Monday, August 1, 2011

Kaj v primeru okužbe z Lymsko boreliozo (klopna okužba)?

Ker se odpravljam na zaslužene počitnice, danes še zadnji predpočitniški članek. Ker je čas sprehodov po naravi, tudi med gozdovi in klopi in ker na spodnje čaka gospa, ki me je že nekaj časa nazaj poklicala glede borelioze, danes o protokolu angleške naturopatske klinike v primerih Lymske borelioze. Najprej pa plonk, kar piše na nalepki za Samento, ki se ga dobi v angleški naturopatski kliniki. Več o samem Samentu bom še pisala, ampak bo treba na to še malo počakati.


Na originalni proizvajalčevi nalepki Samenta (zgornja) so sledeča navodila:
Dodaj od 1 do 30 kapljic v kozarec vode in počakaj eno minuto pred zaužitjem. Začni z eno kapljico dvakrat dnevno, pol ure pred obrokom. Povečuj število kapljic vse dokler ne prideš na 30 kapljic dvakrat dnevno. V nosečnosti ali v času dojenja naj se Samento ne uporablja!
PS: na Evropski nalepki je številka 30 zamenjana s številko 15. Po besedah Marka G. Lesterja iz previdnostnih razlogov. Mark G. Lester tudi pravi, da večja kot je telesna teža, večje število kapljic lahko uporabimo.


V nadaljevanju je omenjen tudi Banderol. Doziranje za Banderol je na etiketi enako kot za Samento.



Protokol angleške naturopatske klinike v primerih Lymske borelioze pa je sledeč.


Priporočeni protokol angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Samento




Za upoštevati v primeru Lymske borelioze. Korist tega režima pa bodo imeli tudi ljudje, ki trpijo zaradi simptomov glivice kandide (ps: o tem pa naslednjič)





Razpored:

  1. Začnite z eno kapljico Samenta, enkrat do trikrat dnevno. Povečujte doziranje z dodatno kapljico vse do 10 kapljic, trikrat dnevno. Če pride do razstrupljevalne reakcije ali hude utrujenosti, prekinite uživanje Samenta za en dan in nato pričnite z najnižjim doziranjen s katerim ste se počutili dobro.  
  2. Uporabljajte Samento 12 dni in pol (po 10 kapljic 3x dnevno), nato prekinite za en dan in pol.
  3. Po enem mesecu po 30 kapljic na dan nadomestite Samento z Banderolom (dvakrat dnevno po 20 kapljic). Nadaljujte z Banderolom 12 dni in pol nato prekinite za en dan in pol in preklopite nazaj na uporabo Samenta.
  4. Nato izmenjujte uporabo Samenta in Banderola. To bi moralo preprečiti bakteriji, da bi postala odporna na Samento.
  5. V primeru istočasne okužbe z razraščanjem glivice kandide (verjamemo, da je le ta prisotna v večini primerov kroničnih okužb z boreliozo) je primerno upoštevati priporočila za protokol v primeru kandide.  Produkti, ki jih priporočamo v primeru kandide, se uporabljajo istočasno s Samento in Banderol-om.
  6. Olive Leaf Extract (izvleček oljčnega lista - z oleuropeinom) in Citricidal (izvleček grenivkinih pečk s protimikrobnim in protiglivičnim delovanjem) sta tudi odlična protimikrobna produkta.
Pozor: Opozorilo. Lahko se pojavi razstrupljevalna reakcija. Zato priporočamo, da se začne z nižjim doziranjem. Razstrupljevalni produkti, ki so omenjeni v nadaljevanju, lahko preprečijo razstrupljevalne reakcije.




Podpora:



  1. Burdock Formula – je zelo uporabna za razstrupljanje (ledvic, jeter in limfnega sistema). V primeru klopne okužbe 3 kapsule dvakrat dnevno.
  2. Green Magma - dehidrirani sok organske zelene ječmenove trave se lahko uporablja kot dodatna pomoč za razstrupljanje, ko je to potrebno. Priporočeni odmerek je 3 – 6 gr. (1 – 2 čajni žlički) dnevno.
  3. MSM je tudi lahko koristen. Naravno žveplo, izvleček bora, ki ima antiparazitsko delovanje in je tudi dober razstrupljevalec.  V primeru klopne okužbe je priporočljivo doziranje v prvem tednu takšno kot je napisano na nalepki, nato od 3-6 mesecev podvojeno doziranje.
  4. Drugi predlagani podporni dodatki so:  Magnesium (magnezij – zelo priporočljivo, 2 kapsuli dvakrat dnevno), ZNatural (pomoč pri razstrupljanju, predvsem pred težkimi kovinami. 3 kapljice trikrat dnevno), katerikoli produkt, ki podpira delovanje jeter kot sta na primer Hepaguard Forte (prehrambeni dodatek, ki podpira izboljšanjo delovanje jeter) ali Burbur detox (ki služi razstrupljanju jeter in ledvic). 
  5. Omejite ali ukinite uporabo sladkorjev in mlečnih izdelkov.



Prosimo upoštevajte:




  • Dnevni odmerki antimikrobnih zelišč (Samento, Banderol) se lahko uporabljajo v manjših ali večjih dozah kot je to priporočeno – to je 2 x 10 kapljic ali 3 x 7 kapljic ipd.

PS: Za vse naravne produkte angleški naturopat Mark G. Lester svetuje uporabo najmanj 3 mesece, v težjih primerih pa najmanj 6 mesecev.



Za nekaj več informacij o Samentu KLIKNI TO POVEZAVO za si presneti članek iz revije Misteriji o Samentu z naslovom Bioresonanca in Samento.

Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic


.

0 comments:

Post a Comment