Saturday, February 25, 2012

Kako najceneje do FHES (MegaHydrate, MegaH, Crystal Energy) ?

Spoštovani uporabniki produktov angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic!

V prejšnjem članku sem obljubila, da bom ta teden objavila članek o koencimu Q10 (CoQ10 Plus ali tekoči BioMulsion Q). Ker pa me je mnogo uporabnikov Flanaganovega FHES (MegaHydrate, MegaH in Crystal Energy) prosilo za informacijo o tem kako priti do Flanaganovega produkta ceneje, sem se pred člankom o koencimu Q10, odločila objaviti to, za mnoge koristno informacijo.

Torej, kako poceniti nabavo Flanaganovih produktov?

FHES ali MegaHydrate se dobi tudi pri nas in se ga lahko naroči tako, da pošlje naročilo po mailu na eMail naslov marina.butala@gmail.com. Najceneje je naročiti vsaj 24 plastenk. Z odpremo vred, bo cena s plačilom po predračunu = 725,00 EUR (cena po plastenki = 30,21 EUR). Za ogled cenika -> KLIKNI TUKAJ.

Produkta MegaH in Crystal Energy pa se v Sloveniji ne da naročiti direktno ampak samo z mojim posredovanjem ali s samostojnim naročilom pri angleški naturopatski kliniki.
 
  1. V kolikor še nimaš uporabniškega imena in gesla za samostojno naročanje FHES pri angleški naturopatski kliniki, si to zagotovi brezplačno tako, da pošlješ na moj eMail naslov marina.butala@gmail.com svoje podatke za brezplačno registracijo (ime, priimek, naslov, tel.št., roj.datum).
  2. Kot povratno informacijo prejmeš uporabniško ime in slovenska navodila za samostojno naročanje. Za vsako samostojno naročilo prejmeš tudi nagradne točke, ki jih lahko vnovčiš pri naslednjih samostojnih naročilih. Več o tem v slovenskih navodilih, ki jih prejmeš po elektronski pošti
  3. Ko prejmeš slovenska navodila za samostojno naročanje, jih natančno preberi in upoštevaj.
  4. Za poceniti naročilo upoštevaj, da ti bo poleg samostojnega naročanja, naročene plastenke pocenilo tudi količinsko večje naročilo. Za primerjavo bom v nadaljevanju podala podatke na primeru MegaH. Osnovne cene so v angleških funtih, cene so pretvorjene v EUR po menjalnem tečaju Banke Koper z dne 22.2.2012 (0,82720 GBP).
 Cene za eno plastenko MegaH so z vsemi stroški vred naslednje:
 
  1. Ob naročilu ene plastenke MegaH
31,99 GBP + 6,58 GBP odprema iz Anglije = 38,57 GBP = 46,63 EUR
Cena ene plastenke = 46,63 EUR
 
  1. Ob naročilu 3-h plastenk (5% popust) MegaH
91,17 GBP + 8,67 GBP odprema iz Anglije = 99,84 GBP = 120,70 EUR
Cena ene plastenke = 40,23 EUR
 
  1. Ob naročili 6-ih plastenk (10% popust) MegaH
164,12 GBP + 10,61 GBP odprema iz Anglije = 174,73 GBP = 211,23 EUR
Cena ene plastenke = 35,21 EUR
 
  1. Ob naročilu 11-ih plastenk (15% popust) MegaH
299,09 GBP + 13,13 GBP odprema iz Anglije = 312,22 GBP = 377,44 EUR
Cena ene plastenke = 34,31 EUR
 
Za Crystal Energy tudi velja, da večja količina naročila zniža ceno po enoti.

Popusti kot so opisani na zgornjem primeru, veljajo za skoraj vse produkte, ki jih ponuja angleška naturopatska klinika The Finchley Clinic. Pri nekaterih produktih je popust tudi že pri naročilu dveh plastenk namesto samo ene. Ta podatek je objavljen pri vsakem posameznem produktu na desni strani ob samem produktu.

