Thursday, June 30, 2011

Green Magma neutralizira pesticide


Potrošniki, ki se zavedajo pomembnosti zdravja za kvalitetno življenje, dandanes iščejo več kot samo zdravo in hranljivo hrano, da bi ohranjali dobro zdravje. Želijo se izogniti tudi vse večji količini pesticidov in kemikalij v našem okolju. Medtem ko lahko redna uporaba notranje očiščevalnih programov pomaga odstraniti ostanke pesticidov, je najboljša rešitev ta, da svoje telo čistimo vsak dan sproti z našo prehrano. Optimalno prehranjevanje zahteva takšno hrano, ki nam bo priskrbela vse potrebne hranilne snovi za celično presnovo in nam bo istočasno tudi pomagala vsakodnevno očistiti naše telo.

Leta 1978 je dr. Yoshihide Hagiwarea odkril, da je Green Magma sposobna razgraditi insekticide in aditive za živila, če Green Magmo zmešamo direktno s temi snovmi v vodni raztopini. Poleg tega pa  vsebuje tudi številne encime in maščobne kisline, ki imajo pomembno vlogo pri nevtralizaciji pesticidov in kemičnih dodatkov v našem telesu.

Leta 1990 sta dr. Shibamoto in dr. Hagiwara izolirala in opredelila lastnosti močnega bioflavanoidnega antioksidanta, imenovan glycosylisovitexin (GIV), v mladi zeleni ječmenovi travi. Študije so pokazale, da je bil GIV še posebej učinkovit pri preprečevanju oksidacije prostih radikalov v maščobnih kislinah, ribjem olju in lecitinu, ki jo povzroča ultraviolična svetloba ali kemično povzročena oksidativna reakcija v krvi. Za GIV je bilo tudi ugotovljeno, da je učinkovit pri preprečavnju nastanka dveh oksidacijskih produktov alkohola, acetaldehida in malonaldehida, dve snovi ki sta lahko odgovorni za nekatere izmed neželenih učinkov uživanja alkohola.

Nadaljnje raziskave so tudi pokazale, da mlada ječmenova trava dejansko učinkovito degradira različne organofosforne pesticide. Inkubacija posameznih pesticidov s 3% raztopino ječmenove trave je v nekaj urah povzročila popolno degradacijo insekticidov in aditivov za živila.

Mnoge razsikave, nekatere izmed so omenjene v nadaljevanju, nam pomagajo razumeti Green Magmo in njene koristi kot je na primer povečan nivo energije, izboljšana prebava, lepši lasje, koža in noht – kar nakazuje na dobro prehranjenost našega telesa. Koristi, ki nam jih prinaša Green Magma pa je še mnogo več. Več o tem v prejšnjih člankih.

Reference z več informacijami o Green Magma: 
  1. Hagiwara, Y. Study on green juice powder of young barley (Hordeum vulgare L) leaves II: Effect on several food additives, agricultural chemicals, and a carcinogen. Presented at the 98th National Meeting of the Japanese Society of Pharmaceutical Science (1978).
  2. Hagiwara, Y., Sayuki, S., Miyauchi, T., Otake,H., Abe, S., Kuramoto, M., and Takada, K. Study on green barley extract. Presented at the 99th National Meeting of the Japanese Society of Pharmaceutical Science, Sapporo (1979).
  3. Osawa, T., Katsuzaki, H., Hagiwara, Y., and Shibamoto, T. A novel antioxidant isolated from young green barley leaves. 1992, J. of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 40 (7): 1135-1138.
  4. Miyake, T. and Shibamoto, T. Inhibition of Malonaldehyde and acetaldehyde formation from blood plasma oxidation by naturally occurring antioxidants. 1998, J. of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 46 (9): 1135-1138.
  5. Nakajima, S., Hagiwara, Y., Hagiwara, H., and Shibamoto, T. Effect of the Antioxidant 2"-O-Glycosylisovitexin from young green barley leaves on acetaldehyde formation in beer stored at 50 degree C for 90 days. 1998, Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 46 (4): 1529-1531.
  6. Durham, J., Ogata, J., Nakajima, S., Hagiwara, Y., and Shibamoto, T. Degradation of organophosphorus pesticides in aqueous extracts of young green barley leaves (Hordeum vulgare L). 1999, J. of the Science of Food and Agriculture, Vol. 79: 1311-1314.
 

Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške naturopatske klinike s klikom na eno izmed spodnjih povezav:
 



Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo in druge države bivše Jugoslavije





Sunday, June 26, 2011

Klinične raziskave o soku zelene ječmenove trave (Green Magma)

Prejšnji teden o vsestranskem čudodelnem klorofilu, ki se nahaja tudi v Green Magma, danes o kliničnih raziskavah o dehidriranem soku ječmenove trave Green Magma.



1. klinična raziskava: Ječmenova trava podpira delovanje srčnožilnega sistema

Bob Terry, PhD

OXNARD, CA, May 9, 2003 – Ljudje, ki redno uživajo dodatek dehidriranega soka zelenega ječmena zagotavljajo svojemu telesu spodbudo za svoje srce in ožilje, glede na rezultate, ki so bili objavljeni v recenzirani znanstveni reviji, Diabetes and Metabolism (2002, Vol. 28, 107-114).

Ya-Mei Yu in Chingmin E. Tsai iz Univerze Fu Jen University iz Taipei-ja sta skupaj s svojimi kolegi, Tajvanskimi raziskovalci iz kitajskega Medical College v Tachungu,  v klinični študiji odkrila, da dopolnjevanje prehrane s sokom ječmenove trave prispeva k zmanjšanju ravni holesterola in zmanjšanju prostih radikalov v krvi diabetikov tipa 2.

V študiji je bilo naključno izbranih 36 diabetikov tipa 2, ki so dnevno prejemali dodatek zelene ječmenove trave in kombinacijo vitaminov C in E (pretekle raziskave so pokazale, da antioksidanti kot sta vitamin C in E, ko ju zaužijemo skupaj, spodbujajo delovanje srca in ožilja).
Raziskovalci so ugotovili, da dodajanje zelene ječmenove trave u naše prehranjevanje zmanjša raven (slabega) holesterola in prostih radikalov, poleg tega pa varuje tudi vsebnost vitamina E v telesu in zavira LDL oksidacijo. Avtorji so ugotovili, da ječmenova trava deluje kot lovilec prostih radikalov. Še posebej velja omeniti, da ječmenova trava, ko se jo zaužije skupaj z vitaminoma C in E bolj učinkovito znižuje raven prostih radikalov. Raziskovalci so ugotovili, da dopolnila z ječmenovo travo v kombinacii z antioksidativnimi vitamini imajo zaščitni učinek in spodbujajo zdravo delovanje srčnožilnega sistema.

»Za posameznike, ki so zaskrbljeni zaradi zdravja svojega srca in ožilja, torej kaže, da bi bilo dobro, da se osredotočijo na dieto z veliko zelene hrane, predvsem trave iz ekološko pridelanega ječmena«,  je dejal dr. Richard M. Gold, Ph.D., L.Ac., avtor in profesor na Pacific College of Oriental medicine.

2. klinična raziskava: Green Magma pomaga zmanjšati LDL oksidacijo in aktivnost prostih radikalov v krvi ter podpira normalno raven holesterola

Bob Terry, PhD

16. avgust 2005 - V zadnjih 25 letih so raziskovalci objavili številne in vitro ter in vivo laboratorijske študije, ki dokazujejo, da imajo Green Magma (dehidrirani sok ječmenove trave) in njene sestavine  močno antioksidativno in razstrupljevalno ter očiščevalno delovanje in dajejo močno podporo našemu srčnožilnemu sistemu. Poleg tega je serija kliničnih študij objavila dokaze, da Green Magma podpira delovanje srčnožilnega sistema tako pri zdravih posameznikih, kot tudi pri tistih posameznikih s skrb vzbujajočimi nivoji sladkorja in lipidov v krvi.

Klinične študije, ki se izvajajo že od leta 2002 s strani dr. Ching-Min Tsai-a iz Graduate Institute of Nutrition and Food Science pri Univerzi Fu Jen in na oddelku Department of Bioscience Technology v Univerzi Chung Yuan (obe v Taiperi-ju, Taiwan) in s strani njegovih kolegov so pokazale, da spremembe v prehrani, vključno z dodajanjem Green Magme nam lahko zagotovijo mnoge koristi na delovanje srčnožilnega sistema.

