Tuesday, December 21, 2010

Zdravje se začne v črevesju (1)

(spodnji je odlomek iz knjige »Reši svoje dojke, reši svoje življenje«)

Limfni sistem in debelo črevo. Limfa je tekočina, ki kroži po telesu in transportira nepotrebne ali strupene snovi od limfnih vozlov do debelega črevesa, ki nato prevzame funkcijo izločanja odvečnih snovi iz telesa skozi
danko.

Nekateri trdijo, da je lahko rak dojk tudi posledica bolečih limfnih vozlov. (dod.21.12.2010: tudi katerikoli drugi simptom, ki se začne z besedo rak). Vzrok temu so lahko blokirano debelo črevo in zastrupljeni krvni obtok.
Dandanes so stene debelega črevesa večine ljudi zelo močno blokirane in obložene s sluzjo in starim blatom, kar je dobro vidno na naslednji sliki.




Tako kot nedrček v dojkah, sluz in staro blato blokirata limfno drenažo celega telesa. Zaradi tega se limfa, namesto da bi se izločila iz telesa, vrne nazaj v telo. Pri nekaterih ženskah se usidra v limfnih vozlih, kar ustvarja
zatrdline v dojkah. Če tega pravočasno ne preprečimo, se lahko ustvari tudi rak dojk. Zgornjo sliko bi lahko primerjali z mirujočo greznico, nepobranimi smetmi ali razbitim straniščem, ki se kljub temu še vedno uporablja za odvajanje blata. Kaj sem s tem želela povedati? Da je primerno, preden se odločimo za karkoli radikalnega, pomisliti tudi na zgoraj omenjeno in se najprej odločiti očistiti črevesje in druge organe. S postom, s tem, da ne nosimo nedrčka, in seveda tudi s tem, da poskrbimo za energetsko plat našega telesa z redno vadbo Qi Gong-a.

Dr. Bernard Jensen, pionir nutricionizma, iridiologije in holističnega zdravja 20. stoletja, nas uči: »Danes obstajajo mnoge terapevtske metode za obnovitev in vzdrževanje zdravja. Ne glede na to, toksične obloge v telesu preprečujejo, da bi katerakoli izmed teh metod bila popolnoma uspešna. Če katerakoli metoda ne vključuje tudi popolno razstrupitev telesa, se pomladitev tkiv ne more zgoditi.
Popolni proces obnovitve celic vključuje zamenjavo starih celic z novimi ter čistimi in učinkovitimi tkivi. To je tisto, kar pripelje degenerativno stanje v našem telesu do umika in remisije. Naravni imunski sistem se lahko izgradi samo v čistem telesu, v telesu z minimalno količino akumuliranih strupenih snovi«.

Ne glede na ime bolezni, le-te onesnažijo celo telo in povzročajo težka neravnovesja človeškega energetskega sistema. Rak se na primer v tradicionalni kitajski medicini obravnava kot »bolezen krvi«, saj je nezdrava, zastrupljena ali kakorkoli drugače oslabljena kri, nesposobna izvajati svoje vitalne funkcije hranjenja in čiščenja telesnih tkiv. Slaba kri dovoljuje celičnim odpadkom kopičenje v tkivih vse dokler ne postanejo strupeni in se
spremenijo v tvorbe. Fermentirajo podobno kot gnijoče meso in se oblikujejo v tumorje, ki se kasneje razširijo tudi v druga tkiva.

Uradna zahodna medicina obravnava odpravljanje raka z operacijo, obsevanjem in strupenimi kemikalijami, ki še bolj zastrupijo naše telo oz. našo kri. Ne naredi pa ničesar, da bi najprej odpravila izjemno zastrupljenost
telesa (krvi) in neuravnovešenost energij v njem. Takšne radikalne terapije uradne zahodne medicine še bolj oslabijo kri in izpraznijo zaloge energije tako, da tudi tedaj, ko se zgodi remisija raka, je to največkrat samo nekaj začasnega.

Običajno se v primerih, ko se obravnava odpravljanje raka s terapijami uradne zahodne medicine, le-ta ponovi v še težji obliki. Če bi se najprej lotili razstrupljanja in očiščenja telesa, nato obnovitve krvi in energije s pravilnim prehranjevanjem, energetskimi vajami kot je Qi Gong ter drugimi neškodljivimi metodami, bi celice, katerih funkcija je zaščita telesa pred napadom škodljivih snovi, encimi in drugi imunski faktorji, ki jih nosi zdrava kri, sami napadli rakave celice, prebavili in uničili tumorje in prenesli odpadne snovi v organe izločanja. In zdravje bi se povrnilo po naravni poti.

.... več slik in informacij v angleškem jeziku na spletni strani http://hps-online.com/colon/constipation.htm

ps: rak ne pride iz niča, pač pa se poraja v okolju, ki je zastrupljeno s postano hrano in postanimi kemikalijami, ki jih zapustijo v našem telesu negativna čustva. Lotimo se torej generalnega čiščenja našega telesa. Kako? Več v nadaljevanju.

0 comments:

Post a Comment