Wednesday, November 30, 2011

Zdrava jetra in žolčnik s pegastim badljem (Milk Thistle) 5/7

Pegasti badelj (Milk Thistle) za razstrupljanje ter zdravje jeter in žolčnika
 
 
 
Torej, svoje prvo čiščenje jeter in žolčnika smo naredili. Čez dva tedna čiščenje ponovimo in nato vsaj še enkrat. Lahko pa se tudi odločimo za generalno čiščenje celega telesa dvakrat letno, spomladi in jeseni. Nekateri pravijo, da je najbolj učinkovito, če to sovpada s polno luno. Mlajši in bolj zdravi ljudje, ki imajo manj kamenčkov, pa se za ponavljanje lahko odločijo samo enkrat letno ali vsake dve leti.
Poglejmo sedaj s čim si lahko še pomagamo, da bodo naša jetra delovala še bolj optimalno.

To lahko storimo tako, da uživamo hrano, ki čisti naša jetra in tudi z uživanjem zelišč, ki podpirajo njihovo delovanje. O hrani naslednjič, danes o alternativni metodi čiščenja jeter z mlečnim osatom ali pegastim badljem. Po angleško mu rečemo Milk Thistle.


Kaj je mlečni osat ali pegasti badelj?

Da bi ga malo bolje spoznali, sem v nadaljevanju dodala prevod članka, ki sem ga našla na spletnem naslovu
http://www.healingdaily.com/liver-detoxification/milk-thistle-for-liver-detoxification.htm
Prevod članka se tako glasi.
 

Pegasti badelj (Milk Thistle) za razstrupljanje jeter



Pegasti badelj (Milk Thistle) je bil v Evropi in v drugih sredozemskih državah znan že iz antičnih časov. Theophrastus je govoril o pegastem badlju že okoli 4. stoletja pred našim štetjem. Dioskurid pa je pisal o zdravilnih lastnostih te rastline. Plinij starejši je pisal o izboljšanju pretoka žolča s pegastim badljem, kar je imenoval »Silybum« okoli prvega stoletja po našem štetju. Nicholas Culpeper, angleški zeliščar pa je leta 1650 omenil, da pegasti badelj učinkovito pomaga tudi pri odstranjevanju vseh ovir, ki preprečujejo normalno delovanje naših jeter.

Von Haller je dokumentiral uporabo pegastega badlja v primerih težav z jetri leta 1744. Prav tako je bil pegasti badelj omenjen kot ljudsko zdravilo v primerih astme, raka, katarja, bolečin v prsih, vodenice, zvišane telesne temperature, hepatistisa, stekline, zlatenice, izcedka iz nožnice, malarije, kuge, krčev in težav z vranico. Pegasti badelj so že pred mnogimi leti raziskali tako na znanstveni kot tudi kliničen način ob prelomu prejšnjega stoletja, predvsem po Nemčiji. Leta 1960 so Nemški znanstveniki identificirali skupino aktivnih sestavin v pegastem badlju, predvsem v semenih, ki so jih imenovali s skupnim imenom silimarin. Pripravo sadežev in semen pegastega badlja je odobrila Nemška komisija E kot zelo varno in učinkovito zelišče za zdravje jeter.

Uporaba

Nemška komisija E je tudi odobrila njegovo uporabo. Standardni izvlečki, ki vsebujejo od 70 do 80% silimarina so odobreni za uporabo v primeru toksičnih poškodb jeter in kot podporo pri zdravljenju kroničnih vnetnih bolezni jeter in pri cirozi jeter.


Za silimarin je znano, da ščiti jetra tako, da spreminja in krepi strukturo zunanjih celičnih membran hepatocitov (jetrne celice), kar preprečuje vstop strupov v jetrne celice in tako, da stimulira regenerativno sposobnost jeter in nastanek novih hepatocitov z aktivacijo encima nucleolar polimeraze A, kar vodi do povečanja ribosomske sinteze beljakovin in delitev celic.
Silimarin kot antioksidant prav tako lahko zmanjša škodo, ki jih jetrnim celicam povzroča kronična uporaba nekaterih zdravil na recept. Komponenta silybin, ki se nahaja v silimarinu, je bila povezana z zniževanjem učinka holesterola. S sposobnostjo povečevanja topnosti žolča, silimarin lahko tudi pomaga preprečiti ali ublažiti žolčne kamne.

Doziranje

Priporoča se uporaba 12-15 gramov semena v prahu dnevno, kar uporabimo za izdelavo poparkov ali drugih pripravkov, ki jih zaužijemo v obliki tablet ali kapsul. Za standarnde izvlečke je priporočljiva uporaba 200-400 mg silimarina dnevno.

Stranski učinki

Noben stranski učinek ni znan, če pegasti badelj uživamo v surovem stanju, saj je pegasti badelj hrana in je v sorodstvu z artičoko. Za standardizirane izvlečke v visoki koncentraciji, pa je včasih opaziti rahlo odvajalni učinek.

