Monday, September 5, 2011

Samento ali MegaHydrate ? Samento in avtizem.


Odgovor gospe, ki med drugim sprašuje tudi kako pomagati svojemu sinu, ki ima avtistične simptome.


Gospa K…….. mi je po objavljenem prejšnjem članku o Samentu-panaceji, ki obstaja , poslala sledeče pismo:

Spoštovana Marina,

od vsega skupaj sem že malo zmedena. Je Samento nekaj podobnega kot Active H oz. MegaHydrate? Če prav razumem gre za neko obliko antioksidanta. In če bi jemala Samento, je sploh dobro jemati še kaj drugega? Ali vpliva tudi na psihično počutje?

Predvsem me zanima, ali bi lahko s Samentom pomagala sinu (avtizem), ki sicer že prejema individualno formulo antioksidantov, vitaminov, mineralov, encimov.... po DAN protokolu? Nekje omenjate, da sinu to dajete, in če se ne motim, je šlo pri vašem sinu tudi za psihološke zadeve.

Najlepša hvala in lep pozdrav,


Moj odgovor g. K……….. je bil sledeči:

Razlika med temi tremi produkti je sledeča:

Active-H – vsebuje vodik in magnezij (tega produkta ni več na tržišču !)
MegaHydrate – vsebuje vodik in silicijev hidrid
Samento – je tekoči izvleček Perujskega zelišča Uncaria Tomentosa

Za kaj uporabljati en, drugi ali tretji produkt? Sama, kot laik, ki iz osebnega interesa raziskujem delovanje posameznih produktov, ki bi lahko izboljšali naše zdravje, bi tako odgovorila:

1.  Za Active-H naj se odloči tisti, ki potrebuje en dober antioksidant z dodatkom magnezija. Mnogim bo samo to čisto dovolj. Active-H sama vidim samo kot en dober preventivni antioksidant.
Več informacij o razlikah med Active-H in MegaHydrate je objavljenih na naslovu

2. Če ima kdo večje zdravstvene težave, pa bi mu predlagala MegaHydrate ali Samento. MegaHydrate pomaga tudi v primeru depresije, vsaj meni je pred več kot 10 leti, ampak ga je treba uživati precej časa, včasih tudi več kot eno leto. Sama sem tedaj uživala MicroHydrin, ki je bil predhodnik MegaHydrate in se danes dobi pod imenom MegaH. Morala sem ga uživati leto in pol, da sem lahko sama sebi rekla, da sem ozdravljena in rešena težkih simptomov depresije. Predpostavljam, da bi se pozitivni rezultati z MegaHydrate, če bi bil že takrat na razpolago, poznali že prej, ker je močnejši od tedanjega Microhydrina.
Več o MegaHydrate sem objavila v spletnem dnevniku na naslovu http://fhesovci.blogspot.com

Nekomu bo boljši MegaHydrate, drugemu, predvsem ljudem, ki imajo raje zelišča kot v laboratoriju narejene produkte, pa bo boljši Samento. MegaHydrate, nad katerim sem navdušena, sem že uživala in ga tudi še bom, kot bo ta avantura s Samento za mano. Za Samento sem se odločila bolj zaradi sina kot zaradi mene. Zaradi mene bi ostala na MegaHydrate. Ampak če že pišem o nečem, rada to tudi prej preizkusim. Na sebi ali še na komu drugemu. Poleg tega ne vidim Samento kot produkt, ki bi ga bilo za uživati neomejeno dolgo, kot je to pri MegaHydrate. MegaHydrate se lahko z občasnimi prekinitvami uživa takorekoč večno, če se kdo tako odloči. Samento pa vidim bolj kot produkt, ki ga nekdo vzame v roke, ko ima že neke prepoznavne težave in ga zato uživa samo določen čas, toda najmanj 2-3 mesece, po potrebi tudi 6 mesecev ali več.

3. Za ljudi, ki pa imajo težave, ki jim po domače rečemo psihične, pa bi predlagala Samento. Zakaj? Zato, ker je Samento znan po tem, da se uporablja v primerih, ko ima nekdo težave zaradi Limske borelioze. Za ljudi, ki imajo te težave, je v večini primerov problem, ker se spiroheta Borrelia burgdorferi  ugnezdi nekje v možganih in to ustvarja ljudem večne težave. Po domače bi tako rekla. Če imajo možgani v sebi nekaj, česar ne bi smeli imeti, ne bodo niti možgani niti telo funkcionirali dobro.
Če pa obstaja produkt, ki odstrani iz možganov, kar ne spada vanje, potem začnejo le ti normalno funkcionirati in s tem tudi celo telo in njegovi notranji organi.

