Thursday, January 27, 2011

Učinki čiščenja črevesja

Čiščenje črevesja prinaša mnoge pozitivne učinke, vključno z izboljšano funkcijo jeter in ledvic.


Ugodni vplivi čiščenja črevesja

Čiščenje črevesja prinaša mnoge koristne učinke, vključno z izboljšanim delovanjem jeter in ledvic. Čiščenje črevesja je zadnji čudež na zdravstvenem področju, v pomoč tistim, ki trpijo zaradi zaprtja ali prebavne obstrukcije.
Črevo lahko očistimo z različnimi postopki kot so odvajala, klistirji, hidroterapija debelega črevesa, zeliščna zdravila in produkti za čiščenje črevesja.
Celo naše življenje smo izpostavljeni ekološkim onesnaževalcem, zdravju škodljivim snovem in predelani hrani z veliko količino nasičenih maščob. V naši vsakodnevni hrani imamo nezadosten vnos vode in živimo v pomanjkanju hrane z visoko kvalitetnimi vlakninami.
Povrhu vsega, večina nas vodi sedeči način življenja, s skoraj nobeno  športno aktivnostjo, ki bi nas ohranjala čile in zdrave in ki bi pomagala pri spodbujanju gibanja črevesja.
Končni rezultat vsega tega je izčrpano telo, kateremu je vzrok nezdravo debelo črevo.




Slika: zdravo-nezdravo debelo črevo

(vir slike: http://findmeacure.com/wp-content/uploads/2010/03/colon-healthy-unhealthy.jpg)


Zaprtje, povečanje telesne teže, lenoba, letargija, akne, kožne spremembe, napenjanje in nezdravo iztrebljanje, so opozorilni znaki, ki nam povedo, da ni vse tako kot bi moralo biti.
Ne glede na to, ali imamo takšne prehranjevalne navade, ki spodbujajo naravno čiščenje črevesja ali se poslužujemo produktov za čiščenje črevesja, sledi nekaj koristnih učinkov čiščenja našega črevesja.

1. ODSTRANITEV ODPADKOV IN TOKSINOV
Z nepravilnim gibanjem debelega črevesja in pomanjkljivim iztrebljanjem, se fekalni odpadki začnejo kopičiti v našem črevesju. Prebavljena in neprebavljena hrana iz želodca potuje v tanko črevo, kjer se hranilne snovi iz hrane, ki jo jemo, absorbirajo. Ostala hrana, ki vsebuje odmrle celice, nezdravi ali mrtvi mikrobi in drugi škodljivi stranski produkti pa se nato premaknejo v debelo črevo.
To so v veliki meri odpadne snovi z malo hranilnimi snovmi, z izjemo nekaj vode in elektrolitov, ki se v debelem črevesju lahko absorbirajo za uporabo v našem telesu. Vendar, če se ti odpadki redno in vsakodnevno ne odstranjujejo iz telesa, začnejo trohneti in s tem vplivajo na razvoj bakterij v našem telesu. Posledica tega je, da se naše črevo zelo hitro napolni s strupenimi snovmi. Če torej nismo v našem življenju naredili ničesar, da bi ohranjali naše črevo čisto, obstaja velika verjetnost, da starejši kot smo, bolj je naše črevo polno z vse mogočimi odpadnimi in strupenimi snovmi.
Te odpadne snovi pa so zelo primeren teren za uspevanje nekaterih nezdravih bakterij in mikrobov, ki sčasoma povzročijo nedvomno škodo našemu telesu. Redno čiščenje črevesja nam pomaga odstraniti te odpadke in strupe iz telesa, še preden se zgodi samozastrupitev (autointoksikacija). Osvoboditev črevesja bo učinkovito ubilo tudi parazite in uničilo njihova jajčeca. Naše črevo bo tako počasi izboljšalo svoje predvidene funkcije in se bo tako povrnilo v svoje prvotno naravno in zdravo stanje.

