Thursday, August 18, 2011

Samento in Banderol (+Cumanda) tudi v primerih težav zaradi kandide

Spoštovani!

Medtem ko sem počitnikovala, je angleški naturopat Mark G. Lester vsem registriranim kupcem klinike The Finchley Clinic poslal članek, ki ga prevedenega objavljam v nadaljevanju. Se gre za kratko predstavitev nekaterih produktov, ki v primeru problemov zaradi kandide tudi lahko občutno olajšajo naše življenje. Samento in Banderol sta bila omenjena tudi v prejšnjem članku o protokolu angleške naturopatske klinike v primeru okužbe z limsko boreliozo.
Če se kdo želi brezplačno in brezobvezno registrirati kot kupec produktov angleške naturopatske klinike, naj pošlje na moj email naslov marina.butala@gmail.com svoje podatke (ime, priimek, naslov, tel.št., rojstni datum) in bo prejel uporabniško ime in slovenska navodila za samostojno naročanje produktov angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic.


Nekaj časa nazaj sem že objavila članek v katerem je Mark G. Lester odgovarjal o tem kateri je najboljši probiotik v boju proti glivici kandidi. Kaj pa če v članku omenjeno po 3 -6 mesečni uporabi ne bi pomagalo za izničenje kandide? Ker je morda glivica tako trdovratna, da ne želi zapustiti našega telesa? Bi morda pomagalo nekaj močnejšega ?
Dodatna priporočila naturopata Marka G. Lesterja vezana na kandido se tako glasijo.  

PS. Za več informacij v angleškem jeziku klikaj spodnje povezave ali počakaj na naslednje članke, ki jih bom objavljala v tem spletnem dnevniku.

Produkti za zdravljenje kandide
(pred vsakim produktom dodaj sliko)

Samento je južnoameriško zelišče, ki je povezano z mačjo travo, vendar je mnogo bolj zmogljivo. Smo mnenja, da je za ljudi, ki trpijo zaradi kandide, to eden izmed produktov, ki lahko naredijo »čudež«, kjer vse drugo ne pomaga. Uporaba Samenta je na splošno antimikrobna in večina naših strank, ki naroča Samento, ga naroča ker ga potrebuje kot pomoč v boju zaradi težav s kandido ali z boreliozo ali v obeh primerih!
Samento je izredno močan produkt, ki lahko povzroči močno razstrupljevalno reakcijo. Zato vsem strankam priporočam naj sledijo navodilu o uporabi, ki je objavljeno na naši spletni strani in naj začnejo z majhnimi odmerki. Na naši spletni strani je tudi nekaj več bolj podrobnih informacij o produktu.

PS: Navodila o uporabi Samenta, ki so objavljena na spletni strani angleške naturopatske klinike, so sledeča:
1.) prvi dan - eno kapljico v 120 ml vode. Pustimo stati eno minuto preden popijemo.
2.) drugi dan - eno kapljico zjutraj, eno zvečer
3.) tretji dan - dve kapljici zjutraj, dve kapljici zvečer
4.) četrti dan in naprej - nadaljujemo v prejšnjem ritmu vse dokler ne dosežemo 15 kapljic zjutraj in 15 kapljic zvečer. To doziranje zadostuje večini ljudi.
5.) Dolgotrajna uporaba - nekateri posamezniki čutijo potrebo povečati doziranje na do 30 kapljic dvakrat dnevno (kar je tudi napisano na originalni nalepki proizvajalca kot priporočeno doziranje). Če je kdo k temu nagnjen, naj to stori in naj povečuje doziranje v skladu s prejšnjimi navodili.
6.) Za občutljive uporabnike - če je kdo bolj občutljiv lahko zmanjša doziranje tako, da raztopi eno kapljico v nekaj vode in to popije v dveh, treh ali štirih dneh, vsakokrat 1/2 ali 1/3 ali 1/4 vode s Samento.
7.) Za občutljive na alkohol - alkohol lahko odstranimo iz izvlečka z vodo, ki jo segrejemo na ne več kot 40°C. Kapljice pomešamo s toplo vodo, pustimo 10 minut in večina alkohola bo shlapela. Vse dokler ne bo voda presegla 40°C, bo učinek Samenta nespremenjen.


