q10) pa samo 25,1%.

Vendar je v nedavni anketi 12 odstotkov ljudi odgovorilo, da ne čuti nobenega učinka žive vode. Večina ljudi doživi opazno izboljšanje počutja in zdravja. Nekateri se počutijo - vsaj na začetku - slabo, ker se njihovo telo močno čisti strupov. Nekateri pa res ne občutijo ničesar. To pa še ne pomeni, da živa voda v njihovem telesu ne učinkuje. Samo opazijo ne tega. Morda bodo hvaležni že pri naslednjih laboratorijskih izvidih.

Vir zgornjega članka je številka revije Jana, ki je izšla pred mnogimi leti, tedaj ko je dr. Patrick Flanagan obiskal Slovenijo.
 
Če ti bolj kot kapsule ustreza MegaHydrate v prahu, potem se odloči za samostojno naročilo produkta pri angleškem distributerju, angleški naturopatski klikniki The Finchley Clinic. Za samostojno naročilo MegaHydrate v prahu klikni na naslednjo povezavo -> MegaHydrate v prahu.

Marina Butala Cigoj, slovenski distributer MegaHydrate v kapsulah in sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo in ostale republike bivše Jugoslavije


Thursday, November 11, 2010

Kazalo do vseh člankov

Spodnji vrstni red je od zadnjega članka proti prvemu:

89. Symbion, probiotik za življenje

88. CHARISMA HOME, za čiščenje in ekologijo duše

87. So PARAZITI gospodarji sveta, kako se jih znebiti

86. Receptura za se znebiti kandide

85. Spomladansko čiščenje in RAZSTRUPLJANJE telesa (2. del)

84. Spomladansko čiščenje in RAZSTRUPLJANJE telesa (1.del)

83.) SUPERIMUNOST s fitoelementi

82.) Stanja pri katerih kolostrum (mlezivo) lahko pomaga

81. Colostrum Plus (mlezivo ali kolostrum) - vsestranski spodbujevalec pravilnega delovanja imunskega sistema

80. Kako si pomagati pri vnetju črevesja in črevesnih težavah

79. Omega-3, za upošasnitev staranja

78. Omega 3+6+9, zakaj moramo poskrbeti za njihovo ravnovesje?

77. Unique B12 - podjezični vitamin B12 iz metilkobalamina z dodanim vitaminom B6, folno kislino (vitamin B9) in biotinom (vitamin B7)

76. Detaljna predstavitev dveh produktov z vitaminom B12: Vitasorb B12 (50 mcg) in Vitamin B12 v spreju (500 mcg v metilkobalaminski obliki)

75. VITAMIN B12 namesto psihofarmakov in tudi drugih zdravil?

74. HUNZA voda in njeno poustvarjanje z MegaHydrate

73. ENCIMI, gospodarji življenja in smrti

72. Čiščenje vranice in želodca

71. Kaj med kemoterapijo? Samento, MegaHydrate in MAP?

70. Kaj pomaga pri ALS ?

69. Kaj vzeti s seboj na počitnice?

68. SX - za moške in ženske, za odličen seks


67. MSM - organsko žveplo iz smrekovih dreves. Za uporabo v primeru psoriaze, za zdravo kožo, nohte, lase in sklepe, ter kot pomagalo pri mnogih drugih spodaj naštetih težavah.