 

Kemija in farmakologija pegastega badlja

Dokaj popolno kemijsko sestavo pegastega badlja lahko najdemo v Dr. Duke's Phytochemical and Ethnobotanical Databases. Semena pegastega badlja vsebujejo: 1,5 – 3% silimarina, 20-30% neeteričnih olj od katerega približno 60% linolne kisline, približno 30% oleinske kisline in približno 9% palmitinske kisline, 25-30% beljakovin, 0,038% tokoferola, 0,63% sterolov in nekaj sluzi.
Bilo je zelo malo kliničnih testov glede vpliva pegastega badlja ali kateregakoli zelišča na nosečnice. Tako da, kljub temu da se gre za izjemno varno zelišče in hrano, se za pegasti badelj priporoča, naj ga nosečnice in dojilje ne bi uporabljale. Je pa to samo rezultat pomanjkanja podatkov in neznanja.

 

Pegasti badelj ščiti delovanje jeter

Kot ena izmed blažjih zelišč in živil, zgodbe o pegastem badlju morda niso tako fancy in lepe kot zgodbe vezane na ginseng in ginko. Z razliko od zadnjih dveh zelišč, pegasti badelj ni azijskega porekla in se je uporabljal v regijah okoli Sredozemlja. Zdravilni učinki sadeža in semen pegastega badlja za zaščito jeter in pri pomoči v primerih različnih težav, ki so vezane z delovanjem jeter, so bili znani in izkoriščani že pred več kot 2000 leti, še pred pripravo metod za današnje standardizirane izvlečke.
*******
Dodatna informacija

V angleški naturopatski kliniki The Finchley Clinic trdijo, da produkt pomaga v primeru upočasnjenega delovanja jeter in tudi v primeru preobremenjenih jeter. Milk Thistle lahko pomaga, ko naše telo ustvarja premalo žolča, ko imamo preveč holesterola v našem telesu, ko imamo neprimerno količino sladkorja v krvi, hepatitis, odebeljena jetra, cirozo, itd ...

Priporočljivo doziranje produkta Milk Thistle je zaužiti eno kapsulo dvakrat dnevno ob obroku in najmanj 3 mesece za oceniti rezultate pozitivnega učinkovanja tega produkta na naše telo. Ker embalaža vsebuje 30 kapsul izračunajmo kkakšno količino potrebujemo za narediti tromesečno kuro. Naturopat Mark G. Lester pravi, da kdor nima namena uživati produkta (tako kot velja za vse zeliščne produkte) najmanj 3 mesece, naj niti ne meče denarja vstran z nakupom samo ene embalaže.
Sama sem izračunala, da za najmanj tromesečno uživanje produkta Milk Thistle  potrebujemo vsaj 18 embalaž s po 30 kapsul. Pri naročilu vsaj 11-ih embalaž je cena po enoti za 15% nižja kot je običajna cena za samo eno enoto.

 
Na spletnem naslovu http://www.easyhealthoptions.com/alternative-medicine/milk-thistle-compound-may-halt-cancer-spread/ med drugim piše, da je Milk Thistle sestavina, ki lahko prepreči razvoj rakavih celic v telesu. Kratek članek se tako glasi.Kot zanimivost temu članku dodajam še sledeče. Da sem sama imela občutek, da so se moja jetra čistila tudi tedaj, ko sem uživala MegaHydrate. Imela sem celo občutek, da se mi je po približno dveh tednih uživanja po 1-2 kapsuli MegaHydrate dnevno iz mojega telesa izločil morda večji kamenček, kot so bili tisti o katerih sem govorila in jih tudi slikovno prikazala v enem izmed prejšnjih člankov. Po drugem tednu uživanja MegaHydrate se je zgodila rahla topa bolečina v predelu jeter, po tem pa je bilo vsega konec. Nobenih neprijetnih občutkov več. Prepostavljam, da se je v trenutku tope »bolečine«  iz mojega telesa izločil kak večji kamenček za katerega sploh vedela nisem, da ga imam.


V zadnjih dveh tisočletjih, se je pegasti badelj uporabljal za zdravljenje stanj, ki so bila povezana z jetri in žolčnikom.

Sedaj pa, v skladu z avtorji nedavne študije, ki je bila izvedena na Univerzi Colorad Cancer Center, je spojina znana pod imenom silibinin, ki se nahaja v pegastem badlju, lahko tudi dopolnilo ali alternativa pri zdravljenju pljučnega raka.

Ekipa znanstvenikov je pojasnila, da je ta snov sposobna prekiniti verigo signalov v celicah, ki na koncu privedejo do vnetja in poškodbe tkiva. V laboratorijskem poskusu so ugotovili, da silibinin preprečuje produkcijo encimov STAT1 in STAT2, ki DNK-ju omogočajo vezati se z nekaterimi beljakovinami in nadaljevati v škodljivih verižnih dogodkih, ki vodijo do ustvarjanja škodljivih encimov COX2 in iNOS.

 “Ta relativno netoksična snov, derivat pegastega badlja, ki se imenuje silibinin, je bila sposobna zavreti signale, ki vodijo do negativnih učinkov COX2 in iNOS”, je dejal raziskovalec in doktor medicine Alpha Tyagi.

Poleg tega so avtorji te študije dejali, da je silibinin bil sposoben zaustaviti širjenje obstoječih pljučnih rakavih celic, kar kaže, da je lahko to boljše kot katerekoli novodobna zdravila.
Za danes dovolj, naslednjič pa članek o hrani, ki čisti jetra.