Marina Butala Cigoj s.p., v sodelovanju z angleško naturopatsko kliniko The Finchley Clinic



Monday, February 20, 2012

S čim tudi znižati visok pritisk?

V prejšnjem članku sem objavila besedilo o tem, da si z magnezijem lahko pomagamo pri zniževanju visokega pritiska. Ker je bilo kar nekaj vprašanj v zvezi s tem, sem se obrnila na angleškega naturopata Marka G. Lesterja, ki mi je dejal, da si pri zniževanju visokega pritiska lahko pomagamo s katerimkoli citratom, ne samo magnezijevim. Poleg magnezijevega lahko uporabimo tudi kalijev citrat (Potassium Citrate), kalcijev citrat (Calcium Citrate) in tudi koencim Q10 (CoQ10 Plus ali tekoči BioMulsion Q).

Zato danes nekaj besed o kalijevem in kalcijevem citratu, ki ga tudi dobimo v angleški naturopatski kliniki The Finchley Clinic po besedah naturopata Marka. Naslednjič pa o koencimu Q10 (CoQ10 Plus ali tekoči BioMulsion Q).

Za vse 4 produkte, za magnezijev citrat (Magnesium Citrate), kalijev citrat (Potassium Citrate), kalcijev citrat (Calcium Citrate) in koencim Q10 (CoQ10 Plus) Mark predlaga kot pomoč pri zniževanju krvnega pritiska uživanje dveh kapsul dvakrat dnevno (skupaj s hrano) v prvem mesecu, nato po eno kapsulo dvakrat dnevno za nedoločen čas.


Kalijev citrat (Potassium Citrate)



Kalij je potreben za regulacijo vode in kislosti v telesu in za živčno mišično delovanje. Kalijev citrat dovaja telesu kalijeve ione, ki so naravno vezani s citronsko kislino.
Zelo pomembno je svoji prehrani dodajati kalijev citrat v primerih visokega krvnega tlaka, srčnega popuščanja ali v primeru težav s srčnim ritmom.
Kalij je pomemben za kontrolo krvnega pritiska ter pri nadzoru vsebnosti vode v celicah, pri prenosu živčnih impulzov, prebavi, krčenju mišic in pri srčnemu utripu. Kalij pomaga vzdrževati pravilno delovanje mišic in živčevja, prav tako pomaga tudi pri nekaterih pomembnih presnovnih procesih. Poleg tega uravnava tudi ravnovesje vsebnosti vode in kislinsko-bazno ravnovesje v krvi in tkivih. Nivoji kalija v krvnem serumu so običajno odločujoči pri ocenitvi nepravilnosti srčnega ritma, pri živčno mišičnih motnjah in ledvičnih funkcijah. Kalij skupaj z natrijem vzdržuje ravnovesje vsebnosti vode v telesu.

Dodatne informacije


- kalij pomaga uravnavati tekočine in kislinsko/alkalno ravnovesje v telesu
- kalij je potreben v sintezi beljakovin in pomaga telesu pri soočanju s presnovnimi končnimi produkti
- kalij je potreben ljudem, ki uživajo diuretike
- kalij spodbuja peristaltiko, mišični refleks v črevesju in želodcu
- kalij je potreben za prenos informacij preko živcev in za uravnovešen srčni ritem
- kalij pomaga pri prenosu kisika v možgane
- kalijev citrat potrebuje rahlo kislost pred absorpcijo.

Opozorilo


Ne uživati dopolnila kalijevega citrata, v primerih kjer obstaja zgodovina ledvičnih bolezni in v primerih, ko je priporočljivo slediti dieti z nizko vsebnostjo kalija!


Kalcijev citrat (CALCIUM CITRATE)



Kalcijev citrat je oblika kalcija, ki se zlahka absorbira v telesu in je cenejša alternativa koralnemu kalciju (Coral Calcium).