66. Pri bolečinah v sklepih


65. ZNatural - za popolno razstrupljanje telesa in odstranjevanje težkih kovin (vprašanja in odgovori)

63. ZNatural - za popolno razstrupljanje telesa in odstranjevanje težkih kovin (predstavitev)


62. Manj viroz in infekcij s FHES (MegaHydrate) - prof. dr. Iztok Ostan

61. ZNatural - za odstranjevanje težkih kovin iz telesa - predstavlja dr. Kaufman

60. MegaHydrate (FHES) po še nižji ceni


59. Napenjanje in zaprtje, kaj pomaga?

58. Spomladansko čiščenje telesa

57. Koencim Q10 - drugič

56. Koencim Q10 - prvič

55. Multipla skleroza - kaj pomaga ?

54. Kako ceneje do FHES (MegaHydrate, MegaH, Crystal Energy)

53. S  čim tudi znižati krvni pritisk?

52. Magnezij zniža visok tlak (članek iz revije Misteriji)

51. Vsestranski magnezijev citrat - proti visokemu pritisku, migreni, osteoporozi

50. Kako izigrati kandido?

49. Prof. dr. Iztok Ostan sporoča o FHES (MegaHydrate)

48. Naturopat Mark G. Lester poroča o naravni produktih za zdravo kožo

47. Zdrava jetra z MAP (rastlinske aminokisline) - 6/7 del

46. Zdrava jetra in žolčnik s pegastim badljem (Milk Thistel) - 5/7 del

45. Čiščenje jeter in žolčnika z OxyPowderjem - 4/7 del

44. Čiščenje jeter in žolčnika z OxyPowderjem - 3/7 del


40. Čiščenje jeter in žolčnika z OxyPowderjem - 1/7 del

39. Samento pomaga v nekaterih primerih depresije

38. Samento, redka priložnost za človeštvo

37. Samento ali MegaHydrate? - odgovor gospe, ki med drugim sprašuje tudi kako pomagati svojemu sinu, ki ima avtistične simptome

36. Samento-panacea (zdravilo za vse), ki obstaja

35. Sametno in Banderol (+ Cumanda) tudi v primerih kandide

34. Kaj v primeru okužbe z Lymsko boreliozo (klopna okužba) ? Protokol angleške naturopatske klinike o uporabi Samenta in Banderola v teh primerih

33. Probiotiki, kandida in preprosto testiranje na kandido

32. Kateri je najboljši probiotik? Odgovarja angleški naturopat Mark G. Lester

31. Colostrum Plus (mlezivo) - eliksir življenja

30. Green Magma - recepti

29. Klinične raziskave o dehidriranem soku zelene ječmenove trave (4. članek vezan na produkt Green Magma)

28. Vsestranski čudodelni klorofil (3. članek vezan na produkt Green Magma)

27. Green Magma-razstrupljevalec, alkalizator, živa hrana (2. članek)

26. GREEN MAGMA - 1. članek

25. Sporočilo naturopata iz klinike The Finchley Clinic - o tem kako je Oxygen Elements odpravil simptome senenega nahoda

24. Povečanje imunske sposobnosti v samo 10 minutah dnevno

23. Očiščevalno prehranjevanje - 3. del

22. Očiščevalno prehranjevanje - 2. del

21. Očiščevalno prehranjevanje - 1. del

20. Odrezati ali NE odrezati? (o zadnjih odkritij negativnih posledic kiruškega odstranjevanja bezgavk)

19. MegaHydrate ali Active-H ? (objavljeno testiranje na teh dveh produktih prof. dr. Barbiča)

18. Dvignimo svojo vibracijsko frekvenco z MegaHydrate

17. O vplivu Mace na žlezni sistem (4. in zadnji del o Maci).

16. O čudežu narave z imenom Maca ( 3. del o Maci)

15. Pričevanja slovenskih uporabnikov Mace (2. del o Maci)

14. O kineziološko testirani Maci, najboljši kar se jih da dobiti na EU tržišču (1. del o Maci)

13. Moja izkušnja temeljitega čiščenja črevesja z Oxy Powderjem

12. Navodilo za 7-dnevno temeljito čiščenje črevesja z Oxy Powderjem

11. Kdaj temeljito očistiti črevesje?

10. Učinki čiščenja črevesja

9. Tuje izkušnje z Oxy Powderjem

8. Moje prve izkušnje s čiščenjem črevesja z Oxy Powderjem

7. Zdravje se začne v črevesju (4) - znanost o Oxy Powderju, prahu ki dovaja kisik v naše debelo in tanko črevo in ju tako očisti

6. Zdravje se nadaljuje v naših mislih - intermezzo (3)

5. Zdravje se začne v črevesju (2) - o postu in priprava na nov način čiščenja črevesja in jeter

4. Božično Novoletna čestitka z video sporočilom

3. Zdravje se začne v črevesju (1)

2. Ne zdravi preveč, hidriraj! (znanost o megahidriranju s Flanaganovim MegaHydrate)

1. Bomo živeli 120 let? (zdravo telo je hidrirano telo)