Wednesday, March 13, 2013

Stanja pri katerih kolostrum (mlezivo) lahko pomaga





 
 
Poleg spodnjega članka vabim tudi k branju članka, ki se nahaja na spletnih straneh društva Artara (društvo za razvoja umetnosti mozaika in vitraža ter spobujanje naravnega zdravja) in nosi naslov Kako izboljšati delovanje imunskega sistema na naravni način?.
Članek se nahaja tukaj -> http://drustvo-artara.blogspot.com/2013/03/kako-izboljsati-delovanje-imunskega.html
 
 
Spodnji članek pa je napisal naturopat Mark G. Lester, tudi direktor angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic - www.thefinchleyclinic.SI (spletna stran v slovenskem jeziku)
 
***
Stanja pri katerih kolostrum (mlezivo) lahko pomaga
 
Kot sem že omenil, je bila moja odločitev, da obogatim našo zalogo produktov za zdravje s kolostrumom v tem, da mi je ena od naših strank povedala, kako ji je kolostrum pomagal pri njenih trebušnih težavah (predvsem glede napihnjenosti in plinov), zaradi katerih je trpela mnoga leta.  Ampak kolostrum je veliko več kot samo pomočnik v primerih vnetja črevesja, preveč prepustne črevesne sluznice in pri težavah zaradi kandide. Spodnja pričevanja nekaterih naših strank ti bodo povedala, da si s kolostrumom lahko pomagaš pri veliko različnih problemih.

Astma / Napihnjenost trebuha

"Jaz sem astmatik. Bilsem hospitaliziran v štirih primerihhudega napada astme, zaradi katere sem dobil velike odmerke steroidov. Imam prekomerno telesno težo in razdražljivečrevesne simptome. Moja največja zmogljivosti pljuč ni nikoli dosegla številko 250, v Angliji sem registriran kot za delo nesposoben, ker ne morem hoditi več kot 50 metrov brez počitka in brez uporabe mojega inhalatorja. Kolostrum uporabljam že 4 tedne po 4 kapsule dvakrat dnevno in sem opazil že veliko izboljšanjesvojega zdravja. Moj trebuh ni več napihnjen in izgubil sem že 8 kilogramov. Nič več se ne zbudim s sopenjem in moja zmogljivost pljuč je dosegla številko 300."

Sinusitis

"Uspešno uporabljam kravji kolostrum zaradiokužb zgornjih dihal vseh vrst, še posebej zaradi sinusitisa, ki je pogosta zdravstvena težava v Sedoni, kjer opravljam svojo zdravniško prakso. Na primer, tesar starosti 42 let, se je posvetoval z mano glede težav zaradi preobremenjenostisinusov, kar se mu ponovi enkrat letno, se je zelo hitro odzval na moj recept za uporabo kapsul s kolostrumom."

"Vrsto let sem trpela zaradi problemov s sinusi, ki so bili tako hudi, da so me boleli tudi zobje. Bila sem na antibiotikih, proti bolečinam pa sem uživala Ibuprofen. Po tem, ko sem začela z uživanjem kolostruma, se je zgodil preobrat in težave so izginile. Če bi skeptiki samo vedli kako hvaležna sem, da sem našla kolostrum."

Alergije
"Vrsto let, odkar sem se preselil v Gruzijo, sem imel sezonske alergije: alergije na cvetni prah, travo, plesni, prah in nekaj prehranskih alergij. Vsako leto sem se bal prihajajoče pomladi, poletja in jeseni. Pogosto sem imel tudi resne okužbe sinusov. Vsa zdravila, ki mi sta mi jih predpisala moj splošni zdravnik in specialist za alergije, so mi dajala le delno sprostitev, bilo pa je ogromno stranskih učinkov: suhe oči, suha usta, krvavitve iz nosu, srbenje kože in zaspanost. Nisem mogel verjeti, da so se zgodile skoraj takojšne olajšave, ko sem začel uživati kolostrum brez kakršnihkoli neželenih učinkov. Sem upokojenec in verjemite mi, da me je težko prepričati glede uporabe kakršnihkoli prehrambenih dopolnil. Vendar pa je kolostrum naredil zelo veliko razliko v mojemsplošnem zdravju in dobrem počutju."

Opekline

"Zelo močno sem si opekel moje zapestje na motorju. Povedali so mi, da bo trajalo vsaj mesec dni, da se opeklina pozdravi in da bo verjetno ostala brazgotina.S kolostrumom se je opeklina popolnoma zacelila v enem tednu, brazgotin ni."

Ušesne okužbe

Kate Montgomery je uporabljala kolostrum v svoji zdravniški  praksi odkar je sama osebno in iz prve roke doživela izjemnezdravilne lastnosti kolostruma. Pred nekaj leti je imela hudo infekcijo ušesa, ki se ni odzivala na antibiotike, kateri so ji bili predpisani.Ko prebrala o kolostrumu, se je odločila, da ga bo poskusila. Kupila je plastenko kolostruma v trgovini z zdravo hrano. Tako je povedala: »Ker je bila okužba tako huda, semtakoj zaužila 6 kapsul in osem ur kasneje še naslednjih šest. V nekaj urah sem v ušesu začutila lahkoto, vnetje pa se je zmanjšalo. Štiriindvajset ur kasneje semspet slišala in se počutila veliko bolje. Moja energija in moč sta se tudi vrnili. Še dandanes zaužijem svoj dnevni odmerek kolostruma."
Kate je dodala: "Kot naturopat sem priporočila kolostrum vsemmojim strankam in z veseljem lahko rečem, da jih večina uživa kolostrum redno in se vsi strinjajo z njegovimi koristmi za njihov imunski sistem. Jaz bi zelo priporočala kolostrumza vsakogar, ki želi imeti močnejši imunski sistem. "

Multipla skleroza

"Počutim se, kot da sem res našel čudež v mojem življenju. Sedem let sem trpel zaradimultiple skleroze. Po tem, ko sem užival kolostrum le nekaj mesecev (3 čajne žličke dnevno) so vsi simptomimultiple skleroze zapustili moje telo(vrtoglavica, slabost in utrujenost,težave z očmi, pekoč občutek v nogah). Sedaj sem sposoben hoditi brez mlahavosti in lahko hodim gor in dol po stopnicah brez pomoči ali da bi se držal za ograjo. Mnogo je dobrih stvari, ki bi jih lahko dejal o tem čudodelnem živilu."

Diabetes (sladkorna bolezen)

"Tukaj, v našem mestuCottage Grove, je lokalni minister imel nenadzorovano sladkorno bolezen in je prejemal 3 injekcije inzulina dnevno. Povedal sem mu o koristih kolostruma in nekajmesecev pozneje se je vrnil k meni v prepričanju, da je poleg injekcij potrebno storiti še kaj.Kupil je kolostrum in v enem tednu se mu je zgodil čudež ozdravljenja. Sedaj ne prejema več inzulinskih injekcij in si uravnava svoj nivo inzulina s kolostrumom. Zato je sedaj popolnoma prepričano koristih uživanja kolostruma. "

Težak ulcerozni kolitis

"Pred približno dvemi leti je bil moj 11-letni sin Sean nenadoma diagnosticiran nato pa hospitaliziran s hudim ulceroznim kolitisom. Njegovateža je dramatično padla na 56 funtov (takrat je bil visok 4 "10"). Nič ni pomagalo. Mesec dni kasneje, koje izgubil skoraj celotno debelo črevo, so njegovi zdravniki poskušali z zelo močnim eksperimentalnim zdravilom, takim ki je onesposobil njegov imunski sistem. To novo zdravilo, skupaj s Prednizonom (steroid), je sinu pomagalo na začetku njegovega okrevanja, kljub temu pa ni pridobival na telesni teži. Šest mesecev kasnejeso se njegovi simptomi začeli vračati. V strahu, da bi se moral vrniti nazaj na steroide (zaradi katerih je v obraz postal ves zabuhel) in višjimi odmerki zdravila Pyrenothos, smo začeli iskati bolj naravno, alternativno zdravljenje. Odkrili smo kolostrumpreko  zdravnikovega prijatelja na Zahodu. Svetoval je sinu naj uživa po 4 kapsule, 2 pred zajtrkom in2 pred spanjem. V nekaj tednih smo videli neverjetnospremembo v našem sinu. Začel je pridobivati na telesni teži, postal je močnejši in se je celo zdelo, da raste hitreje! Sean uživa kolostrum žepribližno leto dni. Sedaj tehta100 funtov in je višine 5'4 ". Obenem je tudi metalec v svojibaseballski ekipi. Z drugimi besedami,je prava podoba zdravja! Vodi povsem normalno življenje in preseneča svojega zdravnika, ki njegovi ozdravitvi pravi nič manj kot "čudež"."

Depresija

"Sem 70 let starmoški, ki je lani šel skozi uničujočo osebno izkušnjo, ki me je privedla do hude depresije. Moj zdravnik mi je dal številne antidepresive, ki sem jih jemal več kot 10 mesecev, toda brez uspeha. Po tem, ko sem užival kolostrumsamo dva meseca, je moja depresija izginila. Prav tako sem imel operacijo kolena pred dvema tednoma.Drugo koleno mi je bilo operirano pred letom dni in sem ga moral zdraviti v nedogled. Sedaj, neverjetno za vsakogar, sem 10 dni po operaciji že plesal. Moje mišice so bolj izrazite, moj želodec pa je opazno bolj raven. Krvni tlak mi je padel od 145/85 na 120/70, mojsrčni utrip pa se je iz 83 zmanjšal na 70. Prav tako sem se lahko odpovedal tudi zdravilom za moje srce. "

Downov sindrom

"Moj sin Zacharyse je rodil leta 1993 z Downovim sindromom. Neprestano je moral jemati antibiotike zaradi okužbe ušes,nosu in grla. Bil je razdražljiv in ​​razvilje vedenjske težave, ker je bil neprestano bolan. Imel je tudi stalnodrisko. Ko ga je eden izmed zdravnikov želel dati na močne antibiotike, sem se temu uprl in se odločil poskusiti s kolostrumomnamesto s tistim, kar je hotel zdravnik. Sin je sedaj na kolostrumu skoraj leto in pol. Zelo redko je bolan, v zadnjih dnevnih pa se mu stanje izjemno izboljšuje. Njegovo razpoloženje in vedenje sta veliko boljša. Njegova kri je bila testirana pred in po kolostrumu tudi glede prostih radikalov. Za ljudi z Downovim sindromomje namreč značilno, da imajo v svoji krvi več prostih radikalov zaradi slabega imunskega sistema. Zachary, pa ima v nasprotju z drugimi ljudmi z Downovim sindromom, normalne krvne rezultate. Kolostrum je Božji dar za teotroke."

Ustna bolečina in okužba

"Trpela sem zaradu zobnega koreninskega kanala, ki se je okužil. Ker je bil zobozdravnik odsoten, sem šla v lokalno trgovino z zdravo hrano, da bi se pozanimala s čim mi lahko pomagajo. Dejali so mi naj dodam nekaj kolostruma v zobno pasto, to pomešam z nekaj vode, nato naj to mešanico razmažem po okuženem območju. Sprva sta se bolečina in oteklina zmanjšali, naslednje jutro pa ni bilo nobenega znaka več, da je na tistem področju bila kakršnakoli težava. Sedaj čakam na to, da izvem katere vse so prednosti in dobrobiti, ki izhajajo iz uporabe kolostruma."

Zgaga in refluks kisline

"Do sedaj sem 10 let trpel tako zaradi zgage kot tudi zaradi refluksa kisline. Poskusil sem že vsa možna zdravila. Nekatera izmed njih so mi dajala delne olajšave, vendar sem bil pogosto v skrbeh zaradi negativnega vpliva vseh teh zdravil,ki so bila v mojem telesu. Moja žena me je končno prepričala, da poskusimkolostrum, ko bom začutil boleče simptome zgage in refluksakisline. Skeptik kot sem, mi je bilo zelo težko priznati, da so moji simptomi po kolostrumu izginili. Sedaj, vse dokler uživam kolostrum ob obroku (predvsem popoldne) lahko uživam v vsaki hrani, kateri sem se pred kolostrumu odpovedoval tako dolgo."