Kalcij je najpogosteje povezan s strukturo kosti, saj dejansko igra nekaj ključnih vlog znotraj telesa. Potreben je v kosteh in zobeh, tako za izgradnjo kot za obnovo in je tudi regulator znotraj celic, ki vzdržujejo delovanje mišic in srca. Poleg tega vzdržuje pravilno delovanje krvi, ohranja živčne funkcije, je kofaktor za veliko proteinov in encimov, vključno s strjevanjem krvi ter ohranja prepustnost celičnih membran. 

Kalcijev citrat (Calcium Citrate) v primerjavi s koralnim kalcijem (Coral Calcium).

O koralnem kalciju več podrobnejših informacij v enem izmed bodočih člankov v tem spletnem dnevniku, danes samo nekaj osnovnih informacij. Koralni kalcij je cenovno dražji v primerjavi s kalcijevim citratom, je pa tudi dober vir magnezija in drugih mineralov v sledovih, ter vsebuje tudi druge vitamine in minerale, ki so povezani z integriteto kostnih vezi. Koralni kalcij je bolj zaokrožen izdelek, medtem ko je kalcijev citrat dober za ljudi, ki želijo le dodatek kalcija.
Kalcij se nahaja tudi v tekočem mineralnem produktu Mega Minerals Plus.

Naslednjič o koencimu Q10.

Prevedla in objavila:
Marina Butala Cigoj s.p., distributer angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic


Friday, February 10, 2012

Magnezij zniža visok tlak



V nadaljevanju sledi prejšnji teden obljubljeni članek, ki je sicer objavljen v februarski številki revije Misteriji. Članek se tako glasi.

Magnezij je tisti nepogrešljivi element, s katerim se lahko ubranimo pred "tihim ubijalcem" - najbolj razširjeno boleznijo moderne dobe, hipertenzijo ali visokim krvnim tlakom. Po podatkih Svetovne lige za hipertenzijo ima povišan krvni tlak 1,5 milijarde zemljanov. V manjši meri se pojavi zaradi znanih vzrokov, kot so nadledvični tumor, kronične bolezni ledvic, čezmerno uživanje alkohola in kontracepcijske talbete. V kar devetdesetih odstotkih pa je visok krvni tlak spontan, brez znanega vzroka. In tu pride v ospredje magnezij.

Pomanjkanje magnezija viša krvni tlak, povzroča migreno, mišične krče in motnje v ritmu srca.

Ker je v krvi premalo magnezija, ga telo pridobiva iz kosti, kar sčasoma privede do osteoporoze.

Prve povezave med magnezijem in krvnim tlakom so znane iz začetka preteklega stoletja, na polovici stoletja pa je ameriška zdravnica in avtorica Mildred Seelig dokazala boljše delovanje zdravil za visok tlak ob povečani koncentraciji magnezija. Leta 1961 sta strokovnjaka iz zdravstvenega raziskovalnega centra v New Yorku opazila, da pomanjkanje magnezija v gladkih žilnih mišicah povzroča krčenje, ki ga je mogoče odpraviti z dodajanjem magnezija. To odkritje je bilo v medicini ključnega pomena zaradi neposredne povezave magnezija in krvnega tlaka.

Med medicinskimi raziskovalci je magnezij dobil poseben status, raziskave so se nadaljevale in prinašale zelo dobre rezultate. Od šestdesetih let je bilo o magneziju samo v Združenih državah objavljenih več kot tisoč strokovnih prispevkov. Sporočilo vseh je bilo enotno: magnezij je osnovni element za normalno delovanje žilnega sistema.

PREMALO MAGNEZIJA PRINESLO BOLEZNI

Povezavo med primanjkljajem magnezija in povišanim krvnim tlakom so pokazale tudi epidemiološke študije vsebnosti magnezija v prehrani in krvnega tlaka ljudi. Raziskava je zajela tudi domorodne narode Grenlandije, Avstralije, Afrike in Srednjega vzhoda, ki so tradicionalno uživali z magnezijem bogato hrano in vodo in so imeli malo težav s srcem in krvnim tlakom. S selitvami v urbana področja se je spremenila kakovost prehrane in vode, kar je posledično povzročilo hipertenzijo in ostale kardiovaskularne težave, ki jih poznamo v razvitem svetu. Leta 1995 je bil v reviji Scientific American objavljen prispevek o desetih neodvisnih kliničnih študijah, ki so pokazale, da so imeli pacienti s hipertenzijo pomanjkanje magnezija v krvnem serumu in tkivu.