 

 

Friday, November 18, 2011

Čiščenje jeter in žolčnika z OxyPowderjem – 4/7 del


Sama sem se lotila čiščenja jeter in žolčnika, po sistemu kot je opisan v prejšnjem članku. Sem pa se odločila, da bom objavila tudi malo drugačno izkušnjo čiščenja jeter in žolčnika.

Zgodba gospe, ki je bila diagnosticirana z žolčnimi kamni in se je odločila rešiti se kamnov brez operacije, se nahaja na spletnem naslovu

Prevod pa je sledeči:

Prestrašila sem se, ko sem šla pred nekaj dnevni na kontrolo k zdravniku in so mi ugotovili, da imam žolčne kamne. Ultrazvočni pregled naslednjega dne je potrdil, da je četrtina mojega žolčnika polna kamnov. Zdravnik mi je dejal, da se verjetno gre za holesterinske kamne, ki so posledica nezdravega prehranjevanja. To je bilo zame eno veliko presenečenje.Prav tako je dodal, da bo potrebna operacija, če se gre za resno stanje.

Česar pa mi zdravnik ni dejal, je to, da ob vsaki operaciji odstranijo žolčnik v celoti, namesto da bi odstranili samo kamne kot sem si to sama predstavljala. Da dobesedno ni druge izbire kot popolna odstranitev. Ni šans, da bi šla na pot na kateri bi odstranili katerikoli moj organ (ps. to me spominja name pred leti, kar sem opisala tudi v knjigi »Reši svoje dojke, reši svoje življenje«. Ta gospa je enako sem premišljevala). Ne glede na organ, bo le ta ostal z mano vse dokler ne bo moja duša zapustila ta svet.

In na tej točki me je internet rešil. Ko sem iskala več informacij o žolčnih kamnih, sem naletela na strani o čiščenju žolčnih kamnov. Po tem, ko sem prebrala več strani o tem, sem se tudi sama odločila za to in naredila to z uspehom ter z naslednji sestavinami in na naslednji način:

Sestavine/orodja:

-          250 ml (1/2 litra) sveže stisnjenega limoninega soka (približno 4 limone)
-          500 ml (1 kapljico) deviškega oljčnega olja
-          veliko zelenih jabolk, ki bodo zadostovale za 3 dni hladno stisnjenega soka
-          ena jedilna žlica
-          en kozarec
-          cedilo

Priprava pred čistilnim dnevom

Postila sem se dan in pol (četrtek pol dneva in ves petek) s samo jabolčnim sokom, da bi očistila svoje črevo. To pomaga, da  se kamni ne bi zataknili nekje v črevesju, če jih morda imamo veliko. Dan in pol nisem jedla nobene trde hrane, sem samo pila jabolčni sok.

Čistilni dan

Imela sem lahek zajtrk s krekerji in sladko tekočo čokolado. Drugače pa nisem zaužila ničesar trdega. Poleg tega je treba na čistilni dan prenehati jesti že opoldne.

Nato sem nadaljevala s pitjem jabolčnega soka in vode vse do 18.00 ure popoldne. Nato nobene tekočine za vsaj pol ure. Med tem časom si lahko stisnemp nekaj limon vse dokler jih ne stisnemo za 250 ml.

Svoje čiščenje sem pričela ob 19.00 uri. V kozarcu sem zmešala 2 jedilni žlici svežega limoninega soka s 4 žlicami oljčnega olja in nato sem to počasi pila. Vlegla sem se na posteljo na desno stran, da bi dovolila tekočinam, da bi hitreje vstopile v moj žolčnik. Nadaljevala sem s pitjem mojega čistilnega koktajla. To tekočimo sem pila počasi. Srebanje se je zaključilo med 22.30 in 23.00 uro.

Najslabša stvar tega koktajla ni toliko okus olja, čeprav ga skorajda nisem čutila, kljub pritožbam nekaterih drugih ljudi, pač pa je pri meni bil bolj problem zaradi kislega okusa limoninega soka, ki me je pikal po grlu. Če bo to zelo moteče, lahko popijemo samo majhen požirek jabolčnega soka, da speremo kislost iz ust, ampak res malo, da ne bi limonin sok izgubil na svoji kislosti.

Ko s pitjem koktaila zaključimo, ostanemo ležati na desni strani in zaspimo.

Naj razložim delovanje limoninega soka. Sok bo pomagal stopiti holesterinske kamne, da bodo manjši ali celo tako, da se jih bomo znebili v celoti in jih bomo v wc školjki videli kot zelenkasto tekočino namesto kot kamne. Oljčno olje pa se uporablja, da bi podmazalo naša jetra in žolčnik, da bi se kamni lažje premikali po poti navzven.

Kakorkoli že, zbudila sem se okrog 5 ure zjutraj z očitnim pozivom, da moram iti na stranišče. Tukaj nam bo naše cedilo prišlo zelo prav. Da, uporabila sem cedilo za zajemanje svojih iztrebkov, da bi ujela žolčne kamne. Normalno blato bi z lahkoto šlo skozi sito, ampak sramotno zame je to, da trpim tudi zaradi zaprtja (ps: OxyPowder, s katerim prej očistimo črevesje, pomaga, da se to ne more zgoditi) in je zato v situ ostalo tudi nekaj trdih kosov, ki so bili stari tudi več kot 2 dneva. Bljak. Podrezala sem s palčko po tej zadevi, vendar nisem našla ničesar, kar bi bilo podobno žolčnim kamnom.


