Thursday, June 30, 2011

Green Magma neutralizira pesticide


Potrošniki, ki se zavedajo pomembnosti zdravja za kvalitetno življenje, dandanes iščejo več kot samo zdravo in hranljivo hrano, da bi ohranjali dobro zdravje. Želijo se izogniti tudi vse večji količini pesticidov in kemikalij v našem okolju. Medtem ko lahko redna uporaba notranje očiščevalnih programov pomaga odstraniti ostanke pesticidov, je najboljša rešitev ta, da svoje telo čistimo vsak dan sproti z našo prehrano. Optimalno prehranjevanje zahteva takšno hrano, ki nam bo priskrbela vse potrebne hranilne snovi za celično presnovo in nam bo istočasno tudi pomagala vsakodnevno očistiti naše telo.

Leta 1978 je dr. Yoshihide Hagiwarea odkril, da je Green Magma sposobna razgraditi insekticide in aditive za živila, če Green Magmo zmešamo direktno s temi snovmi v vodni raztopini. Poleg tega pa  vsebuje tudi številne encime in maščobne kisline, ki imajo pomembno vlogo pri nevtralizaciji pesticidov in kemičnih dodatkov v našem telesu.

Leta 1990 sta dr. Shibamoto in dr. Hagiwara izolirala in opredelila lastnosti močnega bioflavanoidnega antioksidanta, imenovan glycosylisovitexin (GIV), v mladi zeleni ječmenovi travi. Študije so pokazale, da je bil GIV še posebej učinkovit pri preprečevanju oksidacije prostih radikalov v maščobnih kislinah, ribjem olju in lecitinu, ki jo povzroča ultraviolična svetloba ali kemično povzročena oksidativna reakcija v krvi. Za GIV je bilo tudi ugotovljeno, da je učinkovit pri preprečavnju nastanka dveh oksidacijskih produktov alkohola, acetaldehida in malonaldehida, dve snovi ki sta lahko odgovorni za nekatere izmed neželenih učinkov uživanja alkohola.

Nadaljnje raziskave so tudi pokazale, da mlada ječmenova trava dejansko učinkovito degradira različne organofosforne pesticide. Inkubacija posameznih pesticidov s 3% raztopino ječmenove trave je v nekaj urah povzročila popolno degradacijo insekticidov in aditivov za živila.

Mnoge razsikave, nekatere izmed so omenjene v nadaljevanju, nam pomagajo razumeti Green Magmo in njene koristi kot je na primer povečan nivo energije, izboljšana prebava, lepši lasje, koža in noht – kar nakazuje na dobro prehranjenost našega telesa. Koristi, ki nam jih prinaša Green Magma pa je še mnogo več. Več o tem v prejšnjih člankih.

Reference z več informacijami o Green Magma: 
  1. Hagiwara, Y. Study on green juice powder of young barley (Hordeum vulgare L) leaves II: Effect on several food additives, agricultural chemicals, and a carcinogen. Presented at the 98th National Meeting of the Japanese Society of Pharmaceutical Science (1978).
  2. Hagiwara, Y., Sayuki, S., Miyauchi, T., Otake,H., Abe, S., Kuramoto, M., and Takada, K. Study on green barley extract. Presented at the 99th National Meeting of the Japanese Society of Pharmaceutical Science, Sapporo (1979).
  3. Osawa, T., Katsuzaki, H., Hagiwara, Y., and Shibamoto, T. A novel antioxidant isolated from young green barley leaves. 1992, J. of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 40 (7): 1135-1138.
  4. Miyake, T. and Shibamoto, T. Inhibition of Malonaldehyde and acetaldehyde formation from blood plasma oxidation by naturally occurring antioxidants. 1998, J. of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 46 (9): 1135-1138.
  5. Nakajima, S., Hagiwara, Y., Hagiwara, H., and Shibamoto, T. Effect of the Antioxidant 2"-O-Glycosylisovitexin from young green barley leaves on acetaldehyde formation in beer stored at 50 degree C for 90 days. 1998, Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 46 (4): 1529-1531.
  6. Durham, J., Ogata, J., Nakajima, S., Hagiwara, Y., and Shibamoto, T. Degradation of organophosphorus pesticides in aqueous extracts of young green barley leaves (Hordeum vulgare L). 1999, J. of the Science of Food and Agriculture, Vol. 79: 1311-1314.
 

Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške naturopatske klinike s klikom na eno izmed spodnjih povezav:
 



Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo in druge države bivše Jugoslavije





0 comments:

Post a Comment