Friday, January 21, 2011

Zdravje se začne v črevesju (2)

Spodnji članek je bil napisan na osnovi odlomka iz knjige »Reši svoje dojke, reši svoje življenje«

Po načelih tradicionalne kitajske medicine je v situacijah, ko imamo kakršnekoli simptome zdravstvenih težavah, pomembno to, da se prehranjujemo tako, da telo najprej razstrupimo. Zato sem se odločila dodati tudi nekaj besed o postu, "operaciji brez noža", ki je eden izmed načinov za razstrupitev telesa od nakopičenih snovi, ki dolga leta niso zapustile naše telo.

Moje mnenje je, da je post prvi korak, za katerega bi se moral odločiti vsakdo, ki ima kakršnekoli zdravstvene težave ter resno željo in predvsem namen ozdraveti. Tudi energetske vaje bodo mnogo bolj učinkovite, če bomo naše telo najprej očistili pred toksičnimi in odvečnimi snovmi, ki se nabirajo v našem telesu. Še posebej tedaj, če smo že zelo zastrupljeni, ker se je nalaganje odpadkov dogajalo več desetletij in v tem obdobju nismo naredili ničesar, da bi svoje telo sproti čistili. Če že radi počistimo svoja stanovanja, v katerih bivamo, in nam je všeč videti, da je vse lepo pospravljeno in čisto, razmišljajmo potem na enak način tudi glede očiščenja svojega telesa. Naše zunanje stanovanje naj bo stanovanje našega telesa, naše telo pa stanovanje naše duše. Tudi naši duši bo bolj prijetno bivati v čistem in pospravljenem bivališču.

Rudolf Breuss je v svoji knjigi »Zdravljenje raka in levkemije« napisal sledeče: »Post je zame brez dvoma najdragocenejša oblika terapije pri premagovanju bolezni. Moje izkušnje pri stotinah postnih kur so mi vedno znova dokazovale, da ni nobene stvari z globljim učinkom in z bolj zdravilnim delovanjem, kot je prostovoljno odrekanje hrani in omogočanje notranjim zdravilnim silam, ki jih ima vsak človek, da se spopadejo z boleznijo. To moč premalo cenimo, še posebej bolni ljudje, ki je ne poznajo in zato spregledajo tisto najbolj dragoceno, kar je Stvarnik položil v njihovo telo. Samo redki razsvetljeni ljudje so spoznali to moč in jo poskušali približati sočloveku. Kdor je videl delovanje te moči pri bolnikih med postno kuro, si ne more kaj, da je ne bi priznal in vzpodbujal. Kdor se spozna na post, mu bo jasno, kajti pri postu telo izloči vse tisto, kar vanj ne spada. Telo v resnici loče vse zdravo od bolnega, vsaj dokler razpolaga s telesnimi rezervami in dokler ima bolnik močno vero v njegovo božansko zdravilno moč.« Breuss se vedno znova sklicuje na to, da je rakasta tvorba samostojen izrastek in da je te celice možno odstraniti samo z izstradanjem s sokovno kuro.

Izkušnje postne kure nas učijo, da telo pri tem razkroji vse, kar mu je tuje in kar ne sodi vanj. Post bo, kot učinkovita zdravilna metoda, najprej razgradil in raztopil bolne, poškodovane, stare ali mrtve celice, s tem pa bo spodbudil in pospešil izgradnjo novih in zdravih celic. Post ima ob sokovih še posebej blagodejni učinek, saj omogoča prebavnim in zaščitnim telesnim organom fiziološki počitek. Sokovi iz svežega sadja in zelenjave komajda zahtevajo kakšno prebavo in ne obremenjujejo prebavnih organov. Po postu se bosta prebava in izkoristek hranilnih snovi izboljšala, celice bodo pomlajene in bolje oskrbljene s kisikom ter hranilnimi snovmi, kar jim bo omogočilo učinkovitejše delovanje v korist celega telesa. Stranski učinek posta pa je tudi v tem, da pomlajuje celo telo. Ko začnejo celice umirati hitreje kot se ustvarjajo, se začne proces staranja. Zato je pomembno, da se stare in odmrle celice razgradijo in izločijo iz sistema, saj bo hitra in učinkovita izločitev teh celic spodbudila rast novih. S postom bomo pomladile vse vitalne funkcije, okrepile sposobnost našega zavedanja, pospešile izločanje hormonov, v našem telesu pa se bo vzpostavilo ravnotežje. Ob postu se bodo začeli procesi ponovnega vzpostavljanja zdravja in regeneracije celega telesa.

Ampak, ker sem post že preizkusila in dobila osebni dokaz, da je vse res, kar o postu pišejo, sem se zdaj, po 5 letih, odločila za malo drugačno čiščenje telesa. Preizkusila bom prašek Oxy Powder, ki ga po svetu uporabljajo kot pripomoček v klinikah za hidroterapijo črevesa in pri čiščenju jeter. Tu bom poročala o izkušnjah. Občutek glede tega  prahu, je na osnovi prebranih informacij, ki jih bom tudi objavila tukajle, dober.
Pa da vidimo kaj se bo zgodilo. Pred 5 leti sem bila poizkusni zajček sama zase na en način, zdaj bom na drugi.
Oxy Powder sem naročila danes, zdaj čakam, da ga dobim in da začnem z mojim očiščevanjem. Novo leto bo za mano, torej bo po praznikih ravno pravi čas za takšno "avanturo".

Marina Butala


0 comments:

Post a Comment