Po skoraj 10 minutah sem se predala in vrgla proč moje sito in ga umaknila. Nenadoma pa sem zagledala kako nekaj zelenih stvari plava v moji strniščni školjki. Ker nisem imela na sebi očal, sem mislila, da je to morda nekaj zelenjave, ki sem jo pojedla nekaj dni nazaj. Toda to je bilo intenzivno zelene barve, kar se je izločilo po nekaj nevsakdanjih gibih črevesja. Te zelene koščke sem pobrala zato, da bi jih bolje pogledala. Bili so žolčni kamni! Eden je bil 3 cm dolg in 1 cm širok. Ti holesterinski kamni so znotraj oljnati, odzunaj pa precej trdi in zelene barve. Nekateri ljudje izločijo tudi trše, kalcificirane verzije žolčnih kamnov.  Nisem se obremenjevala s tem, da bi jih shranila in sem jih z gnusom odvrgla nazaj v wc školjko. No, nekaj jih je vidnih na zgornji sliki, čeprav le ta ni dovolj jasna. Za primerjavo sem poleg kamnekčov dodala tudi kovanec.

Dan po čiščenju

Na čistilni dan sem popila kozarec jabolčnega soka zjutraj in zvečer z nekaj lahkimi obroki in z dosti tekočine. Imela sem še dva večja izločanja s še nekaj več žolčnimi kamni, ki pa so bili manjši kot prvič.

Sedaj bom vsako jutro in vsak večer popila kozarec jabolčnega soka in bom nadaljevala s čiščenjem jeter in žolčnika vse dokler ne bodo čista. Nato se bom vrnila k zdravniku, da me poskenira in mi potrdi, da kamnov ni več.

Veliko koristi bomo imeli, če se bomo odločimo za čiščenje jeter in žolčnika. To je koristno tudi za tiste ljudi, ki si želijo naravno očistiti jetra in žolčnik brez uporabe zdravil. Kot sem to sama izkusila, je čiščenje jeter in žolčnika preprosto, poceni in brez bolečin in se lahko opravi skoraj čez noč. S tem naičnom ohranimo tudi svoj žolčnik. Samo Bog ve koliko grozljivih zgodb sem slišala od ljudi, ki trpijo zaradi motenj hranjenja odkar nimajo več žolčnika.

Prevedla in objavila:
Marina Butala Cigoj s.p., distributer angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic





Wednesday, November 9, 2011

Čiščenje jeter in žolčnika z OxyPowderjem – 3/7 del


V prejšnjih člankih o jetrih, žolčniku in njunem delovanju na splošno, danes o samem poteku čiščenja jeter in žolčnika z OxyPowderjem, namesto z grenko soljo.

Priprava na čiščenje jeter in žolčnika (npr. od ponedeljka do petka vključno)

Ves proces čiščenja črevesja in žolčnika po recepturi z OxyPowderjem traja teden dni, 5 dni se pripravljamo, en dan se čistimo, sedmi dan počivamo. Lahko pa čiščenje jeter in žolčnika sovpada s čiščenjem črevesja, tako se odločimo za čiščenje jeter in žolčnika zadnje dni čiščenja črevesja. Za informacije o čiščenju črevesja -> KLIKNI TUKAJ.
Prvih 5 dni (pripravljalni dnevi) kamne mehčamo, jetra in žolčnik pa pripravimo na samo čiščenje šestega dne. Sedmi dan bomo počivali, saj se bomo po samem čiščenju morda počutili utrujene. Torej bo najbolje, da se čas čiščenja uskladi s koncem tedna, ko bomo prosti tako v soboto kot tudi v nedeljo.
Kdor ne bo imel občutka, da si je po zaključku postopka jetra in žolčnik dobro očistil, naj ta postopek še enkrat ali dvakrat ponovi z vmesnimi razmaki po 2 tedna. Pravijo, da jetra niso čista vse dokler ne izločimo približno 2000 kamenčkov.
Lahko pa se odločimo za dlje časa trajajoče čiščenje jeter in žolčnika v obdobju 6 mesecev z vmesnimi intervali v trajanju 4-6 tednov.

Med pripravljalnim tednom je priporočljivo narediti 2 – 3 klistirje (vrečko za klistir in cevko, oboje z navodili, dobimo v lekarni). Najbolj pomemben pa je klistir, ki ga bomo naredili po zaključenem čiščenju jeter in žolčnika. Klistirji pred samim čiščenjem so namenjeni temu, da čimbolj razbremenimo jetra in črevesje, da bosta oba čimbolj optimalno opravila svoje delo na dan samega čiščenja. Klistirji pred samim čiščenjem bodo vplivali na bolj uspešno čiščenje.
Če pa smo pred čiščenjem jeter in žolčnika opravili temeljito čiščenje črevesja, potem klistirjev pred dnevom, ki smo ga namenili za čiščenje jeter in žolčnika, ne potrebujemo. V tem primeru bomo naredili klistir samo po zaključenem čiščenju jeter in žolčnika.

Predhodni klistirji ali čiščenje črevesja z OxyPowderjem pred samim čiščenjem jeter in žolčnika so namenjeni zmanjšanju obremenitve jeter zaradi vplivov vsebine v debelem črevesu in bo tako čiščenje jeter in žolčnika potekalo bolj udobno.

