Wednesday, March 28, 2012

Spomladansko čiščenje telesa


Obnovljena energetska prebuditev pomladi ustvarja primerne pogoje za pripravo našega uma, telesa in okolja na poletje, ki je pred nami. To je odlična priložnost za spomladansko čiščenje in za ustvarjanje bolj živahnega in uravnoteženega dobrega počutja.

Prehod

Pomlad je prehodna sezona, ko se narava prebudi iz svoje neaktivnosti in konzervativnega zimskega spanja in se pripravi na visoko poletno aktivnost. Cilj pomladi je tudi očistiti in osvetliti naš telesni sistem, zato da bi bili bolj živahni in bolj učinkoviti za večje fizične aktivnosti in izzive, ki bodo sledili pomladanskemu ritmu.

V tradicionalni kitajski medicini je pomlad tesno povezana z elementom les, kot sta tudi jetra in žolčnik. Zato se pomlad v glavnem osredotoča na jetra. Jetra so povezana s turbulentnimi čustvi: nerazčiščeno jezo in razdražljivostjo.

Za pomlad je značilna tudi močna energija rasti in sprememb, zato je pomembno, da ta energija teče gladko in nemoteno. Tako da preživimo čim več časa v naravnem okolju in da se čim več gibamo, vadimo in se ukvarjamo s sprostitvenimi tehnikami, je koristno tako za naše telo kot za našega duha. Hkrati razbremenimo same sebe zaradi preobremenjenosti s čustvi, obenem pa podpremo zdravje jeter, posledično zdravje celega telesa.

Maksimirajmo čiščenje telesa

Osebni cilji vsakega izmed nas bi morali določiti intezivnost našega režima razstrupljanja. Za katerikoli način čiščenja telesa se bomo odločili, je priporočljivo začeti pod nadzorom izkušenega zdravstvenega praktika ali zdravnika, ki nas lahko vodi v tem procesu, še posebno če imamo težave z zdravjem ali kronične težave.

V nadaljevanju je nekaj nasvetov za prve celostne priprave uma in telesa, kar nam lahko pomaga, da  iz spomladanskega čiščenja pridobimo čimveč.

Načrtujmo naše spomladansko čiščenje

Spomladansko čiščenje lahko traje od 3 do 21 dni. Za večino posameznikov pa je optimalno 10-14 dnevno čiščenje. Lahko pričnemo s pripravljalno fazo, kateri sledi vmesni segment, ki je bolj intenziven. Čiščenje zaključimo s ponovitvijo pripravljalne faze.

Prehrana: Ne glede na to kako načrtujemo svoje očiščevanje, mora to biti osnovano na vedno sveži in zdravi prehrani, ki je osredotočena na velikih količinah organske zelenjave, bodisi poparjene ali surove.

Hidriranje: Ne pozabite piti veliko čiste vode ali zeliščnih čajev, saj je hidriranje izredno pomembno v obdobju čiščenja.

Čas in prostor: Vzeti si nekaj prostega časa med delom v obdobju čiščenja je idealno. Vzemi si čas za sprostitev in meditiraj o stvareh, katere želiš izpustiti iz svojega življenja. To pomaga sprostiti toksine iz vseh zdravstvenih področij, na področju čustev, telesa, duše in duha. Če si ne moreš vzeti nekaj prostega časa med samim delom, potem poskusi si nekaj ur dnevno ustvariti nek sveti prostor v katerem se boš rešil-a plasti ovir, ki ti preprečujejo biti zdrav-a in živahen-a.

Okolje: Čiščenje svojega doma, delovnega mesta in drugih okolij je prav tako pomemben pripravljalni korak. Čiščenje postanih zimskih energij, brisanje prahu in odstranjevanje patogenih snovi, ki so morda prisotni v tvojem domu, znebiti se nereda v svojem okolju ima lahko pomembne pozitivne učinke na zdravje tako telesa kot uma in duha.

Nameniti sveti prostor za meditacijo, sprostitev in kontemplacijo pošlje sporočilo celotnemu našemu bitju, da je naša obveza za dobro zdravje, jasnost in druga pomembna področja iskrena in globoka. Opazuj pozitivne spremembe, ki se bodo zgodile, ko osredotočaš svojo energijo v sveti prostor zdravljenja samega sebe.

Z namenom čiščenja doma in ustvarjanja prijetnega bivalnega prostora, obstaja CHARISMA HOME,  izdelek ki vpliva na naš dom tako, da je le ta v harmoniji z nami in našimi bližnjimi. Ima neomejeno trajanje in vpliva na celo hišo, ne glede na to kam ga postavimo.




