Monday, September 26, 2011

Čiščenje jeter in žolčnika – 1/7 del

O Samento-panaceji ki obstaja in o kateri sem objavljala članke v zadnjih nekaj tednih, bom začasno prekinila, danes članek v nadaljevankah, ki sem ga obljubila že spomladi, pa so me druge stvari medtem zmotile, ki so bile prav tako pomembne za objavo. 

Današnji članek je prvi del nadaljevanke v sedmih delih o čiščenju jeter in žolčnika, ki ga je sicer priporočljivo narediti spomladi ob polni luni, ampak je tudi jeseni primerno za to se odločiti.

Začnimo s prikazom kje v našem telesu se nahajajo jetra (Liver). Druga slika v tem članku pa nam prikaže tudi žolčnik (organ v zeleni barvi).

Vir slike: http://www.bnaiyer.com/Medical-Health/liver.jpg

Jetra

Na kratko najprej o jetrih.

Jetra so največji organ za presnavljanje v našem telesu, saj proizvajajo 95% krvnih beljakovin, uravnavajo sladkor v krvi, presnavljajo maščobe, shranjujejo železo in proizvajajo žolč. Iz prebavil pritečejo v jetra kri ter hranilne in tudi škodljive snovi. Koristne hranilne snovi gredo v izgradnjo in vzdrževanje telesa, škodljive snovi pa v črevo, od koder se izločijo iz telesa.

Da bi jetra bila optimalno delujoča, morata biti tako jetra kot žolčnik dobro prepustna. Če živimo nezdravo, pod stresom, se neprestano jezimo, bodo postala jetra in žolčnik neprepustna in se bo v žolčniku začel ustvarjati žolčni pesek, ki se kasneje lahko poveča in spremeni tudi v žolčne kamne.

Težave v jetrih se lahko kažejo v obliki težav s samimi jetri, z žolčem in očmi, v obliki glavobolov, psihičnih težav in bolečin v trebuhu. To na fizičnem nivoju. Na čustvenem nivoju pa v obliki pretirane jeze, ljubosumja, razočaranja, občutka krivde, zamer, nervoze. So pa jetra organ, ki nas ne boli, ko je z njimi kaj narobe.
Zaradi nepravilnega delovanja jeter nastanejo tudi številne težave s prebavo in z ožiljem, z dihanjem, napetostjo v trebuhu in na hrbtenici, slabotnost, itd … (več o medsebojnem vplivu naših organov v knjigi "Reši svoje dojke, reši svoje življenje").

Vir slike: http://www.naturez.org/wp-content/uploads/2010/07/liver.jpg


Žolčnik

Pa še nekaj besed o žolčniku.

Po kitajski tradicionalni medicini je žolčnik edini Yang organ, ki ni neposredno v stiku s hrano in pijačo. Prav tako je neke vrste poseben organ, saj imajo vsi drugi Yang organi neposreden stik z zunanjim svetom. Žolčnik prav tako ne transportira hranil. Žolčnik samo uskladišči rafinirano bistvo (žolč). Verjetno pa je najbolj pomemben vidik žolčnika ta, da vpliva na sprejemanje odločitev.

Za jetra se šteje, da so odgovorna za sposobnost načrtovanja življenja, srce nadzoruje duševne funkcije, tanko črevo daje jasnost in modrost pri odločanju, žolčnik pa daje pogum in sposobnost za sprejemanje odločitev. Vse te funkcije morajo biti usklajene tako, da načrtujejo in usklajeno vodijo naša življenja. Če je žolčnik šibak, potem bo oseba s takim žolčnikom plašna in ji bo primanjkovalo iniciative in poguma. Žolčnik nam daje pogon in strast za uspevanje v življenju in potencial za akcijo, ki je potrebna za to, da uresničimo to, kar se namenimo uresničiti. 

Poleg tega, da žolčnik skladišči in izloča žolč ter je v ozki povezavi z jetri in opravlja zgoraj že omenjene funkcije, vpliva tudi na kvaliteto in dolžino spanca. Duhovni vidik žolčnika pa je, da ko žolčnik pomanjkljivo deluje, bo taka oseba sanjala o bojih, sodbah in samomorih.

Dovolj za danes. Se pa članek nadaljuje o tem kako pride do težav v delovanju jeter in žolčnika ter o tem kako si lahko pri tem pomagamo ali kako lahko to preprečimo. Vabljeni k obisku tega spletnega dnevnika čez približno teden dni. Čez približno 14 dni pa receptura o tem kako si očistimo jetra in žolčnik s pomočjo OxyPowderja.

Vir zgornjih informacij: internet

Pripravila in objavila: Marina Butala Cigoj


0 comments:

Post a Comment