Normalni krvni pretok skozi naše telo je bistvenega pomena za optimalno zdravje. Medtem ko prehrambeni, življenjski in genetski faktorji igrajo vlogo v srčnožilnem delovanju, lahko spremembe v prehranjevanju ponujajo relativno priročno sredstvo za spodbujanje delovanja srca in ožilja, normalnega pretoka krvi in boljšo kakovost življenja.



Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške naturopatske klinike s klikom na eno izmed spodnjih povezav.

Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo




Monday, June 20, 2011

Vsestranski čudodelni klorofil



Ker sem prav danes, s strani elektronskega časopisa Underground Health Report, prejela informacijo o koristih klorofila, ki ga je v produktu Green Magma v izobilju, sem se odločila, da bom malo spremenila vrstni red objavljanja člankov o Green Magmi in se zato odločila, da pred člankom o tem kaj znanstvenimi pravijo o Green Magmi in o dehidriranem soku ječmenove trave, kar sem obljubila prejšni teden,  bom ta teden objavila kratek članek o klorofilu, ki se tako glasi.

***************************************************************************************

Klorofil, pigment ki ga najdemo v rastlinah in listih, naredi veliko več kot to, da ohranja naš planet zelen. Leta 1950 je dr. Howard Westcott odkril, da lahko klorofil v odmerkih, ki so nižji od 100 miligramov dnevno, nevtralizira slab zadah, slab telesni vonj, vonj ob menstruaciji in slab vonj urina in blata. Rezultati opazovalne študije dr. Westcotta o klorofilu so bili objavljeni julija 1950 v reviji Time.

Dr. Westcott, zdravnik internist, je opazil, da je bil vonj urina anemičnih pacientov, ki so uživali klorofil,  manj občuten. Posledično je začel premišljevati, da klorofil lahko koristi tudi v primerih slabega zadaha in slabega telesnega vonja. Študija, ki jo je opravilo 5 zdravstvenih delavcev je dala pozitivne rezultate, saj so opazili, da tudi po 18 urah po zaužitju klorofila, ni bilo slabega vonja pod njihovimi pazduhami. Podobne rezultate so nastale na osnovi študij na 12 ženskah, študentkah.

Dr. Westcott je tudi opazil, da tablete in ustne vode, ki vsebujejo klorofil, zelo popravijo slab zadah, ki je nastal kot posledica zaužitja soka čebule. Ugotovil je, da je bil klorofil učinkovit pri odpravljanju slabega zadaha ne glede na vzrok, pa naj bo to hrana, kajenje ali težave z želodcem.

Sposobnost klorofila pa ni omejena samo na izničenje slabih vonjav, njegove koristi so dvojne.  Prva korist je ta, da ima takojšen učinek na nevtralizacijo slabega vonja v ustih in v žrelu. Druga korist, kar je še bolj pomembno, pa je ta, da je klorofil zelo alkalen. Ta lastnost pa vpliva na učinkovito razstrupljanje našega telesa in na  to, da naš prebavni trakt postaja in ostaja zdrav del našega telesa z urejeno proizvodnjo koristnih bakterij, ki jih naše telo potrebuje za pravilno delovanje.

Klorofilova razstrupljevalna aktivnost v našem krvnem obtoku vpliva na notranje prečiščevanje celega telesa in to neposredno vpliva tudi na naš zadah. V skladu z Jennifer Workman, avtorico knjig »Stop Your Cravings«, »A Balanced Approach to Burning Fat«, »Increasing Energy« in »Reducing Stress«, je slab zadah zelo pogost simptom zastrupljenega črevesa. Zdrava kri pa vpliva tudi na bolj čisto črevo in zato tudi na boljši zadah!

Menta in komercialne ustne vodice niso odgovor!

Večina ljudi uporablja mento za boljši zadah, kar pa ne prispeva v boju proti slabemu zadahu, pač pa samo na prikrivanje slabega vonja. Vzrok slabemu zadahu je notranji in zato zahteva notranjo rešitev.