Visok krvni tlak nastane zaradi povečane koncentracije kalcija v celicah gladkega mišičevja krvnih žil. Spremenjene razmere znotraj celic povzroči povišan žilni periferni upor in povzroči povišan tlak. Magnezij pa povzroča nasprotni učinek, sprošča gladko mišičevje krvnih žil. Povečana koncentracija magnezija v celicah in zunaj njih uravnava membranski prehod kalcija v celico in deluje kot sprostilec. Tako se ustvarja ravnovesje med kalcijem in magnezijem ter sprošča gladko mišičevje krvnih žil, kar zmanjša žilni periferni upor.

NARAVNI BLOKATOR KALCIJA

Magnezij je ključen za endotelijske celice, iz katerih je sestavljena tanka notranja plast arterijske žile, pomembna za širjenje in krčenje žil. Endotelijske celice spodbujajo gladke mišične celice h krčenju ali sproščanju, pri čemer ustvarjajo snovi, kot so prostaciklin, tromboksan in endotelin. Magnezij poveča tvorbo prostaciklina in s tem arterijsko sproščanje, zavira pa tvorjenje tromboksana in endotelina, ki povzročata arterijsko krčenje. Tako je magnezij popolnoma naraven blokator kalcija in s tem podlaga za normalno delovanje živčnega sistema, krvnih žil in mišičevja.

Ta izjemen učinek magnezija je z leti postal vse bolj prepoznaven med zahodnimi zdravniki, tudi na podlagi njihovih lastnih izkušenj. Tako je denimo dr. Tony Weisnberger, vodilni psihofarmakolog v ZDA, samo z uživanjem magnezija v nekaj mesecih znižal krvni tlak s 135/90 na 106/60 mmHg. A težava je, da zdravniki med študijem niso dovolj seznanjeni o pozitivnih učinkih magnezija, predvsem pri zniževanju krvnega tlaka in lajšanju migrene.

ŠE VEDNO LE ZDRAVILA

In kakšna je zdravniška praksa pri zdravljenju hipertenzije? Najstarejše zdravilo so diuretiki, ki vplivajo na koncentracijo kalija, z njim pa magnezija. Zato je nadomestilo obeh mineralov pomembno za normalno delovanje krvoživlja. Zdravljenje še vedno temelji na predpisovanju kalcijevih zaviralcev. Ti zavirajo prehod kalcija skozi celično membrano gladkega mišičevja krvnih žil, s čimer preprečujejo povečanje vsebnosti kalcija v celicah, ki sproža krčenje in poveča žilni perferni upor.

Toda blokatorji, kot sta denimo diltiazem in verapamil, povzročajo vrsto posledic: povečan venski priliv v srce, inotropni učinek na moč krčenja mišic, spremembo diastoličnega tlaka in poslabšanje krvnega obtoka. Kalcijevi blokatorji iz skupine dihidropiridinov celo povečajo tveganje za smrt zaradi pogostega nihanja krvnega tlaka.

Po trditvi dr. Jaya Cohena, strokovnjaka za zdravila in stranske učinke, polovica pacientov zaradi stranskih učinkov preneha jemati zdravila v roku enega leta, največ pa že v prvih treh mesecih. A tovrstna opustitev zdravil je nevarna, saj lahko povzroči srčni infarkt in prezgodnjo smrt. Zdravniki predpisujejo ogromno receptov za kalcijeve blokatorje, kar farmacevtski industriji prinaša milijarde evrov. Toda ali je pravilno, da pacientom takoj predpišemo močna zdravila s stranskimi učinki?