2. BOLJŠA ABSORPCIJA
Ena od glavnih posledic čiščenja črevesa je boljša absorpcija. Pogosto nalaganje strupov in odpadkov vse povprek po črevesni steni ovira funkcijo resic. Resice so lasem podobne izbokline na črevesju, katerih namen je počasen prehod hrane in zadrževanje delcev hrane, ki se ujamejo med prstom podobnimi resicami. To omogoča, da kri v notranjosti resic absorbira hranila, ki so v prebavljeni hrani.
Čeprav debelo črevo absorbira samo elektrolite in vodo, pa še vedno opravlja zelo pomembno funkcijo, glede na to, da je naše telo sestavljeno iz približno 70% vode. Če je torej funkcija našega črevesja motena, obstaja velika verjetnost, da se bo zgodila  dehidracija telesa. Zato, tedaj ko se odpadki in toksini odstranijo iz našega črevesja, lahko resice opravljajo svojo funkcijo pravočasno.

3. IZBOLJŠANO DELOVANJE DRUGIH ORGANOV
Nezdravo črevo vpliva tudi na delovanje vseh drugih organov. Ko je naše črevo zamašeno, pritiska na jetra in tako moti njene funkcije. Jetra so skupaj z debelim črevesom, ledvicami in kožo, eden od glavnih organov za odstranjevanje toksinov v telesu.
Vloga jeter v razstrupljanju je pretvarjanje in razstrupljanje škodljivih toksinov v snovi, ki se lahko varno izločijo iz telesa. Ko je prebava slaba, se v črevesju začnejo množiti bakterije, kar povzroča gnitje in ustvarjanje toksinov.
Ti toksini pa lahko poškodujejo sluznico črevesa, kar poveča njeno prepustnost in omogoča toksinom, da vstopijo v krvni obtok in pridobijo dostop do vseh delov telesa. To pomeni dodaten stres tako v jetrih kot tudi v ledvicah, saj nezdrava jetra vodijo do nezdravih ledvic.
To je začaran krog. Zdravo črevo pomaga odstraniti odpadke še preden postanejo strupeni. Zdravo črevo je torej prvi večji korak k temu, da tudi drugi organi opravljajo svoje naloge učinkovito.

4. BOLJŠE ZDRAVJE NA SPLOŠNO
Zdravo delovanje črevesja daje človeku veliko moč. Človek z zdravim črevesjem se ne utrudi tako hitro, saj je absorpcija hranil izboljšana. Po drugi strani, pa se »zaprta« oseba počuti počasno, otrplo, utrujeno in leno. Ljudem, ki trpijo zaradi zaprtja črevesja, je neprijetno dlje časa sedeti ali hoditi, saj v trebuhu občutijo neprestano nelagodje. Zaprt trebuh ustvarja tudi občutek napihnjenosti, tako da oseba izgubi apetit in lahko postane do neke mere anoreksična.
Čisto črevo je sestavni del splošnega zdravja prebavil, kar pomaga pri prebavi, boljši absorpciji hranilnih snovi iz hrane in pripomore k temu, da se bo človek počutil veliko lažji in bolj živ ter poln energije.
To so največji pozitivni učinki čiščenja črevesja. Če meniš, da izkušaš simptome nezdravega črevesa, ti čiščenje črevesja lahko pomaga odpraviti težave, kar bo vplivalo na to, da se boš po čiščenju počutil-a veliko bolje!

Vir: http://www.coloncleaninghelp.com/effects-of-colon-cleansing.html

Tuje izkušnje z Oxy Powderjem

Spodnji je prevod naslovov pričevanj mnogih ljudi iz celega sveta, ki uporabljajo Oxy Powder, najbolj učinkovit čistilec črevesja, kar ga poznamo. Če nimaš težav z razumevanjem angleščine in želiš prebrati vsa pričanja o Oxy Powderju s strani preverjenih prič, obišči spletno stran http://www.oxypowder.com -> in klikni na povezavo -> Testimonials. Lahko pa uporabiš tudi elektronski prevajalnik na naslovu http://translate.google.com/. Ali počakaš na nadaljevanje v katerem bom objavila nekaj prevodov pričevanj o izjemnih učinkih praška Oxy Powder.

Ker pa je cena Oxy Powderja na spletni strani http://www.oxypowder.com/ zelo visoka za nas, zaradi dragih stroškov odpreme iz Amerike v Evropo, se vrni v ta blog ali KLIKNI TULE za več informacij o Oxy Powderju.