Za naročilo s posredovanjem in plačilom po predračunu pa pošlji naročilo na marina.butala@gmail.com


Pripravi svoj um na spomladansko čiščenje

Če imaš možnost eksperimentirati z meditacijo in notranjim premislekom v zimskem času, si verjetno našel-a tiste vidike same-ga sebe, ki jih ne potrebuješ več. Torej, kot del procesa čiščenja je vedno koristno odločiti se, kaj je to, kar si pripravljen-a opustiti, ko se premikaš proti pomladi.

Širok pristop k razstrupljanju uporablja očiščevalni proces kot sredstvo za povečanje naše stopnje svobode in odprtosti. Vzemi primer iz narave, tako kot se dan širi od zore do mraka in se klima segreje s prihajanjem nove sezone, na isti način lahko mi omogočimo širitev našega dojemanja. Meditacija predstavlja enega izmed najbolj učinkovitih načinov v te namene. S tem, da redno meditiramo, mi lahko sprejmemo tiste stvari v življenju, ki so nas prej vznemirjale. Opuščanje negativnih čustev, ki imajo velik nadzor na naše dojemanje realnosti, je pomemben del procesa čiščenja.

Zato bi čiščenje moralo vedno začeti s končnim ciljem ustvariti večjo svobodo in odprtje samega sebe. To je mogoče doseči z enostavnimi meditativnimi praksami, ki se osredotočajo na dihanje.

Razvoj procesa čiščenja

Med razvojem procesa čiščenja in meditacije, se naše preobremenitve in stiske sprostijo kot rosa na jutranjem soncu. Med očiščevanjem in odpuščanjem omejujočih zaznav in emocij, odkrivamo da nam isti dražljaj ne ustvarja več enakih odzivov in da nam življenje postaja lažje.

Uspešno čiščenje lahko stori vse to in še mnogo več. Poleg bolj živahnega telesnega zdravja, mi lahko tudi razvijemo globlji občutek sočutja in razumevanja med sproščanjem in preoblikovanjem negativnih vzorcev, kar nam omogoča, da naredimo en korak naprej v naslednji letni čas, z bolj zdravim telesom in duhom.

Vir: http://www.easyhealthoptions.com/alternative-medicine/top-tips-for-a-successful-spring-cleanse/

Izdelki in dodatki, ki jih lahko uporabljamo za spomladansko čiščenje:

1.)  Charisma Home – za energetsko čiščenje celega doma in vzdušja v njemu, tudi kot predpriprava na fizično spomladansko čiščenje telesa. O Charisma Home bo nekaj več besed v slovenščini v enem izmed naslednjih člankov

2.)  OxyPowder za čiščenje črevesja, jeter in žolčnika. O tem, da se zdravje začne v črevesju, torej s čiščenjem črevesja z OxyPowderjem, sem že pisala lansko leto -> KLIKNI. O tem kako si takoj po čiščenju črevesja očistiti jetra in žolčnik, tudi z OxyPowderjem namesto z grenko soljo, prav tako -> KLIKNI.

Nekaj plastenk OxyPowder-ja pa imam tudi doma, tako da kdor bo pohitel z naročilom, ga dobi takoj naslednji dan. Do oddaje vseh plastenk.

3.)  ZNatural za čiščenje krvnega obtoka in celega telesa predvsem pred težkimi kovinami, ki so hrana za parazite in glivice (glivica kandida). Temu naj sledi ANatural, ki bo nahranil izpraznjene celice. Klikni na zgornje povezave za samostojno naročilo ZNatural ali ANatural. Več informacij o ZNatural, ki pomaga odstraniti težke kovine iz telesa in s tem izločiti hrano za parazite in glivice ter ANatural prihodnjič!

4.)  Green Magma za čiščenje, hranjenje in alkaliziranje celega telesa

5.)  MegaHydrate ali MegaH za hidriranje in čiščenje celega telesa.
 
6.) Samento za čiščenje možganov in povečanje odpornosti

7.)  med samim čiščenjem je priporočljivo uživati tudi probiotike, ki pomagajo v primeru, da imamo simptome pospešenega čiščenja telesa, ki znajo včasih biti precej neprijetni

8.)  med samim čiščenjem in po njem je priporočljivo telo hraniti tudi z visoko kvalitetno aminokislinsko beljakovinsko hrano. V te namene je najbolj priporočljiv MAP prof. dr. Luca Morettija iz inštituta INCR

9.)  po čiščenju telesa je priporočljivo izpraznjene celice dobro nahraniti s kvalitetnimi hranili, kot so že omenjeni ANatural ter različni multivitaminsko-mineralni produkti in ribje olje Omega 3, ki je hrana za možgane.

Zgornji članek sem prevedla, priredila, dopolnila in objavila
Marina Butala Cigoj s.p., sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic


(s kratkimi navodili za naročanje s posredovanjem)







0 comments:

Post a Comment