Najkrajše obdobje uživanja Samenta v katerem lahko ocenimo njegovo delovanje je 2-3 mesece!

Banderol je še eno južnoameriško zelišče s podobnimi lastnostmi kot Samento. To je popolnoma neobvezno, vendar se Banderol lahko uporablja skupaj s Samento. Nekatere stranke se odločajo uporabljati oba produkta izmenično. Dva do štiri tedne uporabljajo enega, nato dva do štiri tedne drugega. 

PS: Navodila o uporabi Banderola, ki so objavljena na spletni strani angleške naturopatske klinike, so enaka preporočenemu doziranju za Samento.


Cumanda je tretje južnoameriško protimikrobno/protikandidno zelišče. Tudi ta produkt lahko uporabljamo skupaj s Samento in Banderolom ali pa izmenično. Pravila za uporabo niso težko sledljiva. Vse je odvisno od tega koliko je vsak posameznik občutljiv in od tega koliko si nekdo želi rešiti si svojo težavo. In seveda od svojih finančnih zmožnosti.

PS: Navodila o uporabi Cumande, ki so objavljena na spletni strani angleške naturopatske klinike, so sledeča:
4-10 kapljic raztopimo v 120 ml vode in pustimo stati eno minuto preden popijemo.
Na originalni nalepki so navodila za uporabo enaka kot za uporabo Samenta in Banderola.


Vse to so izredno močni produkti, vendar so žal informacije, ki jih o njih lahko objavljamo zelo omejene. Trdi se, da je ta omejitev zaradi zaščite ljudi, toda mi verjamemo, da je to prvenstveno zaradi zaščite lastnih interesov tistih, ki te omejitve sprejemajo in objavljajo.

Preprečimo neprijetne razstrupljevalne reakcije (die-off) !

V vseh primerih priporočamo naj bi se zgornji produkti kombinirali z enim izmed produktov, ki so formulirani za to, da bi telesu pomagali odstraniti strupe, ki jih ustvarja glivica kandida. Ta dva produkta sta Wild Endive Formula in podobna Wild Endive Formula A (za bolj občutljive uporabnike).
Nadaljnja podpora za tiste, ki potrebujejo pomoč pri razstrupljanju zaradi kandide, si to pomoč lahko priskrbijo z uporabo zeliščnega produkta Burbur Detox (ki je tudi namenjen razstrupljanju celega telesa) ter z uporabo produktov Zinc + Vitamin B6 in Molybdenum. Ti produkti lahko naredijo ogromno razliko, če pa je potrebno še več pomoči, lahko pri preprečevanju težjih razstrupljevalnih simptomo, ki so znani tudi pod imenom Herxheimerjeva reakcija, pomagata tudi Vitamin C - Ultra Pure 1000 mg in Omega 3 fish oil - 1000 mg

Podprimo svoje nadledvične žleze!

"Pred leti smo opozorili na povezavo med zdravimi nadledvičnimi žlezami in odsotnostjo kandidiaze. In ustvarili smo mnenje, da zdrave nadledvične žleze pomagajo pri zaščiti pred kandidiazo. Sedaj se zavedamo, da je druga plat medalje morda še bolj pomembna: kandida pogosto oslabi delovanje nadledvične žleze, včasih tudi zelo hudo " - Sherridan L. Stock univ (Hons) CBiol FBiol FZS FRES. 

Lahko bi napisali dolg članek o pomenu nadledvičnih žlez v boju proti kandidi, ampak bistvo lahko povzamemo v zgornjih besedah.
Za podporo nadledvičnim žlezam priporočamo Licorice Formula, ali za bolj občutljive posameznike, ki potrebujejo manj spodbujajoč produkt priporočamo podoben produkt Licorice Formula A. Za nadaljnjo podporo, če je le ta potrebna, priporočamo produkt Maca. Vitamin C - Ultra Pure 1000 mg  je prav tako pomemben za močne in zdrave nadledvične žleze.

Članek sem prevedla in objavila:
Marina Butala Cigoj s.p., distributerka produktov angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo

Naslednjič pa poseben članek, ki bo namenjen samo Samentu, ki mi ga je prav tako poslal Mark G. Lester. Po mailu. Naslov članka je »Samento – panacea, ki obstaja«. Beseda panacea v prevodu pomeni -> zdravilo za vse bolezni.




0 comments:

Post a Comment