V nadaljevanju zaenkrat samo naslovi, ki nam že sami kot taki povedo ogromno o tem kako učinkovit je Oxy Powder. Čisto črevo je vir zdravja!

V pričevanjih lahko preberemo o tem, da je Oxy Powder pomagal ljudem olajšati težave kot so utrujenost, napenjanje, črevesni plini, glavoboli, mišično občutljivost, kožne težave, prebavne motnje in predolgo trajajoče težave zaradi kroničnega zaprtja. Sledijo naslovi iz katerih lahko razberemo marsikatero sporočilo.

Moje razpoloženje se je izboljšalo, spanje prav tako.

Imam več energije in izgubila sem nekaj odvečne telesne teže.

Zdravila na recept niso delovala name, Oxy Powder pa je.

Rezultati so bili natančno takšni kot je opisano.

Nič več glavobolov zaradi stresa ali prebavnih motenj.

Nobenega občutka več kot bi bila neprestano utrujena.

Rad bi se vam zahvalil. Oxy Powder je resnično dober!

Je najboljši in najbolj učinkovit čistilec črevesja, kar jih poznam!

Oxy Powder zelo priporočam.

Čiščenje črevesja in jeter, ki dejansko deluje.

Razlika v nivoju moje energije, samozaupanja in splošnega zdravja je ogromna.

Neverjetno!

Nikoli več ne bom uporabljala nobenega drugega proizvoda za čiščenje črevesja, samo Oxy Powder!

Hvala! Uporabljala bom samo še Oxy Powder!

Izjemen občutek razbremenjenosti v umu in telesu.

Oxy Powder je rešil moje telo pred disfunckionalnostjo.

Ne morem verjeti kako se je moja koža izboljšala in kako se je nivo moje energije povečal.

Povejte vsem o čudovitih rezultatih Oxy Powderja.

Končno osvoboditev po letih kroničnega zaprtja!

Počutim se tako čudovito čista odznotraj.

Oxy Powder je resnično spremenil moje telo in moje življenje.

Počutim se kot da prispevam človeštvu s tem, da priporočam Oxy Powder!

in še in še … s strani preverjenih prič. Mene v glavnem ta prašek vedno bolj navdušuje. Glede na moje osebne izkušnje in tudi glede na izkušnje nekaterih znancev katerim sem prašek ponudila, ki so ga vzeli in ga tudi sami preizkusili. Nekaj zgornjih pričevanj, ki so se me najbolj dotaknili, bom prevedla v enem naslednjih blogov.



 
Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške naturopatske klinike s klikom na spodnjo povezavo.

 
Marina Butala Cigoj s.p., sodelavka in distributer produktov angleške klinike The Finchley Clinic za Slovenijo

Friday, January 21, 2011

Izkušnje z Oxy Powderjem, prahom ki prinaša kisik (svetlobo) v debelo in tanko črevo (1)

Za izkušnjo s prahom za čiščenje črevesja sem se odločila, da bom izkoristila vikend, saj nisem vedela kako se bo moje črevesje odzvalo na dodan kisik. Doma bi bilo lažje, če bi morala it večkrat dnevno na wc. Zato se je moja prva izkušnja z Oxy Powderjem začela prejšnji petek zvečer.

Začela sem z eno kapsulo zaužito tik pred spanjem s polnim kozarcem prijetno tople vode. Ker nisem takoj zaspala, sem kmalu začutila v želodcu in črevesju prijeten občutek svežine. Med spanjem nisem imela nobenih težav glede tega, da bi se ponoči prebujala, ker bi me poganjalo na wc. Jutranje blato je bilo bolj tekoče. Ampak glede na nadaljnje izkušnje, se to precej utekočinjeno blago dogaja samo na začetku, ko je črevesje še zelo »zastrupljeno«. Kasneje je jutranje blato samo malo bolj mehko, občutek vedno bolj čistega črevesja pa se povečuje.
V soboto zjutraj, sem kot prvo stvar tega jutra, vzela še eno kapsulo. Celo soboto nisem imela nobenih težav, da bi morala zaradi tega biti v bližini stranišča. Šele zvečer je prišlo do ponovnega odvajanja. Občutek sem imela kot bi se iz mojega črevesja izločilo blato, ki se že kar nekaj časa ni izločilo.
Nato sem vzela še eno kapsulo v soboto zvečer, eno v nedeljo zjutraj in še eno v nedeljo zvečer. V tem času se je moje črevesje kar občutno spraznilo, ampak brez težav, da bi morala zaradi njih biti vezana na bližino wc-ja.