Sklerodermija

"Nisem mogla jestitrdne hrane v obdobju treh let zaradi napredne sklerodermije(ena izmed najbolj izčrpavajočih avtoimunskih bolezni). V samo enem tednu ob uživanju kolostruma, sem lahko sedela s svojo družino za mizo in jedla pravo hrano. Moja sinova sta mi povedala, da je bilo tako lepo gledati svojo mamo, kako uživa ob hamburgerju. Ne morem nikoli dovoljpohval povedati o tem, kaj je kolostrum naredil za mene. "

Imunski sistem

"Mislim, da je kolostrum naredil čudeže za mojimunski sistem, odkar sem ga začel uživati pred nekaj meseci. Na začetku letošnjega leta sem se spopadel z dvemi težkimi napadi gripe, zaradi katerih sem bil nekaj tednov popolnoma onesposobljen. Moji simptomi kandide so bili obakrat veliko slabši, ko sem imel gripo. Pred kratkim sem ponovno zbolel, vendar sem tokrat gripo prebolel veliko hitreje, bolezen je bila veliko šibkejša in ni bilo nobenega izbruha kandide."

Menstrualne bolečine

"Kolostrum sem začela uživati tik pred mojo menstruacijo in sem bila presenečena, da sem prvič po dolgih letih mojo menstruacijo preživela brez nikakršne bolečine. To je kot čudež zamene, ker imam zelo močne menstruacije, ki so vedno prihajale z zelo hudimi bolečinami, ki so me vsak mesec onesposobile za najmanj dva dni. Tokrat sem imela občutek kot bi bila izpuščena iz zapora, saj se bolečine sploh niso pojavile.Sem zelo presenečena, ne morem pa reči zagotovo, če je to enkraten primer, ki ga je povzročil kolostrum in če bo tako vedno. Je pa to prva stvar, ki sem jo poskusila in je dejansko tudi delovala, saj ne maram običajnih zdravil proti bolečinam, tako da je za mene kolostrum ena super zadeva."

Napihnjenost trebuha

"Začela sem uživati kolostrum in mislim, da resnično pomaga. Običajno pojem veliko hrane, tudi take, ki jo ne bil smel jesti ob koncih tedna in običajno se naslednje jutro vedno zbudim z občutkom napihnjenosti ter rdečim obrazom in s polno izpuščaji. Po kolostrumu pa teh simptomov ni bilo več."

Kandida, napihnjenost, malo energije

"Kolostrum uživam že mesec dni. Za kandido sem trpela 7 let in sem preizkusila mnoge razstrupljevalne produkte, ki niso delovali. Zato sem prišla do tega, da je vse to vplivalo na moje hormonsko ravnovesje in na simptome kandide. Prav tako sem trpela zaradi napihnjenosti, pogostega uriniranja, kar je vplivalo na mojspanec, dehidracijo in težave z razgradnjo ogljikovih hidratov (slaba prebava, napihnjenost, plini)."

"Odločil sem se za kolostrum, ker protikandidni produkti izgleda, da name niso delovali. Sem eden izmed tistih ljudi, za katere se zdi, da se zelo hitro odzovejo, ampak v mojem primeru sem vzel 4 kapsule zgodaj zjutraj. Štiri ure kasneje sem se zbudil in ugotovil, da ​​napenjanja, nizkega nivoja energije inzmedenosti ni bilo več. Zbudil sem se z občutkom lakote (kar je bilo redko zame) in občutek je bil enkraten. Odkar sem začel s kolostrumom, se počutim odlično, zato sem pri The Finchley Clinic naročil že svojo drugo plastenko kolostruma."

Visok krvni pritisk

"Moj mož bi želel povedati: " Po tem, kosem užival kolostrum približno mesec dni, se je moj krvni tlak, zaradi katerega sem jemal zdravila (ki poleg tega sploh niso bila uspešna, znižal iz 200/90(nevarno visok) na 120/72 (normalno povprečje za mojo starost). Prav tako bolje spim in počutim se polnega energije."

Kontraindikacije za kolostrum: Ni primeren za vegane ali ljudi s hudo intoleranco na laktozo (ljudje z blago intoleranco ga lahko uživajo)

Pravno opozorilo: Posamezni rezultati se razlikujejo. Kolostrum se ne sme uporabljati kot nadomestilo za katerokoli predpisano običajno zdravilo po navodilih svojega zdravnika. Kolostrum je treba obravnavati kot dodatek k prehrani, ne kot terapijo za katerokoli specifično bolezen. Zgornja pričevanja sosamo "anekdotna" poročila posameznih izkušenj, zato se bodo drugi ljudje, ki bodo poskušali z uživanjem kolostruma, lahko odzvali na podoben način, lahko pa tudi ne.

Prevedla in objavila: Marina Butala


 

0 comments:

Post a Comment