V pripravljalnem tednu uživamo jedi, ki ne bodo bremenile ne jeter ne žolčnika. Zato ne uživamo predvsem mastnih jedi in se poizkusimo izogniti katerikoli hrani živalskega izvora, zato da se žolčnik poleni in da se začne v jetrih in žolčniku nabirati žolč, kar bo olajšalo izločanje kamnov. Po možnosti uživamo polnovredno hrano, oparjeno ali še bolje neprocesirano hrano (presno zelenjavo in polno svežega sadja organskega izvora). Prekinemo z vsemi snovmi, ki bi znale dražiti naša jetra in žolč (poživila, začimbe kot so: sol, olje, kis, druge zeliščne začimbe, kavo, pravi čaj, ), ….. Tega se držimo že vsaj dva tedna pred samim čiščenjem, prav tako na dan čiščenja ne kadimo (takrat je to popolnoma prepovedano) in tudi ne dan za tem. Lahke se začnemo na primer na to pripravljati prav danes.

Po možnosti, če smo kadilci, prekinemo s to razvado že dva dni pred samim čiščenjem.

Dodajam bolj natančen seznam tistega čemur se dva pred čiščenjem raje izognimo:

-          maščob
-          sladkorjev
-          jajc
-          pšenice
-          glutenskih žitaric in hrane z glutenom (kot ej npr. navaden kruh, navadne testenine)
-          mleka in mlečnih izdelkov
-          testenin
-          krompirja
-          živalskih beljakovin (priporočam MAP, idealno kombinacijo beljakovin rastlinskega izvora, ki ne obremenjuje telesa s prebavo -> KLIKNI TUKAJ
-          procesirane hrane
-          kofeina
-          nikotina.

Namesto zgornjega raje izberimo naslednje:

-          svežo zelenjavo
-          sveže sadje
-          solate
-          če ne moremo brez procesirane hrane, izberemo: rjavi riž, proso, ajdo
-          ali: tofu, stročnice, gobe, semena.

Med pripravljalnimi dnevi je priporočljivo piti tudi jabolčni sok, saj jabolčna kislina, ki se nahaja v jabolčnem soku, raztaplja in mehča žolčne kamne, kar bo vplivalo na uspešnejše čiščenje brez težav. Najbolje je piti sveži jabolčni sok iz organsko pridelanih jabolk.
Ne pijmo jabolčni sok, ki je izdelan iz koncentrata. Po možnosti ga popijemo od enega do dveh litrov dnevno.

Dan pred čistilnim dnevom (npr. v petek)

Dan pred samim čiščenjem ne uživamo ničesar, kar bi vsebovalo maščob. Če zmoremo se ta dan držimo posta. Sama sem zjutraj popila kozarec soka Green Magma, za malico-kosilo okoli poldne, sem pojedla malo skodelico kuhane cvetače, nato samo jabolčni sok.
Ta dan popijemo dve kapsuli OxyPowderja, kar bo zaradi vsebnosti magnezija v OxyPowderju, sprostilo tudi kanale v jetrih. Sama sem zaužila dve kapsuli OxyPowderja zvečer, tik pred spanjem, 4 ure po zadnjem požirku jabolčnega soka. Kdor je bolj zaprt, bo morda potreboval več kapsul OxyPowderja. Kdor je pred tem opravil temeljito čiščenje črevesja, naj se pri doziranju OxyPowderja z namenom  očistiti jetra in žolčnik drži istega doziranja kot pri čiščenju črevesja. Lahko pa je ta dan, zadnji dan čiščenja črevesja.

Tik pred spanjem popijemo tudi eno jedilno žlico hladno stiskanega oljčnega olja. To bo pospešilo izločanje žolča in bo potisnilo pesek iz jeter in žolčevoda. Te nečistoče se bodo s pomočjo OxyPowderja izločile skozi črevo.

Čistilni dan (npr. sobota)

Tudi dan, ki smo si ga izbrali za čiščenje, poizkušajmo preživeti ob popolnem postu. Če ne bi šlo, začnemo dan s sadjem ali s sveže stisnjenimi sadnimi in zelenjavnimi sokovi. Najbolje je, če se omejimo samo na jabolčni sok. To  lahko uživamo samo do 14. ure. Tako bodo jetra zvečer spočita in polna žolča. Sama sem na ta dan zjutraj popila še dve kapsuli OxyPowderja zato, da bi moje črevo bilo čimbolj čisto in se mi ne bi v situ, ki sem ga ob izločanju uporabila za ujeti »kamenčke«, nabralo trdo blato.

Na dan čiščenja je kajenje prepovedano. Enako naslednji dan.