Druga izkušnja se je nadaljevala ta vikend.
Doziranje sem povečala na 4 kapsule dnevno, 2 zjutraj in 2 zvečer. Razlika med prvo izkušnjo in slednjo je bila samo v tem, da je bilo čiščenje črevesja malo bolj temeljito. Toda nikakršnega neprijetnega poganjanja na blato izven jutranjega in večernega termina.

S tretjo izkušnjo bom nadaljevala čez dva tedna, saj je temeljito očiščenje črevesja, tako debelega kot tankega črevesa, zelo pomembno, preden se lotimo čiščenja jeter, naslednje faze čiščenja telesa, česar se bom tudi lotila kot poizkusni zajček same sebe, saj tega nisem še naredila, niti v času preden sem napisal knjigo "Reši svoje dojke, reši svoje življenje". Tudi o teh izkušnjah bom poročala v tem blogu.

Za temeljito čiščenje črevesja proizvajalec prahu Oxy Powder priporoča sledeče:

Začni s 4 kapsulami, ki jih vzameš zvečer na prazen želodec, z velikim kozarcem vode. Če naslednjega dne ne doživiš 3-5 izločanj blata, povečaj doziranje za 2 kapsuli vsak večer, vse dokler naslednjega dne ne doživiš 3-5 izločanj blata.

Ko prvič doživiš 3-5 izločanj blata, se to šteje kot tvoj prvi dan 7-dnevnega temeljitega čiščenja črevesja, ko v roku 7 dni zaužiješ isto številko kapsul, kot si jih vzel-a zvečer pred dnevom, ko si doživel-a 3-5 izločanj blata.

Za vzdrževanje čistega stanja črevesja zaužiješ isto število kapsul kot si jih zaužil-a v terminu 7-dnevnega temeljitega čiščenja, 2-3 krat tedensko ali po potrebi. To količino prahu lahko uživaš v nedogled. Oxy Powder ne ustvarja odvisnosti kot to ustvarijo kemikalije in umetna odvajala. Oxy Powder na nežen način pomaga očistiti, oprati in razstrupiti  debelo in tanko črevo brez nevarnosti, ki jih prinašajo stranski učinki, ki jih imajo umetna odvajala ter zeliščni očiščevalci črevesja!

(blog se bo nadaljeval s tujimi izkušnjami z Oxy Powderjem)


Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške klinike s klikom na spodnjo povezavo.


Marina Butala Cigoj, zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic 


Zdravje se začne v črevesju (4)

Veliko terapevtov za zdravje trdi, da se vse bolezni začnejo v črevesju in da se optimalno dobro počutje začne z zdravim debelim črevesom. Iz tega izhaja prepričanje, da je za dobro zdravje pomembno odstraniti iz črevesja 3-4 kg nakopičenih odpadnih snovi, ki jih navadno najdemo v debelem črevesu povprečnega človeka.

Obstaja veliko izdelkov za čiščenje debelega črevesa na tržišču, vendar večina od njih nima še dodatne prednosti dovajanja kisika črevesu kot je prah Oxy Powder. Stekleničko s 120 kapsulami sem prejela pred enim tednom, začela sem ga uživati v soboto zvečer, tik pred spanjem, tako da bom v naslednjem blogu poročala o učinkih tega prahu iz prakse. Moram reči, da je prvi vtis več kot odličen. Posebno primeren za vse, ki poznajo koristi kolonhidroterapije, pa se je "bojijo" ali se ne želijo podvreči temu postopku, ker jim je to morda neprijetno.
Več o drugih praktičnih učinkih pa kasneje.

Za začetek sledi predstavitev prahu Oxy powder, v obliki prevedenega članka, ki se v angleškem originalu nahaja v spletni trgovini angleške klinike – Klikni za dostop do originalnega članka in samostojno naročilo prahu z upočasnjenim dovajanjem kisika v debelo in tanko črevo.


  
Kaj je Oxy Powder?