Za večino komercialnih ustnih vodic se zdi, da odpravijo slab zadah, toda njihov učinek je kratkotrajen, poleg tega pa ima njihova uporaba tudi neprijetne in resne stranske učinke. Glede na študije, ki so se v zadnjih nekaj letih opravile na Univerzi v Sao Paulu, je vsakodnevna uporaba ustne vodice povezana:

- s povečano pojavnostjo rakavih izrastlin v ustni votlini,
- z erozijo zobne sklenine,
- s povečano občutljivostjo zob.

Morda pa je najbolj moteče dejstvo od vseh to, da lahko ustna vodica vpliva na poslabšanje vonja našega zadaha. To je zato, ker koncentrirani alkohol, ki se nahaja v večini ustnih vodic, ubije veliko količino mikrobov v naših ustih. Čeprav to sprva izboljša naš zadah, je dolgoročni učinek ta, da pride do pomanjkanja sline, kar lahko močno izsuši naša usta.
Brez zadostne količine sline pa se ustne bakterije razmnožijo, kar vpliva na to, da postaja naš zadah vedno bolj moteč. Poleg tega pomanjkanje sline vpliva tudi na slabo prebavo, saj slina vsebuje encim, ki je pomemben za dobro prebavo ogljikovih hidratov. Če se torej odločamo za reševanje problema našega slabega zadaha z uporabo ustnih vodic, se bomo ujeli v past začaranega kroga. 

Klorofil pa nima nobenih nezaželenih stranskih učinkov z domino efektom. Poleg tega, da nas reši slabega zadaha in slabega telesnega volja, klorofil tudi izboljša naše splošno zdravje saj ima antikancerogeno dejstvovanje, je antioksidant in deluje protivnetno. Vsebuje pa tudi veliko pomembnih hranilnih elementov kot so:
-          vitamin A
-          vitamin C
-          vitamin E
-          vitamin K
-          folna kislina
-          železo
-          kalcij
-          magnezij.

Klorofil je tudi dober vir beljakovin, ki pomaga telesu popraviti rdeče krvne celice, povečati odpornost in povečati odpornost naših celic. Je tudi pomemben kelat, saj se klorofil lahko veže na težke kovine kot je to na primer živo srebro. Torej jih neutralizira in odstrani.

Zelene rastline in alge vsebujejo nekaj najbolj gostih koncentracij klorofila. Dober vir klorofila so čaj Mate, zelišča kot so peteršilj, bazilika, koriander in koper, ter sokovi iz zelenih trav pšenice, ječmena, …
Da bi očistili svoj zadah, si lahko pomagamo tudi z žvečenjem semen kopra. Lahko pa se odločimo za redno uporabo prehrambenih dodatkov, ki vsebujejo klorofil.


Vir informacije: Newsletter Underground Health Report


Informacijo sem prevedla in pripravila:
Marina Butala, sodelavka in distributer produktov angleške klinike The Finchley Clinic

Sama sem se odločila za zajtrk s korenčkovim sok pomešanim z zvrhano čajno žličko Green Magme.  Moram reči, da sta tudi zaradi tega moje zdravje in počutje več kot odlično.


Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške naturopatske klinike s klikom na eno izmed spodnjih povezav.

Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo in ostale države bivše Jugoslavije




Tuesday, June 14, 2011

Green Magma-razstrupljevalec,alkalizator,živa hrana

KAJ PRAVI O GREEN MAGMA NJEN PROIZVAJALEC?


V prejšnjem blogu sem začela objavljati zgodbo v nadaljevanjih o dehidriranem soku zelene ječmenove trave. Danes je na vrsti drugi del in sicer besedilo o tem kaj meni o Green Magma proizvajalec produkta Green Magma, podjetje Green Foods.
Green Magma je organski dehidrirani sok zelene ječmenove trave, ki daje energijo in razstruplja ter vsebuje več kot 70 hranil, vključno z vitamini, minerali, aminokislinami, encimi in antioksidanti.
Green Magma je certificiran organski dehidrirani sok mlade zelene ječmenove trave. Je zelena hrana, ki je predstavljala del človeškega prehranjevanja že iz Biblijskih časov in to iz zelo dobrih razlogov, ki so opisani tudi v nadaljevanju.

Sok zelene ječmenove trave vsebuje več kot 70 hranil, vključno z vitamini, minerali, aminokislinami in encimi, ki pospešujejo prebavo.

Kozarec Green Magme, ki ga popijemo vsako jutro, je hiter način, da zagotovimo našemu telesu odličen vnos pomembnih hranil, ki jih potrebujemo za naš vsakdan.

Pomen zelene hrane

Zelena hrana, vključno z listnato zelenjavo, travami in algami je vedno bila pomemben del človeškega prehranjevanja. Enako za večino sesalcev našega planeta.

Vsa zelena hrana oskrbuje naša telesa s pomembnimi rastlinskimi pigmenti (klorofil), ki je bogat z encimi, to je rastlinskimi hranili, katerih pomembno funkcijo za človeško telo začenjamo razumevati šele danes.

Preprost način za pridobivanje vseh prednosti zelene hrane je, če se odločimo za vsakodnevno uživanje soka Green Magma.

Zakaj izbrati Green Magmo?

Zakaj izbrati prav Green Magmo? Več razlogov je za to:

1. Green Magma je dehidrirani sok zelene trave mladega ječmena.
2. Green Magma nas oskrbi s 70 različnimi hranili vključno z vitamini, minerali, aminokislinami in s klorofilom.
3. Green Magma oskrbi naše telo s 15 različnimi živimi encimi in močnimi antioksidanti.
4. Green Magma je bogat vir klorofila.
5. Green Magma na naraven način prispeva k uravnovešanju zdravega kislo alkalnega ravnovesja v našem telesu.

Zakaj je Green Magma tako poseben?

Green Magma je tako poseben, ker nam patentirani proizvodni proces zagotavlja povečano absorpcijo hranil iz tega produkta v naše telo.

Kaj vsebuje Green Magma?

Green Magma vsebuje antioksidante, aminokisline, encime, vitamine in minerale.
(Se opravičujem, če nekaj besed morda nisem znala prevesti, zato v nadaljevanju, kjer nisem bila prepričana, da sem prav prevedla, dodajam še angleške besede)

Antioksidanti: alfa karoten, beta karoten, Catalase, Vitamin C, Vitamin E, klorofil, Saponarim, Lutonarin, SOD, selen.
(Originalno angleško besedilo antioksidantov -> Alpha Carotene, Beta Carotene, Catalase, Vitamin C, Vitamin E, Chlorophyll, Saponarim (GIV), Lutonarin, SOD, Selenium)

Aminokisline: alanin, arginin, asparaginska kislina, holin, cistin, glutaminska kislina, glicin, histidin, izolevcin, lizin, metionin, fenilalanin, prolin, serin, treonin, triptofan, tirozin, valin
(Originalno angleško besedilo aminokislin -> Alanine, Arginine, Aspartic Acid, Choline, Cystine, Glutamic Acid, Glycine, Histidine, Isoleucine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Proline, Serine, Threonine, Tryptophan, Tyrosine, Valine)

Encimi: asparate aminotransferaza, katalaza, dnaza, maščobna kislina monoaminooksidaza, heksokinaza, jabolčna dehidrogenaza, nitrat-reduktaza, peroksidaza, fosfataza, fosfolipaza, Polyphenoloxidase, RNase, superoksid dismutaza, Transyhydrogenase
(Originalno angleško besedilo encimov -> Asparate Aminotransferase, Catalase, Cytochrome Oxidase, DNase, Fatty Acid Oxidase, Hexokinase, Malic Dehydrogenase, Nitrate reductase, Peroxidase, Phosphatase, Phospholipase, Polyphenoloxidase, RNase, Superoxide Dismutase, Transhydrogenase)

Vitamini: biotin, holin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina, vitamin A (beta karoten), vitamin B1 (tiamin), Vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B6 (piridoksin), vitamin B12 (kobalamin), vitamin C, vitamin E, vitamin K

Minerali: bor, kalcij, klorid, krom, kobalt, baker, jod, železo, magnezij, nikelj, fosfor, kalij, selen, silicij, natrij, žveplo, cink, drugi minerali v sledeh.

Živi encimi

Živi encimi se pogosto nahajajo v zeleni hrani, torej tudi v Green Magma. Živi encimi so pomembni za zdravo prebavo, za dobro delovanje imunskega sistema in za razstrupljanje.