Od 14. ure dalje ne uživamo nobene hrane več vse do naslednjega jutra (lahko pijemo le prefiltrirano vodo). Če bomo to upoštevali, bomo zelo razbremenili jetra že pred samim čiščenjem. Če imamo resen namen temeljito si očistiti jetra, je to priporočljivo. Urnik čistilnega dne je sledeč:

-          ob 18.00 uri pomešamo po recepturi prah 3-6-ih kapsul OxyPowderja z 2 dcl vode (sama sem pomešala prah samo 3-h kapsul, pa še to se mi je zdelo preveč. Morda ljudje, ki imajo težave zaradi zaprtja, potrebujejo več kapsul. Tisti, ki so si pred tem temeljito očistili črevesje, jih bodo morda potrebovali manj). Kapsule OxyPowderja odpremo in jih vsujemo v vodo. To popijemo. Temu sledi sok polovice limone pomešan z vodo, kar tudi popijemo

-          ob 20.00 uri vzamemo drugo dozo OxyPowderja. Doziranje je enako kot ob 18. uri.
-          ob 21.45 gremo po potrebi na stranišče in si nato pripravimo svoj čistilni koktail (receptura je v nadaljevanju)

-          ob 22.00 popijemo čistilni koktail. Po možnosti naenkrat. Sama sem ga pila počasi, vse skupaj je trajalo od 15-20 minut saj mi je bil okus limone, ki me je rahlo pekel v požiralniku, neprijeten. Ampak je šlo.

Čistilni koktail sestoji iz:

- pol skodelice (125 ml) deviškega oljčnega olja, po možnosti naj bo organsko in nerafinirano oljčno olje. Sama sem v te namene (in tudi drugače) uporabila odlično oljčno olje (tudi jabolčni sok) Simona Vouka iz Šareda nad Izolo (tel.št. 031/336074)

- 2/3 skodelice limoninega soka (približno 160 ml) ali soka grenivke (bolje deluje limonin sok, ampak menda je grenivkin tudi enako učinkovit)

- če je mogoče, uporabimo tudi 10 kapljic tinkture črnega oreha (sama jih nisem uporabila). Nisem pa se še poglabljala v to kako ta tinktura deluje. Glede na rezultate, ki sem jih sama dosegla brez te tinkture, menim da le ta ni nujna.

Zgornje sestavine dobro pomešamo med seboj, tako da nastane belkasta emulzija. Sama sem v te namene uporabila mikser.
Ta mešanica bo iz jeter in žolčnika iztisnila v dvanajsternik ves žolč in s sabo potegnila tudi nečistoče.

Ko popijemo to mešanico, gremo takoj v posteljo. Še bolje bo, če mešanico popijemo, ko že sedimo na postelji, tako da se po tem, ko smo mešanico popili, samo zvrnemo. Sama sem za to uporabila plastično stekleničko s cevko (športna steklenička) in pila vsebino, ko sem bila že v polležečem položaju v postelji. Pod glavo sem si naložila kar dva vzglavnika, saj sem se tako najbolje počutila ob pitju. Pod bradu sem si dala še malo brisačo. Ležala se torej na hrbtu z dvignjejo glavo na dveh blazinah.

Na jetra si lahko položimo termofor ali topel obkladek  in tako ležimo naslednjih 20 minut, da bi se kamenčki in pesek lažje izločili. Sama sem si na dlani raje položila tople dlani.

Po tem poizkusimo zaspati. Pred spanjem si predstavljajmo kako se nečistoče izločajo iz jeter in žolčnika v dvanajsternik in nato v črevo.

Ponoči se nam bo morda zgodilo, da bomo morali iti na stranišče. Po vsakem izločanju preverimo blato, če bomo v njem opazili kamenčke, ki so se izločili iz jeter ali žolčnika, ki so zelene, rjave ali črne barve. Pri tem preverjanju uporabimo sito, ki bo ujelo kamenčke, tekoče blato pa spustilo skozi. Pri splakovanju kamenčkov v situ si pomagamo s straniščno vodo.

Dan po čiščenju (nedelja)

- Ob 6.00 zjutraj vzamemo tretjo dozo OxyPowderja, enako kot prejšnjega dne. Do 8.00 ure počakamo v postelji

- če do 8.00 ure nismo dobili driske, sledi četrta doza OxyPowderja

- ob 10.00 ure dalje lahko popijemo nekaj sadnega soka in nato ves dan uživamo samo sadje ter počivamo.

Takoj zjutraj ali morda kasneje bomo dobili drisko. Blato se bo vsedlo, žolčni pesek ali kamenčki pa bodo plavali na površju, ker vsebuje maščobe. Lahko se izločijo tudi holesterinski kristali. Jetra se bodo dokončno očistila, ko bomo izločili najmanj 2000 kamenčkov, zato čiščenje, v razmaku dveh tednom med enim čiščenjem in drugim, večkrat ponovimo.

Nečistoča se bo pri nekaterih začela izločati že zjutraj, pri nekaterih pa kasneje, pri nekaterih se to zgodi naenkrat, pri drugih v nadaljevankah. Če izvajate čiščenje prvič, je bolje da ste na to pripravljeni, saj je občutek malenkost drugačen kot pri običajnem izločanju.

Pri izločanju si lahko pomagate z dihanjem in vizualizacijo. Vdahnete in si predstavljate kot bi vdahnili zrak skozi vrh glave vse do trebuha, pri izdihu pa si predstavljate kako nečistoče potujejo skozi črevo vse do zadnjične odprtine kjer se izločijo.

Ker bo blato pri izločanju tekoče, tako da lahko pri izločanju uporabite večje sito, ki bo »kamenčke« ujelo. To bo omogočilo, da preštejemo koliko kamenčkov smo izločili.

Do večera bi se prebavila morala umiriti.