- je visoko kakovosten očiščevalec črevesja osnovan na kisiku
- pomaga pri čiščenju ter dovajanju kisika v tanko in debelo črevo
- pomaga pri odstranjevanju neželenih odpadnih snovi in odvečne teže
- spodbuja optimalno zdravje debelega črevesa
- je popoln začetek za vsak nov prehranjevalni načrt
- pomaga pri spodbujanju koristne črevesne flore
- se na veliko uporablja po celem svetu
- nima stranskih učinkov kot jih imajo odvajala
- je embaliran v vegetarijanskih kapsulah


Katere so koristi prahu Oxy Powder ?

Učinek prahu Oxy Powder je v tem, da zmehča vsebino črevesja, kar pomaga pri izločanju odpadnih materialov in strupenih snovi, ki bi lahko bile prisotne. Kopičenje črevesnih odpadkov lahko povzroči razraščanje škodljivih bakterij in glivic kvasovk, ki uspevajo v zastrupljenem okolju.

Počasno sproščanje mono-atomskega kisika v Oxy-Powderju ustvarja neprijazno okolje za škodljive bakterije in druge strupene snovi.  Oxy-Powder ne vpliva na telesu prijazne bakterije, ki so potrebne za pravilno prebavo in črevesno zdravje.

Oxy-Powder je izredno učinkovit očiščevalec debelega črevesa in terapija v primerih zaprtja. Zelo dober je tudi v kombinaciji s hidroterapijo debelega črevesa, pred, med in po zaključeni terapiji.

Kako deluje Oxy-Powder ?

Oxy-Powder deluje z vnosom stabiliziranega nastajajočega kisika v krvni obtok in prebavni trakt. Sprostitev nastajajočega kisika lahko raztopi in odstrani strjeno blato v debelem in tankem črevesu. Oxy-Powderjevo počasno sproščanje mono-atomskega kisika ustvarja neprijazno okolje za anaerobne bakterije in druge strupene snovi. Ti »strupi« se odstranijo, ohranjajo pa se telesu prijazne bakterije, ki so potrebne za pravilno prebavo in črevesno zdravje.

Z uživanjem očiščevalca na osnovi kisika vsak drugi večer pred spanjem, bomo nahranili telesu prijazne bakterije s kisikom, ki ga le te potrebujejo, da ustvarijo stabilno okolje v črevesju in bomo dvignili nivo ORS-ja (Oxygen Reactive Species – kisikovi reaktivni elementi), kar povzroča stimulacijo limfocitov za proizvodnjo T-celic. Posledica tega je okrepljen imunski sistem.

Oxy-Powder je kombinacija spojin magnezijevega oksida, ki so bile obogatene z ozonom in stabilizirane, da bi sproščale mono-atomski oz. nastajajoči kisik v času 12 ur in več. Časovno sproščanje zagotavlja, da bo Oxy-Powder  oskrbel naše telo z zadostno količino kisika na počasen način in zato z boljšo izkoriščenostjo.

Stabilizirani kisik je ljudski izraz, ki se nanaša na spojino, ki vsebuje kisikove atome, ki so stabilizirani, tako da se produkt lahko ustekleniči, ne da bi se kisik sprostil preden je to potrebno. Rezultat je stabilno okolje kisika, ki se lahko uživa kot prehransko dopolnilo.

Ko se Oxy-Powder nahaja v kislem okolju, začne počasi sproščati nastajajoči ali mono-atomski kisik. Sproščanje kisika se nadaljuje skozi ves prebavni sistem. Magnezij deluje kot sredstvo za transport kisika po vsem telesu.

Stranski produkti Oxy-Powder-ja so magnezij v obliki oksida in nastajajoči kisik. V svoji kisikovi obliki, se v telo vsrka zelo malo magnezija. Magnezij gre skozi prebavni trakt, ledvice in mehur, kar pomaga pri oskrbovanju cele te poti s kisikom.  Zato je magnezij najbolj popolno vozilo za transport kisika.

Kaj vsebuje Oxy Powder ?


Sestavine: Magnezijev hidroksid, citronska kislina, ekološki gumiarabikum, vegetarijanska kapsula

Priporočilo za uporabo



Uporabniki, ki prvič uporabljajo Oxy-Powder, morajo vedeti naslednje. Ni največjega odmerka Oxy-Powderja, več kot ga vzameš, bolj močna bodo oksidacija, čiščenje in mehčanje blata v črevesju. Kljub temu pa obstaja odmerek, ki bi za večino ljudi lahko postal, recimo, neprijeten.