Raziskave so pokazale, da je najboljša preventiva uživanje magnezija ter neinvazivne terapije hipertenzije in migrene. Tveganje pri človeku z normalnim krvnim tlakom, doseženim s pomočjo omenjenih zdravil, je še vedno večje kot pri zdravem človeku z normalnim krvnim tlakom. Različni blokatorji namreč kljub temu, da zmanjšajo krvni tlak, ne odpravijo nepravilnosti znotraj celic, ki jih lahko odpravljajo znotrajcelične nepravilnosti brez stranskih učinkov.

Splošno pomanjkanje magnezija med prebivalstvom, ki je posledica današnjih življenjskih razmer, je postalo rizični dejavnik za mnoga obolenja. A zaradi obrambne funkcije telesa se njegovo pomanjkanje v obliki bolezni pokaže zelo pozno. Najpogostejši simptomi so povišan krvni tlak, migrena, padec koncentracije, mišični krči, motnje v ritmu srca in vrtoglavica. Ker je v krvi premalo magnezija, ga telo pridobiva iz kosti, kar ščasoma privede do osteoporoze.

KORISTI MAGNEZIJA

Magnezij poleg preprečevanja in zdravljenja hipertenzije tudi sprošča avtonomno živčevje, preprečuje izgubo kalija in natrija, pomaga pri presnovi cinka, železa, bakra in fosforja. Je ključen element za normalno rast, presnovo glukoze, celjenje ran, pravilen prenos živčnih impulzov, presnovo vitaminov in esencialnih maščobnih kislin ter igra pomembno vlogo pri razstrupljanju telesa.

Priporočila o vnašanju magnezija v telo si niso čisto enotna. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča 300 mg dnevno v obliki magneziejvega citrata.

------

Klikni za dostop do več informacij o magneziju, ki je na razpolago pri angleški naturopatski kliniki The Finchley Clinic.

Thursday, February 2, 2012

Magnezij proti visokemu pritisku, migreni, osteoporozi

 

Mnogi uporabniki Flanaganovega Active-H so me po ukinitvi prodaje tega produkta, ki je imel kar precejšnjo vsebnost magnezija in tudi iz tega razloga dobro vplival na zdravje, spraševali kaj zdaj. Kako do Flanaganovega vodikovega produkta in kako do magnezija.

Mnogi že veste, da je vodik v Active-H zamenjal vodik v MegaHyrate, oz. v blažjem MegaH ali še blažjem Crystal Energy. Kako pa do magnezija?

K pisanju tega članka me je spodbudil članek v zadnji številki revije Misteriji z naslovom »Magnezij zniža visok tlak« in nekaj podnaslovov:

1.) z magnezijem si je zdravnik v nekaj mesecih znižal krvni tlak s 135/90 na 106/60

2.) pomanjkanje magnezija viša krvni tlak, povzroča migreno, mišične krče in motnje v ritmu srca

3.) ker je v krvi premalo magnezija, ga telo pridobiva iz kosti, kar ščasoma privede do osteoporoze

Misterijev članek pa se začenja z naslednjimi besedami:

Magnezij je tisti nepogrešljivi element, s katerim se lahko ubranimo pred »tihim ubijalcem« - najbolj razširjeno boleznijo moderne dobe, hipertenzijo ali visokim krvnim tlakom. Po podatkih Svetovne lige za hipertenzijo ima povišan krvni tlak 1,5 milijarde zemljanov. V manjši meri se pojavi zaradi znanih vzrokov, kot so nadledvični tumor, kronične bolezni ledvic, čezmerno uživanje alkohola in kontracepcijske tablete. V kar devetdesetih odstotkih pa je visok krvni tlak spontan, brez znanega vzroka. In tu pride v ospredje magnezij.

Na naslednjih dveh straneh v reviji Misteriji je še mnogo dodatnih koristnih informacij o magneziju, sama pa bom v ta prostor dodala samo člankov zadnji del, ki je po mojem mnenju najbolj uporaben. Te informacije so naslednje.

Koristi magnezija.