Spodnja slika prikazuje izredno povečane žolčne kristale, ki so skenirani z elektronskim mikrografom, ki se tudi lahko izločajo skupaj z žolčnimi »kamenčki«



Vir slike: http://www.sciencephoto.com/image/110684/large/C0046472-Gallstone_crystals,_SEM-SPL.jpg

Ta dan si pred spanjem naredimo tudi klistir. To bo še bolj očistilo naše črevesje pred zastaranimi zolčnimi ali holesterolnimi depoziti, ki morda že dolgo časa ležijo nekje v črevesju. Namen klistirja je fizična odstranitev teh snovi iz našega telesa.

Namesto klistirja lahko ta dan vzamemo dozo OxyPowderja ob 14.00 in ob 16.00. Sama sem se raje odločila za klistir.

Dan za čistilnim dnem se bomo morda počutili utrujene, kasneje pa pomirjene in polni energije. Ker se bo s čiščenjem jeter izločila tudi zmaterializirana energija jeze, se zna zgoditi, da bomo nekaj časa umirjeni in bo težko, da bi nas karkoli razjezilo. Zato je čiščenje jeter primerno tudi za tiste ljudi, ki v sebi dlje časa kuhajo zamere, ki jim ob najmanjšem vzroku povzročijo jezo.

Spodnje slike so slike kamenčkov, ki jih je proizvedlo moje telo in nato izločilo.

Po čiščenju

Pri prvem čiščenju jeter in žolčnika se zna zgoditi, da pride nečistoča samo iz črevesja, iz jeter pa samo gošča in majhno število kamenčkov, zato postopek ponovimo še vsaj enkrat ali dvakrat. Morda bomo presenečeni, ko bomo po drugem čiščenju v straniščni školjki opazili več 100 kamenčkov. Ponovitve čiščenja bodo te male kamenčke počasi spravile ven iz našega telesa. Kamenčki so običajno živo zelene barve in plavajo na gladini vode v straniščni školjki. So pa možne tudi druge barve (črna, rdeča ali barva kože). Gošča pa je običajno oker ali v bledo rjavi barvi. Kamenčki so porozni. Pravijo, da je nemogoče se znebiti črvov, ki so v črevesju, če si ne očistimo tudi jeter in žolčnika.

Po priporočilih nekaterih zdravnikov je priporočljivo oboje, tako čiščenje črevesja kot čiščenje jeter in žolčnika ponoviti vsakih 6 mesecev. Mlajši in bolj zdravi ljudje, ki imajo manj kamenčkov, pa lahko to ponovijo enkrat na leto ali vsake dve leti.

Spodnje slike so primeri iz telesa izločenih žolčnih kamnov.



Vir slike: http://2.bp.blogspot.com/_7K8aoHrbRTM/SJ7fzW4En0I/AAAAAAAAATs/c66oZhss9nA/s400/4.bmp


Vir slike: http://www.painlessgallstoneremoval.com/graphics/gallstones.jpg


Spodnje fotografije pa so fotografije "kamenčkov", ki jih je izločilo moje telo.

Prva fotografija prikazuje "kamenčke", ki so se izločile v prvi "rundi". Kasneje jih je bilo še več.

Na spodnjih dveh fotografijah vidimo dva "kamenčka". Beseda kamenček je v navednicah, ker se ni šlo za pravi kamenčke, ampak je samo izloček kamenčku podobni obliki.




Spodnji fotografiji sta dokaz, da ti "kamenčki" niso trdi.





Marina Butala Cigoj, zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic







Wednesday, November 2, 2011

MegaHydrate - dve pričevanji

Ponovno se po več kot dveh tednih odsotnosti vračam v ta spletni prostor, s pričevanji dveh uporabnikov Flanaganovega MegaHydrate. Spodnja pričevanja se v originalu nahajajo na Avstralski spletni strani dr. Patricka Flanagana (Phy Sciences).

Nadaljevanko o čiščenju jeter in žolčnika sem malo preskočila zato, da dam vsakemu nekaj, tudi tistim, ki potrebujejo še nekaj več informacij o MegaHydrate. Nadaljevanka o čiščenju jeter in žolčnika se bo nadaljevala naslednji teden.


Oba uporabnika MegaHydrate sta tako povedala:


1. pričevanje


Pred leti, preden sem začela uživati MegaHydrate dr. Patricka Flanagana, sem se počutila kot »absolutna razbitina«. Imela sem občutek kot bi potovala po cevi navzdol. Vsak dan, kadarkoli sem vstala iz postelje, sem se počutila kot bi me povozil tovornjak. Trpela sem zaradi mnogih bolezni, kot so na primer kronična utrujenost, visok krvni pritisk, sladkorna bolezen, okužba mehurja, težke in boleče noge, depresija, išias, kratkoročna izguba spomina, agorafobija, napadi diverkulitisa, sinuzitis, prekomerna telesna teža, navali vročine, nejasne misli, degeneriran levi kolk in na splošno sem se počutila staro, bolno in večino časa sem bila v bolečinah. Večino svojega časa sem preživela sede ali leže. Počutila sem se tako slabo, da nisem želela nadaljevati s svojim življenjem, saj nisem želela biti v breme mojemu čudovitemu partnerju, ki pa mi je dejal: »Četudi bi te moral hraniti z žlico, te ne bom zapustil.«