Podobno kot tudi mnoga druga hranila, se encimi razgradijo pod vplivom toplote in kislin. Green Magma je proizveden z minimalnim procesiranjem zato, da bi se ohranilo te encime žive in koristne za naše telo.

Kaj je klorofil?

Klorofil pogosto opisujejo kot zeleno kri rastlin. Dejansko je zelo podoben kemični sestavi hemoglobina, ki se nahaja v človeški krvi. Znotraj rastline klorofil spremeni energijo sonca v gorivo, ki ga rastlina uskladišči in nato uporabi za svojo rast. V človeškem telesu se klorofil uporabi kot naravni razstrupljevalec in kot izjemno močan antioksidant.

Ena izmed prednosti Green Magme je, da so za proizvodnjo izbrani samo listi mladega ječmena, ki vsebujejo največ klorofila.

Zgodba dr. Hagiwara

Yoshide Hagiwara je začel s svojo kariero kot farmacevtski raziskovalec, ki je bil odgovoren za razvoj mnogih uspešnih formul. Svoje začetno delo pa je nadgradil tako, da je začel raziskovati naravne prehrambene dodatke.

Po raziskavah na 200 različnih rastlinah je prišel do ugotovitve, da so bili listi mlade ječmenove trave »najbolj uravnovešeno naravno hranilo« in »idealna hitra hrana za ljudi«. Hagiwara je tako ustanovil svoje podjetje in je razvil ter patentiral proizvodnjo in procesiranje metode, ki se še danes uporablja pri proizvodni Green Magma. Te metode vključujejo zelo malo toplotne obdelave in garantirajo visoko kvaliteto, moč in živost encimov v Green Magma.

Dva video posnetka z dr. Hagiwara se nahajata v prejšnjem blogu.


Kako uživamo Green Magmo?

1. Najbolje je, če jo uživamo pred obroki, količinsko od 3 – 6 gramov dnevno (3 grami so ena zravnana čajna žlička)

2. Green Magma prah lahko zmešamo ali z vodo ali drugimi nekislimi sokovi. Priporočljiv je naravni jabolčni sok, korenčkov sok ali drugi nekisli sokovi.

3. Green Magmo ne smemo mešati z vročimi tekočinami, saj toplota lahko uniči nekaj živih encimov, ki se nahajajo v Green Magma

4. Najbolje je, če Green Magma uživamo takoj zjutraj ali popoldne.

Članek o Green Magmi se bo nadaljeval naslednji teden z nekaj znanstvenimi poročili o dehidriranem soku ječmenove trave in o produktu Green Magma.


Vsem, ki boste naročili Green Magmo z mojim posredovanjem in plačilom po predračunu v tem mesecu, ne bodo na predračunu dodani 15% stroški za posredovanje !
 


Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške naturopatske klinike s klikom na eno izmed spodnjih povezav:

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 150 gr

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 10 dnevni poskusni paket

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 80 gr

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 312 gr (cenovno najbolj ugodno naročilo)

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 250 tablet

Samostojno naročilo GREEN MAGMA PLUS - 150 gr (najboljša naravna hrana, ki poleg dehidriranega soka ječmenove trave vsebuje še 56 naravnih sestavin kot so npr.: aktivni encimi, antioksidanti, karotenoidi, flavonoidi, vitamini, minerali, vlaknine, beljakovine, aminokisline, prebiotiki, probiotiki in klorofil). 



Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo






Wednesday, June 8, 2011

GREEN MAGMA - ta mesec po najbolj ugodni ceni!



Kaj o Green Magmi pravijo v angleški naturopatski kliniki?

Green Magma ali dehidrirani sok ječmenove trave je:
- zelena hrana
- hrana v prahu, ki alkalizira telo
- hrana, ki vsebuje več kot 20 encimov
- hrana, ki je bogata z vitamini, minerali in aminokislinami
- hrana, ki vsebuje veliko količino klorofila
- hrana, ki pomaga pri prebavi in razstrupljanju telesa.

Zeleni ječmen je bilo osnovno živilo za človeštvo že vsaj 7000 let pred našim štetjem.
Predvsem na Japonskem je bila mlada trava ena od številnih tradicionalnih zelenih živil, ki so jo uporabljali predvsem kot hrano za poživitev in proti staranju. Drugače pa je zeleni ječmen odličen produkt za alkaliziranje telesa, za pomoč pri prebavi in pri razstrupljanju.