Za večino ljudi je 1-3 kapsule dnevno, ali vsak drugi dan, dovolj da se blato ali zaprtje zmehčajo z lahkoto. Če pa bomo produkt uporabili za čiščenje črevesja, za razliko od mehčanja blata, je običajna uporaba produkta od 4-8 kapsul dnevno na prazen želodec. To se lahko zaužije  naenkrat ali v dveh dnevnih odmerkih.
Ugotavlja se, da je najbolje, če zaužijemo kapsule kot zadnjo stvar preden gremo spat, pod pogojem da smo zaužili zadnji obrok vsaj 4 ure pred spanjem. Ali če zaužijemo kapsule kot prvo stvar dneva in nato ne jemo vsaj 30 minut, še bolje vsaj eno uro.

Opozorilo


Ta produkt lahko ustvarja vodeno in plinasto blato, kar lahko povzroča občutek napenjanja in izpuščanja plinov. Če ne morete nadzorovati svojega črevesa, bodite previdni pri uporabi tega izdelka. Priporočamo, da ste v času 7-dnevnega čiščenja črevesja v bližini straniščne školjke. 7-dnevno čiščenje črevesja izvajamo z zaužitjem 4 do 8 kapsul dnevno v enem ali dveh dnevnih odmerkih.


Na desni strani nalepke piše (za povečavo klikni na nalepko):

Učinkovit prebavni sistem je bistvenega pomena za ohranjanje dobrega zdravja. Vsak dan približno 4 litre hrane, tekočin in telesnih izločkov potuje skozi naše telo. Če delovanje našega prebavnega sistema ni vzdrževano, to lahko vpliva na naše splošno dobro počutje.

Priporočljivi vnos: Zaužij po eno kapsulo dnevno za ohranjanje zdravega prebavnega sistema. Posvetuj se s svojim zdravnikom pred povečanjem vnosa.

Dodatna priporočila: Pij veliko čiste vode ob uživanju tega prehrambenega dodatka. Oxy-Powder deluje skupaj z tvojo želodčno kislino. Če je raven tvoje želodčne kisline nizka, poizkusi stisniti sok organskega limoninega soka v vodi pri jemanju kapsul Oxy-Powderja. Prehranska dopolnila so namenjena dopolnitvi prehrane in se ne smejo obravnavati kot nadomestilo za pestro prehrano. Ne prekoračiti priporočenega vnosa. Oglej si stekleničko za številko serije in datum poteka. Shranjuj v hladnem in suhem prostoru. SHRANJUJ IZVEN DOSEGA OTROK.



Marina Butala Cigoj s.p., 11.01.2011

Zdravje se nadaljuje v naših mislih (3)

Mali intermezzo danes. Zato se odmaknimo malo od fizične realnosti, preden se vrnemo nazaj nanjo in na čiščenje svojega telesa z Oxy Powderjem.


Odmaknimo se od tiste realnosti, ki jo zaznavamo s svojimi čuti, vidimo s svojimi očmi, slišimo z ušesi, otipamo s kožo.
Je kdo, ki ni še slišal za zakon privlačnosti? Zakon o katerem se govori odkar je izšel film The Secret in o katerem se govori in piše v knjigah v katerem nastopa skupinska zavest s skupnim imenom Abraham in katere misli prenaša Ester Hicks?
Ali se gre res za skupinsko zavest ali samo za misli same Ester, tega ne vem, se pa gre za misli, ki meni dajejo moč in me spodbujajo in so že zaradi tega, zame prav gotovo, vredne jih poslušati in brati. In jim slediti. Predvsem to.
Ko jih sama berem, čutim da me vsakokrat znova frekvenčno navibrirajo nad vibracijsko frekvenco v kateri se večina izmed nas običajno nahaja v svojem vsakdanjem življenju, v katerem smo z vseh koncev in krajev zbombardirani z mnogimi stvarmi, dogodki in informacijami, ki ne vplivajo na nas tako, da bi se zaradi njih počutili dobro ali bolje.
Več o vplivu vibracijskih frekvenc na naše življenje (in s tem na naše zdravje) kdaj drugič, danes pa uvod v to z Abrahamovo mislijo. Predlagam ti, da ne bereš spodnjo misel z razumom, pač pa da poizkušaš začutit kaj ta misel ob branju povzroči v tebi. Se počutiš dobro ob njenem branju, se počutiš slabo. Kakšni so tvoji občutki ob tem?
Večina, s katerimi sem se že pogovarjala, mi je dejala, da se počuti dobro. In to je najbolj pomembno, za dvig svoje lastne vibracijske frekvence. Dobro počutje, ne realnost. Saj nas samo dobro počutje, ki ga izzovemo na kakršenkoli način, lahko privede do še boljšega počutja. Na vseh življenjskih področjih, naših lastnih in vseh tistih ljudi, ki se vrtijo okoli nas. Najprej pa v nas samih.
Če torej želiš sebi in drugim dobro, se je dobro za trenutek odmakniti od realnosti, take kot jo zaznavamo, če je ta realnost taka, ki ti povzroča bolečino ali slabo počutje. Dobro je ne pogledati vanjo takšno kot je, pač pa si za trenutek ustvariti v svojem umu takšno realnost, kot bi si želeli, da bi bila. Če bomo na tak način »trenirali« vsak dan, se bo boljša realnost o kateri »sanjamo« prej ali slej tudi zmanifestirala, ali vsaj izboljšala v začetni fazi. Pod pogojem, da  bomo tudi povzeli nekatere korake za se približati tistemu o čemer sanjamo. Same sanje niso dovolj, potrebna je tudi akcija. Za začetek pa ena izmed Abrahamovih misli.

»Zakon privlačnosti se odziva na tvoje misli, ne na tvojo trenutno realnost. Ko spremeniš svoje misli, bo tvoja realnost tem mislim sledila. Če vse poteka dobro zate,  potem se osredotoči na to, kaj se ti sedaj dogaja in to bo povzročilo nadaljevanje dobrega počutja. Če pa se sedaj dogajajo neprijetne stvari, moraš najti način, kako odvrniti svojo pozornost stran od teh nezaželenih stvari.

Vsak ima možnost, da spremeni svoje mišljenjske vzorce, in posledično  svoje življenjske izkušnje.

Vzemi si vsak dan 15 minut časa in razmišljaj na prijetne scenarije glede svojega telesa. To počni z edinim namenom uživanja v lastnem telesu, v njegovi moči, vzdržljivosti, prilagodljivosti in lepoti. Ko vizualiziramo zaradi veselja, ki nam ga neka vizualizacija ustvarja in ne z namenom, da se popravijo nekatere pomanjkljivosti, bodo tvoje misli bolj čiste in zato bolj učinkovite. Ko vizualiziramo kako premagati nekaj, kar je narobe, se naše misli razredčijo s »pomanjkljivo« platjo problema. Sčasoma bo naše fizično stanje sledilo prevladujočim mislim.«

Kako se počutiš zdaj?

Marina Butala

Zdravje se začne v črevesju (2)

Spodnji članek je bil napisan na osnovi odlomka iz knjige »Reši svoje dojke, reši svoje življenje«

Po načelih tradicionalne kitajske medicine je v situacijah, ko imamo kakršnekoli simptome zdravstvenih težavah, pomembno to, da se prehranjujemo tako, da telo najprej razstrupimo. Zato sem se odločila dodati tudi nekaj besed o postu, "operaciji brez noža", ki je eden izmed načinov za razstrupitev telesa od nakopičenih snovi, ki dolga leta niso zapustile naše telo.

Moje mnenje je, da je post prvi korak, za katerega bi se moral odločiti vsakdo, ki ima kakršnekoli zdravstvene težave ter resno željo in predvsem namen ozdraveti. Tudi energetske vaje bodo mnogo bolj učinkovite, če bomo naše telo najprej očistili pred toksičnimi in odvečnimi snovmi, ki se nabirajo v našem telesu. Še posebej tedaj, če smo že zelo zastrupljeni, ker se je nalaganje odpadkov dogajalo več desetletij in v tem obdobju nismo naredili ničesar, da bi svoje telo sproti čistili. Če že radi počistimo svoja stanovanja, v katerih bivamo, in nam je všeč videti, da je vse lepo pospravljeno in čisto, razmišljajmo potem na enak način tudi glede očiščenja svojega telesa. Naše zunanje stanovanje naj bo stanovanje našega telesa, naše telo pa stanovanje naše duše. Tudi naši duši bo bolj prijetno bivati v čistem in pospravljenem bivališču.

Rudolf Breuss je v svoji knjigi »Zdravljenje raka in levkemije« napisal sledeče: »Post je zame brez dvoma najdragocenejša oblika terapije pri premagovanju bolezni. Moje izkušnje pri stotinah postnih kur so mi vedno znova dokazovale, da ni nobene stvari z globljim učinkom in z bolj zdravilnim delovanjem, kot je prostovoljno odrekanje hrani in omogočanje notranjim zdravilnim silam, ki jih ima vsak človek, da se spopadejo z boleznijo. To moč premalo cenimo, še posebej bolni ljudje, ki je ne poznajo in zato spregledajo tisto najbolj dragoceno, kar je Stvarnik položil v njihovo telo. Samo redki razsvetljeni ljudje so spoznali to moč in jo poskušali približati sočloveku. Kdor je videl delovanje te moči pri bolnikih med postno kuro, si ne more kaj, da je ne bi priznal in vzpodbujal. Kdor se spozna na post, mu bo jasno, kajti pri postu telo izloči vse tisto, kar vanj ne spada. Telo v resnici loče vse zdravo od bolnega, vsaj dokler razpolaga s telesnimi rezervami in dokler ima bolnik močno vero v njegovo božansko zdravilno moč.« Breuss se vedno znova sklicuje na to, da je rakasta tvorba samostojen izrastek in da je te celice možno odstraniti samo z izstradanjem s sokovno kuro.

Izkušnje postne kure nas učijo, da telo pri tem razkroji vse, kar mu je tuje in kar ne sodi vanj. Post bo, kot učinkovita zdravilna metoda, najprej razgradil in raztopil bolne, poškodovane, stare ali mrtve celice, s tem pa bo spodbudil in pospešil izgradnjo novih in zdravih celic. Post ima ob sokovih še posebej blagodejni učinek, saj omogoča prebavnim in zaščitnim telesnim organom fiziološki počitek. Sokovi iz svežega sadja in zelenjave komajda zahtevajo kakšno prebavo in ne obremenjujejo prebavnih organov. Po postu se bosta prebava in izkoristek hranilnih snovi izboljšala, celice bodo pomlajene in bolje oskrbljene s kisikom ter hranilnimi snovmi, kar jim bo omogočilo učinkovitejše delovanje v korist celega telesa. Stranski učinek posta pa je tudi v tem, da pomlajuje celo telo. Ko začnejo celice umirati hitreje kot se ustvarjajo, se začne proces staranja. Zato je pomembno, da se stare in odmrle celice razgradijo in izločijo iz sistema, saj bo hitra in učinkovita izločitev teh celic spodbudila rast novih. S postom bomo pomladile vse vitalne funkcije, okrepile sposobnost našega zavedanja, pospešile izločanje hormonov, v našem telesu pa se bo vzpostavilo ravnotežje. Ob postu se bodo začeli procesi ponovnega vzpostavljanja zdravja in regeneracije celega telesa.

Ampak, ker sem post že preizkusila in dobila osebni dokaz, da je vse res, kar o postu pišejo, sem se zdaj, po 5 letih, odločila za malo drugačno čiščenje telesa. Preizkusila bom prašek Oxy Powder, ki ga po svetu uporabljajo kot pripomoček v klinikah za hidroterapijo črevesa in pri čiščenju jeter. Tu bom poročala o izkušnjah. Občutek glede tega  prahu, je na osnovi prebranih informacij, ki jih bom tudi objavila tukajle, dober.
Pa da vidimo kaj se bo zgodilo. Pred 5 leti sem bila poizkusni zajček sama zase na en način, zdaj bom na drugi.
Oxy Powder sem naročila danes, zdaj čakam, da ga dobim in da začnem z mojim očiščevanjem. Novo leto bo za mano, torej bo po praznikih ravno pravi čas za takšno "avanturo".

Marina Butala