Magnezij poleg preprečevanja in zdravljenja hipertenzije sprošča tudi avtonomno živčevje, preprečuje izgubo kalija in natrija, pomaga pri presnovi cinka, železa, bakra in fosforja. Je ključen element za normalno rast, presnovo glukoze, celjenje ran, pravilen prenos živčnih impulzov, presnovo vitaminov in esencialnih maščobnih kislin ter igra pomembno vlogo pri razstrupljanju telesa.

Priporočila o vnašanju magnezija v telo si niso čisto enotna. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča 300 mg dnevno v obliki magnezijevega citrata, organske oblike magnezijeve soli.

Članek bom v celoti prepisala in objavila v ta blog čez približno teden dni, danes pa v nadaljevanju nekaj besed glede tega kaj pravi o magneziju, bolj natančno o magnezijevem citratu (ki ga je vseboval tudi Flanaganov Active-H) angleški naturopat Mark G. Lester. Na njegovi spletni strani je tako zapisano:

Magnezij je pomemben mineral, ki je povezan s številnimi fiziološkimi procesi v telesu in je odgovoren za več kot 300 encimskih reakcij, ki so potrebne za proizvodnjo energije v telesu. Čeprav se magnezij povezuje z bojem proti utrujenosti, je glavni razlog, da ga pri nas prodajamo ta, da imajo ljudje, ki trpijo zaradi glivice kandide, pomanjkanje magnezija.
Magnezij je ključen element v prenosu informacij skozi živce, zato ljudje, ki so živčni ali zaskrbljeni, bodo imeli korist od uživanja magnezija v obliki prehrambenega dodatka.
Poleg tega je magnezij povezan tudi z izločanjem aluminija (težka kovina) iz telesa. Ključnega pomena je tudi za dobro delovanje imunskega sistema in za preprečevanje osteoporoze.

Še par besed o magnezijevem oksidu, ki je najcenejša oblika magnezija in ki se tudi prodaja v trgovinah z zdravo hrano. Magnezijev oksid je sestavina, ki se uporablja za izdelavo produktov za čiščenje debelega črevesa (OxyPowder, Colosan, Mag 07. Zato se pri
magnezijevem oksidu ne gre za prehransko obliko magnezija. Če ste torej kupili magnezijev oksid, da bi povečali svojo raven magnezija v telesu, ga lahko tudi zavržete, saj je kot prehransko dopolnilo popolnoma neuporaben. Za povečati raven magnezija v telesu je uporaben magnezij v obliki magnezijevega citrata.
Razlika med magnezijevim oksidom in magnezijevim citratom je v tem, da se magnezijev oksid skorajda ne absorbira, če sploh se, v telesu. Iz tega razloga zelo dobro očisti črevo in se uporablja v zgoraj omenjenih produktih za čiščenje črevesja. Magnezijev citrat pa je nasprotje magnezijevega oksida, telo ga absorbira in je iz tega razloga namenjen temu, da popravlja primanjkljaj magnezija v telesu.

Pri angleški naturopatski kliniki The Finchley Clinic se dobijo plastenke z 90 kapsulami po 100 mg magnezijevega citrata. Priporočljiva uporaba je 1-2 kapsuli dnevni skupaj s hrano. V obdobjih stresa se lahko doziranje poveča na 2 kapsuli 2 krat dnevno.
Beseda citrat ni v nobeni povezavi s citrusi, kar pomeni, da tisti, ki ste alergični na citruse, vam magnezijev citrat ne bo povzročil alergije.


Sama bi poleg zgornjega dodala še naslednje. Vse, ki ste bili z Active-H zadovoljni, pa vam je tudi MegaH premočan, kljub temu, da je blažji od MegaHydrate, predlagam uporabo Flanaganovega produkta Crystal Energy v kombinaciji z magnezijevim citratom angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic.


Klikni spodnje povezave za več informacij:

1. Magnezij zniža visok tlak (članek iz revije Misteriji)

2. S  čim tudi znižati krvni pritisk?


Prevedla in objavila:
Marina Butala Cigoj s.p., distributer angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic