Sunday, June 26, 2011

Klinične raziskave o soku zelene ječmenove trave (Green Magma)

Prejšnji teden o vsestranskem čudodelnem klorofilu, ki se nahaja tudi v Green Magma, danes o kliničnih raziskavah o dehidriranem soku ječmenove trave Green Magma.



1. klinična raziskava: Ječmenova trava podpira delovanje srčnožilnega sistema

Bob Terry, PhD

OXNARD, CA, May 9, 2003 – Ljudje, ki redno uživajo dodatek dehidriranega soka zelenega ječmena zagotavljajo svojemu telesu spodbudo za svoje srce in ožilje, glede na rezultate, ki so bili objavljeni v recenzirani znanstveni reviji, Diabetes and Metabolism (2002, Vol. 28, 107-114).

Ya-Mei Yu in Chingmin E. Tsai iz Univerze Fu Jen University iz Taipei-ja sta skupaj s svojimi kolegi, Tajvanskimi raziskovalci iz kitajskega Medical College v Tachungu,  v klinični študiji odkrila, da dopolnjevanje prehrane s sokom ječmenove trave prispeva k zmanjšanju ravni holesterola in zmanjšanju prostih radikalov v krvi diabetikov tipa 2.

V študiji je bilo naključno izbranih 36 diabetikov tipa 2, ki so dnevno prejemali dodatek zelene ječmenove trave in kombinacijo vitaminov C in E (pretekle raziskave so pokazale, da antioksidanti kot sta vitamin C in E, ko ju zaužijemo skupaj, spodbujajo delovanje srca in ožilja).
Raziskovalci so ugotovili, da dodajanje zelene ječmenove trave u naše prehranjevanje zmanjša raven (slabega) holesterola in prostih radikalov, poleg tega pa varuje tudi vsebnost vitamina E v telesu in zavira LDL oksidacijo. Avtorji so ugotovili, da ječmenova trava deluje kot lovilec prostih radikalov. Še posebej velja omeniti, da ječmenova trava, ko se jo zaužije skupaj z vitaminoma C in E bolj učinkovito znižuje raven prostih radikalov. Raziskovalci so ugotovili, da dopolnila z ječmenovo travo v kombinacii z antioksidativnimi vitamini imajo zaščitni učinek in spodbujajo zdravo delovanje srčnožilnega sistema.

»Za posameznike, ki so zaskrbljeni zaradi zdravja svojega srca in ožilja, torej kaže, da bi bilo dobro, da se osredotočijo na dieto z veliko zelene hrane, predvsem trave iz ekološko pridelanega ječmena«,  je dejal dr. Richard M. Gold, Ph.D., L.Ac., avtor in profesor na Pacific College of Oriental medicine.

2. klinična raziskava: Green Magma pomaga zmanjšati LDL oksidacijo in aktivnost prostih radikalov v krvi ter podpira normalno raven holesterola

Bob Terry, PhD

16. avgust 2005 - V zadnjih 25 letih so raziskovalci objavili številne in vitro ter in vivo laboratorijske študije, ki dokazujejo, da imajo Green Magma (dehidrirani sok ječmenove trave) in njene sestavine  močno antioksidativno in razstrupljevalno ter očiščevalno delovanje in dajejo močno podporo našemu srčnožilnemu sistemu. Poleg tega je serija kliničnih študij objavila dokaze, da Green Magma podpira delovanje srčnožilnega sistema tako pri zdravih posameznikih, kot tudi pri tistih posameznikih s skrb vzbujajočimi nivoji sladkorja in lipidov v krvi.

Klinične študije, ki se izvajajo že od leta 2002 s strani dr. Ching-Min Tsai-a iz Graduate Institute of Nutrition and Food Science pri Univerzi Fu Jen in na oddelku Department of Bioscience Technology v Univerzi Chung Yuan (obe v Taiperi-ju, Taiwan) in s strani njegovih kolegov so pokazale, da spremembe v prehrani, vključno z dodajanjem Green Magme nam lahko zagotovijo mnoge koristi na delovanje srčnožilnega sistema.

Normalni krvni pretok skozi naše telo je bistvenega pomena za optimalno zdravje. Medtem ko prehrambeni, življenjski in genetski faktorji igrajo vlogo v srčnožilnem delovanju, lahko spremembe v prehranjevanju ponujajo relativno priročno sredstvo za spodbujanje delovanja srca in ožilja, normalnega pretoka krvi in boljšo kakovost življenja.



Če ti samostojno naročanje bolj ustreza kot naročanje s posredovanjem, vstopi v spletno trgovino angleške naturopatske klinike s klikom na eno izmed spodnjih povezav.

Marina Butala Cigoj s.p., zunanja sodelavka angleške naturopatske klinike The Finchley Clinic za Slovenijo




0 comments:

Post a Comment