Zelena ječmenova trava vsebuje več kot 70 hranil, v kar spadajo vitamini, minerali, aminokisline in encimi. Poleg tega trava zelenega ječmena zagotavlja visoko raven klorofila in pomembnih antioksidantskih snovi, ki jih imenujemo flavanoidi. Za enega izmed flavanoidov, ki ga vsebuje Green Magma, je znanstveno dokazano, da je bolj učinkovit kot vitamin E.

V zelenem ječmenu, takem kot ga poznamo, v obliki trave, se veliko hranil uniči zaradi toplote in kislosti. Iz tega razloga so Green Magmo, z razlogom da bi zajeli in zaščitili občutljiva hranila in encime v sveže pobrani mladi ječmenovi travi, izdelali z unikatnim postopkom suhe ekstrakcije in pršenja.

Popolna organska hrana
 
Zelena ječmenova trava, ki se nahaja v Green Magma, je vzgojena na Japonskem, na nekaterih najbolj plodnih tleh na svetu. Travo, ki jo uporabijo za proizvodnjo Green Magme gojijo brez uporabe pesticidov ali kemičnih gnojil in je potrjeno, da je trava v celoti organska.

Kontraindikacij glede uporabe Green Magme ni. Kljub temu pa tisti, ki slabo prenašate ječmen ali imate težave s celiakijo, bodite previdni ob prvi uporabi kateregakoli produkta, ki vsebuje zeleni ječmen. Čeprav za izdelavo Green Magme uporabljajo samo mlade liste zelene ječmenove trave in ne ječmena samega (samo zrnje vsebuje gluten), se kljub temu priporoča previdnost.

Green Magma kot pripomoček pri razstrupljanju telesa

Green Magma je koristen pripomoček pri razstrupljanju telesa. Zato se zna zgoditi, predvsem ob njegovi prvi uporabi, da bo morda nekdo izkusil utrujenost, ki je simptom tega, da se v telesu odvija očiščevalni proces. Kdor ima občutek, da se v njegovem telesu nahajajo velike količine toksinov, naj prične z uživanjem manjših odmerkov Green Magme, ki naj jih povečuje postopoma, zato da bi bili simptoma razstrupljanja manjši.

Kako Green Magmo uporabljamo?

Eno čajno žličko Green Magme zmešamo s kozarcem vode (približno 160 ml) ali z nekislim sadnim sokom. To mešanico popijemo vsaj 20 minut pred ali 2 uri po obroku, kar bo vplivalo na to, da bo telo bolje absorbiralo sestavine iz zelena soka Green Magme. Dehidriranega prahu ne mešajmo z vročo vodo, saj toplota lahko poškoduje aktivne encime, ki se nahajajo v zelenem soku. 

Kaj vsebuje Green Magma?

Green Magma vsebuje:
- organsko pridelano mlado ječmenovo travo
- organski maltodextrin (kompleksni ogljikovi hidrat)
- nekaj organskega rjavega riž.

Green Magma NE vsebuje genetsko spremenjenih organizmov!

© The Finchley Clinic 2011

Tako o Green Magmi angleška naturopatska klinika The Finchley Clinic. Poglejmo in poslušajmo zdaj Dr. Hagiwaro, znanstvenika ki je odkril postopek  za izdelavo dehidriranega soka iz zelene ječmenove trave



In še o učinikih dehidriranega soka zelene ječmenove trave




Naslednjič o tem kar o Green Magmi pravi proizvajalec.

 


Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške naturopatske klinike s klikom na  eno izmed spodnjih povezav:

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 150 gr

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 10 dnevni poskusni paket

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 80 gr

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 312 gr (cenovno najbolj ugodno naročilo)

Samostojno naročilo GREEN MAGMA - 250 tablet

Samostojno naročilo GREEN MAGMA PLUS - 150 gr (najboljša naravna hrana, ki poleg dehidriranega soka ječmenove trave vsebuje še 56 naravnih sestavin kot so npr.: aktivni encimi, antioksidanti, karotenoidi, flavonoidi, vitamini, minerali, vlaknine, beljakovine, aminokisline, prebiotiki, probiotiki in klorofil). 

 
Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo in druge države bivše Jugoslavije