Ko sem začela dajati sinu Samento, sem šla v to s predspostavko, da so tudi njegove težave posledica nečesa, kar je prišlo v njegove možgane, se tam vsidralo in mu »nagajalo«.
Nekateri pravijo, da je tudi avtizem lahko posledica nečesa, kar je v možganih, pa ne bi smelo tam bit, težke kovine na primer, kot posledica vsebnosti le teh v cepivih, ki so jih otroci prejemali še kot dojenčki. Lahko pa je tudi posledica tega, da v človeku, ki ima avtistične težave, presnova ne deluje kot bi morala in možgani ne dobijo vseh hranil, ki jih potrebujejo. In če jih ne dobijo, ne morejo optimalno delovati. (Razmišljam celo, da so morda presnovne težave posledica samo tega, da v možganih nekaj "nagaja". Presnovne težave = posledica, ovirani možgani = vzrok)
V prvem primeru potrebujejo nekaj, kar odstrani iz možganov, tisto kar tam ne spada, v drugem primeru pa potrebujejo primerno hrano (ali prehrambene dodatke).

Moj sin ima v tem trenutku, recimo temu, tudi rahle avtistične težave, ni pa avtist, ker se ni tak rodil. Težave so se začele šele v puberteti, ko mladi ljudje iz avanturističnih vzgibov preizkusijo vse, kar jim pride pod roke. Sam je eksperimentiral z marihuano, ki pa mu ni ravno koristila. Zdaj se s tem ne igra več, je pa izgleda zapustila v njegovem telesu, možganih bolj natančno, dediščino v obliki zanj škodljivih snovi. Posledica je bila, da je prenehal govorit, to je bilo še pred leti, kasneje ko je spet začel govorit, pa je njegovo obnašanje ostalo izrazito avtistično. To je trajalo kar nekaj let, vse dokler nisem po dolgotrajnem študiju začela preizkušati s homeopatijo, ker sem smatrala psihofarmake, katere so mu želeli predpisati, za legalno drogo od katere se tudi postane odvisen. Ki ima med drugim tudi trajne škodljive posledice na možganih ljudi (stranski učinki). Posledično na telesu.

Najprej je bilo na vrsti preizkušanje s homeopatijo. Rezultati so bili pozitivni.
To kar zdaj počnem s Samento in drugimi produkti, je že nadaljevanje.
Ko sem brala o tem kako Samento deluje v primeru Limske borelioze in depresije (članek, ki ga bom tudi v kratkem objavila tem spletnem dnevniku, sem se odločila da bom pri sinu poizkusila s tem. MegaHydrate, ki bi mu morda tudi pomagal, pri njemu nisem poizkušala, ker ga je odklanjal. Samento pa je sprejel. Prav tako kot prej homeopatijo. Pri sinu se po zaključeni avanturi z marihuano gre za njegovo osebno intuicijo, ki mu pove kaj je v nekem trenutku dobro zanj.

Najprej sem poizkusila Samento na sebi in sem začutila neko aktivnost v možganih, zato sem ga po nekaj dnevin ponudila tudi sinu. Po približno tednu dni, morda 10 dnevnih, sem opazila, da je postal bolj živahen kot sem ga bila vajena do tedaj in še bolj zgovoren. Tako da zdaj s tem nadaljujeva. Kam naju bo to pripeljalo, bova videla. Predvidevam pa, da na dobro pot. Predvidevam, da Samento nanj deluje tako, da odstranjuje iz njegovih možganov še zadnje ostanke škodljivih snovi, ki jih je marihuana zapustila v njegovem telesu. Ko bova končala 2-mesečno kuro s Samento, bova nadaljevala s produktom ZNatural (glej več info po koncu odgovora), ki bo odstranil še težke kovine iz njegovega telesa in iz možganov. Po ZNatural morda še eno kuro s Samento, če bo to potrebno in potem konec s tem. Potem samo še  multivitaminsko mineralni preparat Adult Multivitamins & Minerals, Omega 3, vitamin B12 (glej več info na koncu tega članka), probiotiki, hrana brez laktoze in  brez glutena in MAP. In seveda tek in karate.

Še to bom omenila. Poleg Samenta sem mu začela dajati tudi MAP, po 2 tableti dnevno, eno zjutraj, eno popoldne, ob obroku, plus eno dodatno pred tekom (trenira približno 3 x tedensko). MAP vsebuje za možgane potrebne aminokisline, ki se v 20-25 minutah sprostijo v krvni obtok. Produkt je tako narejen, da gre mimo vseh presnovnih procesov, direktno v krvni obtok. Zato je MAP zelo primerna hrana za ljudi, ki drugače težko ali sploh ne morejo pridobiti te, za možgane zelo pomembne hrane, iz normalnih živil. Pomanjkanje teh aminokislin je še posebej izrazito pri ljudeh s presnovnimi težavami, kar je morda primer tudi pri ljudeh z avtističnimi simptomi.
Nekaj člankov o MAP sem že objavila na http://mapovci.blogspot.com nekaj pa jih še bom.