Tistega dne, ko sem vzela svojo prvo kapsulo MegaHydrate, sem se naslednje jutro prebudila zelo presenečena. Spomnila sem se svojih sanj tiste noči, ki so bile živahnih barv. Tega pred tem nisem bila mnogo časa sposobna. To mi je dalo vedeti, da se v mojih možganih dogaja nekaj dramatičnega. Že od prvega dne sta se moje zdravje in dobro počutje postopoma izboljševala, vse do točke, da se nisem več počutila bolno in staro. Dramatično se je izboljšal tudi moj vid.
V nekaj tednih sem svoj odmerek MegaHydrate povečala na 6 kapsul dnevno. To doziranje sem obdržala v nadaljnjih 6 mesecih. Sedaj ob vsakem obroku zaužijem po 1 kapsulo (skupno 3 kapsule dnevno). Ko se sedaj vsako jutro prebudim, skočim iz postelje, delam ves dan in skoraj nikoli ne potrebujem nikakršnega dodatnega počitka. Zelo veliko se smejim in počutim se absolutno fantastično. Ljudje mi kar naprej govorijo, kako odlično sem videti.

Resnično verjamem, da je MegaHydrate obrnil mojo biološko uro, zato imam namen uživati MegaHydrate celo svoje življenje.

Helen Hazell, 65 let mlada
Maroochydore, QLD
Australia

2. pričevanje

MegaHydrate uporabljam zato, da bi spodbudil alkalnost mojega prebavnega trakta. V skladu z naturopatskimi nasveti, prebavni trakt, ki je alkalen, lahko obnovi oslabljen imunski sistem. To pa spodbudi proces zdravljenja pred vsemi boleznimi kot je na primer tudi rak. Življenjskega pomena je zdraviti raka najprej z MegaHydrate in ne s kemoterapijo. To je v skladu s tem kot učijo napredni naturopati kot je na primer dr. Tim Ray iz Santa Monice, ki se je ukvarjal z mojim zdravljenjem. Dr. Tim Ray je precej znan naturopat iz Los Angelesa, ki zdravi raka z uporabo medicinsko dokazanih naravnih alternativ, ki ojačajo telo in ga pomladijo. Kemoterapija pa izniči našo obrambo, zaradi česar se rak lahko ponovi v približno 5 letih. MegaHydrate je produkt, ki ga dr. Tim Ray ponudi vedno kot prvo obrambo skupaj z encimi, kar pomaga prebavnemu traktu in jetrom, organoma ki sta prisotna vedno, v vseh primerih rakavih obolenj.

Nekateri zdravniki se morda ne bodo strinjali, toda dr. Ray ima presenetljive rezultate z alkaliziranjem prebavnega trakta, tako da se telo lahko bori skupaj z velikimi količinami dodanih vitaminov, z zeleno super hrano in s kisikovimi kapljicami ipd. Mnogo od tega poznam in tudi uporabljam.

Izkušnje dr. Tim Raya nas učijo, da se z MegaHydrate v 6 mesecih lahko odpravi tudi psoriaza pri otroku. Sam sem vsaki materi pripravljen svetovati kako premagati psoriazo, ki je prisotna v današnji družbi kot rezultat občutljive kože tistih mladih ljudi, ki niso sposobni izločiti toksine. MegaHydrate lahko okrepi telo in zaustavi to občutljivost. Megahydrate, ki ga damo otroku, lahko vsujemo v sok, ki ga ima otrok rad.
MegaHydrate je tudi boljši od antibiotikov saj z njim ni potrebno uživati tudi probiotikov, ki so drugače nujni, ko se uživajo antibiotiki. To zato, ker antibiotiki uničijo tudi dobre bakterije v naših telesih.

MegaHydrate pomaga tudi pri vseh vrstah artritičnih motenj. Prav tako odpravlja potrebo anemičnih oseb po uporabi železa saj MegaHydrate uspešno dovaja telesu kisik in zato prinaša olajšave v roku enega meseca ljudem, ki trpijo za kroničnim artritisom. V primeru artritisa lahko uporabite 4 kapsule MegaHydrate dvakrat  dnevno na prazen želodec. Lahko se obrnete tudi na mojega naturopata, ki je specializiran glede življenjsko nevarnih bolezni v Los Angelesu. Poiščite dr. Ray Tima.  On je navdušen nad MegaHydrate in ni še izgubil nobenega pacienta, ki se je držal discipline glede odmerka in se je obenem učil tudi o prehrambenih aspektih, ki podpirajo ta učinkoviti produkt in se jih držal. Sam bi lahko vsakomur svetoval glede uporabe istih metod in filozofije. Prepričan sem, da telo lahko popolnoma ozdravi ob strogi disciplini in z uporabo MegaHydrate, ne glede na diagnozo bolezni. Odpovedati se je treba kavi in zelo pogosto tudi hrani z glutenom, predvsem kruhu iz navadne moke, ker gluten upočasnjuje zdravilni proces poškodovanih tkiv. Pri tem lahko MegaHydrate ob vsaj 6 kozarcih vode dnevno ogromno pomaga, ampak je potrebna disciplina.

Mnogo moderne hrane tako zelo zakisli naše telo, da bo MegaHydrate poskrbel, da nas bo z lahkoto pripeljal do zdravega telesnega stanja.

Merrin Davey
Rockhampton, QLD
Australia