Omenila ste, da vašemu sinu dodajate prehrambene dodatke po DAN protokolu. Antioksidanti, minerali, vitamini, encimi (kaj pa probiotiki?), so vse snovi, ki jih nekdo, ki ima morda presnovne težave, težko dobi preko normalnega prehranjevanja. Zato dodajanje v obliki dodatkov. To je v redu. Bi pa mu kot prehrambeni dodatek koristil tudi MAP.
Ampak pri dodajanju prehrambenih dodatkov se ne bi smelo pozabiti na čiščenje težkih kovin in strupov iz telesa (zamenjava temnih zobnih zalivk z belimi je samo začetek). Saj so morda avtistični simptomi posledica prav tega, ne samo pomanjkanja hranil. Okvarjena presnova je morda samo posledica.
Pri tem pa lahko Samento zelo pomaga. In ZNatural. O ZNatural  nisem še pisala v mojem spletnem dnevniku. ZNatural je produkt, ki je namenjen prav temu, odstranjevanju težkih kovin iz telesa in možganov.

Poleg tega bi vam predlagala, da razmislite tudi o uporabi homeopatije.
Sama sem tudi s tem eksperimentirala, kot sem že omenila. To je bil moj prvi korak s katerim sem sina ponovno približala enemu normalnemu življenju. In prišla do ugotovitve, da so njemu, od vseh, ki sva jih preizkusila, pomagali trije homeopatski preparati (četrti je še na preizkušanju). Niso ga popolnoma spremenili, so ga pa v toliko spremenili, da zdaj normalno funkcionira. Zdaj upam, da bodo še Samento, ZNatural in MAP naredili preostalo.

Homeopatski produkti, na katere je odreagiral, so bili sledeči:
1. Baryta Carbonica – začela sva s potenco 200 ch (3 x v razmaku 1-2 meseca), nadaljevala s 1000 ch (2 x v razmaku 2 mesecev), naslednjič bo dobil 10000 ch. To so bili enkratni odmerki. Pri »psihičnih« težavah se uporabljajo enkratni odmerki visokih potenc. Baryta Carbonica ga je v toliko spremenila, da nima več otročjega obnašanja.
2. Anacardium Orientale – enkratni odmerek 200 ch ob občasnih »nasilinih« izbruhih v trenutkih nezadovoljstva. Včasij je učinkovit samo en enkratni odmerek.
3. Saccharum Officinale – odmerjanje kot pri Baryta Carbonica.  Ta preparat se uporablja za večjo socializacijo.
4. Gelsemium – za pogum (recimo pred komuniciranjem z ljudmi, ki niso njegova družina). Pri tem preparatu včasih deluje tudi potenca 30 ch (3 zrnca dnevno vsak drugi dan, 2 tedna). Če ni reakcije, se lahko poizkusi z višjo potenco 200 ch.

Pri homeopatiji velja sledeče. Če ni reakcije ali spremembe, to ni homeopatski produkt za prizadeto osebo. V tem primeru je treba poiskati drugi homeopatski preparat. To velja za vse homeopatske preparate.

In se ne vzame vseh preparatov hkrati, pač pa postopoma in vsakokrat en preparat. Katerega najprej, pa je odvisno od stanja v katerem se človek nahaja in kaj najprej in najbolj potrebuje v trenutku potrebe.

Nekaterim, ki imajo avtistične simptome, pomagajo tudi naslednji homeopatski preparati: Sulphur, Natrum Muriaticum, Lycopodim Clavatum, Phosphorus. Moj sin je odreagiral samo na omenjene 4, čeprav je poizkusil tudi slednje.

Obstajajo pa tudi esence avstralskih rož, ki pomagajo v primerih avtističnih simptomov, ki so tudi izjemno učinkovite. Ker je njihov izvleček mešan z alkoholom in je treba kaniti 7 kapljic pod jezik, pa marsikomu to ni prijetno, ker rahlo zapeče. Tako da komur to ne ustreza, naj ostane pri homeopatiji.

K…….., upam da sem vam s temi mojimi besedami olajšala nadaljnjo pot z vašim sinom in nadaljnje odločitve.

S spoštovanjem

Marina Butala
http://mapovci.blogspot.com/


PS: Še nekaj kratkih informacij o nekaterih zgornjih produktih pri katerih v zgornjem odgovoru ne obstaja povezava (link) do dodatnih informacij.

ZNatural je razstrupljevalec krvi, organov, žlez in celičnega tkiva. Še posebej primeren je za čiščenje težkih kovin iz telesa. Priporočljivo doziranje je: prvih 5 dni po 6 kapljic 3 x dnevno, nato po 3 kapljice 3 x dnevno pomešano v 1,5 dcl vode.

Vitasorb B12 je tekoči vitamin B12, ki ga nakapamo pod jezik. V 10 kapljicah je 50 mcg vitamina B12. Priporočljivo doziranje je: 5 kapljic dnevno do enega leta, po enem letu in odrasli po 5 kapljic dvakrat dnevno. Kdor želi, lahko kapljice pomeša z vodo ali sokom.

Unique B12 (tromesečna zaloga) - še bolj učinkoviti vitamin B12 v podjezičnih tabletah. Priporočljivo doziranje: po eno tableto dnevno raztopimo pod jezikom, zjutraj in zvečer. Ena tableta vsebuje: 1000 mcg vitamina B12, 5 mg vitamina B6, 400 mcg folne kisline in 25 mcg biotina.





0 comments:

Post a Comment